Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- ایلام؛ مهسا نظری: رانش زمین در روستای تلخاب از توابع شهرستان بدره به یک معضل جدی و خطرناک برای اهالی این روستا تبدیل شده که نگرانی و دلهره‌ی بالایی را برای آنان ایجاد کرده و در ادامه نیز موجب شده است که روستاییان سال‌ها با ترس رانش زمین به زندگی خود ادامه دهند.

این حادثه در روستای تلخاب برای اولین بار از اردیبهشت ماه سال ۹۵ آغاز شد که طی این واقعه به طور ناگهانی قسمتی از زمین‌های کشاورزی منتهی به منازل مسکونی رانش کرد و حفره‌های عمیقی در آن ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گذر زمان و عدم توجه به احتمال تکرار رانش زمین و پیشبرد آن به مناطق مسکونی موجب شد این اتفاق همچنان ادامه پیدا کند و باعث ترک خوردگی در منازل مسکونی روستاییان شود. 

زندگی در زیر چادر‌ها به دلیل شدت خسارت به منازل

به دنبال همین مشکل تعدادی از روستاییان به مهاجرت روی آوردند و خیل عظیمی از آنان نیز که توانایی مهاجرت به شهر را نداشتند، مجبور شدند سال‌ها با ترس و دلهره زندگی کنند که در ادامه نیز به علت افزایش ترک‌ها و تشدید خسارت وارد شده به منازل روستاییان برای امنیت خود مجبور به زندگی در زیر چادرها شدند.

به دنبال پیگیری‌های صورت گرفته برای جویا شدن از علت این پدیده‌ی ناگهانی که خطر جدی برای ساکنان روستای تلخاب به شمار می‌رود احتمال داده می‌شود که عامل اصلی این رانش‌ها احداث و آبگیری سد سیمره است که تاثیر به سزایی در لرزش‌ها و رانش زمین دارد و همواره در اثر رانش و پس لرزه‌های سد، زمین‌های روستایی تخریب شده‌اند.

علی‌رغم اینکه چند سالیست از بروز این حادثه و ادامه یافتن آن می‌گذرد و از سوی مسوولین مربوطه نیز وعده‌هایی متعددی در پاسخ به رفع نگرانی‌های مردم در خصوص رانش زمین داده شده، همواره شاهدیم که هنوز اقدام چشم گیری برای رفع این مشکل و کمک به روستاییان و فهمیدن علت قطعی این رانش‌ها وحفره‌ها در زمین های کشاورزی صورت نگرفته است.

شن ریزی به جای بتن ریزی از علل رانش زمین‌های کشاورزی 

به گفته‌ی جمعی از ساکنان روستا قبل از احداث سد سیمره با قرار گرفتن توربین‌ها در روبروی منازل و زمین‌های کشاورزی قرار بر این بود که زمین‌های پایین دست روستا به علت فشار آب سد سیمره بتن ریزی شوند اما بر خلاف وعده‌های داده شده فقط به شن ریزی اکتفا شد که در ادامه بی‌توجهی به این مهم سبب رانش زمین‌های کشاورزی روستای تلخاب و ایجاد ترک‌هایی در دیوارهای منازل آنان شد که ترس و دلهره‌ی شدیدی را برای روستاییان در پی داشت.

وزارت آب و نیرو کوتاهی می‌کند

یونس آزادی فرماندار شهرستان بدره می‌گوید: طی بررسی‌های اولیه احتمال داده می‌شود که علت رانش زمین در روستای تلخاب آب گیری سد سیمره و فعالیت نیروگاه برق آبی است؛ وزارت آب و نیرو که مسول سد سیمره است مطالعاتی برای جویا شدن علت مشکل انجام داده که نتیجه‌ی قطعی تحقیقات طبق وعده‌های داده شده میبایست در نیمه‌ی دوم سال ۹۸ اعلام شود اما هنوز پاسخی داده نشده که همین امر تا کنون مانع از انجام اقدامات لازمه برای بازسازی یا جابه جایی روستا و سایر اقدامات لازمه برای رفع مشکل روستاییان شده است.

رانش زمین در روستای تلخاب از جمله مشکلاتی است که زندگی را به کام روستاییان تلخ کرده و موجب ترس و وحشت ساکنان این منطقه شده است.

هنوز علت رانش مشخص نشده است

سعید کریمیان مدیر کل مدیریت بحران بیان کرد: در طی چند سال گذشته مکاتباتی با شرکت آب و نیروی ایران انجام شده که به علت کوتاهی مدیران سد سیمره و طولانی بودن روند تحقیقات هنوز نظریه‌ی نهایی بیان نشده است.

وی افزود: در هفته‌ی گذشته نیز مکاتباتی با سازمان مدیریت بحران کشوری صورت گرفته است که پس از اعلام نتیجه‌ی قطعی اگر مشخص شود که سد سیمره مقصر باشد آب و نیرو باید به این مساله رسیدگی کند و در ادامه بنیاد مسکن نیز باید برای منازلی که تا کنون خسارت دیده‌اند ساخت و ساز جدیدی صورت گیرد.

علی‌رغم اینکه چند سالیست از آغاز این حادثه می‌گذرد و تا کنون نیز خسارت‌های بالایی را به دنبال داشته است هنوز علت آن مشخص نشده و همین امر ترس مردم را افزایش می‌دهد؛ از سوی دیگر به علت اینکه پیامدهای ناشی از تداوم رانش‌ها با گذر زمان شدیدتر می‌شود اعتراضات و نگرانی‌های مردم نیز به طبع شدت می‌یابد.

انتهای پیام/ ۹۷۰۸۹۸

منبع: فارس

کلیدواژه: یونس آزادی فرماندار شهرستان بدره رانش زمین در روستای تلخاب زمین های کشاورزی روستای تلخاب رانش زمین سد سیمره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۷۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندار مازندران؛ روستاییان را به توسعه بومگردی فراخواند

به گزارش جام جم آنلاین مازندران، سید محمود حسینی پور روز دوشنبه در آیین افتتاح نمادین ۲ هزار واحد مسکونی روستایی در ساری، افزود: بخش قابل توجهی از خدمات دولت در روستاها از سوی بنیاد مسکن که یادگار امام راحل است، صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه مسکن و طرح هادی از جمله مهمترین فعالیت‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است، افزود: مدیران یک مجموعه باید به دنبال تحول باشند و بنیاد مسکن باید به عنوان یک نهاد انقلابی الگویی برای فرایند مدیریتی استان بشود.

استاندار مازندران، گفت: حل مسائل مردم با رویکرد جهادی مهمترین دغدغه استان باید باشد و به عنوان نمونه در بخش روستاها باید تحولی ایجاد شود که توسعه اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

حسینی پور با اشاره به عملیات نظامی ۲ شب پیش ایران علیه مواضع اسراییل در سرزمین های اشغالی، اظهار کرد: در دستگاه‌های اجرایی نیز باید همین روحیه عملگرایی و جهادی برای حل مشکلات مردم انجام شود چرا که مردم مظهر اقتدار کشور ما هستند.

وی ادامه داد: نهضت ملی ساخت مسکن روستایی به ویژه مسکن روستایی و محرومین با جدیت در دولت سیزدهم دنبال شده است.

توصیه استاندار به روستاییان مازندران: اقامتگاه بوم‌گردی بسازید

استاندار مازندران گفت: بنیاد مسکن، بهزیستی، کمیته امداد و بسیج سازندگی بیشترین نقش را در مسکن و تحول روستایی دارند.

حسینی پور گفت: وضعیت روستاها به دست روستاییان باید متحول شود، روستاها باید به سمت ایجاد فرصتهای گردشگری و بومگردی بروند.

وی با اعلام اینکه امروز به صورت نمادین ۲ هزار واحد مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار جمعیت مازندران افتتاح و تحویل متقاضیان شده است، افزود: در دولت سیزدهم ۱۱ هزار واحد مسکن توسط بنیاد مسکن در مازندران احداث شد.

دیگر خبرها

  • واگذاری ۴ هزار واحد مسکونی بنیاد مسکن قم تا پایان امسال
  • تحویل ۴ هزار واحد مسکونی بنیاد مسکن قم تا پایان سال
  • اعطای ۲۴ هزار و ۹۴۱ فقره تسهیلات مسکن روستایی به مبلغ ۴ هزار و ۴۹۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲
  • اجرای طرح هادی روستایی در بهشهر نیازمند توجه است
  • رانش‌زمین در اندونزی قربانی گرفت
  • رانش‌زمین در این کشور قربانی گرفت
  • رانش‌زمین در ابن کشور قربانی گرفت
  • هفت هزار مادر روستایی آذربایجان‌غربی به صورت رایگان بیمه شدند
  • ۷ هزار مادر روستایی آذربایجان‌غربی به صورت رایگان بیمه شدند
  • استاندار مازندران؛ روستاییان را به توسعه بومگردی فراخواند