Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا – روزنامه‌های امروز به موضوعاتی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و ... پرداخته‌اند که مهم‌ترین موارد آن به شرح زیر است:

«شرق» با تیتر « صریح و بی‌پرده با خود و دیگران» اظهارات اخیر محسن آرمین، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در بیست‌وهشتمین مجمع عمومی اسلامی جامعه پزشکی را پوشش داده است. اهم اظهارات آرمین در این سخنرانی به شرح زیر است:

* ریشه اصلی این بحران را می‌توان رویکرد ضد‌توسعه در اداره امور کشور ‌دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* کشور از تمامی اقتضائات و لوازم نزم‌افزاری و سخت‌افزاری راهبرد توسعه محروم است و فرصت‌های طلایی که در تاریخ کشور به ندرت رخ می‌دهد از دست رفته است.

* سیاست خارجی ایران در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی عملا همکاری با قطب‌های اقتصادی جهان در پروژه‌های اقتصادی کشور را منتفی کرده است. این سیاست خارجی نه‌فقط همکاری با اروپا بلکه همکاری مؤثر و معطوف به توسعه اقتصادی با کشورهایی مانند چین که آنها را در برابر آمریکا متحد استراتژیک خود تصور می‌کنیم، ممتنع شده است.

* در سطح داخلی حضور روزافزون نظامیان در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، فقدان فضای امن برای کسب‌وکار، فساد گسترده و نهادینه همگی امکان فعالیت اقتصادی در کشور را تقریبا منتفی کرده است.

* نرخ منفی رشد اقتصادی، ورشکستگی بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی، بی‌کاری، تورم و گرانی، افزایش روزافزون خط فقر و ازدیاد جمعیت اقشار محروم و لاغرتر‌شدن هرچه بیشتر طبقه متوسط، طبیعی‌ترین نتایج این وضعیت است.

* مدیریت ضعیف، رانت و فساد معلول این رویکرد است، نه عواملی در کنار آن. شعار حل مشکلات کشور با روی کار آمدن یک نظامی، ‌منحرف‌کردن افکار عمومی از مبرم‌ترین راه‌ها در حل مشکلات کشور است.

«اعتماد» امروز کمتر سیاسی است. عکس یک این روزنامه در راستای استقبال از اخذ مالیات از خانه‌های خالی است و گروه اقتصادی اعتماد در گفت‌وگو با کارشناسان به مصوبه مجلس درباره بازتولید ثروت با گرفتن مالیات از خانه‌ها و خودروهای لوکس پرداخته است.

اعتماد همچنین گفت‌وگویی دارد با مرتضی مبلغ، فعال سیاسی اصلاح‌طلب که معتقد است امپراتوری رسانه‌ای دستگاه‌های موازی با هدف انتخاباتی دولت را تخریب می‌کند. اهم اظهارات وی در این گفت‌وگو به شرح زیر است: 

* دستگاه‌های موازی در حوزه‌های مختلف تمام تلاش و سعی خود را به کار می‌بندند تا برنامه‌های دولت به ‌درستی اجرا نشود؛ یعنی می‌خواهند با این اقدامات به ‌نحوی عمل کنند که دولت موفق نباشد و در نگاه افکار عمومی دولتی ناکارآمد به نظر آید و همه مشکلات هم متوجه دولت شود.

* هم دولت ناکارآمدی‌هایی داشته و هم اینکه همه مشکلات و تقصیرات به سمت دولت روانه می‌شود.

*اصلاح‌طلبان از همان آغاز دولت دوم آقای روحانی درباره برخی ناکارآمدی‌ها هشدار دادند

* بالاخره فراموش نشده که موسسات اعتباری عجیبی تشکیل شد که با فعالیت خارج از ساختار خود تورمی وحشتناک ایجاد کردند و باعث سوختن پول مردم شدند و درنهایت خسارتش به دوش دولت افتاد و این دولت بود که مجبور شد هم در این باره در جایگاه متهم قرار بگیرد و هم خسارت این موسسات به مردم را پرداخت کند.

* ورود اصلاح‌طلبان به این مسابقه متوجه‌کردن مسئولیت‌ها به سوی روحانی، اولا مغایر با صداقت و پرنسیپ‌های اصلاح‌طلبانه است؛ زیرا اگر حملات تبلیغاتی سیاسی افراطیون علیه دولت روحانی ناشی از آن است تا نقش عوامل اصلی در پیدایی وضعیت موجود دیده نشود، حملات اصلاح‌طلبان ناشی از ترس و محافظه‌کاری ‌تلقی خواهد شد و ثانیا به گل‌آلود‌شدن آب و مشخص‌نشدن عامل اصلی پدید‌آمدن وضع موجود که هدف اقتدارگرایان است، کمک می‌کند و هیچ سودی برای اصلاح‌طلبان نخواهد داشت.

* اصلاح‌طلبان با دو اولویت مواجه هستند؛ اول، اقدامات عاجل برای کاهش مشکلات و تحمل‌‌پذیر‌کردن زندگی و وضعیت نامساعد معیشت برای طبقات محروم. ... ‌دوم، حل بنیادین مشکلات کشور چیزی نیست که صرفا با بازگشت آمریکا به برجام ممکن باشد.

«آرمان ملی» از تحولات در جبهه اصلاح‌طلبی گزارش می‌دهد. این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «مشارکت، بهانه رقیب‌تراشی نشود» می‌نویسد: « بازی پیچیده انتخابات در اردوگاه اصلاح‌طلبی هر روز پیچیده‌تر می‌شود و حامیان این جریان نگران آنچه هستند که شاید نتیجه آن، شکاف و عدم‌تبعیت کاندیداهای انبوه از تصمیم نهایی بزرگان اصلاحات باشد.»

در ادامه این گزارش آمده است: « یکی از ضعف‌های جریان اصلاحات عدم‌برنامه‌ریزی برای مرحله دوم تصمیمات است؛ بدین معنا که تصمیم به اجماع گرفته می‌شود اما مشخص نمی‌شود ساز‌وکار خروج سایر کاندیداها از دایره انتخابات چگونه است. با توجه به تجربه‌ای که عارف در انتخابات 92 داشته، اقناع کاندیداهای انتخابات 1400 برای کناره‌گیری بسیار مشکل است؛ چرا‌که هر یک از آنها خود را دارای ویژگی‌های جلوس بر کرسی ریاست‌جمهوری می‌دانند و اگر به خواست بزرگان اصلاحات برای روز مبادا کاندیدا شدند، نمی‌پذیرند به نحوی عرصه را ترک کنند که از جایگاه و اعتبار آنها کاسته شود. بدون‌شک اصلاح‌طلبان در این انتخابات با چند مشکل جدی مواجه هستند که نخستین آن، رفتار خودسرانه احزاب برای معرفی کاندیدای حزبی خودشان به منظور رقابت در انتخابات است که این موضوع به شکاف و شکست جریان اصلاحات منتهی می‌شود. چالش بعدی انصراف کاندیداهاست که به نظر می‌رسد مشکل‌آفرین باشد؛ بنابراین باید پیش از هر اقدامی به این اطمینان برسند که کاندیداها بدون‌گلایه و برهم زدن برنامه‌های انتخاباتی با عرصه رقابت خداحافظی کنند، چرا که در غیر این صورت اعتماد جامعه به جریان اصلاحات کاهش پیدا کرده و نتیجه‌ای جز شکست در 1400 ندارد.»

«آفتاب یزد» در تیتر یک خود از نمونه‌های خارجی حمایت از فرزندآوری نوشته و با انتقاد از سیاست‌های ایران در این راستا – از دوران احمدی‌نژاد تا حالا - آورده است: « یکی از این تسهیلات که دولت سوئد برای کودکان سوئدی قائل است «کمک هزینه کودک» است. این کمک هزینه، مبلغ مشخص و بلاعوضی است که دولت سوئد در ازای هر کودک که در سوئد متولد می‌شود تا زمانی که کودک به ۱۶سالگی برسد، به والدین کودک پرداخت می‌کند. میزان این کمک هزینه ارتباطی با میزان درآمد والدین کودک ندارد و همه اقشار جامعه با هر سطح درآمدی از این تسهیلات دولت سوئد برخوردار هستند. ... پدر و مادران ایسلندی پس از تولد کودکانشان یا به فرزندی پذیرفتن یک کودک، از ۳ ماه مرخصی با حقوق برخوردارند که میان والدین تقسیم می‌شود. پدر و مادرهایی هم که بیکارند، می‌توانند از سیستم رفاه عمومی برخوردار شوند. مادران ایسلندی نیز می‌توانند از «خدمات پزشکی رایگان» پیش از زایمان برخوردار باشند. ... مادران در نیوزیلند می‌توانند به هنگام زایمان، از خدمات بهداشتی رایگان برخوردار باشند. ۱۴ هفته مرخصی با حقوق بعلاوه ۵۲ هفته مرخصی بدون حقوق برای مادران. همسران نیز از ۴۲ روز مرخصی برخوردارند. ... زنان فرانسوی، ۱۶ هفته مرخصی زایمان دارند که از ۶ هفته پیش از تولد کودکانشان آغاز می‌شود. پس از این دوره، والدین حق ۳سال مرخصی بدون حقوق دارند. جالب این است که سیستم فرانسه، داشتن فرزند بیشتر را با افزایش قابل ملاحظه مزایا برای فرزند سوم نیز تشویق می‌کند.»

«وطن امروز» با انتخاب تصویری از حسن روحانی در هیات دولت و تیتر «دلار فریدونی» نوشته که «نوسانات قیمت ارز در مقاطع حساس سیاسی درکنار اظهارات اخیر روحانی و واعظی درباره قیمت ارز موجب ایجاد شائبه در افکار عمومی شده است». در این گزارش آمده است: « پیش از این مسؤولان دولتی با بهانه‌ اینکه قیمت ارز وابسته به عرضه و تقاضا و ناشی از اتفاقات اقتصادی است، فاجعه دلار 25 هزار تومانی را که مساوی با تورم بیش از 40 درصد است توجیه می‌کردند. حالا مشخص شده این پدیده برنامه‌ریزی شده و حاصل سیاست اقتصادی دولت است؛ سیاستی که نفع آن به صادرکنندگان می‌رسد و از سوی دیگر معیشت مردم بشدت تحت فشار قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد زمان آن رسیده نهادهای نظارتی و در راس آن مجلس شورای اسلامی به موضوع کاهش ارزش پول ملی نسبت به دلار ورود کرده و بازتعریفی بنیادین درباره رابطه دولت و قیمت ارز انجام دهند. موضوع قیمت ارز از نظر سیاسی هم مهم است؛ اینکه دولت‌ها از قیمت دلار به عنوان ابزاری سیاسی در شب انتخابات استفاده کنند، روند بسیار مخربی را ایجاد می‌کند که دولت‌ها بدون نگاه بلندمدت نسبت به ذخایر ارزی و مصالح اقتصادی، رفتارهای سیاسی و هیجانی داشته باشند.»

این روزنامه اصولگرا همچنین گفت‌وگویی دارد با ابوالفضل قناعتی، عضو دوره چهارم شورای شهر تهران که معتقد است شورای شهر فعلی شهرداری را خوب نمی‌شناسد. این مطلب تحت عنوان «پای لنگ مدیریت شهری» منتشر شده است.

«کیهان» تیتر یک خود را به گزارشی تحلیلی اختصاص داده با این عنوان که « حمله بزرگ موشکی و پهپادی به ریاض پاسخ پشیمان‌کننده مقاومت یمن به بایدن». در این گزارش آمده است: « هنوز چند روز از سخنان «جو بایدن»، رئیس‌جمهور جدید آمریکا مبنی بر تعهد کاخ سفید به عربستان در دفاع از این کشور در برابر موشک‌های یمنی‌ها نگذشته بود که خبر رسید انصارالله یمن با یک فروند موشک بالستیک و 15 پهپاد، مناطق حساس در ریاض و ابهای عربستان را با دقت در هم کوبید.»

این روزنامه اصولگرا در یادداشت امروز خود نیز با عنوان « گزارش رئیس سیا:آمریکا تعامل‌پذیر نیست» نوشته است: « روزگار فعلی، دوران آمیختگی ضعف‌ها، ‌ترفند‌ها و لاف‌زنی‌های آمریکاست. شبیه کاری که اوباما با ژست تغییر آغاز کرد؛ اما نه گوانتانامو تعطیل شد، نه حمایت از رژیم‌های خودکامه فروکش کرد، نه حقوق فلسطینیان حرمت یافت و نه جنگ‌افروزی‌ها متوقف شد، بلکه شدت هم یافت. آنها در موضوع برجام هم، مرتکب خدعه و خیانت شدند.»

«جوان» به نامه 3088 استاد دانشگاه که از روحانی خواستند تا از دوگانه‌سازی‌های تصنعی و تحریف مکرر قرآن دست بردارد، پرداخته و در تیتر یک خود با عنوان « د‌فاع از عهد با شیطان با تحریف قرآن!» نوشته است: « رئیس جمهور به گونه‌ای سخن راندند که تصور می‌شود نیرو‌های وطن‌خواه و پر دغدغه و نگران از وضعیت کشور مسئول وضع کنونی از جمله آثار متن و پیرامون پروتکل الحاقی‌اند این در حالی است که در تحمیل پروتکل الحاقی و نقض عهد‌های پر مرارت بیگانگان بر ملت بزرگوار ایران جنابعالی از دوره دبیری شورای عالی امنیت ملی و تاکنون که ریاست آن و نیز اکنون که مسئولیت قوه مجریه بر عهده شما است سهم اصلی در این باره داشته و دارید ... جنابعالی قریب به هشت سال بر مصادر اصلی در امور اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تکیه زدید، به جای توجه به توانایی‌های ملی، همواره بهبود در اقتصاد و معیشت را با خواست‌های متکبرانه امریکا و اروپا گره زده و به خاطر این هدف‌گذاری‌های نادرست و شرطی کننده امور داخلی به نگاه‌های بیرونی، حاوی روشی غیرعلمی، غیرتجربی و غیرانقلابی و دور از کرامت ایرانیان، سفره‌های مردم را، امّا روز به روز تنگ‌تر کردید، با توجیه گشایش در امور معیشت، سانتریفیوژ‌ها را از بُن ارّه کردید، قلب نیروگاه و دانش هسته‌ای را از جای کندید و رویش بتن ریختید، چرخ کارخانه‌ها از حرکت باز ایستاد، اما توأمان جوخه‌های ترور اردوگاه غرب علیه دانشمندان و قهرمانان وطن فعال شد، تحریم‌ها گسترده‌تر شد و البته رانت‌هایی شگفت‌آور زیر عنوان تهیه اقلام ضروری کشور با عدم نظارت و حسا‌برسی شما و وزرای محترم ذی‌ربط نصیب افراد و گروه‌هایی خاص و چپاولگر شد؛ نهایتاً با نوع اداره امور مردم در دولت محترم رکورد تورم در ۶۰ سال اخیر شکسته شد!»

«ایران» انتخابات پرحاشیه فدراسیون فوتبال که دیروز برگزار شد را عکس یک کرده و با تیتر « فوتبال رئیس دار شد» از « جلوس شهاب الدین عزیزی خادم روی صندلی داغ» خبر داده است. در این گزارش آمده است: « الاخره روز سرنوشت‌ساز فوتبال ایران فرارسید. روزی که فدراسیون فوتبال پس از حدود یک سال و دو ماه رئیس جدید خود را شناخت تا حداقل از حیث مدیریتی از بلاتکلیفی خارج شود. برای برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون، سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزیده شد؛ ساختمان سیاسی معروف و شیکی که به خودی خود نشان از اهمیت این انتخابات داشت. ... در پایان رأی‌گیری مشخص شد عزیزی خادم 35 و هاشمی 24 رأی آورده‌اند تا انتخابات به دور دوم کشیده شود. آجرلو با 18 و کریمی با 9 رأی از انتخابات حذف و سالن را ترک کردند. به هنگام ترک سالن توسط کریمی، حاضران او را تشویق کردند؛ همان‌هایی که تنها 9 نفرشان به او رأی داده بودند! در دور دوم هم رقابت شدیدی وجود داشت که هاشمی 38 رأی آورد و عزیزی خادم با 49 رأی به عنوان رئیس جدید فدراسیون فوتبال انتخاب شد. او حالا سکاندار کشتی توفان‌زده‌ای شده که چشم میلیون‌ها ایرانی به آن است و باید دید او در این 4 سال چه عملکردی از خود به جای خواهد گذاشت.»

این روزنامه دولتی تیتر یک خود را نیز به گزارشی اختصاص داده درباره FATF و به نقل از کارشناسان از اجتناب ناپذیر بودن پیوستن به آن می‌نویسد.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: دلار مالیات روزنامه ها اصلاح طلبان خبر به روایت فردا گزارش آمده اصلاح طلبان تیتر یک خود قیمت ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۷۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در غیاب احمدی‌نژاد

پرویز داودی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد در دولت نهم، سیزدهم فروردین ماه امسال درگذشت. خبر درگذشت او باری دیگر یادآور حواشی و اخبار مربوط به داودی و احمدی‌نژاد شد. داودی که زمانی معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت هاشمی‌رفسنجانی نیز بود تنها در چهار سال اول دولت احمدی‌نژاد معاون او بود. تا جایی که احمدی‌نژاد حتی حاضر نشد در مراسم خاک‌سپاری وزیرش حاضر شود. اما داودی شخصیت سیاسی- اجرایی تنهایی نیست. این را می‌توان از تصاویری متوجه شد که از چهره‌های شناخته شده همچنین وزرای دولت نهم و دهم برای حضور در مراسم ختم او منتشر شد.

به گزارش سازندگی، در مراسم ترحیم او، افراد شناخته شده دولت رئیسی و اعضای جبهه پایداری از جمله صادق محصولی، سعید جلیلی، محسن رضایی، کاظم صدیقی، حمید رسایی، عزت‌الله ضرغامی، مصباحی‌مقدم، احمد وحیدی، کدخدایی، مخبر، حسین شریعتمداری، احسان خاندوزی، عیسی زارع‌پور، بهادری‌جهرمی، سیدرضا فاطمی‌امین اشاره کرد.

پرویز داودی را شاید بتوان مانند تمام افرادی دانست که موضعشان نسبت به محمود احمدی‌نژاد یا صفر بوده یا صد. او زمانی در مدح رییس دولتش پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ گفته بود: «ما آقای احمدی‌نژاد را آسان گیر نیاورده‌ایم که به راحتی از دست‌شان بدهیم.»، اما اواخر سال ۹۰ در اولین واکنش منفی‌اش به احمدی‌نژاد، رییس دولت نهم و دهم را فردی دارای خصوصیاتی، چون استفاده ابزاری از عدالت، تکرار ادعا‌های بی‌اساس فتنه‌گران و رسانه‌های معاند و ضدمردمی پیش‌بینی بی‌پایه در مورد اتفاقات و تحولات آتی دانست.

این را احتمالا می‌توان نقطه عطف ناراحتی احمدی‌نژاد برای شرکت نکردن در مراسم ختم او دانست. داودی هرگز خود را جزو جبهه پایداری اعلام نکرد، اما به شدت افکار سیاسی شبیه به پایداری‌ها و پدر معنوی این جریان یعنی آیت‌الله مصباح داشت. او در انتخابات ۹۲ از کامران باقری‌لنکرانی حمایت رسمی کرد.

کامران باقری‌لنکرانی، عضو جبهه پایداری بود که نامزدی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری آن سال توسط حسین جلالی، رئیس دفتر محمدتقی مصباح‌یزدی در ۲۴ فروردین اعلام شد. او سال ۹۷ در کنار برخی مدیران دولت احمدی‌نژاد در بیانیه‌ای علیه احمدی‌نژاد نوشت «خیر و مصلحت ایشان را در بازگشت به آرمان‌های امام و انقلاب می‌دانیم که اهم آن تقوای الهی، ولایت‌پذیری و خدمت خالصانه به مردم است و خاستگاه اقبال مردم به وی در سال ۸۴ بوده است.»

در اردیبهشت ماه سال ۹۲ داودی همچنین در نشستی خبری که در خبرگزاری فارس برگزار شده بود، درباره وجه تمایز جبهه پایداری با سایر اصولگرایان نیز گفته بود «ما با هم تفاوت چندانی نداریم، ولی در برنامه‌های ریزتر قطعا تفاوت‌هایی احساس می‌شود.» داودی از ۹۲ به آن طرف که دیگر یار غار احمدی‌نژاد نبود در نشستی خبری جبهه پایداری را جریانی دانست که در راستای اهداف انقلاب قدم برمی‌دارد و افرادی مخلص در آن هستند که برای انقلاب حرکت می‌کنند؛ بنابراین وظیفه خود می‌بیند تا در این شرایط مسئولیت‌ها و تجربه‌هایش برای تنظیم برنامه‌های این جبهه قدم بردارد.‌

می‌توان احتمال داد که پرویز داودی همفکر وفادار پایداری‌ها پس از آنکه اعضای این حزب یک به یک از احمدی‌نژاد روی برگرداندند، دیگر آن رییس جمهور را برنتابید و طبیعتا در راستای دیدگاه این حزب، انتقاداتش به احمدی‌نژاد شروع شد.

درست است که داودی ۴ سال بیشتر در دولت احمدی‌نژاد نبود، اما بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان، علت برکناری او را اختلافش با محمود احمدی‌نژاد بر سر انتصاب علی کردان به پست وزارت کشور و نیز تأثیرپذیری محمود احمدی‌نژاد از مشایی و مشارکت دادن طرفداران مشایی در کار‌ها عنوان کردند.

موضوعی که شفافیت آن خیلی مشخص نشد؛ و در انتخابات سال ۹۴ هم نامزد انتخابات شد و گفته بود «۲ روز مانده به ثبت‌نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی بنا به مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور و درخواست برخی دوستان، تصمیم به کاندیداتوری در انتخابات مجلس گرفتم و اگر در لیست ائتلاف اصولگرایان قرار نمی‌گرفتم حتما از کاندیداتوری انصراف می‌دادم.»، اما او که روزی جایگزین عارف در صندلی معاون اولی شده بود، شاهد آن بود که دسته دسته مردم به لیست عارف رای دادند و معاون اول احمدی‌نژاد هم نتوانست وزن رای لیست اصولگرایان را به اندازه کافی بالا ببرد و در نهایت شکست تلخی را در انتخابات متحمل شدند.

تفکر پرویز داودی چه زمانی که وزیر دولت نهم و چه زمانی که در رکاب پایداری‌ها قدم برمی‌داشت به دولت ابراهیم رییسی نزدیک بود. به‌طوری که گویا دولت سیزدهم از او مشاوره هم می‌گرفته است. آن طور که یکی از کارشناسان اقتصادی به اسم محمدصادق الحسینی به جهان صنعت گفته، در موضوع اطرافیان رییس دولت سیزدهم می‌توان گفت که ایشان یکی از متنوع‌ترین اطرافیان را در موضوع اقتصاد دارد.

اطراف ایشان در حوزه اقتصاد از آقای پرویز داودی و صمصامی که نهایت طیف چپ اقتصاد محسوب می‌شوند، هستند تا آقای علی طیب‌نیا که یک نهادگرای اقتصاد آزادی محسوب می‌شود. همچنین هاشم خانی، کارشناس اقتصادی نیز می‌گوید که آقای داودی با دیدگاه انقلابی در تیم اقتصادی دولت کنونی حضور داشتند که افرادی مانند ایشان در طیف متعارف اقتصادی در دنیا قرار نمی‌گیرند.

اگر به سال ۱۳۷۸ برگردیم، علاوه بر اختلافات بیان شده داوودی با احمدی‌نژاد بر سر علی کردان، موضوع دیگر به اختلاف‌نظر احمدی‌نژاد و معاون اول وی یعنی پرویز داودی در مورد معرفی وزیر اقتصاد مربوط می‌شود، هر چند آن زمان، مشاور رییس‌جمهور وقت این مساله را تایید نکرده بود، اما با رجوع به حافظه تاریخی، این مساله را یادآور می‌شود هنگامی که زمزمه تغییر در وزارت اقتصاد مطرح بود، چهره‌های متعددی برای جایگزینی دانش‌جعفری مطرح بودند که از میان همه به نظر می‌رسید، حسین صمصامی شانس کمتری دارد؛ ولی در نهایت هم او معرفی شد که بنابر شنیده‌ها پرویز داوودی، معاون اول حامی جدی وی بوده است.

در عین حال حضور چهره‌های شناخته شده پایداری از جمله صادق محصولی و برخی از وزرای دولت رییسی و دولت احمدی‌نژاد حاکی از آن است که پرویز داودی مورد توجه پایداری‌ها و دولت رئیسی بود و این تنها احمدی‌نژاد است که فعالیت‌ها و حاشیه‌های سیاسی و اجرایی او همواره این موضوع را ثابت کرده که کوچک‌ترین انتقادی را برنمی‌تابد و حتی این ظرفیت را هم ندارد که در مراسم خاک‌سپاری معاون‌اولش نیز شرکت کند. این در حالی است که چند روز پیش و در پی درگذشت حمید بهبهانی، وزیر راه و شهرسازی دولتش زیر تابوت او را هم گرفت و تصاویر منتشر شده از این حرکت در فضای مجازی به سرعت بازنشر شد.

دیگر خبرها

  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • توضیحات بهادری جهرمی درباره تعطیلی آخر هفته
  • نسخه جدید گروهک نهضت آزادی برای اصلاح طلبان
  • استارت انتخاباتی حجاریان!
  • سطح روابط اقتصادی بین ایران و پاکستان ۱۰ میلیارد دلار افزایش می‌یابد
  • در غیاب احمدی‌نژاد
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی / احتمال اصلاح نرخ دلار