Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-18@07:17:50 GMT

تاثیرات یک جلبک بر شایع‌ترین نوع تومور مغزی

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۷۸۵۷

تاثیرات یک جلبک بر شایع‌ترین نوع تومور مغزی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، «گلیوبلاستوما» یکی از شایع‌ترین و حادترین تومورهای مغزی است. این نوع از تومورها در مقایسه با سرطان‌های دیگر انسانی، کم‌ترین دیده می‌شوند ولی به دلیل عوارض شدید، متاستاز زیاد و نبود درمان موثر برای آن، اهمیت زیادی دارند.

ژن Bax از جمله ژن‌هایی است که بیان آن باعث آغاز آپوپتوز یا مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلول می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات نشان داده که در بسیاری از سرطان‌ها، میزان بیان این ژن کاهش پیدا می‌کند. در سلول‌های سرطانی، تعادل بین تکثیر و آپوپتوز سلول‌ها به هم می‌خورد و در این سلول‌ها برای رشد و تکثیر بی‌رویه، آپوپتوز مهار می‌شود. بنابراین؛ ارتباط مستقیمی بین ژن‌های مهار آپوتوز و فرآیند سرطانی شدن سلول‌ها وجود دارد.

امروزه در مطالعات مختلفی تاثیر ترکیبات گیاهی و جلبک‌ها بر روی تغییرات میزان بیان ژن‌ها بررسی می‌شود. به همین دلیل پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق تاثیر جلبک «دونالیلا سالینا» را بر میزان بیان ژن Bax و مقدار زنده‌مانی سلول‌های سرطانی گلیوبلاستوما بررسی کردند.

این جلبک از ریز جلبک‌های تک‌سلولی آب شور است که در برخی مطالعات ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضد توموری آن تایید شده است.

برای انجام این آزمایش سلول‌های سرطانی گلیوبلاستوما به دو گروه تقسیم شدند و یک گروه از آن‌ها به مدت ۴۸ ساعت در معرض غلظت‌های مختلف از عصاره جلبک قرار گرفتند.

در این مطالعه مشخص شد که عصاره جلبک دونالیلا سالینا باعث مرگ سلول‌های سرطانی گلیوبلاستوما می‌شود و از ادامه رشد آن‌ها جلوگیری می‌کند.

همچنین در این مطالعه مشخص شد که عصاره این جلبک می‌تواند بیان ژن Bax را افزایش داده و سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد.

پژوهشگران این مطالعه پیشنهاد می‌کنند در مطالعات آینده میزان تاثیر عصاره‌های جلبکی بر تغییرات بیان دیگر ژن‌های آپوپتوزی نیز بررسی شود.

در این تحقیق مهسا کاووسی و سید شمین سید حسینی؛ پژوهشگران زیست‌شناسی و ژنتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه پاییز سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «اثر عصاره جلبک دونالیلا سالینا بر میزان بیان ژن Bax در رده سلولی سرطان گلیوبلاستوما» در فصل‌نامه دانشگاه علوم پزشکی تربیت حیدریه، منتشر شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آزادراه غدیر حادثه سراوان شهاب الدین عزیزی خادم سینوفارم سرطان بیماری سرطان تومور مغزی درمان سرطان گلیوبلاستوما جلبک آزادراه غدیر حادثه سراوان شهاب الدین عزیزی خادم سینوفارم سلول های سرطانی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۷۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس

 سمیه معتضدیان با اشاره به تعریف وسواس اظهار کرد: وسواس مجموعه‌ای از افکار و یا تکانه‌های ناخواسته، مزاحم و تکراری است. مبتلایان به وسواس اضطراب‌های شدیدی را تجربه می‌کنند.

ردپای ژنتیک در اختلال وسواس

این عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که در بیشتر بیماری‌های مربوط به روان ردپای ژنتیک دیده می‌شودخاطرنشان کرد: علامت‌های ابتلا به وسواس در نوجوانی و یا اوایل دهه ۲۰ آغاز می‌شود.

وی شیوع وسواس در بین زنان و مردان را یکسان عنوان کرد و گفت: زمانی که وسواس را ریشه یابی می‌کنیم در بیشتر موارد حداقل یکی از اعضای خانواده به این بیماری و یا بیماری‌های مرتبط مبتلا هستند. بدیهی است چنانچه ژن پیش زمینه در خانواده وجود داشته باشد، در اثر محیط و یا عوامل دیگر ممکن است این بیماری بیشتر و یا حادتر بروز پیدا کند.

 آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی تقریبا منتفی است

وی آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی را تقریبا منتفی دانست و اضافه کرد: بروز رفتار‌های وسواس گونه در سنین بالا می‌تواند متخصصان را به بیماری‌های ارگانیک و یا فیزیکی بیمار مشکوک کند. تقریبا این انتظار را نداریم که یک زن یا مرد ۵۰ ساله به طور ناگهانی به وسواس مبتلا شود.

وی با اشاره به شایع‌ترین نشانه‌های وسواس عنوان کرد: افکار تکراری یا مزاحم مثل چک کردن‌های مدام یا وسواس شست وشو از بارزترین نشانه‌های رایج ابتلا به واسوس هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: وسواس می‌تواند با نشانه‌های مختلفی بروز کند، برخی بیماران ممکن است فقط مبتلا به وسواس فکری مبتلا باشند به طور مثال فرد مدام با خود کلنجار می‌رود که مبادا دیگران از رفتار و یا حرف‌های من آزرده شده باشند البته نکته اینجاست که این موارد باید تفکیک شود و مشغله‌های روزمره با نشانه‌های ابتلا به وسواس فکری اشتباه گرفته نشود. اگر استرس‌های ناشی از نگاه و قضاوت دیگران از حد متعارف خارج شود و برای فرد اضطراب ایجاد کند می‌تواند از نشانه‌های رفتار‌های وسواس گونه باشد.

وی یادآوری کرد: شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به وسواس، وسواس چک کردن و شست و شو است. همچنین نگرانی مدام از احتمال ابتلا به صدمه زدن به دیگران و افکار مزاحم، خطرناک و نگران کننده می‌تواند از نشانه‌های ابتلا به وسواس باشد.

معتضدیان گفت: ترس بیش از حد ابتلا به بیماری، چک کردن مدام وسایل، ترس از آسیب رساندن به خود یا دیگران و وسواس نظم و یا تقارن اشیاء از شایع‌ترین نشانه‌های اختلال وسواس است.

وسواس و ارتباط آن با مشکلات جسمی

وی با بیان این که وسواس علاوه بر این که بیماری مربوط به روان است، می‌تواند به جسم فرد مبتلا نیز صدمه وارد کند، ادامه داد: به طور مثال در مواردی دیده می‌شود که پوست فرد در اثر شست و شوی زیاد دچار آسیب می‌شود یا به عنوان مثال افرادی به دلیل ابتلا به وسواس نظم و ترتیب و جابجایی وسایل دچار کمرد درد و آسیب به ستون فقرات خود شده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه به درمان‌های متداول مبتلایان به وسواس اشاره کرد و گفت: درمان مبتلایان به وسواس معمولا درمان‌های توامان دارویی و روان درمانی است، ولی باید به این نکته توجه داشت که درمان این بیماری زمانبر است و نیاز به صبوری دارد.

کودکان خانواده‌های وسواسی در خطر ابتلا به این اختلال

وی تاثیر محیط بر اختلال وسواس را مورد توجه قرار داد و گفت: وسواس می‌تواند در خانواده‌هایی که رفتار‌های وسواس گونه به صورت ژنتیکی وجود دارند، در کودک نیز از طریق یادگیری در محیط تشدید شود، ولی زمینه‌های ژنتیکی در این بیماری بسیار مهم است؛ چون اگر فقط تاثیرات محیطی مد نظر باشد بعد از بهتر شدن شرایط این رفتار‌ها از بین می‌رود.

معتضدیان در خاتمه با بیان این موضوع که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، توضیح داد: این بیماری برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است. باید برای درمان صبور بود ولی قطعا زندگی کردن با وسواس زندگی زجر آوری است بنابراین باید با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • کمک فوری برای نجات جان یک مادر سرطانی
  • حمایت اتحادیه اروپا از بیماران سرطانی در افغانستان
  • تاثیرات گوش دادن به موسیقی شاد بر روح و روان انسان
  • علائم شایع‌ترین بیماری‌های کبدی چیست؟
  • آیا این ادویه خوش بو می تواند با سرطان پروستات مقابله کند
  • واکاوی تاثیرات حمله ترکیبی ایران به رژیم اسرائیل و بازتاب آن بر معادلات منطقه / تثبیت موازنه قدرت در غرب آسیا
  • چند فرزندی نقطه مقابل بحران تک‌ فرزندی
  • یک ابزار جدید ویرایش RNA می‌تواند درمان سرطان را بهبود بخشد 
  • یک ابزار جديد ويرايش RNA می تواند درمان سرطان را بهبود بخشد