Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تا زمانی که تحریم‌ها لغو نشود، هیچ اطلاعاتی در اختیار آژانس قرار نمی‌گیرد، گفت: در صورتی که تحریم‌ها لغو شد، اطلاعاتی که در این مدت نگهداری شده را در اختیار آژانس قرار می‌دهیم در غیر این صورت اطلاعات بعد از سه ماه از حافظه دوربین‌ها حذف خواهد شد.

به گزارش قدس آنلاین، بهروز کمالوندی با اشاره به نشست خود کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: درباره توافق سازمان انرژی اتمی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ابهاماتی برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وجود آمده بود و دراین نشست درباره این توافق توضیحاتی ارائه کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی اضافه کرد:در نشست گفته شد که مُر قانون اجرا و تمام نظارت‌ها و بازرسی‌های فراپادمانی متوقف شده و در بیانیه سازمان و آژانس هم این موضوع به صراحت آمده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: تفاهمی با آژانس در چارچوب حفظ برخی اطلاعات مشروط به لغو تحریم‌ها و بازگشت ایران به تعهدات صورت گرفته که در فاصله زمانی حداکثر سه ماه در اختیار آژانس بگذاریم اما هیچ دسترسی، بازرسی و اظهاریه پروتکلی قرار نیست صادر شود.

کمالوندی خاطرنشان کرد: زمانی بازرسی و دسترسی مطرح می‌شود که اظهاریه پروتکلی داده شود لذا وقتی اظهاریه داده نشود، به صورت خودکار یعنی سوالی وجود ندارد و در این شرایط دسترسی هم منتفی خواهد شد.

در صورت عدم لغو تحریم‌ها اطلاعات ثبت شده بعد از سه ماه حذف می‌شود

کمالوندی با بیان اینکه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها صددرصد اجرا می‌شود، اظهار کرد: پیش از سفر آقای گروسی به ایران شرط اجرای قانون لغو تحریم‌ها عنوان شد، همچنین متذکر شدیم که نظارت فراپادمانی از پنجم اسفند ماه متوقف می‌شود.  در جلسه نمایندگان سوالاتی پیرامون همین مسائل مطرح کردند و ما با جزئیات موارد را تشریح کردیم، همچنین گفته شد که سازمان چه نوع اطلاعاتی را حفظ می‌کند یا اینکه تحت چه شرایطی این اطلاعات به آژانس می‌دهد.

وی با بیان اینکه تا زمانی که تحریم‌ها لغو نشود، قرار نیست هیچ اطلاعاتی در اختیار آژانس قرار گیرد، گفت: در صورتی که تحریم‌ها لغو شد، اطلاعاتی که در این مدت نگهداری شده را در اختیار آژانس قرار می‌دهیم در غیر این صورت اطلاعات بعد از سه ماه از حافظه دوربین‌ها حذف و ثبت اطلاعات متوقف خواهد شد.

۳ ماه؛ اعتبار زمانی تفاهم آژانس و سازمان انرژی اتمی

کمالوندی تصریح کرد: در حال حاضر توقف اجرای پروتکل الحاقی بر مبنای قانون مجلس و تفاهم صورت گرفته سه ماهه است و اگر تحریم‌ها لغو شود و طرف‌های مقابل به تعهدات برجامی عمل کنند، دولت گزارشی به مجلس خواهد داد و مجلس در این خصوص تصمیم می‌گیرد لذا اعتبار تفاهم آژانس و سازمان انرژی اتمی سه ماه است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تفاهم مذکور شامل ترتیبات فنی بین سازمان و آژانس است، گفت: چارچوب تفاهمنامه به لحاظ اعتبار زمانی و اطلاعات مشخص است. امتداد اطلاعات به نفع هر دو طرف است چرا که اگر ما بخواهیم نتیجه‌گیری و ارزیابی گسترده داشته باشیم نیازمند این است که آژانس اطلاعاتی در اختیار داشته باشد و بر اساس اطلاعات بررسی‌های خود را انجام داده باشد، این اطلاعات مربوط به جابه جایی مواد و تجهیزات یا اقلام است و زمانی در اختیار آژانس قرار می‌گیرد که لغو تحریم‌ها یا اجرای تعهدات طرف‌های مقابل را شاهد باشیم.

پیشنهاد بازدید نمایندگان‌ از سایت‌های هسته‌ای

کمالوندی با اشاره به اقدامات لازم در راستای اجرای قانون اقدام راهبردی ادامه داد: اطلاعاتی را در اختیار نمایندگان قرار خواهیم داد. علاوه براین پیشنهاد بازدید از سایت‌های هسته‌ای را در این جلسه مطرح کردیم، رییس سازمان انرژی اتمی هم تاکید کردند که نمایندگان از نزدیک بر اجرای قانون نظارت کنند.

وی تاکید کرد: هدف اصلی جلسه این بود که اگر ابهامی در ذهن نمایندگان است، رفع شود لذا تلاش کردیم و به نظر خیلی از مسائل روشن شد. ما هیچ تفاهمی که مخالف قانون مجلس باشد را انجام ندادیم و در چارچوب سازمان و ترتیبات فنی با آژانس تفاهم کردیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه یادآور شد: نمایندگان همچنین درباره نشست فردای شورای حکام آژانس سوالاتی را عنوان کردند، توضیحاتی در ارتباط با مکاتباتمان با دفتر نمایندگی ایران در وین ارائه کردیم. متاسفانه سه کشور اروپایی تلاش‌های غیرسازنده‌ای را شروع کردند که باید آن را متوقف کنند.

منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سخنگوی سازمان انرژی اتمی کمالوندی تحریم آژانس بین المللی انرژی اتمی سخنگوی سازمان انرژی اتمی اختیار آژانس قرار اطلاعاتی در اختیار تحریم ها لغو لغو تحریم ها سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۹۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت تکمیل مرکز تولید ایزوتوپ‌های پایدار در سال جدید/لزوم نگاه جدی به حوزه گداخت

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: ایران یکی از معدود کشورهایی است که دانش و فناوری جداسازی ایزوتوپ‌ها را به ‌شکل بومی توسط دانشمندان جوان خود کسب کرده که این مساله باعث افتخار است؛ چرا که ایزوتوپ‌های پایدار کاربردهای متنوعی در حوزه‏‌های صنعت و پزشکی دارند.

به گزارش ایسنا، بدون شک یکی از معاونت‌های مهم سازمان انرژی اتمی، معاونت فناوری‌های پیشرفته است که مسیر را برای رشد و پیشرفت هرچه سریع‌تر صنعت هسته‌ای و قرار گرفتن آن در ریل موفقیت با به‌دست آوردن و معرفی دستاوردهای جدید اتمی، هموار می‌کند. معاونتی که در سال ۱۴۰۲ توانست یکی از مجموعه‌های پرتکاپوی سازمان انرژی اتمی در ارایه دستاوردهای این صنعت در کشور باشد تا هرچه بیشتر مردم ایران بتوانند از موهبت اتم، این ذره پررمز و راز بهره‌مند شوند.

علی نوروزی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت فناوری‌های پیشرفته با تبریک فرا رسیدن سال نو و ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات هموطنان در ماه رمضان، در خصوص دستاوردهای این معاونت در سال ۱۴۰۲، اظهار کرد: در سالی که گذشت معاونت فناوری‌های پیشرفته دو محصول را معرفی کرد که نخستین آن مربوط به جداسازی ایزوتوپ‌های تلوریم بود و دیگری ساخت تجهیز «فوتواسپکترومتر» است که در گداخت هسته‏‌ای مورد استفاده قرار می‏‌گیرد.

وی توضیح داد: «فوتواسپکترومتر» یکی از ابزارهای پیشرفته تشخیصی بسیار دقیق در حوزه گداخت هسته‌ای است که با توجه به بومی‌سازی شدن این دستگاه، ایران در جمع معدود کشورهای دارنده این تکنولوژی در جهان قرار می‌گیرد.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به رونمایی از واحد تولید هگزا فلوراید تلوریوم خاطرنشان کرد: این محصول، شامل زنجیره‌ای برای جداسازی ایزوتوپ پایدار تلوریم ۱۳۰ است که با انجام یک پروسه طولانی و گذراندن مراحل گوناگون در نهایت به تولید ایزوتوپ ید ۱۳۱ منجر می‌شود که در تشخیص و درمان سرطان کاربرد دارد.

نوروزی ادامه داد: این پروسه طولانی خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ به شکل کامل از نظر تکنولوژیکی به دست دانشمندان جوان ایران اسلامی بومی شد. به همین خاطر هم اکنون به جرات می‌توانیم بگوییم که دانش کلی و خط تولید رادیودارو از فلز تلوریم (با فرآیندهای جداسازی ایزوتوپی و تبدیل) را در داخل کشور در اختیار داریم.

اهمیت تکمیل مرکز تولید ایزوتوپ‌های پایدار در ۱۴۰۳

معاون سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: در تلاش هستیم تا در سال‌جاری و نیز سال آینده این محصول را در مقیاس بهره‌برداری بیماران کشور تولید کرده و در اختیار آن‌ها قرار دهیم.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه با بیان برنامه‌های معاونت فناوری‌های پیشرفته در سال ۱۴۰۳، افزود: بدون شک سیاست اصلی معاونت فناوری‌های پیشرفته در سال‌جاری، دنبال کردن و اجرایی ساختن سیاست‌های سال گذشته‌ و به شکل جدی‌تر است.

وی افزود: در این زمینه باید مرکز تولید ایزوتوپ‌های پایدار تکمیل شود و در سال‌جاری یکی از دغدغه‌های ما آماده سازی شرایط این  مرکز برای جداسازی ایزوتوپ‌های مورد نظر است.

نوروزی با اشاره به اینکه در سال جدید جداسازی سایر ایزوتوپ‌ها نظیر ایزوتوپ «زنون» مدنظر قرار دارد، اظهار داشت: نکته مهمی که در این زنجیره‌ها وجود دارد، سرریز دانش غنی‌سازی است. موضوعی که غرب و استکبار همواره مخالف آن بوده‌اند و در مقابل ما توانسته‌ایم آن را به شکل بومی در کشور ارتقا دهیم که در حوزه‌های مختلف صنعت و پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نگاه جدید به حوزه گداخت در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت فناوری‌های پیشرفته در ادامه با اشاره به حوزه گداخت و اهمیت داشتن نقشه راهی برای قرار گرفتن ایران در بین بهترین کشورها، اظهار کرد: برای قرار گرفتن ایران در بین کشورهای صاحب تکنولوژی گداخت و بودن جزو بهترین کشورها؛ لازم است در مسیر تحقق نقشه راه راهبردی حرکت کنیم تا در سال ۱۴۲۰ براساس سند چشم‌انداز سازمان انرژی اتمی به آن دست پیدا کنیم. 

وی افزود: بر این اساس نقشه راهی تهیه شده و به‌طور جدی ساخت «توکامک کروی» از ابتدای سال ۱۴۰۲ آغاز شد که شامل تجهیزات تشخیصی، گرمایشی و کنترلی است. براین اساس انتظار داریم که تا چند سال آینده ایران به جایگاه شایسته‌ای در زمینه گداخت هسته‌ای یابد.

نوروزی ادامه داد: همچنین در زمینه گداخت هسته‌ای باید مسایلی که در نقشه راه در نظر گرفته شده؛ دنبال شود چرا که تجهیزاتی که در این قسمت مدنظر است، بسیار پیشرفته هستند. در ابتدای سال ۱۴۰۲ «فوتواسپکترومتر» را معرفی کردیم که یکی از پیشرفته‌ترین تجهیزات با دقت بالا در حوزه تشخیص پلاسمای گداخت است؛ تجهیزات تشخیصی انواع مختلفی دارند و انتظار داریم در سال ۱۴۰۳ هر کدام از آن‌ها به ثمر برسد.

نوروزی ادامه داد: همچنین در زمینه گداخت هسته‌ای باید مسایلی که در نقشه راه در نظر گرفته شده؛ دنبال شود چرا که تجهیزاتی که در این گستره مدنظر است، بسیار پیشرفته هستند. در ابتدای سال ۱۴۰۲ «فوتواسپکترومتر» را معرفی کردیم که یکی از پیشرفته‌ترین تجهیزات با دقت بالا در حوزه تشخیص پلاسمای گداخت است.

وی تصریح کرد: تجهیزات تشخیصی انواع مختلفی دارند و انتظار داریم در سال ۱۴۰۳ برخی از آن‌ها به ثمر برسد.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه گفت: وقتی ما دانش جداسازی عناصر را داشته باشیم، این امکان وجود دارد که عناصر و ایزوتوپ‌های آن از هم جدا شوند. به این طریق و در حقیقت توانسته‌ایم به دریچه‌ای از علم راه یابیم که تمام نیازهای مرتبط با ایزوتوپ‌های پایدار و اکتیو را برطرف کنیم. 

قرار گرفتن ایران در فهرست معدود کشورهای دارای تمام تکنولوژی جداسازی ایزوتوپ‌ها

نوروزی با اشاره به اینکه دستیابی به دانش و فناوری جداسازی ایزوتوپ‌های پایدار از طریق سانتریفیوز گازی که در مرحله‌ای بالاتر از دانش غنی‌سازی اورانیوم قرار دارد، گفت: اگر جست‌وجویی در دنیا داشته باشید، شرکت‌های معدودی که معمولا چند تابعیتی و چند ملیتی هستند، فناوری جداسازی ایزوتوپ‌های پایدار را با کمک یکدیگر انجام می‌دهند.

وی افزود: در این مسیر، ایران یکی از معدود کشورهایی است که دانش جداسازی ایزوتوپ‌ های پایدار را به شکل  بومی توسط دانشمندان جوان خود کسب و اجرایی کرده است ؛ این مهم نشان‌دهنده ظرفیت بالای دانشمندان و جوانان این سرزمین در حوزه فنی و مهندسی می‌باشد و باید به آن افتخار کرد. ایزوتوپ‌های پایدار از کاربردهای متنوعی برخوردارند به‌طوری‌که هرکدام کاربردی خاص در صنعت و پزشکی دارند. به همین خاطر وقتی شما دانش جداسازی یک ایزوتوپ به روش گازی را به‌دست می‌آورید، می‏توانید دانش حاصله را برای جداسازی همه ایزوتوپ‌ها گسترش دهید.

مدیرعامل شرکت فناوری‌های پیشرفته تصریح کرد: اعدادی که از نظر مبالغ اقتصادی در مورد این ایزوتوپ‏های پایدار وجود دارد، بسیار بالا بوده و شاید یک گرم از یک ایزوتوپ به اندازه چندین بشکه نفت ارزش داشته باشد و آن هم به دلیل دانشی است که پشت ماجرای تولید و به‌دست آوردنش وجود دارد.

نوروزی ادامه داد: وقتی می‌گوییم ایزوتوپ پایدار تلوریوم ۱۳۰ را با وجود تحریم‌ها به‏دست آورده‌ایم، دانش آن ارتقا پیدا کرده و جداسازی اتفاق افتاده، بدان معناست که به دانش بزرگی دست پیدا کرده‌ایم. این دانش مسلما در اختیار هر کشوری نیست و مبالغی که برای این عنصرها در کشورهای مختلف پرداخت می‌شود، بسیار بالا بوده و از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت است.

رسانه‌ها؛ خط مقدم جهاد تبیین هستند

معاون سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص سیاست «درهای باز، نوآوری‌ باز» در این دوره از فعالیت سازمان و اقدامات انجام گرفته در حوزه جهاد تبیین و اینکه آیا صنعت هسته‌ای توانسته به جایگاه واقعی خود دست پیدا کند، گفت: تبیین مسایل معمولا جبهه‌ای است که اصحاب رسانه در خط مقدم آن قرار دارند و در این مسیر لازم است یک همکاری بین رسانه‌ها با معاونت‌های مختلف و شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه هسته‌ای در بحث تبیین دستاوردها برای مردم انجام گیرد.

وی افزود: نکته مهم‌ این است که برای کسی که این مطالب را انتقال می‌دهد در ابتدا باید یک درک و آگاهی درستی از مسایل ایجاد شود که این موضوع مهم باید توسط متخصصان صنعت هسته‌ای انجام گیرد.

نوروزی ادامه داد: در دو سال اخیر و در حوزه جهاد تبیین شاهد اقدامات بسیار خوبی در سازمان انرژی اتمی ایران بوده‌ایم اما لازم است برای تحقق موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری، تلاش بیشتری در دستور کار قرار گیرد. همچنین باید از حمایت‌های مهندس اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران قدردانی کنیم؛ که در این امر حداکثر همراهی و حمایت‌های ممکن را داشتند. امید است با تلاش و کوشش متخصصان صنعت هسته‌ای بتوانیم به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و نیز اهداف سند جامع راهبردی سازمان دست یابیم.

رونمایی از زنجیره جداسازی ایزوتوپ پایدار ایریدیوم در سال جاری

مدیرعامل شرکت فناوری‌های پیشرفته در پایان درخصوص مهم‌ترین اقدام این مجموعه در سال جدید، گفت: در سال ۱۴۰۳ رونمایی از زنجیره جداسازی ایزوتوپ پایدار ایریدیوم را خواهیم داشت که امری مهم و گام بزرگی برای رادیوگرافی در صنعت و مسایل تشخیصی است. موضوعی که همیشه یکی از مشکلات به واسطه تحریم‌ها بوده و مانع ورود آن به کشور می‌شدند. به امید خدا این چرخه را در سال جدید برای ارایه به مردم عزیزمان خواهیم داشت.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معاون سازمان انرژی اتمی: هیچ آلودگی پرتوی غیرعادی در رود ارس مشاهده نشده است
  • قرار گرفتن ایران در فهرست معدود کشور‌های دارای تکنولوژی کامل جداسازی ایزوتوپ‌ها
  • اهمیت تکمیل مرکز تولید ایزوتوپ‌های پایدار در سال جدید/لزوم نگاه جدی به حوزه گداخت
  • پاسخ سازمان انرژی اتمی به ادعای آلودگی رودخانه ارس
  • آلودگی هسته‌ای در رود ارس؟ / واکنش سازمان انرژی اتمی
  • آلودگی هسته ای در رود ارس؟ | واکنش سازمان انرژی اتمی
  • سازمان انرژی اتمی: هیچ آلودگی پرتوی غیرعادی در ارس مشاهده نشده است
  • آخرین وضعیت نیروگاه بوشهر
  • آخرین وضعیت نیروگاه بوشهر از زبان معاون سازمان انرژی اتمی
  • ممانعت از انتشار ۸ میلیون تن آلاینده با تولید برق هسته‌ای