Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا یکی از مجموعه‌های فناوری است که برای رفع نیازهای بومی کشور، با تولید و تحویل بیش از 300 واحد توربین گاز و بخار نیروگاهی به بازار ایران و منطقه خاورمیانه به یک بازیگر بین‌المللی در صنعت توربین بدل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 توربین‌ و تجهیزات جانبی آن از جمله نیازهای صنعتی در کشور است. این نیاز با تلاشی دانش‌بنیان بومی‌سازی شد و در اختیار صنایع نیروگاهی و نفت و گاز قرار گرفت. پیش از این واردات تنها مسیر تامین این نیاز در کشور بود.

توربین های صنعتی انواع مختلفی دارند که از مهمترین آنها می توان به توربین‌های بخار، گاز، احتراقی و بادی اشاره کرد که هر کدام بسته به موقعیت و نوع کاربرد در موارد گوناگون استفاده می‌شوند. ﺗﻮرﺑﻴﻦ، دﺳﺘﮕﺎﻫﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ در آن اﻧﺮژی ﺟﻨﺒﺸﻲ ﻣﺘﺤﺮک ﺑﻌﺪ از ﺑﺮﺧﻮرد ﺑﺎ ﭘﺮه ﺑﻪ اﻧﺮژی  ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﻣﻲ‎‌ﺷﻮد. این تجهیز کاربردی در ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻧﻔﺖ و ﮔﺎز و ﭘﺘﺮوﺷﻴﻤﻲ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺤﺮک ژﻧﺮاﺗﻮر،ﻛﻤﭙﺮﺳﻮر و ﭘﻤﭗ و در ﻧﻴﺮوﮔﺎﻫ ‌‌ﻬﺎی ﺣﺮارﺗﻲ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺤﺮک ژﻧﺮاﺗﻮر اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﺷﻮد.

یکی از مهم‌ترین پروژ‌ه‎‌های این مجموعه دانش‌بنیان، بازطراحی و ارتقاء اساسی اجزای داغ توربین برای نخستین بار است که با هدف بهبود عملکرد توربین‌ها پیاده‌سازی و اجرا شده است. این پروژه راندمان بخش توربین را به صورت قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد.

«بهبود مسیرهای خنک‌کاری و انتقال حرارت داخل پره‌ها»، «ارتقاء اجزای سیستم جریان هوای ثانویه توربین در طراحی پره‌ها» و غیره از جمله مزایای اجرای این پروژه است.

به گفته مجید بهمنی مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان محصولات این مجموعه در حوزه‌های تولید برق و صنعتی کاربرد دارد.

این فعال دانش‌بنیان ادامه می‌دهد: ما محصولات و خدمات خود را برای طیف وسیعی از مشتریان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهیم و بر ارتقاء عملکرد و کاهش هزینه در راه‏‌حل‏‌های دانش‌بنیانی تمرکز کرده‌ایم. در واقع ما امروز به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تامین‌کنندگان محصولات و خدمات حوزه نیروگاه‌های حرارتی و صنایع نفت، گاز و پتروشیمی شناخته شده‌ایم.

بهمنی همچنین بیان می‌کند: در شرکت ما دانش فنی «طراحی و ساخت قطعات توربین»، «فناوری ساخت ماشین‌آلات پیشرفته تولید»، «سالن‌‏ها و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی»، «تست و اندازه‌‏گیری، پایش مستمر محصولات تولیدی» و «تامین تجهیزات جانبی توربین» به صورت کامل وجود دارد.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری توربین ایران ساخت خبرخوب شرکت دانش بنیان دانش بنیان توربین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۹۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عایق‌های سیلیکونی برق فشار قوی بومی‌سازی شد

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان عایق‌های سیلیکونی خطوط انتقال برق فشار قوی را طراحی و تولید کردند که این محصول می‌تواند تا ۸۰ درصد از قطعی‌های ناخواسته در خطوط انتقال برق جلوگیری کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، قطعی گسترده برق، حادثه‌ای است که ممکن است یک عامل ساده همچون عامل آن باشد. آمارها نشان می‌دهد 80 درصد قطعی‌های ناخواسته، ناشی از تداخل طبیعت با شبکه برق کشور است که از جمله آنها ریزگردها، طوفان‌های شدید، برق و یخبندان و پرنده‌زدگی و جانورزدگی در خطوط هوایی و پُست‌های زمینی است.

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان برای حل این مشکل، عایق‌های مخصوص برای خطوط انتقال برق فشار قوی طراحی و تولید کردند.

از جمله محصولات این شرکت دانش‌بنیان، کاورهای سیم است که طراحی و فرمولاسیون آنها به‌گونه‌ای است که در شبکه فشار متوسط و فشار قوی استفاده می‌شود.

دیگر محصول دانش‌بنیان این شرکت دانش‌بنیان "چترک‌افزای سیلیکونی" است که در بشقاب مقره‌های سرامیکی نصب می‌شوند. واردات نمونه‌های اروپایی این محصول دانش‌بنیان به دلیل تحریم با مشکل مواجه بوده و نمونه‌های غیراروپایی و چینی نیز کیفیت لازم را نداشتند.

علت عدم تمایل شرکت‌های "مقره‌ساز" ایرانی به فناوری نانو چیست؟

این محصول از کشورهای آلمان، هند و چین وارد می‌شد اما ما توانستیم با 3 سال تحقیق و توسعه این محصول را بومی‌سازی کنیم و سالیانه نیز 1 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی داشته باشد.

طول عمر بیش از 10 سال، نیاز نداشتن به شستشو و مقاومت در مقابل انواع آلودگی‌های خورنده و غیرخورنده و ریزگردها، بخشی از ویژگی‌های این محصول است. طراحی این محصول دانش‌بنیان به گونه‌ای است که شرایط نصب راحتی را در شبکه داشته و بهره‌بردار درهنگام نصب با مشکلاتی مواجه نشود.

از طرفی خواص عایقی  و خواص الکتریکالی  را به ما بدهد. این محصولات بسته به نوع کاربردشان و شرایط آب و هوایی شبکه تا 80 درصد از خطاهای ناخواسته شبکه را کاهش می‌دهند و تاب‌آوری شبکه را 40 تا 60 درصد بهبود ببخشند.

این محصول دانش‌بنیان با کیفیت مشابه نمونه اروپایی قیمتی ارزان‌تر دارد. هزینه تمام‌شده این محصولات دانش‌بنیان نصف قیمت نمونه‌های خارجی است و محصولات خود را از نظر کیفی در آزمایشگاه فشار قوی مطابق استانداردهای لازم تست کردیم و نتایج بدست آمده بسیار نزدیک به نمونه‌های خارجی بوده است.

عایق‌های سیلیکونی ایران‌ساخت ضمن تأمین نیاز داخلی مشتریانی از کشورهای عراق، عمان و افغانستان دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانش‌ بنیان شدن کشاورزی در گرو باور به نقش محوری روستاها است
  • واحدهای صنعتی دانش بنیان ۲۸ درصد رشد داشته است
  • شرکت‌های دانش‌بنیان از اولویت‌های اساسی استان یزد است
  • تولید برای اثرگذاری در اقتصاد، باید دانش‌بنیان باشد
  • کنترل هوشمند ساختمان با سامانه ایران‌ساخت 
  • منبع دوم داروی فاکتور۸ کشور با تولید یک شرکت دانش‌بنیان
  • عایق‌های سیلیکونی برق فشار قوی بومی‌سازی شد
  • حرکت به سمت عمق تولید دستگاه و نوار قندخون در کشور
  • موفقیت متخصصان ایرانی در مسیر تولید خوارک دام، طیور و آبزیان
  • رونمایی از محصولات جدید شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت در نمایشگاه «ایران هلث»