افزایش راندمان عملکرد توربینهای صنعتی با بازطراحی محققان کشور
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۷۲۹۳۸
محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان با باز طراحی توربینهای صنعتی و نیروگاهی راهکاری برای افزایش قابل توجهی در راندمان این تجهیزات ارائه کردند.
مجید بهمنی، مدیر عامل این شرکت دانشبنیان فعال در حوزه طراحی و ساخت توربین گاز و بخار نیروگاهی با بیان اینکه تاکنون این مجموعه فناور برای رفع نیازهای بومی کشور، بیش از ۳۰۰ واحد توربین گاز و بخار نیروگاهی به بازار ایران و منطقه خاورمیانه تحویل داده است، گفت: ﺗﻮرﺑﻴﻦ، دﺳﺘﮕﺎهی اﺳﺖ ﻛﻪ در آن اﻧﺮژی ﺟﻨﺒشی ﻣﺘﺤﺮک ﺑﻌﺪ از ﺑﺮﺧﻮرد ﺑﺎ ﭘﺮه ﺑﻪ اﻧﺮژی ﻣﻜﺎﻧﻴﻜﻲ ﺗﺒﺪﻳﻞ میﺷﻮد.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
وی ادامه داد: یکی از مهمترین پروژههای ما بازطراحی و ارتقاء اساسی اجزای داغ توربین با هدف بهبود عملکرد توربینها است که موجب افزایش راندمان قابل ملاحظه توربین شد. «بهبود مسیرهای خنککاری و انتقال حرارت داخل پرهها»، «ارتقاء اجزای سیستم جریان هوای ثانویه توربین در طراحی پرهها» و غیره از جمله مزایای اجرای این پروژه است.
بهمنی با تاکید بر اینکه محصولات این مجموعه در حوزههای تولید برق و صنعتی کاربرد دارد، خاطر نشان کرد: محصولات و خدمات خود را برای طیف وسیعی از مشتریان داخل و خارج از کشور ارائه میدهیم و بر ارتقاء عملکرد و کاهش هزینه در راهحلهای دانشبنیانی تمرکز کردهایم. در واقع ما امروز به عنوان یکی از بزرگترین تامینکنندگان محصولات و خدمات حوزه نیروگاههای حرارتی و صنایع نفت، گاز و پتروشیمی شناخته شدهایم.
بر اساس اعلام معاونت علمی ریاستجمهوری، مجری طرح یادآور شد: در شرکت ما دانش فنی «طراحی و ساخت قطعات توربین»، «فناوری ساخت ماشینآلات پیشرفته تولید»، «سالنها و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی»، «تست و اندازهگیری، پایش مستمر محصولات تولیدی» و «تامین تجهیزات جانبی توربین» به صورت کامل وجود دارد.
(ایسنا)

منبع: بازار نیوز
کلیدواژه: افزایش راندمان عملکرد معاونت علمی رئیس جمهور
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۲۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
تولید برق کشور با بهره برداری از نیروگاه حرارتی جدید افزایش می یابد
به گزارش روابط عمومی بنیاد مستضعفان آقای پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان گفت: نیروگاه خرمشهر با تولید ۱.۸ درصد از تولید کل برق کشور، یکی از نیروگاههای مهم صنعت برق کشور است و اکنون با دارا بودن ۶ واحد ۱۶۰ مگاواتی، ظرفیتی اسمی معادل ۱۰۰۰ مگاوات انرژی را تولید میکند.
او ادامه داد: همکاران ما در بنیاد با بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان موفق شدند بدون مصرف سوخت بیشتر و با افزایش راندمان واحدها، ظرفیت تولید هرواحد این نیروگاه را از ۱۶۰ مگاوات به ۱۸۰ مگاوات ارتقاء دهند و میزان تولید برق در این نیروگاه به میزان ۱۲۰ مگاوات افزایش یابد.
فتاح با تاکید بر استفاده از تکنولوژی جدید برای افزایش راندمان واحدهای این نیروگاه گفت: این دستاورد که با تکیه بر دانش مهندسان ایرانی به دست آمد جای تبریک و تقدیر دارد.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه نیروگاه حرارتی خرمشهر راندمانی معادل ۳۵ درصد داشت که با بهره برداری از این طرح جدید، به ۴۰ درصد رسید.
به گفته فتاح، این پروژه با سرمایه گذاری ۱۳۰ میلیارد تومان و بر پایه فکر خلاق مهندسان ایرانی اجرا شده است.
او اضافه کرد: خوشبختانه تبدیل این نیروگاه به یک نیروگاه سیکل ترکیبی، مصوبه شورای اقتصاد دولت و هیئت وزیران را اخذ کرده، ولی اجرای آن نیازمند ۳۸۴ میلیون یورو سرمایهگذاری است که این اعتبار باید به صورت تسهیلات ارزی از سوی صندوق توسعه ملی تامین شود.
رئیس بنیاد مستضعفان افزود: نکته حائز اهمیت آن است که با اضافه شدن ۳ واحد بخار به واحدهای حرارتی فعلی و تبدیل این نیروگاه به «سیکل ترکیبی»، راندمان این نیروگاه به بیش از ٥٠ درصد افزایش پیدا میکند و ظرفیت تولید آن نیز ۵۰۰ مگاوات بیشتر میشود.
فتاح با تاکید بر اینکه بنیاد مستضعفان حاضر است این سرمایهگذاری را انجام دهد، گفت: در صورت تامین منابع ارزی و همچنین تامین آب مورد نیاز نیروگاه، بنیاد مستضعفان حاضر است بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان را برای تبدیل این نیروگاه به سیکل ترکیبی و افزایش راندمان نیروگاه خرمشهر سرمایهگذاری کند و امیدواریم در صورت تحقق این موارد، اجرای این پروژه در دولت فعلی کلید بخورد و به بهرهبرداری نیز برسد.