Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@14:09:28 GMT

۶۴ ژنوم انسانی توالی یافت

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۷۵۰۱۷

۶۴ ژنوم انسانی توالی یافت

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) و به نقل از انگجت؛ پروژه ژنوم انسانی در سال ۲۰۰۱ چشم انداز وسیع‌تری درباره نژادهای مختلف فراهم کرد اما در حقیقت فقط بخشی از انبوه ژن‌هایی بررسی شد که به طور واقعی ترکیب ژنتیک انسانی را نشان نمی‌دهند.

اکنون ۲۰ سال از انجام این پژوهش می‌گذرد و پیشرفت‌های فناوری متعددی به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا محققان مخزن جدیدی از ۶۴ ژنوم کاملاً توالی یافته انسانی را منتشر کرده‌اند که تنوع ژنتیکی را بهتر نشان می‌دهد.

مرجع جدید ۲۵ جمعیت مختلف انسانی را پوشش می‌دهد. نکته مهم آن است که در مخزن جدید از مواد به کار رفته در پروژه ژنوم انسانی استفاده نشده و در نتیجه می‌توان تمایزهای میان آنها را بررسی کرد.

البته محدودیت‌هایی وجود دارد. محققان هشدار داده‌اند توالی بندی ژنوم به طور کامل تفاوت‌های ساختاری ژن را پوشش نمی‌دهد و بنابراین شکاف‌هایی در این روند وجود دارد. دستاوردهای فناوری در حوزه ترکیب اطلاعات در این حوزه کمک حال است، اما مدتی طولانی طول می‌کشد تا تصویری کلی از تمایزهای میان جمعیت‌های انسانی به دست آورد.

با این وجود مخزن اطلاعات برای مقاصد پزشکی بسیار کارآمد است و پیش زمینه‌های ژنتیک در خصوص بیماری‌ها و سلامت انسان را نشان می‌دهد. به این ترتیب می‌توان به درک عمیق‌تری از مشکلات سلامتی دست یافت که به طور نامتناسب روی گروه‌های خاصی تأثیر گذار هستند. در نتیجه درمان‌های بهتری برای افراد توسعه می‌یابد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1090185 برچسب‌ها تحقیقات علمی بیماری نادر ژنتیک

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تحقیقات علمی بیماری نادر ژنتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۵۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال خوب سد شیرین‌دره بعد از بارندگی‌های بهاری + تصویر

در سال ۱۴۰۳ و با افزایش بارش‌های بهاری این روزها وضعیت ذخیره آب در سد شیرین‌دره به وضع مناسب رسیده و پیش‌بینی‌ می‌شود در سال آبی جاری حدود ۴۰ میلیون متر مکعب آب در این سد ذخیره شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، سد شیرین‌دره یک سد خاکی با هسته رسی بر روی رودخانه شیرین  از سرشاخه‌های رودخانه اترک  است که در شهرستان مانه و در فاصله 65 کیلومتری شمال غربی شهر بجنورد واقع شده‌ است. کار ساخت این سد با گنجایش مخزن 91 میلیون مترمکعب در سال 1375 آغاز و در سال 1384 سد آبگیری و افتتاح شد. این سد از سال 1398 تاکنون با مشکل شدید کم بارشی و خشکسالی رودخانه اترک مواجه بود و موجب شد سطح آب در مخزن سد به کمترین میزان خود در در دهه گذشته برسد.

در سال 1403 و با افزایش بارش‌های بهاری این روزها وضعیت ذخیره آب در سد شیرین‌دره به وضع مناسب رسیده و پیش‌بینی‌ می‌شود در سال آبی جاری حدود 40 میلیون متر مکعب آب در این سد ذخیره شود. با توجه به اینکه شیرین‌دره مهم‌ترین منبع تأمین آب بجنورد است، افزایش ذخیره مخزن این سد از اهمیت اساسی برخوردار است.

سالانه 600 هزار مترمکعب رسوب‌گذاری در مخزن سد شیرین‌دره پیش‌بینی شده بود، اما در این سال‌ها سالانه 400 هزار مترمکعب، بیشتر از پیش‌بینی‌ها گل و لای وارد مخزن سد شده است.

انتهای پیام/311/

دیگر خبرها

  • (ویدئو) عملیات نجات دو بچه شیر کوهی از مخزن آب
  • ماجری پیامک ذخیره‌سازی آب چه بود؟
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • با یک آپارتاید علمی از سوی کشور‌های غربی مواجه هستیم
  • متاسفانه با یک آپارتاید علمی از سوی کشورهای غربی مواجهیم
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • (ویدیو) آتش‌سوزی گسترده در شهرک شکوهیه قم
  • حال خوب سد شیرین‌دره بعد از بارندگی‌های بهاری + تصویر
  • محققان از ریه بافت مینیاتوری ساختند
  • استان همدان صاحب آزمایشگاه تخصصی ژنتیک شد