Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویترز در گزارشی از تلاش‌های اعضای اروپایی برجام در حمایت از طرح ضد ایرانی آمریکا علیرغم هشدارهای ایران و روسیه خبر داد.

خبرگزاری رویترز نوشت: انگلیس، فرانسه و آلمان در حال تلاش برای پیش بردن طرح آمریکا برای ارائه قطعنامه از سوی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در انتقاد از ایران به دلیل کاهش همکاری‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

طبق این گزارش، سه کشور اروپایی عضو برجام در نشست امروز شورای حکام پیش‌نویس یک قطعنامه را در میان اعضا پخش کرده‌اند، که در آن نگرانی شدید نسبت به آنچه کاهش شفافیت از سوی ایران خوانده شده، ابراز و همچنین از ایران خواسته شده اقدامات خود را به عقب برگرداند. 

رویترز مدعی است در این پیش‌نویس که برای اعضای شورای حکام فرستاده شده و به دست این خبرگزاری رسیده، همچنین درباره «عدم پیشرفت» در دریافت توضیحات از سوی ایران در ارتباط با ادعای یافتن ذرات اورانیوم در سه سایت ابراز نگرانی شده است. 

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز (دوشنبه) بعد از جلسه شورای حکام درباره احتمال صدور قطعنامه‌ای علیه ایران گفت: «به‌نظرم، صدور قطعنامه در حوزه اختیارات کشورهای عضو [شورای حکام] است... ولی اعضا تمایل دارند که مکالمه‌های سازنده‌ای داشته باشند و اقدامات آژانس را حفظ کنند. این برای من مهم است».

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی دستگاه دیپلماسی در نشست خبری امروز درباره تلاش آمریکا برای تصویب قطعنامه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت اینکه آمریکا در مسیر غلطی گام برداشتن خود را آغاز کرده روشن است و بسیار جای تاسف دارد که بایدن و دولتش آغاز بسیار ناامیدکننده‌ای را در عمل به تعهداتشان داشتند.

وی با بیان اینکه مسیر همکاری ما با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب پادمان روشن است، خاطرنشان کرد: این مسیر در چارچوب پادمان ادامه خواهد یافت. حسن نیت ایران برای تفاهم سه ماهه با آژانس را طرف‌های دیگر باید قدر بدانند و دریچه‌ای برای بازگشت تعهدات خودشان در نظر بگیرند. اقدام در مقابل اقدام و عمل در مقابل عمل، مسیری است که ایران در پیش گرفته و در پیش خواهد گرفت.

پیشتر «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هم به تلاش برای صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام اشاره کرده و گفته بود: حرکت غلطی را اروپایی‌ها با حمایت از آمریکا در شورای حکام شروع کرده‌اند، فکر می‌کنیم این حرکت باعث بهم ریخته شدن شرایط خواهد شد.

وزیر امور خارجه کشور تاکید کرد: بهم ریختگی شرایط کنونی را از طریق سفیر ایران در وین به همه اعضای شورای حکام شرایط توضیح داده‌ایم، امیدواریم عقل غلبه کند و اگر چنین نشود راهکارهایی داریم.

«علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی هم به شورای حکام هشدار داده بود در صورتی که در جلسه امروز نسبت به اقدام ایران مبنی بر توقف پروتکل الحاقی قطعنامه‌ای را علیه کشورمان صادر کنند، ایران واکنش مناسبی را خواهد داشت و در این راستا نامه‌ای هم ارسال شده است.

به گزارش رویترز، روسیه هم در اعلامیه‌ای که برای اعضای شورا فرستاده و به دست این خبرگزاری رسیده هشدار داده تصویب قطعنامه می‌تواند به تلاش‌ها برای احیای برجام آسیب بزند.

علی‌رغم اذعان مکرر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد. تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل  نکردند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل برجام را کاهش داد و اخیراً اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را نیز متوقف کرد.

منبع: فارس

منبع: ساعت24

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی اتمی شورای حکام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۵۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراین

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پیش بینی کرد: ایالات متحده که بیش از پیش خود را غرق یک جنگ ترکیبی ضدروسی در اوکراین کرده است، مانند ویتنام و افغانستان دچار شکست بزرگ و تحقیر آمیز دیگری خواهد شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه  شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی در مورد تخصیص کمک‌های جدید به اوکراین توسط کنگره آمریکا، ابراز عقیده کرد که غوطه ور شدن هر چه بیشتر ایالات متحده در یک جنگ ترکیبی علیه روسیه منجر به شکستی بزرگ و تحقیر آمیز برای مقامات واشنگتن خواهد شد، همانطور که در افغانستان و ویتنام چنین اتفاق افتاد. 

زاخارووا گفت: «ما این مسئله را تأیید می‌کنیم که اقدامات ایالات متحده به عنوان یک طرف واقعی در درگیری نظامی در اوکراین، با مقابله بی قید و شرط و قاطع مواجه خواهد شد و غوطه‌ور شدن عمیق‌تر واشنگتن در یک جنگ ترکیبی علیه روسیه منجر به همان شکست بزرگ و تحقیرآمیز ایالات متحده خواهد شد که پیش از این در ویتنام و افغانستان افتاد و اینبار در اوکراین تکرار خواهد شد.»

به گفته این دیپلمات، نخبگان آمریکایی که اوکراین را با انواع سلاح پمپاژ می‌کنند و صرف نظر از وابستگی حزبی خود، مایل هستند تا اطمینان حاصل کنند که کی‌یف تا آخرین فرد اوکراینی با روسیه خواهد جنگید و حملات تروریستی خود به اهداف غیرنظامی روسیه، خرابکاری و قتل روزنامه نگاران را ادامه خواهد داد.

زاخارووا یادآور شد که علاوه بر همه اینها، واشنگتن به سرقت دارایی‌های مسدود شده روسیه نیز متوسل شده و کنگره آمریکا  در این خصوص به دولت جو بایدن، چراغ سبز نشان داده است. اکنون دیگر روی یک پیروزی افسانه‌ای برای کی‌یف  شرط بندی نشده، بلکه بر این واقعیت تکیه می‌شود که ارتش اوکراین حداقل بتواند تا انتخاب ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر، بدون اینکه وجهه بایدن تخریب شود، مقاومت خواهد کرد.

این مقام وزارت امور خارجه افزود که جمهوریخواهان منافع خود را در مشارکت در درگیری اوکراین دارند. او توضیح داد که آنها به نفع صنایع نظامی بزرگ آمریکا لابی می کنند، که سهم بزرگی از بودجه اختصاص یافته برای اوکراین به جیب آنها سرازیر خواهد شد.

زاخارووا در پایان گفت: با این حال، تلاش‌ها برای نجات رژیم ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین محکوم به شکست است و اهداف و  وظایف تعیین شده برای عملیات ویژه نظامی به طور کامل محقق خواهد شد. به گفته این دیپلمات، تامین مالی کی‌یف تنها حمایت واشنگتن از  تروریسم دولتی در اوکراین را نشان داده است.

لایحه کمک مضاعف به اوکراین به میزان تقریباً 61 میلیارد دلار روز شنبه، 20 آوریل توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده تصویب شد. سنای ایالات متحده نیز رأی گیری در مورد لایحه های اختصاص بودجه به اوکراین، اسرائیل و تایوان را روز سه شنبه 23 آوریل آغاز خواهد کرد.

علاوه بر این، مجلس نمایندگان آمریکا با مصادره دارایی‌های فدراسیون روسیه به نفع اوکراین موافقت کرده است. 

آخرین تلاش آمریکا برای جلوگیری از فروپاشی اوکراین

در این رابطه، روزنامه "واشنگتن پست" نیز روز گذشته در تحلیلی نوشت که ایالات متحده بسته کمکی جدیدی برای کی‌یف را به تصویب رساند تا  از فروپاشی اوکراین  جلوگیری کند.  این نشریه با اشاره به اینکه تاخیر چند ماهه در ارائه کمک‌های مالی و نظامی ایالات متحده به کی‌یف، اوکراین را تقریباً در آستانه فاجعه قرار داده، افزود: بسته کمکی جدید تصویب شده توسط مجلس نمایندگان کنگره  ظاهرا به "جلوگیری از فروپاشی اوکراین در سال جاری" کمک خواهد کرد.

در این مقاله یادآوری شده که فوریت ارائه کمک به کی‌یف به دلیل موفقیت‌های نظامی روسیه در میدان جنگ و همچنین بهبود وضعیت ارتش روسیه است، در حالیکه نیروهای مسلح اوکراین هر روز  مواضع بیشتری را از دست می‌دهند. 

این روزنامه در مورد وضعیت اسفبار ارتش اوکراین به سخنان اخیر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مورد برتری ده برابری روسیه از لحاظ تعداد گلوله‌های توپ اشاره کرد و افزود:  علاوه بر این، هرچه می‌گذرد، تعداد کمتری از مردان اوکراینی به ارتش اوکراین ملحق می‌شوند، چرا که آنها می‌دانند بدون آموزش نظامی مناسب و تجهیزات کافی، در واقع به کشتارگاه خواهند رفت.  ضمن اینکه تشدید قانون بسیج در این کشور نیز تنها باعث خشم و نارضایتی بیشتر مردم اوکراین می‌شود.

این مسئله توسط کنستانتین کاساچوف، نایب رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز مطرح شد. به گفته این سناتور بلندپایه، بسته جدید کمک به اوکراین از سوی ایالات متحده به معنای جان هزاران اوکراینی است که غرب همچنان آنها را برای رسیدن به اهداف ضدروسی خود به کشتن می‌دهد.

کاساچوف با اشاره به سخنان ولادیمیر زلنسکی که معتقد است تصویب بسته کمکی جدید آمریکا «جان هزاران نفر را نجات خواهد داد»، یادآور شد که رهبر اوکراین دو سال پیش، زمانی که با بوریس جانسون، نخست‌وزیر سابق انگلیس برای اخلال در روند مذاکرات استانبول به توافق رسید، نیز روی این موضوع حساب کرده بود. به گفته او،  در حالی که تصویب بسته کمکی جدید، در وهله نخست حمایت از مجتمع صنایع نظامی آمریکاست و برای سود آنها، مقامات واشنگتن هزاران اوکراینی را همچنان قربانی می‌کنند.

قصد آمریکا برای اعزام مشاورین نظامی بیشتر به اوکراینتحولات اوکراین| آیا کمک آمریکا باعث نجات کی‌یف می‌شود؟تحولات اوکراین| نگرانی زلنسکی از وضعیت ارتش در جبهه نبرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراین
  • واکنش آرمین به وتوی عضویت فلسطین: شرم آور است
  • آرمین: شرم آور است
  • خشم تل آویو از کشورهایی که خواستار عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد شدند