Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-18@11:01:35 GMT

به اصل احترام به مطبوعات برگردیم

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۷۶۳۲۳

به اصل احترام به مطبوعات برگردیم

به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین مسیرهای پیش‌ روی ما برای بازگرداندن اعتماد به رسانه‌های داخلی و احیای مرجعیت آن‌ها، احترام به اصل آزادی مطبوعات در چارچوب قانون و برطرف کردن محدودیت‌های موجود در مسیر فعالیت اصحاب رسانه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ مرجعیت رسانه‌ای مسئلۀ‌‌ امروز و دیروز نظام رسانه‌ای در ایران نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال‌هاست که شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای و بعد از آن شبکه‌های اجتماعی نقش‌آفرینی رسانه‌های داخلی را کم‌رنگ‌ کرده‌اند و در این میان ضعف‌ها و کم‌وکاستی‌هایی که از گذشته در سازوکار رسانه‌داری کشور دیده می‌شدند، همچنان هم پابرجا هستند. این مشکل البته خاص ایران نیست و اغلب کشورهای دیگر نیز کم‌و‌بیش با همین مشکل روبرو هستند. با این حال، مسئله در ایران حادتر است و به همان میزان هم فشار بر رسانه‌ها رو به افزایش. 

کارشناسان علم ارتباطات و فعالان رسانه‌ای پاسخ‌های مختلفی به چرایی این وضعیت داده‌اند و راهکارهایی نیز توصیه می‌کنند. واقعیت این است که دولت، مجلس و قوه قضاییه باید با سعه‌صدر بیشتری در مواجهه با رسانه‌ها عمل کنند. آنچه امروز از آن به بحران مخاطب در رسانه‌ها یاد می‌شود، بیش از هر چیز ناشی از نوع رفتارهایی است که از چند دهه گذشته با رسانه‌ها شده است. رفتارهایی که جسارت رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران را از آن‌ها گرفته و عنصر خطرپذیری که در ذات کار رسانه‌ای است، جای خود را به احتیاط بیش از حد داده است. 

از سویی متاسفانه باید اعتراف کرد که رسانه‌های ما در چنین فضایی مرجعیت خود را در عرصۀ ملی و بین‌المللی نیز از دست داده‌اند که یکی از دلایل آن حاکم شدن فضای بی‌اعتمادی در کشور است. روشن است هرگونه اقدامی که منجر به از بین رفتن استقلال و آزادی رسانه‌ها شود، یا فعالیت خبرنگاران و روزنامه‌نگاران را محدود کند و بر سر راه نهادسازی و تشکل‌یابی حرفه‌ای آن‌ها مانع ایجاد کند، به همان نسبت اعتماد عمومی را نسبت به نظام رسانه‌ای زائل می‌کند. 

با این اوصاف برای اصلاح وضع موجود و ارتقای مرجعیت خبری رسانه‌های نیازمند تصمیم‌سازی و ‌تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه در حوزۀ رسانه و مطبوعات هستیم. کافی است به قانون مطبوعات نگاه کنید که چندین سال است بازنگری نشده است. باید از خودمان بپرسیم آیا واقعاً لازم نیست قانون مطبوعات اصلاح شود؟ 

به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین مسیرهای پیش‌ روی ما برای بازگرداندن اعتماد به رسانه‌های داخلی و احیای مرجعیت آن‌ها، احترام به اصل آزادی مطبوعات در چارچوب قانون و برطرف کردن محدودیت‌های موجود در مسیر فعالیت اصحاب رسانه است. رسانه‌ها به فضای آزادتر نیاز دارند و باید اجازه دهیم نهادهای حرفه‌ای را تشکیل دهند یا همان‌هایی هم که فعال هستند، با فشار و محدودیت کمتری کارشان را ادامه دهند.

امیرعباس تقی‌پور، کارشناس رسانه

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رسانه ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۶۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صهیونیست‌ها علنا از ترس خود در برابر ایران می‌گویند

شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی تایید کرد که هیچ کشوری در جهان مانند ایران حمله بزرگی به این اندازه از طریق موشک‌های بالستیک انجام نداده است و این رویداد بزرگ‌تر از توان «اسرائیل» بوده است.

براساس گزارش المیادین، آری شبیت، کارشناس سیاسی این شبکه در ادامه گفت: خطر این است که ایران دارای توانایی‌های یک ابرقدرت باشد.

شبیت اعلام کرد: فرضیه قبلی در مورد اینکه ایران سیاست صبر استراتژیک در پیش گرفته است، تغییر کرده است و بر این اساس، تمام اقدامات اسرائیل باید بسیار حساب شده باشد. اسرائیل موظف است اتحاد بین خود با غرب و اتحاد بین خود و کشورهای عربی را درپیش بگیرد، زیرا رویداد (پاسخ تنبیهی ایران) بزرگتر از آن است و نیاز به اتحاد همه قدرت‌ها دارد. 

در همین زمینه، رسانه‌های صهیونیستی با بیان اینکه قبل از عملیات ایران، استودیو‌های صهیونیستی از غرور و تکبر منفجر شده بودند، رژیم خود را به شطرنج‌باز بد و پر از اعتماد به نفسی توصیف کردند که چندین قدم به جلو برمی‌دارد و هر قدم بدتر از قدم قبلی است.

شبیت در ادامه افزود که از زمانی که ایران پاسخ خود به هدف قرار دادن کنسولگری خود در دمشق را انجام داد، اعتماد رسانه‌ها و افکار عمومی رژیم صهیونیستی به میزان توانایی کابینه اشغالگر برای مقابله با وضعیت و پیامد‌های آن پس از آن کاهش یافته است و  هدف قرار دادن کنسولگری ایران در دمشق، علناً به عنوان اقدامی عجولانه و نسنجیده مورد انتقاد قرار گرفت.

روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در همین راستا در گزارشی نوشت: حمله شبانه ایران یادآور از دست دادن بازدارندگی استراتژیک برای اسرائیل و آمریکا است و فرصتی برای تغییر وضعیت ژئوپلیتیکی در منطقه ایجاد کرد.

این روزنامه افزود: ایران خود را در رویارویی مستقیم با اسرائیل قرار داده و به وضوح برخلاف هشدار آشکار رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر عدم اقدام، عمل کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • صهیونیست‌ها علنا از ترس خود در برابر ایران می‌گویند
  • دعایی: لطفاً یک نوآوری علمی مهم از حوزه نجف نام ببرید! / سروش محلاتی: در حوزه نجف هیچ کس به خاطر اظهار نظر، احضار نمی شود
  • خبر‌های رسانه - ۳۰ فروردین
  • «سر سفره خدا» در طول سال تولید و پخش می‌شود/ افتتاح باغ رسانه کودک و نوجوان در ۱۴۰۳
  • «همیشه با هم» در «پا به ماه» روی آنتن شبکه دو
  • خبر‌های رسانه بیست و نهم فروردین
  • عملیات سپاه برای آزادی‌خواهان جهان امیدآفرین بود
  • حضور وزیر ورزش در منزل پیشکسوت رسانه
  • چرا صهیونیست‌ها از واکنش علی کریمی تعجب کردند؟
  • چرا صهیونیست‌ها از واکنش علی کریمی تعجب کردند؟+ عکس