Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ عضو ارشد مجمع محققین حوزه علمیه قم گفت: روحانیت ما امروز هم گروهی تحت عنوان نو اندیشان دارد، هم گروهی تحت عنوان سنتی ها و هم افرادی که معتقدند هر چه حکومت اسلامی صلاح دید باید عمل کرد؛ بیان این مطالب یعنی بدانیم روحانیت فقط آن چیزهایی نیست که از دستگاه های رسمی تبلیغ و ترویج می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله ایازی سید محمدعلی ایازی از محققان قرآنی و عضو مجمع محققین حوزه علمیه قم، در گفت وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به بازتاب گسترده سخنان امام جمعه مشهد در رسانه ها و انتقاد از این که زنان و شوهران در خانه یکدیگر را به اسم کوچک صدا می زنند، اظهار داشت: البته که صدا زدن زن و شوهر به اسم کوچک، نه اشکال دارد و نه مبنایی دارد؛ البته شاید منظور امام جمعه مشهد این بوده که افرادی که در خانه هستند و به ویژه زن و شوهر، با احترام همدیگر را صدا بزنند تا وقتی صحبت می شود این صحبت کردن، سبک و خالی از احترام نباشد اما این حرف آقای علم الهدی، دو اشکال دارد.

وی افزود: اشکال اول سخن آقای امام جمعه مشهد این است که ما نباید هر روز در حوزه خصوصی افراد حرفی بزنیم و چیزی بگوییم؛ چون جامعه ما این همه مسائل مهم دارد و مثلا کشور در برخی مسائل ناکارآمدی‌های خود را دارد که باید برای اصلاح آن موارد به ارائه نظرات در آن مورد پرداخت و حالا تکیه به این مسائل جزئی نادرست است؛ به تعبیر امیرمؤمنان امام علی(ع)، برخی افراد هستند که اصول و مسائل اصلی را رها می کنند و بعد به فروع و مسائل فرعی تکیه می کنند؛ این خودش یک انحطاط اجتماعی است که تضییع اصول شود و از سوی دیگر تمسک به فروع شود.

این محقق قرآنی در مورد اشکال دوم به سخنان امام جمعه مشهد، اضافه کرد: البته کسانی که دارند در خانه باهم صحبت می کنند و مثلا زن و شوهری که باهم صحبت می کنند، اگر صحبت کردن شان از باب تحقیر باشد بله اشکال دارد و خوب نیست، چرا که هر انسانی کرامت دارد و کرامتش اقتضا می کند که انسان با او به درستی و ادب صحبت کند ولی امروز در خانواده ها وقتی اسم کوچک برده می شود، نه به معنای کوچک کردن طرف مقابل، بلکه به معنای صمیمیت است؛ جایگاه این نوع صحبت کردن در خانواده و حتی برخی برنامه‌هایی که گاهی در تلویزیون و رسانه ها می بینیم یک کارمندی بجای این که نام فامیل همکارش را ببرد اسم کوچک آن را بکار می برد، این به معنای تحقیر کردن نیست؛ یعنی ما با تو خیلی خودمانی هستیم؛ یعنی جدای از بحث اول که پرداختن به مسائل فرعی جامعه است، بحث دوم هم از این نظر که توجه نکنیم به این که صدا زدن نام کوچک به معنای بی احترامی نیست، اشکال دارد.

ایازی خاطرنشان کرد: البته به نظرم کمی رسانه ها هم خودشان هم مشکل دارند؛ حالا فرض کنید کسی حرفی زد که اصلا فرض کنیم این حرف ناسنجیده بود، اما این که حالا همه ذهن های جامعه را درگیر با یک بحث این چنینی کردن و در رسانه‌ها برجسته کردن، آیا این هم درست است؟ کشوری که این قدر مشکلات اجتماعی دارد، رسانه ها نباید به یک حرف فرعی این قدر اهمیت دهند؛ من خواستم راجع به این موضوع مصاحبه کنم و در کنار گفتن ایرادات سخن امام جمعه مشهد، اشکال رسانه ها را هم متذکر شوم؛ واقعا چرا باید نزدیک دو روز یا بیشتر تیتر تمام رسانه‌ها، این سخنان خاص باشد، در حالی که ما امروز با چالش های بزرگی برای کشور و مردم روبرو هستیم و رسانه ها هم باید بیشتر به آن ها توجه کنند تا اشکالات رفع شود.

وی گفت: یک آقایی حالا یک موضوعی را به نادرستی مطرح می کند و چه بسا اصلا فرض بگیریم آن طرف هم دوست دارد با طرح این چنین موضوعاتی در رسانه ها مطرح باشد و ما هم بی آن که توجه کنیم، در راستای مطرح کردن او به هر شکل ممکن حرکت می کنیم، در حالی که تدبیر این است که این وقت ها این چیزهای کم اهمیت را دیدیم عبور کنیم و نگوییم و بجای آن اگر سخن با اهمیتی بیان شد مطرح کنیم؛ در سخنان بزرگان تاریخ هم داریم که اگر حرف لغوی گفته می شود باید از آن عبور کرد.

این محقق قرآنی در پاسخ به این نکته که سؤال و مصاحبه از شما مورد این سخنان به این جهت بود که برخی افراد جامعه سخنان امام جمعه مشهد را نگاه کلی دین به موضوع نحوه صدا کردن افراد درون خانواده قلمداد کرده‌اند، گفت: باید بدانیم که در درون نهاد روحانیت، جریان‌های مختلفی وجود دارد؛ از همان قدیم الایام، برخی علما تأکید داشتند که وقتی می خواهید اسامی را بگویید، اسم ها را کامل بگویید؛ مثلا اگر می خواهید بگویید فاطمه، همان فاطمه صدا کنید یا اگر می خواهید زهرا بگویید، همان زهرا خطاب کنید؛ اما می بینیم در کنار نظر این دسته از علما، مرحوم امام خمینی دربرخی نامه های شان نوشتند فاطی، که مثلا فاطی این طور گفت؛ یا آقای دیگری در نامه اش می نویسد زری این طور گفت و منظورش همان زهرا است و زری را اختصار زهرا گرفته است؛ غرض بنده از بیان این مثال های جزئی این بود که نگرش و دیدگاه علما در موضوعات مختلف است و نمی توان یک نظر را نظر کلی دین اسلام دانست.

وی افزود: همچنین در میان عالمان ما، افرادی بودند که موسیقی را می شنیدند و گاهی حتی به بزرگی یاد می‌کردند و آن را یک هنر می دانستند و مسئله غنا را غیر از موسیقی می دانستند؛ و کسانی هم بوده و هستند که یک آهنگ ریتم ساده ای را حرام می دانستند؛ یا مثلا بوعلی سینا در کتاب شفا، بحثی راجع به علم موسیقی دارد و این که چه خصوصیاتی دارد؛ عالمانی هم داشتیم که در حوزه های مختلف فنون کار می کردند و اطلاعات داشتند و خودشان علاقه داشتند و نسبت به موسیقی دانان تجلیل می کردند. ولی یک عده ای هم این طور نبودند.

ایازی ادامه داد: همانطور که در افراد مختلف دیدگاه‌های مختلف وجود دارد و مثلا همه کاسب‌ها یک شیوه و یک تفکر ندارند، یا مثلا همه اساتید دانشگاه یک شیوه و یک تفکر ندارند، در میان روحانیت هم همین طور است و همه یک جور فکر نمی کنند.

وی با بیان این که بخشی از سخنان آقای علم الهدی امام جمعه مشهد مربوط به دین نیست و مربوط به نظرات شخصی، خصوصیات فردی و روانشناسی ایشان است، گفت: برای مثال کسانی را در روحانیت داریم که دوست دارند همسران شان علاوه بر حجاب چادر، پوشیه بزنند و مبرقع باشند و کسانی هم داریم که می گویند نیازی به این کار نیست؛ حتی شهید مطهری در کتاب حجاب خود برای این نوشته که بگوید حجاب زن، لزوما چادر نیست؛ و از آن طرف یکی از علما که قبل از انقلاب به دیدن من آمده بود، می گفت که آقای مطهری با این کتاب خود، خیانت و جنایت کرده است و امثال این عبارات را عده‌ای می بردند.

این استاد دانشگاه گفت: غرض از بیان این تفاوت ها این است که روحانیت یک چیزی نیست فقط در یک قالب باشد؛ روحانیت ما امروز هم گروهی تحت عنوان نو اندیشان دارد، هم گروهی تحت عنوان سنتی ها و هم افرادی که معتقدند هر چه حکومت اسلامی صلاح دید باید عمل کرد؛ بیان این مطالب یعنی بدانیم روحانیت فقط آن چیزهایی نیست که از دستگاه های رسمی تبلیغ و ترویج می شوند.

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 علم الهدی آیت الله ایازی جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 امام جمعه مشهد رسانه ها اسم کوچک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۷۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور کاظم صدیقی در تریبون نماز جمعه از نگاه دو عضو جامعه روحانیت

آفتاب‌‌نیوز :

عضو جامعه روحانیت مبارزه معتقد به روشنگری در پرونده حوزه علمیه ازگل با مدیریت حجت الاسلام کاظم صدیقی است.

«صدیقی روشنگری کند.»، «رفع ابهام صورت بگیرد.»، «امامان جمعه ساده زیستی را سرلوحه قرار دهند.» و ...، این توصیه‌ها را حجت الاسلام محمدتقی رهبر، عضو شاخص جامعه روحانیت مبارز در واکنش به پرونده کاظم صدیقی و خلوتی نماز جمعه تهران به امامت او مطرح می‌کنند.

رهبر، که خود سابقه حضور در تریبون نماز جمعه را داشته است، معتقد به روشنگری حجت الاسلام صدیقی در ماجرای حوزه علمیه ازگل است. حسین ابراهیمی دیگر عضو این تشکل روحانی نیز گرچه می‌گوید درباره پرونده صدیقی اظهارنظر نمی‌کند، اما معتقد است تفاوت رفتار و گفتار ائمه جمعه باعث خلوتی نماز جمعه‌ها می‌شود.

محمدتقی رهبر: اگر امام جمعه زبان مردم باشد، مردم هم پای خطبه‌ها می‌آیند
حجت الاسلام محمدتقی رهبر، عضو جامعه روحانیت مبارز درباره لزوم پررنگ کردن پیوند مردم با نماز جمعه گفت: آنچه سبب جذب مردم به حضور در نماز جمعه می‌شود این است که اولاً خطبه‌ها باید محتوا داشته باشند یعنی خطبه‌ها باید علمی، اخلاقی، اسلامی و آموزنده باشند که وقتی مردم پای خطبه‌ها می‌آیند مانند یک کلاس درس بزرگ از این خطبه‌ها استفاده کرده باشند. تفسیر قرآنی، روایت‌ها، نهج‌البلاغه، احادیث پیامبر و امامان و گفته‌های امام راحل همگی از جمله مواردی هستند که می‌توان در خطبه‌ها از آن‌ها استفاده کرد، لذا خطیب جمعه باید در خطبه‌ها از کلمات و عبارات محتوادار و متناسب با شرایط امروز استفاده کند، به این معنی که خطیب جمعه زبان مردم باشد، مردم درد‌های خود را از زبان امام جمعه بشنوند، در حقیقت امام جمعه نماینده امت است.

وی افزود: لذا امام جمعه با طرح مواردی در مورد مسئولین و مشکلات می‌تواند مردم را به این نتیجه برساند که به صورت معقول و منطقی حرف دل‌های آن‌ها را می‌زند. نکته دیگر این است که خطیب جمعه باید وارسته باشد به این معنی که هیچ‌گونه نقطه ضعفی پیرامون آن نباشد و مردم هم او را به عنوان الگو و اسوه نگاه کنند، بنابراین رفتار و شخصیت امام جمعه در جذب مردم مهم است. همچنین اگر نقد می‌کند، نقد منصفانه و به شیوه سازنده باشد که نخواهد با صحبت کردن حکومت را تخریب کند، بلکه با زبان خوب خطاب به مسئولین بگوید که مردم را دریابند.

محمدتقی رهبر همچنین تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که خطیب جمعه زبان امت و مردم است بنابراین هم دل مردم با امام جمعه باشد هم مشاهده کنند که درد‌های مردم مطرح می‌شود و از طرفی مصالح عمومی کشور را هم مطرح کند که در نهایت امام جمعه و نماز جمعه سنگری برای حفظ نظام، مردم، کشور و دین باشد.

وی درباره حضور کاظم صدیقی در تریبون نمازجمعه علی رغم شائبه‌ها در پرونده حوزه علمیه ازگل، گفت: بنده در مورد این موضوع هیچ اظهارنظری نمی‌کنم، اما روشن کردن قضیه از طرف شخص صدیقی یا دیگری برای جامعه خوب است چه بسا که سوءتفاهم باشد و احساس نیاز شود که برای مردم توضیح داده شود، البته نباید به برخی شائبه‌ها و حرف‌ها اعتنا کرد.

حجت الاسلام رهبر در پایان یادآور شد: فردی مانند صدیقی سالیان سال است که او را به صداقت و ایمان می‌شناسیم و هنوز هم چنین اعتقادی در مورد صدیقی داریم، اما چنانچه ابهامی در کار است آن ابهام برداشته شود، به این ترتیب که از طریق روشنگری ابهام برداشته شود، به عبارت دیگر روشنگری به دور از تخریب شخصیت افراد انجام شود و رفع ابهام صورت بگیرد، روشنگری هیچ اشکالی ندارد کما اینکه ائمه زمانی فرمودند که ما هم در بین شما هستیم، اگر موردی وجود دارد و به نظرتان می‌رسد به ما بگویید، لذا روشنگری در این مسائل خوب است. البته در مورد صداقت و امانتداری صدیقی شکی نداریم، اما چنانچه ابهامی وجود دارد، این ابهام رفع شود و روشنگری شود.

ابراهیمی: تفاوت رفتار و گفتار امام جمعه باعث خلوتی نماز جمعه می‌شود
حجت الاسلام حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز نیز درباره محکم کردن پیوند مردم با نماز جمعه گفت: نماز جمعه یکی از مانور‌های مذهبی و دینی است که وحدت، انسجام و حرکت هماهنگ را می‌رساند و اگر چنانچه نقصی در آن باشد باید نقص را برطرف کنند و عملکرد ائمه جمعه باید به نحوی باشد که مردم از رفتار و کردار‌های آن‌ها درس لازم را بگیرند و نکند وقتی رفتار ائمه جمعه با گفتارشان تفاوت کند که اگر این اتفاق بیافتد طبیعی است که نماز جمعه‌ها خلوت می‌شوند و مردم آن خوش‌بینی که به نمازجمعه‌ها داشتند را از دست می‌دهد.

وی افزود: در نتیجه ائمه جمعه باید مواظب باشند که عملکرد و رفتارشان باهم هماهنگ باشد. وقتی موظف دعوت به تقوا هستیم، اولویت تقوا از خود ائمه جمعه باید شروع شود وگرنه چنانچه حرف باشد و عمل نباشد، معمولاً شرایط جوری خواهد شد که مردم نماز جمعه‌ها را خلوت خواهند کرد.

ابراهیمی همچنین تصریح کرد: از طرف دیگر ائمه جمعه که همگی تلاش و کوشش می‌کنند، باید با مطالعه، نوآوری، دقت لازم در معارف دینی خطبه‌ها را بخوانند چراکه یکی از میدان‌های داغ فرهنگ‌سازی نماز جمعه است که می‌تواند جامعه را تغییر دهد چراکه مردم خود را موظف می‌دانند در نماز جمعه شرکت کنند و با شرکت آن‌ها در نماز جمعه و بیانات شیرین و پرمحتوا می‌توانند تغییرات لازم را در آن‌ها به وجود بیاورد. از طرف دیگر هم مردم باید به نماز جمعه اهمیتی بدهند، درست است که حضور در نماز جمعه بر همه واجب نیست، اما آن‌هایی که می‌توانند در نماز جمعه شرکت کنند، باید شرکت کنند.

عضو جمعه روحانیت مبارز با تاکید بر ساده زیستی ائمه جمعه اظهار کرد: در مجموع نمازجمعه صحنه ارزشمندی برای فراگیری معارف دینی و ایجاد هماهنگی و وحدت در جامعه محسوب می‌شود. در حقیقت باید در چارچوب نظرات مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) باید حرکت کنیم. امام خمینی در خانه‌ای کوچک زندگی می‌کردند. وقتی برای اولین بار به حسینیه امام خمینی رفتیم آن زمان بنده کودک بودم، در حسینیه شن بود و هنوز فرش نداشت، در همین شرایط به محضر حضرت امام رفتیم و ساده زیستی او را مشاهده کردیم.

از طرفی ساده زیستی رهبری نیز از جمله مواردی است که باید به آن اشاره کرد، ایشان به اندازه‌ای به ساده زیستی مقید است که در همه دعوتی‌های خود در نهایت غذایش چلومرغ است و مورد دیگری در بساط نیست. حتی فرزندان و داماد‌های رهبری نیز ساده زیست هستند، در حقیقت همه فرزندان و دامادهایش ایشان مهذب، روحانی و اخلاقی هستند و به نحوی زندگی می‌کنند که آدم فریفته آن‌ها می‌شود.

حجت الاسلام ابراهیمی همچنین ادامه داد: لذا ائمه جمعه باید به صورتی زندگی کنند که الگو باشند و وقتی مردم در نماز جمعه شرکت می‌کنند، الگو بگیرند؛ لذا بنده معتقد هستم هم ساده زیستی و هم دور بودن از مواهب دنیا از جمله مواردی است که ائمه جمعه باید در نظر بگیرند. همچنین همه ائمه جمعه باید نحوه زندگی امیرالمومنین را به عنوان الگویی در نظر بگیرند. درست است که ما نمی‌توانیم مثل پیامبر و ائمه بشویم، اما حداقل خودمان را شبه آن‌ها یا به نوعی نشان دهیم که پیرو آن‌ها هستیم و این را بفهمانیم. اگر این اتفاق صورت بگیرد، نماز جمعه گرم می‌شود.

عضو جامعه روحانیت مبارز خاطرنشان کرد: البته گرم شدن نماز جمعه دو رفتار است اولین مورد اینکه مردم علاقه به شرکت داشته باشند و دوم اینکه ائمه جمعه نوآوری به خرج دهند که مردم شرکت کنند، با این کیفیت نماز‌های جمعه رونق می‌گیرد و می‌تواند مردم را جذب و فرهنگ دینی را پیاده کند.

وی در پاسخ به این پرسش که تصاویری از نماز جمعه گذشته تهران منتشر شده که نشان می‌دهد مردم از نماز جمعه استقبال نکردند، به نظر شما درباره تصمیم ستاد ائمه جمعه برای حضور کاظم صدیقی در تریبون نماز جمعه، چیست، یادآور شد: بنده در مورد صدیقی نظر خاصی ندارم، بنده درمورد همه ائمه جمعه می‌گویم که در امر دعوت به تقوا خود فرد مقدم بر دیگران است، انشاالله خود ائمه جمعه این نکته را رعایت می‌کنند. در مورد صدیقی هم سخنگوی قوه قضائیه گفت اقاله صورت گرفته یعنی هر چه هم اشتباه شده به حالت اول برگشت داده شده است، بنابراین اگر شرایط به حالت اول برگشت خورده باشد دیگر جای اعتراض وجود ندارد.

منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • واکنش امام جمعه مشهد به حمله ایران به اسرائیل |‌ غیر از قدرت نمایی زبان دیگری اثر نمی کند
  • حضور کاظم صدیقی در تریبون نماز جمعه از نگاه دو عضو جامعه روحانیت
  • علم الهدی: در صورت هر حماقت اسرائیل، تل‌آویو و حیفا با خاک یکسان خواهد شد
  • علم الهدی : در صورت هر حماقت اسرائیل ، تل‌آویو و حیفا با خاک یکسان خواهد شد
  • تقابل اسراییل با سپاه نابودی رژیم صهیونیستی را محقق خواهد کرد
  • شوخی با موشک و پهپاد و تانک در ایکس!
  • شوخی با موشک و پهپاد و تانک در ایکس! + عکس
  • جهان امروز نیازمند انجام کارهای عالی در حوزه طنز و کمدی است
  • حمایت حوزه‌های علمیه و روحانیت از اقدام علیه رژیم صهیونیستی
  • بایدن خطاب به نتانیاهو: علیه ایران وارد جنگ نمی‌شویم