Web Analytics Made Easy - Statcounter

نبود زیر ساخت ها و امکانات مناسب مانند راه مناسب، نداشتن آب شرب، نبود گازکشی، نبود درمانگاه و پزشک، نداشتن مدرسه راهنمایی و دبیرستان و بسیاری از ضروریات دیگر روستانشینان کردستان را مجبور به کوچ از موطن خود کرده و حاشیه شهرها برای ماندن را ترجیح می دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  کُردتودی، استان کردستان با مساحت 29137 کیلومتر مربع در غرب کشور ایران قرار گرفته که دارای 237 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق می باشد بر اساس آخرین تقسیمات سیاسی، استان کردستان دارای 10 شهرستان، 31 بخش، 30 شهر و اعداد 86 دهستان و 1654 روستای دارای سکنه و 205 روستای خالی از سکنه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زندگی روستایی آرامش نقش اصلی را بازی می کند و یکی از مهمترین ویژگی ها و برتری های زندگی روستایی به شهری همین آرامش است که تنها در شهرها پیدا می شود.

شاید بسیاری از شهرنشینان در همه زندگی خود آرامش یک شب مر روستایی را نداشته باشند، پس از خیزش خورشید به پشت کوه ها و آمدن شب تیره در روستا، شنیدن صدای سگان در آغاز شب و آوای خروسان در سپیده دم آنچنان آرامشی به آنها می دهد که با هیچ چیز دیگر عوض نمی کنند.

روستا نشیننان همیشه یار و یاور همدیگر هستند و اگر دردی برای یکی از آنها رخ دهد دیگران او را درمانند، اما در زندگی شهری امروزی بسیاری از همسایگان حتی نام یکدیگر را نمی دانند چه بخواهند یاور هم باشند.

اما گذر زمان زندگی روستایی هم دستخوش تغییرات شده است که مهمترین آن مهاجرت روستانشینان به شهر و به تبع آن گسترش حاشیه نشینی و آسیب های اجتماعی در شهر است.

روزگاری روستا را با نان داغ، تنورهای همیشه داغ، لبنیات سالم آن می شناختند اما گذر زمان در برخی روستاهای کردستان داشتن این سنت های قدیمی را به وادی فراموشی سپرده است.

205 روستای کردستان خالی از سکنه است

نبود زیر ساخت ها و امکانات مناسب مانند راه مناسب، نداشتن آب شرب، نبود گازکشی، نبود درمانگاه و پزشک، نداشتن مدرسه راهنمایی و دبیرستان و بسیاری از ضروریات دیگر روستانشینان کردستان را مجبور به کوچ از موطن خود کرده و حاشیه شهرها برای ماندن را ترجیح می دهند.

با گذری در روستاهای استان کردستان می توان مظلومیت آن را با جسم و جان حس کرد، روستاهای که دختران آن به علت نبود مدرسه تا کلاس ششم ابتدایی بیشتر نمی توانند به تحصیل ادامه دهند و جوانانی که برای پیدا کردن کار و امرار معاش زندگی باید مشقت های زندگی در حاشیه نشینی را به جان بخرند.

طبق نظر کارشناسان امور اجتماعی روستاها بعنوان پتانسیل عمده تولید و کشاورزی و دامپروری است و می گویند روستاها می توانند قطب تولید کشور باشند.

اما با نگاهی کلی به وضعیت روستاهای کردستان می توان به این نتیجه رسید توجه به روستاها ظرفیت مغفول مانده از دید مسوولان است که نیازمند توجه بیشتر است.

یکی از مهمترین معضلاتی که روستانشینان را تهدید می کند تنبل شدن روستاییان است به گونه ای که بخش تولیدات کشاورزی و دامی حالت عکس پیدا کرده و تمامی این محصولات از شهر به روستا وارد می شود.

یکی از مهمترین ظرفیت های رویتاهای استان کردستان کشاورزی است که متاسفانه مورد غفلت واقع شده و همین امر موجب افزایش مهاجرت روستاییان به شهر شده است.

دولت برای این روستا هیچی خدمتی نکرده است!

وحید بداغی دهیار روستای کهریز در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: اهالی روستا دغدغه هایشان را بیان کردند و همانطور که خودتان هم دید وضعیت راه این روستا خیلی اسفناک است و در فصل پاییز و زمستان مشکلات ما بیشتر می شود.

وی افزود: تنها سهم روستای کهریز از امکانات رفاهی جدول کشی روستا در قالب طرح هادی است که توسط بنیاد مسکن روستایی انجام شده است.

دهیار کهریز ادامه داد: در عصر ارتباطات و در این وضعیت کرونایی که فضای مجازی حرف اول را می زند مردم روستای کهریز برای یک تماس تلفنی ساده باید به روی پشت بام یا کوه های اطراف بروند و این مشکل را چندین بار از طریق نامهنگاری به گوش مسوُولان شهرستان و استان رسانده ایم اما تا کنون اقدامی نکرده اند.

بداغی گفت: به قول مسوُولان روستاهای دروازه توسعه شهر هستند و خواستار ماندن مردم در روستاها شده اند، من از همینجا از مسوُولان شهرستان بیجار می خواهم برای یک شب هم شده مهمان این روستا شوند تا با مشکلات مردم این روستا آشنا شوند و ببینند مردم برای چه هزاران مشکل شهرنشینی را به جان می خرند.

دولت راهکار مناسبی برای مدیریت روستاها ندارد

علیرضا زندیان نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مدیریت روستاها مبهم و هیچگونه متولی مشخصی ندارد، گفت: متاسفانه دهیاران و شوراهای اسلامی برای پیگیری امورات اقتصادی، اجتماعی و عمرانی خود در سطح شهرها سرگردان هستند.

وی افزود: جا دارد دولت لایحه ای برای ادغام نهادها مختلف شهرستان و استان برای پیگیری مشکلات روستاها به مجلس ارسال نماید یا مجلس با ادغام کردن برخی نهادها و ادارات که نقش زیادی در مدیریت روستاها دارند حداقل یک وزارتخانه جهت تسریع مشکلات روستانشینان ایجاد نماید.

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کشاورزی یکی از مهمترین ظرفیت های اشتغالزایی در روستاهای استان کردستان است با انتقاد از وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: نداشتن استراتژی مناسب جهت دسترسی کشاورزان کردستانی به ویژه دیم کاران به بذر با کیفیت بوجاری شده نسبت به نزولات جوی موجب ضرر و زیان های برای کشاورزان این خطه شده است.

زندیان عنوان کرد: ندادن تسهیلات مناسب به کشاورزان جهت ماندن در روستاها، نبود امکانات زیر ساختی مانند نبود راه مناسب از مهمترین دلایل مهاجرت روستاییان به شهر است که پیامد آن افزایش حاشیه نشینی است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیریت روستاها یکی از مهمترین استان کردستان حاشیه نشینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۸۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین اخبار از سیل خراسان جنوبی؛ تخلیه برخی از روستاهای زیرکوه

بارش باران از دیروز در نقاط مختلف خراسان جنوبی آغاز شده و با توجه به شدت بارش‌ها در شهرستان زیرکوه، به باغات، مزارع و زیرساخت‌ها آسیب وارد شده است.

همچنین شب گذشته به دلیل سرریز سد خاکی نوده و احتمال خطر برای ساکنین این روستا، غیرتی فرماندار شهرستان زیرکوه دستور تخلیه این روستا را صادر کرد؛ دیشب این سد خاکی شکسته شد.

امروز نیز تمامی ادارات شهرستان زیرکوه تعطیل اعلام شده و طبق آخرین خبرها، تمامی جاده‌های منتهی به این شهرستان نیز مسدود شده است.

۲ بند خاکی در زیرکوه شکست/ ادامه امدادرسانی از سوی امدادگران

آخوندی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی از شکسته شدن دو بند خاکی در زیرکوه خبر داد و گفت: به دنبال تشکیل سیلاب و شکسته شدن بند‌های خاکی زیرکوه، روستا‌ها تخلیه و با دستور استاندار جلسه اضطراری سیلاب در استان برای امدادرسانی برگزار می‌شود.

او افزود: به دنبال سیلاب و حجم زیاد بارندگی در شهرستان زیرکوه، بند خاکی قدیمی روستای نوده شکست.

آخوندی با بیان اینکه طی تماسی تلفنی ساعت ۴ صبح با فرماندار شهرستان زیرکوه اعلام شد که بند خاکی روستای نوده وضعیت مطلوبی ندارد که بلافاصله دستور تخلیه روستا‌های پایین دست داده شد، اظهار کرد: فرماندار شهرستان و مدیرکل هلال احمر پیگیری‌های لازم را انجام دادند و مردم روستا (۶۰ خانوار) سریعاً تخلیه و در آبیز اسکان داده شدند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری تصریح کرد: ساعت ۱:۲۰ دقیقه صبح سد نوده شکسته شده، اما به لطف خدا با اقدام سریع و تخلیه روستا برای کسی اتفاقی پیش نیامده است و خسارت جانی نداشته ایم.

او بیان کرد: سد روستای نوده به دنبال بارندگی شدید و سیلاب شکسته شده و حوزه آبخیز هم بسیار گسترده است و بخشی از آب وارد شهر حاجی آباد شده و روستا‌های بقرایی و محمد آباد را هم تحت تأثیر قرار داده است.

آخوندی بیان کرد: سطح آب سیلاب به نحوی است که از رکاب ماشین بالاتر آمده لذا تیم‌های تخلیه آب مستقر شده اند و به محض اینکه بتوان امدادرسانی کرد خانه‌ها هم به کمک مردم لایه روبی خواهد شد.

سیلاب بعضی از محور‌های خراسان جنوبی را مسدود کرد

سرهنگ رضایی رئیس پلیس راه خراسان جنوبی گفت: هم اکنون محور‌های  شهداد - نهبندان، زیرکوه - آهنگران، زیرکوه - آبیز و زیرکوه - شاهرخت به دلیل سیلاب مسدود است.

او افزود: همچنین تردد در محور‌های دیهوک به طبس بعد از پیچ پل اصفهک به سمت بیرجند به علت تخریب بخشی از بدنه راه و و محور چاهداشی به دهسلم فقط یک لاین با احتیاط کامل امکان پذیر است.
سرهنگ رضایی از مسافران و رانندگان خواست قبل از حرکت از وضعیت راه‌ها مطلع و تا اطلاع بازگشایی این مسیرها، از تردد در آن خودداری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان استان ها استان‌ها

دیگر خبرها

  • برایتون 0-4 سیتی: تلافی رئال را سر دی‌زربی خالی کردند
  • ۱۵۴ پنل خورشیدی در روستاهای دیلم راه اندازی می‌شود
  • رفع اتفاقات شبکه آبرسانی روستاهای شهرستان خوی
  • آخرین اخبار از سیل خراسان جنوبی؛ تخلیه برخی از روستاهای زیرکوه
  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها
  • بررسی آخرین وضعیت روستاهای برده میش و کپه‌کند بخش مرکزی مهاباد
  • اعتباری برای روستاهای ضرر دیده از طرح «قمرود» پرداخت نشده است
  • پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغال‌زا در روستاهای دشتی
  • چشم انداز روشن توسعه برق روستایی کردستان/ اجرای ۱۰۰ درصدی طرح «تکخوانی» کنتور برق روستاهای کردستان در سال ۱۴۰۳
  • کنتور برق ۸۵ درصد روستاهای کردستان تکخوانی شد