Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-23@06:44:23 GMT

گاز قطر و روسیه به جای گاز ایران در پاکستان

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۷۹۱۱۴

بر اساس توافق تازه قطر و پاکستان که از ژانویه ۲۰۲۲ لازم الاجرا می‌شود، اسلام آباد گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) را ۳۱ درصد ارزانٰ‌تر از قرارداد ۱۵ ساله سال ۲۰۱۵ میان دو کشور، وارد می‌کند. دولت پاکستان اعلام کرده که اجرای این قراداد تازه ۱۰ ساله که روز جمعه گذشته برای واردات ۲۰۰ میلیون فوت مکعب در روز منعقد شده در مجموع بیش از ۳ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی در بر خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان پاکستان، قطر و امارات عربی متحده در حال تکمیل طرح امکان‌سنجی احداث پروژه خط لوله موسوم به خلیج جنوب آسیا (Gusa) هستند؛ پروژه‌ای چندین میلیون دلاری که قصد دارد گاز قطر را از طریق احداث خط لوله‌ای که از زیر دریا و خشکی عبور خواهد کرد، به پاکستان برساند.پاکستان کمتر از دو ماه پیش نیز از توافق با روسیه برای ساخت خط لوله ۱۱۰۰ کیلومتری انتقال گاز خبر داده بود. خط لوله‌ای که عملیات احداث آن از ژوئیه آینده آغاز خواهد شد.

هزینه اولیه این پروژه ۲ میلیارد دلار برآورد شده و این خط لوله توانایی انتقال سالانه ۱۲.۴ میلیارد فوت مکعب گاز را خواهد داشت.این در شرایطی است که ایران از سال ۱۹۹۰ تلاش کرده تا خود را به عنوان یک صادرکننده گاز به همسایه شرقی خود مطرح کند ولی تا کنون تمامی تلاش‌های این کشور ناکام مانده است. پس از لغو پروژه احداث خط لوله صلح به دلیل اختلاف‌های سیاسی هند و پاکستان که قصد داشت روزانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب از گاز ایران را به این دو کشور برساند، ایران طرح احداث خط لوله‌ای ۲۱۰۰ کیلومتری را به پاکستان ارائه کرد که مسئولیت احداث ۱۱۰۰ کیلومتر آن از پارس جنوبی تا مرز پاکستان بر عهده ایران و احداث مابقی آن بر عهده پاکستان بود.در حالی که ایران این خط لوله را تا نزدیکی مرز خود با پاکستان کشیده بود، همسایه شرقی از توقف عملیات احداث خط لوله در خاک خود خبر داد. ایران حتی متعهد شد که ۵۰۰ میلیون دلار از هزینه ۱.۵ میلیارد دلاری خط لوله هزار کیلومتری در خاک پاکستان را متقبل شود ولی این کشور در نهایت با استناد به تحریم‌های آمریکا علیه ایران از ادامه اجرای این پروژه انصراف داد.در چنین شرایطی، محمدحسین عادلی، دبیرکل پیشین مجمع کشورهای صادرکننده گاز، اخیرا در گفتگو با پایگاه خبری وزارت نفت ایران (شانا) پیشنهاد کرده که به دلیل بروز موانع سیاسی در برابر طرح احداث خط لوله، ایران برای ایفای نقش در عرصه صادرات گاز بازار گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) نشانه‌گیری کند؛ محصولی که از طریق کشتی نیز قابل صادرات است. با این حال خود او در همین گفتگو تصریح کرده که از سه طرح ال‌ان‌جی سابق که ایران در دست اجرا داشته، در حال حاضر تنها یک مورد باقی مانده است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احداث خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۹۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف خط لوله گازی آی‌پی در سفر رئیسی به پاکستان حائز اهمیت است

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان به اهمیت سفر رئیس‌جمهوری به پاکستان اشاره کرد و گفت: تعیین تکلیف خط لوله انتقال گاز به پاکستان در این سفر اهمیت دارد، زیرا ایران به تعهدهای خود در این زمینه عمل کرده است.

به گزارش شانا، احمد امیرآبادی فراهانی به اهمیت سفر رئیس‌جمهوری به پاکستان اشاره و اظهار کرد: تعیین تکلیف خط لوله انتقال گاز به پاکستان در این سفر حائز اهمیت است، زیرا ایران به تعهدهای خود در این زمینه عمل کرده و خط لوله انتقال گاز تا مرز پاکستان برده شده است.

وی افزود: اگر پاکستان گاز طبیعی را از طریق ایران به مصرف‌کنندگان کشورش برساند، بی‌شک رضایتمندی مطلوبی در داخل و به نفع دولت این کشور شکل خواهد گرفت؛ زیرا تأمین گاز آن‌ها از طریق گازمایع (ال‌پی‌جی) است که بسیار گران تمام می‌شود و این خط لوله می‌تواند در اقتصاد، رشد صنعت و آسایش مردم پاکستان مفید واقع شود.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان تصریح کرد: پیشنهادهایی برای عملیاتی‌کردن این خط لوله وجود دارد، اما بعضی از کشورهای ثالث خارج از منطقه با ایجاد موانع، دخالت‌هایی در این زمینه دارند که دولت پاکستان باید بدون توجه به آن‌ها منافع مشترک دو ملت را مدنظر قرار دهد.

امیرآبادی فراهانی با بیان اینکه دولت سیزدهم در توسعه همکاری با همسایگان موفق عمل کرده است، بیان کرد: یکی از کارهای سازنده دولت در حوزه سیاست خارجی، تقویت همکاری‌ها با کشورهای همسایه و منطقه ازجمله پاکستان، ترکمنستان، تاجیکستان، عراق و... بوده است.

دیگر خبرها

  • طلسم صادرات گاز به پاکستان شکسته خواهد شد؟​
  • راه بی بازگشت پاکستان در تکمیل خط لوله گاز | سفر رئیسی صادرات انرژی ایران را تسهیل می کند؟
  • پروژه خط ۱۴ اینچ تبریز _ ارومیه در آستانه بهره‌برداری
  • طلسم صادرات گاز به پاکستان شکسته خواهد شد؟
  • پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان باید حل شود
  • تعیین تکلیف خط لوله گازی آی‌پی در سفر رئیسی به پاکستان حائز اهمیت است
  • رئیسی بامداد دوشنبه عازم پاکستان و سریلانکا می‌شود
  • رئیسی عازم پاکستان و سریلانکا می‌شود
  • رئیس جمهور این هفته به پاکستان و سریلانکا می‌رود
  • رئیس جمهور فردا به پاکستان و سریلانکا می‌رود