Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-24@04:32:42 GMT

آیا امگا-3 به رشد مو کمک می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۷۹۲۳۶

آیا امگا-3 به رشد مو کمک می‌کند؟

شواهد در مورد تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر سلامت مو محدود هستند. اما چند مطالعه نشان داده اند که اسیدهای چرب امگا-3 به رشد مو کمک می کنند.

به گزارش برنا؛ اسیدهای چرب امگا-3 گروهی از مواد مغذی هستند که ممکن است فواید سلامت مختلفی را ارائه کنند. در شرایطی که برخی مطالعات نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا-3 ممکن است به رشد مو و افزایش ضخامت تارهای مو کمک کنند، اما شواهد در این زمینه محدود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد می توانند اسیدهای چرب امگا-3 را از مواد غذایی، مانند ماهی های چرب و برخی روغن های گیاهی و همچنین مکمل ها دریافت کنند.

امگا-3 چیست؟

اسیدهای چرب امگا-3 نوعی ماده مغذی موجود در برخی مواد غذایی هستند. آنها نقش مهمی در برخی عملکردهای بدن دارند. انواع اصلی امگا-3 شامل موارد زیر می شوند:

- آلفا لینولنیک اسید (ALA)

- ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA)

- دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA)

آلفا لینولنیک اسید در روغن های گیاهی مانند کانولا و بذر کتان وجود دارد. ماهی و دیگر غذاهای دریایی منبع خوبی برای ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید هستند.

آیا امگا-3 برای بهبود ریزش مو خوب است؟

شواهد در مورد تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر سلامت مو محدود هستند. اما چند مطالعه نشان داده اند که اسیدهای چرب امگا-3 به رشد مو کمک می کنند.

مطالعه ای در سال 2018 با حضور سوژه های حیوانی نشان داد که روغن ماهی، یکی از منابع اصلی امگا-3، رشد مو را در موش ها تحریک کرده است.

مطالعه ای در سال 2015 با حضور سوژه های انسانی اثر مکملی حاوی اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 بر الگوی ریزش موی زنانه را بررسی کرد. از 120 شرکت کننده، نیمی از آنها برای شش ماه مکمل را مصرف کردند، در شرایطی که نیم دیگر این کار را انجام نمی دادند.

دانشمندان دریافتند که گروه مصرف کننده مکمل نسبت به گروه کنترل دارای موی بیشتری در مرحله رشد فعال بودند.

آیا امگا-3 به افزایش ضخامت مو کمک می کند؟

مطالعه سال 2015 همچنین نشان داد افرادی که مکمل حاوی اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 را مصرف می کردند دارای تارهای مو ضخیم‌تر نسبت به افراد گروه کنترل هستند.

در شرایطی که نتایج این مطالعه امیدوارکننده بودند، اما انجمن آکادمی پوست آمریکا به این نکته اشاره داشته است که برای این که مکمل های امگا-3 به عنوان درمانی برای ریزش مو توصیه شوند به انجام پژوهش های بیشتر و نتیجه گیری قطعی در این زمینه نیاز است.

فواید دیگر

افزون بر نقش احتمالی در تقویت رشد مو، اسیدهای چرب امگا-3 دارای برخی فواید دیگر و چند عارضه جانبی احتمالی نیز هستند که البته بعید به نظر می رسد عوارض جانبی ناشی از آن مضر باشند.

برخی پژوهش ها نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا-3 ممکن است در موارد زیر مفید باشند:

سلامت قلب: به گفته مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه آمریکا، فردی که یک تا چهار بار در هفته غذای دریایی مصرف می کند با خطر کمتر مرگ ناشی از بیماری قلبی مواجه است. نتایجی مشابه از مصرف مکمل های امگا-3 حاصل نشده است.

آرتریت: مکمل های امگا-3 ممکن است به تسکین علائم آرتریت روماتوئید کمک کنند.

عملکرد مغز: برخی پژوهش ها نشان می دهد فردی که اسیدهای چرب امگا-3 را از منابع غذایی مانند ماهی دریافت می کند با خطر کمتر ابتلا به بیماری آلزایمر مواجه است. اما همه مطالعات به این نتیجه نرسیده اند.

بینایی: برخی یافته ها نشان می دهد که یک رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 ممکن است خطر انحطاط ماکولای مرتبط با افزایش سن که می تواند موجب نابینایی شود را کاهش دهد. به نظر نمی رسد مکمل های امگا-3 پیشرفت این بیماری را متوقف کنند.

نحوه مصرف امگا-3

انجمن قلب آمریکا به این نکته اشاره دارد که دریافت اسیدهای چرب امگا-3 از ماهی و غذاهای دریایی به طور کلی مفیدتر از مصرف مکمل ها است.

برای افرادی که به بیماری قلبی مبتلا نیستند، مصرف حداقل دو بار در هفته ماهی های حاوی اسیدهای چرب امگا-3 توصیه شده است.

اگر فرد به مصرف مکمل های امگا-3 را تمایل داشته باشد، مصرف آن همراه با غذاهای حاوی چربی ممکن است به جذب بهتر این ماده مغذی منجر شود.

مکمل های امگا-3 متفاوت هستند و حاوی انواع مختلفی از اسیدهای چرب امگا-3 در نسبت های مختلف و از منابع مختلف هستند. برچسب محصول را پیش از خرید با دقت مطالعه کرده و محصولات معتبر را خریداری کنید.

منابع غذایی

در یک رژیم غذایی گیاهی می توان دوکوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید را از جلبک و خزه دریایی دریافت کرد.

ماهی های چرب مانند موارد زیر منابع خوبی برای ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید هستند:

- سالمون

- تن

- ساردین

- خالمخالی

- شاه ماهی

باید به این نکته اشاره داشت که برخی ماهی ها حاوی جیوه هستند. سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف بیش از دو تا سه وعده ماهی از انواع کم خطر در هفته را توصیه نمی کند.

بدن نمی تواند آلفا لینولنیک اسید تولید کند، از این رو، باید آن را از منابع غذایی دریافت کرد. از منابع غذایی سرشار از آلفا لینولنیک اسید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- روغن دانه کتان

- روغن سویا

- گردو

- دانه های چیا

بدن ممکن است مقدار کمی از آلفا لینولنیک اسید را به ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید تبدیل کند. اما تکیه بر منابع گیاهی آلفا لینولنیک اسید برای تامین تمام اسیدهای چرب امگا-3 در رژیم غذایی ممکن است بدن را از دریافت ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید به میزان کافی باز دارد.

عوراض جانبی

مکمل های امگا-3 گاهی اوقات موجب عوارض جانبی می شوند. این عوارض به طور معمول خفیف هستند و ممکن است شامل موارد زیر باشند:

- مزه بد در دهان

- نفس بدبو

- عرق با بوی نامطبوع

- سوزش سردل یا سوء هاضمه

- سردرد

- حالت تهوع

- اسهال

هر فردی که به واسطه مصرف مکمل امگا-3 هر نوع عارضه جانبی را تجربه می کند باید مصرف آن را متوقف کند. افزودن منابع غذایی حاوی امگا-3 به رژیم غذایی می تواند گزینه بهتری باشد.

مشخص نیست که مکمل های روغن ماهی برای افرادی که به ماهی یا غذای دریای آلرژی دارند، بی خطر باشند. با احتیاط و با راهنمایی پزشک این کار را انجام دهید.

پیش از آغاز مصرف هر مکمل جدیدی ابتدا با یک پزشک مشورت کنید. این به ویژه برای افرادی که داروهای تاثیرگذار بر لخته شدن خون را مصرف می کنند، اهمیت دارد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ابتلا به بیماری رژیم غذایی رشد سازمان غذا و داروی آمریکا مغز اسیدهای چرب امگا 3 آلفا لینولنیک اسید امگا 3 ممکن مکمل های امگا 3 منابع غذایی نشان می دهد رژیم غذایی مصرف مکمل موارد زیر رشد مو مو کمک ماهی ها مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۹۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ترکیب رویایی برای پوست

آفتاب‌‌نیوز :

وقتی که این دو ماده به‌درستی با همدیگر ترکیب می‌شوند، قدرت بیشتری برای آبرسانی به پوست، روشن‌سازی پوست و افزایش لطافت آن پیدا می‌کنند. اما هر کدام از این دو ترکیب دقیقا چه مزیت‌هایی دارند و چرا آمیخته شدن آن‌ها با همدیگر باعث افزایش اثربخشی آن‌ها می‌شود؟ 

مزیت‌های اسید هیالورونیک

اسید هیالورونیک در گروه ترکیبات هومکتانت (جذب‌کننده رطوبت) قرار می‌گیرد. درواقع این ماده می‌تواند از دو طریق با خشکی پوست مبارزه کند: اول این‌که رطوبت را از محیط پیرامونی ما بگیرد و به سطح پوست برساند یا این‌که رطوبت را از لایه‌های عمیق‌تر پوستی به لایه‌های بیرونی‌تر پوست بیاورد. 

اسید هیالورونیک، علاوه بر آبرسانی به پوست، حجم پوست را هم افزایش می‌دهد و می‌تواند خیلی زود اثرات مثبتی در جهت بهبودبخشی به خطوط ریز و چین‌وچروک‌های پوستی داشته باشند. 

سازگاری اسید هیالورونیک با دیگر ترکیبات فعال هم بسیار مطلوب است و به همین دلیل هم می‌بینید که از اسید هیالورونیک در فرمولاسیون محصولات مختلف مثل پاک‌کننده‌ها، مرطوب‌کننده‌ها، لایه‌بردارها، سرم‌ها و... استفاده می‌شود. 

مزیت‌های رتینول 

مزیت‌های رتینول هم بسیار متنوع هستند و به اثبات رسیده‌اند. رتینول به ارتقای تقسیم و تکثیر سلولی کمک می‌کند و از همین طریق درخشندگی پوست را افزایش می‌دهد. اثربخشی مثبت آن در جهت افزایش کلاژن‌سازی هم به تقویت چارچوب‌های زیرین پوست کمک می‌کند؛ بنابراین با استفاده درست و استاندارد از رتینول می‌توانید پوست قوی‌تر و سالم‌تری داشته باشید، درحالی که عمق خطوط ریز و چین‌وچروک‌ها را هم کاهش می‌دهید. به همین دلیل هم از رتینول در تولید محصولات ضدپیری و مقابله با نشانه‌های پیری زودرس پوست استفاده می‌شود. 

علاوه بر همه اینها، رتینول می‌تواند برای مبارزه با آکنه هم مناسب باشد. درواقع از آنجایی که رتینول به تنظیم روند‌های تقسیم و تکثیر سلولی کمک می‌کند، نقش مثبتی در لایه‌برداری پوست دارد، روزنه‌های پوستی را پاکیزه نگه می‌دارد و به کنترل ترشحات اضافی چربی پوست هم کمک می‌رساند. البته افراد دارای پوست حساس یا افراد مبتلا به اگزما و روزاسه نباید از رتینول استفاده کنند. 

چرا اسید هیالورونیک و رتینول، عملکرد‌های همدیگر را تقویت می‌کنند؟ 

اسید هیالورونیک و رتینول مثل دو قطب تقویت‌کننده برای همدیگر عمل می‌کنند و همدیگر را به تعادل طلایی می‌رسانند و از همین طریق هم به ارتقای سلامتی و درخشندگی پوست کمک می‌کنند. درحالی که رتینول می‌تواند مشکلاتی مثل خشکی پوست، پوسته‌ریزی، قرمزی یا تحریکات پوستی را به‌وجود بیاورد، اسید هیالورونیک به کاهش این پیامد‌های منفی کمک می‌رساند. 

به‌گفته متخصصان پوست‌ومو، همیشه توصیه می‌شود که هنگام استفاده از رتینول حتما پوست را مرطوب و نمدار نگه دارید تا از این طریق بتوانید احتمال تحریکات پوستی را کاهش بدهید. وقتی که رتینول و اسید هیالورونیک در کنار همدیگر قرار می‌گیرند، مزیت‌های همدیگر را تقویت می‌کنند، یکپارچگی ساختاری همدیگر را خراب نمی‌کنند و مانع از بروز عوارض منفی می‌شوند. 

البته توصیه می‌شود که محصولات دارای رتینول و محصولات دارای اسید هیالورونیک را به‌طور جداگانه با همدیگر ترکیب نکنید، بلکه سراغ محصولات بروید که در فرمولاسیون آن‌ها به‌طور ترکیبی از این مواد فعال استفاده شده است.

منبع: سلامت نیوز

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • جنایت هولناک در لواسان؛ کشف جسد در بشکه اسید
  • ماجرای کشف جسد در بشکه چه بود؟
  • اعترافات قاتلی که جنایت را انکار می‌کرد | پشت پرده کشف جسد در بشکه چه بود؟
  • ضرورت مصرف مکمل‌ها در زمان‌های مشخص برای بهبود جذب آن‌
  • کدام ویتامین همان اکسیر جوانی است!
  • یک ترکیب رویایی برای پوست
  • حفظ سلامتی با استفاده صحیح از مکمل‌های بدنسازی