Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود ادعای مسئولین درباره عدم کمبود انسولین در داروخانه ها، روایت‌های میدانی از مشکلات بیماران دیابتی برای یافتن انسولین و توزیع محدود این دارو در داروخانه‌ها حکایت دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، این روزها دیابتی ها در استان سمنان به سختی می‌توانند انسولین مورد نیاز خود را در سطح شهر پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیمارانی که انسولین از نان شب هم برایشان واجب‌تر است حال قریب به چند ماه است که به دلیل شیوع کرونا و همچنین مشکلات تحریمی، با کمبود انسولین؛ محتاج همین نان شب شده‌اند.

این دسته از بیماران که در گروه‌های پر خطر ابتلاء به کرونا هم قرار دارند، مجبورند در روزهای اپیدمی جانشان را کف دستشان بگذارند و در محیط پرخطری مانند داروخانه حضوری مکرر و مستمر داشته باشند تا شاید بتوانند انسولین تهیه کنند.

این در حالیست که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اعلام می‌کنند این کمبود فقط مربوط به انسولین قلمی خارجی است و انسولین داخلی و ویال در دسترس بیماران قرار دارد.

داروخانه‌ها اما خبر از محدودیت توزیع انسولین می‌دهند، اتفاقی که بیماران را در داروخانه‌ها معطل و سرگردان کرده است.

نبود انسولین و گلایه مندی بیماران دیابتی

یکی از شهروندان سمنانی در گفتگو با مرات در مورد کمبود این قلم دارو مراتب شکایت  و ناراحتی خود را ابراز کرد و گفت: انسولین برای بیماران دیابتی، مانند اب برای تشنه در حال احتضار است، ما برای تامین انسولین دچار مشکل هستیم و دو داروخانه در شهر بیشتر انسولین توزیع نمی کنند.

یکی دیگر از شهروندان سمنانی هم به مرآت گفت: انسولین در هیچیک از داورخانه های سمنان پیدا نمی‌شود و در این شرایط کرونا مجبوریم در ازدحام داروخانه‌ها حضور پیدا کنیم که اینگونه خودمان و خانواده‌هایمان در معرض بیشتر ابتلاء  هم قرار می‌گیریم.

حتی کمبود انسولین صدای ائمه جمعه را هم درآورد و امام جمعه دامغان با اشاره به اینکه بر اساس اخبار رسیده کمبود انسولین بیماران دیابتی این شهرستان را رنج می‌دهد، گفت: یکی از مطالبات جدی مردم شهرستان، کمبودهای حوزه بهداشت و درمان است.

۲ نوع انسولین کمیاب به صورت سهمیه ای توزیع می شود

یکی از توزیع کنندگان انسولین در شهر نیز در گفتگو با خبرنگار مرآت بیان کرد: از چند نوع انسولین موجود دو مورد آن کمیاب بوده و در داروخانه های خاص به صورت سهمیه ای توزیع می شود.

حسین رستم زاده معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت با بیان اینکه کمبود انسولین وجود ندارد، گفت: انسولین ویال در تمام داروخانه‌ها وجود دارد اما کمبود مربوط به انسولین‌های قلمی است.

وی با اشاره به وادراتی بودن انسولین قلمی و تحریم این دارو اظهار کرد: این انسولین‌ها به دلیل سهولت در مصرف و نگهداری مورد استقبال زیاد بیماران دیابتی قرار دارد ولی تحریم ها باعث شده که در تأمین و توزیع ان با مشکل روبرو شویم.

رستم زاده با تأکید بر اینکه بیماران دیابتی می‌بایست فقط میزان نیاز خود را تهیه کنند، افزود: برخی از بیماران توقع دارند در این وضعیت تحریم و مشکل واردات این نوع انسولین قلمی، نیاز چند ماه خود را تهیه کنند اما در این شرایط این امر شدنی نیست.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی سمنان در مورد تأمین انسولین قلمی گفت: تلاش شده است این نوع انسولین به‌صورت تولید در داخل و واردات از خارج از کشور تأمین شود و بیماران می‌بایست در سامانه مربوط به بیماران دیابتی ثبت‌نام کرده تا به‌محض تأمین این دارو به آنها اطلاع‌رسانی شود.

با توجه به اینکه آمار دیابتی‌ها هم در استان کم نیست، تقاضا و مطالبه مردم برای تأمین این دارو شدت گرفته و مسئولان امر باید هرچه سریع‌تر چاره‌ای اساسی برای این موضوع بیاندیشند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بیماران دیابتی داروخانه ها کمبود انسولین انسولین قلمی نوع انسولین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۲۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه داروهای بیماران خاص و صعب العلاج در داروخانه هلال احمر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ کرمی زنجانی گفت: با موافقت کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی امکان عرضه دارو‌های خاص و شیمی‌درمانی، در داروخانه هلال احمر زنجان نیز فراهم شده است.

وی افزود: بر این اساس و با توجه به بارگذاری موضوع در سامانه سازمان بیمه مطبوع، بیمه شدگان دارای بیماری‌های خاص و صعب العلاج می‌توانند برای تهیه داروی مورد نیاز خود علاوه بر داروخانه‌های مجاز (داروخانه پنجم شهریور بیمارستان ولی عصر (عج)، داروخانه شهید رجائی در شهرستان زنجان، داروخانه شاهانی در شهرستان ابهر و داروخانه محرمی در شهرستان خدابنده) به داروخانه هلال احمر نیز مراجعه کنند.


مدیرکل بیمه سلامت استان ادامه داد: هم اکنون بیماران مبتلا به ۵۰ نوع بیماری خاص و صعب العلاج به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت هستند که این مهم در راستای خدمت رسانی بهینه به گروه‌های هدف است.

کرمی زنجانی گفت: این بیماران در صورتی که فاقد هرگونه بیمه پایه درمانی باشند می‌توانند از طریق سامانه شهروندی بیمه سلامت به آدرس csp.ihio gov.ir یا با مراجعه به دفاتر پیشخوان خدمات دولت و ادارات بیمه شهرستان‌ها برای بیمه رایگان ثبت نام کنند.

وی ادامه داد: این افراد در صورتی که تاکنون در سامانه بیماران خاص وزارت بهداشت یا سامانه‌های بیمه سلامت نشان دار نشده باشند، باید با ارائه مدارک لازم برای این مهم اقدام کنند.

مدیرکل بیمه سلامت استان زنجان گفت: لیست ۵۰ نوع بیماری مذکور به آدرس zn.ihio.gov.ir جهت بهره‌مندی بیمه شدگان مشمول، بارگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • کمبود شیرخشک نوزادان در داروخانه‌های جنوب غرب خوزستان
  • افرایش دو برابری داروخانه‌ها در خوی
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • اعتصاب داروسازان فرانسویدر روز سی ام مه
  • پیگیری برای اخذ مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!
  • (ویدئو) دارو‌های اینترنتی در داروخانه‌های مجازی
  • ابلاغ تعرفه‌های خدمات دارویی/ جدول افزایش قیمت نسخه‌ها
  • ارائه داروهای بیماران خاص و صعب العلاج در داروخانه هلال احمر
  • لزوم لحاظ استانداردهای وزارت بهداشت در آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو