Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از برنامه‌ریزی برای توزیع رایگان بیش از 800 هزار اصله نهال در استان خبر داد.

جعفر مرادی حقیقی در گفت‌وگو با خبرنگاران از تولید نهال در سه نهالستان این اداره کل در شهرستان‌های سمنان، شاهرود و دامغان خبر داد و اظهار کرد: ده‌ها عنوان برنامه‌ها در استان برای هفته منابع طبیعی و روز درختکاری برنامه‌ریزی شده که توزیع رایگان نهال، افتتاح پروژه‌ها، دیدار با نماینده ولی‌فقیه، اهدا خون، آغاز عملیات اجرایی پارک جنگلی20 هکتاری امید، غرس نهال به یاد شهدای سلامت،و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..از این جمله است.

وی از افزایش جنگل‌های دست‌کاشت تاغ این استان به 113 هزار هکتار خبر داد و افزود: تاغ‌کاری یکی از طرح‌های این اداره کل در ادوار مختلف بوده چرا که این گونه که نیاز آبی کمی دارد سازگاری مناسبی با اقلیم استان دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از قاچاق چوب‌های تاغ به عنوان یکی از معضلات این بخش نام برد و تصریح کرد: همکاران ما در یگان حفاظت به صورت شبانه‌روزی از این جنگل‌های دست‌کاشت و دیگر انفال مراقبت می‌کنند اما متاسفانه به دلیل طرح دو ساله استراحت جنگل‌های شمالی در این یکی دو سال شاهد افزایش قاچاق چوب در استان و کشور بودیم.

وی با بیان اینکه دغدغه‌های منابع طبیعی باید به دغدغه عمومی تبدیل شوند افزود: در همین روستا در بحث اطفا حریق از ظرفیت مردم محلی با تجهیز دهیاری‌ها به وسائل اطفا حریق بهره گرفتیم که همین به کاهش آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های جنگلی و مرتعی کمک کرده است.

مرادی از ثبت 33 مورد آتش‌سوزی در مناطق جنگلی و مرتعی استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: در این آتش‌سوزی‌ها که عمدتا عامل آن ، انسانی بوده دو هکتار از عرصه‌های جنگلی و 103 هکتار از عرصه‌های مرتعی استان دچار حریق و آتش سوزی شده است.

وی از تهیه ادوات و تجهیزات اطفا حریق خبر داد و افزود: تجهیز پایگاه‌های مردمی به این ادوات سبب شده که مدت زمان خاموشی آتش‌سوزی‌ها طی سال جاری در استان کاهش محسوسی داشته باشد. ضمن اینکه همین سرعت عمل سبب شده که مساحت عرصه‌های آتش‌سوزی نیز با کاهش مواجه شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به افزایش اعتبارات منابع طبیعی و آبخیزداری در چند سال اخیر گفت: اعتبار این دستگاه از منابع صندوق توسعه ملی، اعتبارات ملی و استانی تامین و طرح‌ها و پروژه‌های متعددی در بخش‌های مختلف و از جمله حفاظت، آبخیزداری، جنگل‌کاری، مراتع، کشت گیاهان دارویی، پوشش گیاهی، بیابان‌زدایی، تثبیت مالکیت و...اجرایی شده است.

وی از اخذ سند تک‌برگی کاداستر برای هفت میلیون هکتار از گستره بیش از 9 میلیون هکتاری استان خبر داد و خاطرنشان کرد: اخذ سند برای مابقی اراضی ملی با نام دولت همچنان در برنامه‌های اداره کل منابع طبیعی قرار دارد.

مرادی از جذب 23 میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های آبخیزداری در این استان در سال جاری خبر داد و اضافه کرد: در همین راستا 110 هزار مترمکعب عملیات سنگ و ملات، بندهای خاکی، گابیونی و...در استان اجرایی شده است.

وی از بذرپاشی در 430 هکتار از اراضی مرتعی این استان خبر داد و اظهار کرد: علاوه بر این 350 هکتار کپه‌کاری، انجام عملیات تبدیل اراضی دیم‌زار به اراضی کم‌بازده در 10 هکتار، اجرای طرح های ذخیره سازی نزولات آسمانی، کشت گیاهان دارویی در گستره ای به وسعت افزون بر دو هزار و 35 هکتار،زراعت چوب در 214 هکتار، مقابله با بیابان‌زایی در 1200هکتار، مدیریت روان‌آب‌ها در 1100هکتار و...از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری استان اجرایی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سمنان منابع طبيعي آبخيزداري روز درختکاری جنگل های شمال قاچاق چوب منابع طبیعی و آبخیزداری استان آتش سوزی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۵۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سابقه ۱۴ ساله تولید مکمل‌های غذایی و دارویی در کشور/ نتیجه دستاوردها یک نگاه استراتژیک است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس کبریایی‌زاده در آیین افتتاحیه «دوازدهمین همایش مکمل‌های غذایی و دارویی» و «سیزدهمین همایش طلای سبز» که صبح امروز، ۲۹ فروردین برگزار شد، اظهار کرد: اولین اصل درباره موضوع گذار نسل، نگاه و رویکرد استراتژیک است. آنچه که در حوزه مکمل‌های غذایی، طب سنتی و مکمل‌های گیاهی اتفاق افتاده ماحصل یک نگاه استراتژیک است.

وی با اشاره به سبقه مکمل‌های گیاهی و مکمل‌های غذایی گفت: بررسی تاریخچه مکمل‌های غذایی و مکمل‌های گیاهی کشور بیانگر این است که تولید مکمل در کشور سابقه ۱۴ ساله دارد و همچنین ساخت مکمل‌های گیاهی در کشور به دهه ۴۰ بازمی‌گردد.

رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی گفت: دستاورد‌هایی که در حوزه تولید مکمل‌ها به دست آورده‌ایم، نتیجه یک نگاه استراتژیک و رویکردی است که در گذشته وجود داشته است. آموزه‌های حکمرانی خوب بیانگر این است که اگر خواهان داشتن حکمرانی خوب هستیم باید نگاه حاکمیتی و نگاه مشارکتی داشته باشیم.

وی ادامه داد: تجربه ثابت کرده است هر گاه نگاه مشارکتی داشته‌ایم به موفقیت‌های متعددی نائل آمده‌ایم. به طور مثال، نگاه مشارکتی در دوران جنگ تحمیلی موجب پیروزی شد واگر نگاه مشارکتی وجود نداشت به موفقیت نمی‌رسیدیم. اجماع ذهنی و مشارکت نیز طی چند روز گذشته در برخورد با یک جنایتکار شکل گرفت.

کبریایی‌زاده گفت: بازهم تاکید می‌کنم باید امر مشارکت‌جویی و توجه به ذی‌نفعان را در کانون توجه قرار دهیم. اگر بخواهیم آینده خوبی داشته باشیم باید لازمه‌های حکمرانی خوب را بدانیم؛ نگاه استراتژیک، مشارکت‌جویی، اجماع، همفکری و همدلی جزو لازمه‌های حکمرانی خوب هستند.

وی با بیان اینکه حکمرانی خوب بر بستر شفافیت استوار است، افزود: حکمرانی خوب باید بر بستر شفافیت استوار باشد و هرگاه غیر شفاف عمل کنیم یک حکمرانی خوب صورت نمی‌گیرد. اگر شفافیت ایجاد شود و اطمینان خاطر ایجاد کنیم به سمت شکوفایی حرکت می‌کنیم.

کبریایی‌زاده در پایان گفت: پیشرفت‌های خوبی در حوزه طب گیاهی صورت گرفته است که این موضوع حاصل نگاه استراتژیک و حمایت‌های سازمان غذا و دارو است.

در ادامه این همایش همچنین محمدرضا شمس اردکانی - دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی اظهار کرد: اگرچه از منظر دسترسی به منابع طبیعی در کشور بسیار غنی هستیم، اما از منظر استفاده از ظرفیت منابع طبیعی به خوبی عمل نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری بر استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید دارد، افزود: کمک و حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری و همچنین حمایت سازمان غذا و دارو از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زمینه دارویی می‌تواند در زمینه استفاده از ظرفیت بی‌نظیر منابع طبیعی اثرگذار باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: معاونت علمی به موضوع ورود بخش خصوصی در زمینه منابع طبیعی ورود کرده است. این ورود با هدف استفاده بیشتر از منابع طبیعی است که بتوانیم از منابع طبیعی در حوزه سلامت و رونق بیشتر حوزه سلامت استفاده کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگیری بیش از ۵ هزار نفر از مجرمین و تعرض‌کنندگان به عرصه‌های ملی و جنگلی کشور
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • رفع تصرف ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های طبیعی کرمانشاه
  • هشدار در مورد احتمال آتش سوزی جنگل‌ها در مازندران
  • رفع تصرف ۱۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • هدر رفت باران در روزگار کم‌آبی
  • هشدار آتش سوزی در جنگل های مازندران
  • اجرای پروژه مشارکتی آبخیزداری و آبخوان‌داری با اعتبار ۳۵ میلیارد تومانی در اقلید
  • سابقه ۱۴ ساله تولید مکمل‌های غذایی و دارویی در کشور/ نتیجه دستاوردها یک نگاه استراتژیک است
  • آزادسازی ۳ هکتار از اراضی ملی ساری