Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک| تحولات خاورمیانه: صدور قطعنامه انتقادی علیه ایران در شورای حکام آژانس، امضای توافق نظامی میان ترکیه و قطر، تحریم دو تن از رهبران انصارالله یمن از سوی آمریکا، سفر رئیس ستاد ارتش عربستان به عراق و اعلام آمادگی آمریکا برای دیدار با مقامات ایران، از جمله مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدور قطعنامه انتقادی علیه ایران در شورای حکام آژانس

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه از تصمیم سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان (E۳) برای صدور قطعنامه‌ای علیه تصمیم اخیر ایران مبنی بر کاهش تعهدات خود در چارچوب پروتکل الحاقی خبر داد.

بر اساس این گزارش، وزیر خارجه فرانسه که این سخنان را در جریان استماع پارلمان این کشور مطرح می‌کرد، گفت: تنش‌های هسته‌ای طی روزهای اخیر ما را بر آن داشته تا به سمت اعتراض در چارچوب شورای حکام آژانس پیش رفته و از این تصمیم (ایران) ابراز تأسف کنیم.

لازم به ذکر است سه کشور اروپایی عضو برجام در نشست روز گذشته شورای حکام از اقدام خود در خصوص آماده سازی پیش‌نویس قطعنامه‌ای در میان اعضای این شورا خبر دادند که در آن نگرانی شدید خود را نسبت به آنچه کاهش شفافیت از سوی ایران خوانده شده اعلام کرده و همچنین از ایران خواسته شده رو به عقب بازگشته و از اجرای تصمیم خود دست بردارد.

این در حالیست که حجت الاسلام حسن روحانی روز سه شنبه در گفتگو با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه، با تاکید بر اینکه از دست رفتن فرصت‌ها برای حفظ و احیا برجام می‌تواند شرایط را سخت‌تر کند، افزود: کاهش مرحله‌ای تعهدات از سوی ایران به دلیل خروج آمریکا از برجام و ناتوانی سه کشور اروپایی از عمل به تعهدات برجامی بوده که پس از تحقق تعهدات طرف‌های مقابل، فوراً قابل بازگشت است.

وی لغو اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران را در چارچوب قانون مصوب مجلس دانست و افزود: همکاری ما با آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنان ادامه دارد و ما هیچ گاه از برجام خارج نشده ایم. ‌

امضای توافق نظامی میان ترکیه و قطر

وزارت دفاع قطر، روز سه‌شنبه، در حساب رسمی خود در شبکه توئیتر در بیانیه‌ای از امضای توافق همکاری‌های نظامی با آنکارا خبر داد.

بر اساس این اعلام، «غانم شاهین الغانم» رئیس ستاد نیروهای مسلح قطر با «یشار گولر» رئیس ستاد مشترک ترکیه و هیأت همراه او که در سفری وارد قطر شده‌اند، امروز دیدار کرده است.

در بیانیه یادشده آمده است که دو طرف در این دیدار، موضوعات مورد اهتمام مشترک و راه‌های تقویت و توسعه آن را مورد بحث و بررسی قرار داده‌اند.

دو طرف پس از دیدار، در نشست کمیته عالی نظامی مشترک قطر و ترکیه مشارکت کردند؛ کمیته‌ای که پس از گذشت سه روز امروز به جلسات خود پایان داد.

وزارت دفاع قطر در ادامه اعلام کرد که در نشست‌های تدارکاتی، ریاست طرف قطری را «عبدالعزیز بن صالح السلیطی» رئیس سازمان همکاری‌های بین‌المللی و ریاست طرف ترکیه‌ای را «هاکان چانلی» رئیس بخش روابط خارجه ترکیه بر عهده داشته است.

مطابق با این اعلام، دو طرف طی نشست‌های مذکور طرح‌های همکاری دوجانبه و راه‌های توسعه آن را مورد بحث و بررسی قرار دادند و در پایان نیز چند توافق همکاری با حضور افسران ارشد ترکیه و قطر امضاء کرده‌اند.

این اعلام در حالی صورت گرفته است که روز گذشته، وزارت دفاع ترکیه از مانور مشترک نیروهای مسلح این کشور با نیروهای قطری در دوحه خبر داد؛ رزمایشی که در ماه مارس جاری جریان خواهد داشت و هدف از آن، «مشارکت در افزایش توانمندی نظامی نیروهای مسلح قطر» عنوان شده است.

در اواسط ماه دسامبر گذشته نیز نیروهای مشترک ترکیه و قطر و همچنین نیروهای ویژه قطری رزمایشی در ارتباط با مبازره با تروریسم برگزار کردند.

تحریم۲ تن از رهبران انصارالله یمن از سوی آمریکا

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد، این کشور تحریم‌هایی را علیه دو تن از فرماندهان نظامی انصارالله یمن اعمال کرده است.

طبق بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا، واشنگتن منصور السعدی و احمد الحمزی دو رهبر انصارالله یمن را تحریم کرد.

این در حالی است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا فوریه گذشته حذف نام گروه انصارالله یمن از لیست سازمان‌های تروریستی را اعلام کرده بود.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای گفته بود که تصمیم پیشین در خصوص درج نام انصارالله در فهرست گروه‌های تروریستی رسما از ۱۶ فوریه ۲۰۲۱ ملغی شده است و انصار الله یمن دیگر به موجب قوانین مرتبط با تروریسم جهانی تحریم نیست.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز پس از این اقدام وزارت خزانه داری از انصار الله یمن خواست تا حمله به مارب و همه عملیات نظامی را متوقف کرده و به مذاکرات بازگردد.

سفر رئیس ستاد ارتش عربستان به عراق

منابع عراقی از جمله خبرگزاری رسمی این کشور (واع)، روز سه‌شنبه، گزارش دادند که «فیاض بن حامد الرویلی» رئیس ستاد ارتش عربستان سعودی وارد بغداد شده و هم‌اکنون در مقر وزارت دفاع عراق حضور دارد.

وبگاه خبری «شفق نیوز» به نقل از یک منبع امنیتی در ارتباط با این سفر نوشت که مقام سعودی به محض ورود به مقر وزارت دفاع عراق با «جمعه عناد سعدون» وزیر دفاع این کشور دیدار کرده؛ با این حال، هنوز علت این سفر مشخص نشده است.

طبق گزارش شفق نیوز، وزارت دفاع عراق نیز در بیانیه‌ای کوتاه و بدون ذکر جزئیات بیشتر اعلام کرد که سفر فیاض بن حامد الرویلی به دعوت رئیس ستاد ارتش عراق صورت گرفته است.

این گزارش پس از آن منتشر می‌شود که «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق حدود یک هفته پیش به ریاض پایتخت عربستان سعودی سفر و با مقامات بلندپایه این کشور دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

بغداد در ارتباط با سفر فؤاد حسین به ریاض اعلام کرده بود که دو طرف درباره مهمترین تحولات در سطح روابط دوجانبه، پیگیری مهمترین دستاوردهای نشست‌های کمیته هماهنگی عالی مشترک و شیوه‌های تکمیل روند فعالسازی یادداشت‌های تفاهم امضاء شده میان بغداد و ریاض رایزنی کرده‌اند.

اعلام آمادگی آمریکا برای دیدار با مقامات ایران

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه سه‌شنبه گفت که واشنگتن همچنان به تعامل مجدد (با ایران) طی (چارچوب) دیپلماسی معنی دار تمایل دارد.

وی که در کنفرانس خبری روزانه وزارت خارجه آمریکا صحبت می‌کرد، افزود: «برنامه داریم که در تماس نزدیک با شرکا در 5+1 باشیم.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه گفت: «آماده دیدار با ایران درباره مسیر پیش رو برای بازگشت دوجانبه به پایبندی (به برجام) هستیم و بازگشت دوجانبه به پایبندی بدون مذاکره اتفاق نمی‌افتد».

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران طی روزهای اخیر بارها تاکید کرده‌اند که این آمریکا بوده که از توافق هسته‌ای خارج شده و به تعهداتش پایبند نبوده و باید به تعهداتش پایبند شود و پس از آن نیز ایران کاهش تعهدات خود بر اساس برجام را باز می‌گرداند.

«جنیفر ساکی»، سخنگوی کاخ سفید نیز روز گذشته در کنفرانس خبری با این ادعا که واشنگتن آماده تعامل با ایران در خصوص برجام است، گفت: «اجازه بدهید ابتدا بگویم که از پاسخ ایران ناامید شدیم. ما کماکان آماده ورود مجدد به دیپلماسی معنادار برای پایبندی هر دو طرف به تعهدات هستیم و در تمام سطوح با شریکان ۱+۵ درباره بهترین روش رایزنی خواهیم کرد.»

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز اخیرا در واکنش به هیاهوی رسانه‌ای دولت بایدن درباره برجام تاکید کرده است: «هنوز هیچ تغییری در مواضع و رفتار ایالات متحده صورت نگرفته و دولت بایدن نه تنها سیاست شکست خورده فشار حداکثری ترامپ را کنار نگذاشته، بلکه حتی تعهد خود به اجرای کلیات وظایفش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام نکرده است.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: شهاب الدین عزیزی خادم سینوفارم علی اکرمی تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه عربستان اسرائیل شهاب الدین عزیزی خادم سینوفارم علی اکرمی رئیس ستاد ارتش عربستان شورای حکام آژانس انصارالله یمن وزارت خزانه داری صدور قطعنامه خارجه آمریکا امضای توافق وزارت خارجه ترکیه و قطر وزارت دفاع وزیر خارجه سه شنبه دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۲۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم

به گزارش خبرآنلاین "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

به نقل از ایسنا با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898547

دیگر خبرها

  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • افتتاح ۳ مگاپروژه حوزه انرژی سریلانکا توسط سید ابراهیم رئیسی/ امضای ۵ سند همکاری میان ایران و سریلانکا/رئیسی: تهدیدها و تحریم ها ملت ایران را متوقف نکرده است/ رئیس جمهور سریلانکا: از حمایت های ایران تشکر می کنیم
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق