Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در سایه تداوم منازعات مرزی میان سودان و اتیوپی، امروز (چهارشنبه - ۳ مارس)، «دینا مفتی» سخنگوی وزارت خارجه اتیوپی، آغاز جنگ میان آدیس آبابا و خارطوم را بعید دانست.

به نوشته پایگاه خبری شبکه «الجزیره»، وی تصریح کرد: انتخاب ما برای حل اختلافات مرزی با سودان، صلح است و جنگ منتفی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص پرونده سد النهضه، نیز گفت که آدیس‌آبابا همچنان به نظارت اتحادیه آفریقا برای مذاکرات سد النهضه پایبند است. ما با بین‌المللی کردن این پرونده مخالفیم.

سودان و اتیوپی به همراه مصر نزدیک به یک سال است بر سر سد النهضه که اتیوپی آن را برای تولید برق در سرشاخه نیل احداث کرده، وارد یک تنش شده‌اند و مذاکرات برای حل آن به نتیجه‌ای نرسیده است. آدیس‌آبابا به دنبال پرکردن این سد بزرگ در سه سال است که در صورت عملی شدن، مصر و سودان با کم‌ آبی و قحطی مواجهه خواهند شد.

اواخر بهمن گذشته، در حالی که مصر برای بین‌المللی کردن قضیه ساخت احداث سد النهضه تلاش می‌کرد، اتیوپی از پایان ۷۸ درصدی ساخت این سد خبر داد. امری که موجب شد، سودان سفیر خود را از اتیوپی فرا بخواند و اعلام کند:« این اقدام به دلیل تجاوزات اتیوپی بوده که نمی‌توان در برابر آن سکوت کرد. تحولات در مرز اتیوپی و پرونده سد النهضه، فراخوانی سفیر برای مشورت را ایجاب می‌کرد.»

گذشته از این، اختلافات بین سودان و اتیوپی به حدود سه دهه قبل برمی‌گردد. از حدود ۲۶ سال پیش شبه‌نظامیان اتیوپیایی با یورش به اراضی کشاورزان سودانی در منطقه «الفشقه» آن‌ها را به زور سلاح از مزارع خود بیرون رانده و زمین‌های آن‌ها را تصرف کردند. خارطوم، ارتش اتیوپی را به حمایت از این شبه‌نظامیان متهم کرده است.

چند ماهی است که در مناطق مرزی بین نیروهای دو کشور درگیری روی داده و  طی آن شماری از نیروهای سودان کشته یا زخمی شده‌اند. سودان طی هفته‌های اخیر موفق شده‌است مناطقی را که از نظر تاریخی و قانونی متعلق به خود بوده است را از شبه‌نظامیان شورشی اتیوپی پس بگیرد.

رئیس شورای حاکمیتی سودان گفت که تنش و جنگ در منطقه به نفع کسی نیست و خارطوم قصد ندارد در منطقه با کشوری وارد جنگ شود.

«عبدالفتاح البرهان» اواخر دی‌ماه‌گذشته گفت که با «آبی احمد»، نخست وزیر اتیوپی بر سر موضوع استقرار نیروهای ارتش سودان در مرز به توافق رسیده و اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه سودان با درخواست برخی کشورها تصمیم‌گیری می‌کند، درست نیست.

وی با رد هرگونه اعلام جنگ خارطوم علیه اتیوپی بر سر تنش‌های مرزی گفت: ما به دنبال هیچ جنگی با اتیوپی نیستیم و تنها به دنبال ترسیم مرزها هستیم و اگر این مسئله اتفاق بیفتد، هیچ مانعی در برابر برقراری روابط خوب با همسایگان ما وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: اتیوپی سودان سخنگوی وزارت خارجه اتیوپی آدیس آبابا سد النهضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۷۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید اختلافات داخلی در اسرائیل؛ وزیر صهیونیستی خواهان برکناری فرمانده ارتش شد

وزیر دارایی رژیم صهیونیستی بزالل اسموتریچ درباره خط قرمز این رژیم برای صدور قرار بازداشت دادگاه لاهه حرف زد و خواستار برکناری رئیس ستاد کل ارتش شد.

به گزارش مشرق، در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره استعفای مقامات امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی در نتیجه جنگ غزه ادامه دارد، سخنان وزیر افراطی کابینه نتانیاهو علیه ارشدترین مقام ارتش خبرساز شده است.به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، اسموتریچ روز پنجشنبه ضمن انتقاد از هرتزی هالوی رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل گفت که «ما به یک رئیس ستادکل جدید نیاز داریم».وزیر دارایی رژیم صهیونیستی همچنین خبر داد که به بنیامین نتانیاهو درباره تشکیلات خودگردان فلسطین و شکایت آن به دادگاه لاهه نامه نوشت.

وی با هشدار درباره احتمال اقدام دادگاه لاهه برای صدور قرار بازداشت مقامات ارشد اسرائیلی، گفت که «بهترین پاسخ این است که فورا روابط با تشکیلات خودگردان را قطع و باعث انحلال آن شویم».این وزیر صهیونیست هشدار داد که صدور قرار بازداشت برای سران این رژیم، «اقدامی خطرناک و عبور از خط قرمز» خواهد بود.اسموتریچ مدعی شد که علت و مشوق اقدامات ضد اسرائیلی تشکیلات خودگردان فلسطین، «پشت کردن دولت بایدن به اسرائیل و لحن تند رهبران کشورهای اروپایی علیه اسرائیل درباره جنگ غزه» است.

پیشنهاد برکناری ارشدترین مقام نظامی اسرائیل در شرایطی مطرح شده که طی ماه‌های اخیر بارها بحث استعفای مقامات این رژیم به دلیل ناکامی در عملیات طوفان الاقصی مطرح شده است.رهبر اپوزیسیون اسرائیل یائیر لاپید بارها نتانیاهو را عامل اصلی این ناکامی خواند و خواستار استعفای او شده است.رسانه‌های اسرائیلی شامل روزنامه هاآرتص با اشاره به استعفای اخیر رئیس شعبه اطلاعات نظامی اسرائیل خبر دادند که انتظار می‌رود به زودی شماری دیگر از مقامات ارشد این رژیم استعفا کنند.

دیگر خبرها

  • اختلافات ملکی در تالش منجر به قتل شد
  • دستگیری قاتل به بهانه اختلافات ملکی در تالش
  • اختلافات ملکی منجر به قتل شد/ دستگیری قاتل در کمتر از ۵ ساعت
  • تشدید اختلافات داخلی در اسرائیل؛ وزیر صهیونیستی خواهان برکناری فرمانده ارتش شد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • رئیس قوه قضائیه: نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن سلیقه‌های مختلف هراسید
  • دستگیری زن قاتل در اردبیل در کمتر از ۲۴ ساعت
  • زن قاتل در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیر شد
  • حادثه در ساختمان مسکونی در آدیس‌آبابا/ ۷ نفر جان باختند
  • دشمن در تلاش برای ایجاد دوگانگی و اختلافات قومی و مذهبی است