Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری که به تازگی فراخوان دور دوم مسابقه نمایشنامه نویسی «چهارراه» را داده است گفت: امیدوارم این رویداد به یک جریان در حوزه نمایشنامه نویسی تبدیل شود.

ایوب آقاخانی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی  شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص مسابقه نمایشنامه نویسی «چهارراه» و فراخوان دور دوم این رویداد گفت: تک دور مسابقه نمایشنامه نویسی «چهارراه» در یک رویکرد اقتباسی به نیت شرایط برآمده از دران کرونا طراحی شد و ما آن را از طرف دفتر مطالعات و پژوهش های حوزه هنری ارائه دادیم و تصور اولیه من به عنوان طراح و مسئول برگزاری، یک مسکن برای سال بحرانی 99 بود و چون به هرحال مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از ماجرا حمایت می کرد و ایده از طرف آنجا منتشر می شد، توضیحات سیاست گذارانه خودش را هم به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت:هدف کلی ما این بود که مصرانه مخاطب علاقمند را دعوت کنیم که یکبار دیگر درنگی داشته باشد بر روی ادبیات کهن و توجه نسبتا کمرنگ شده تئاتر کشور را به ادبیات کهن معطوف کند و از طرف دیگر توجه به زبان معیار که یک سال قبل از ارائه فراخوان ما هم توسط رئوس اداره مملکت در حوزه های مختلف، از مقام معظم رهبری تا مدیران سایر حوزه های فرهنگی تاکید ویژه شده بود؛ و همه این ها در کنار رویکرد حمایت از هنرمندان و دعوت از آن ها برای در خانه ماندن، پژوهیدن و قلم زدن بالاخره منتشر شد ولی خیلی فراتر از حدی که فکر می کردیم نتیجه داد و از آن استقبال شد.

ایوب آقاخانی از استقبال غافل گیر کننده مخاطبین گفت: چون فرصت بسیار کمی برای آن ها در نظر گرفته بودیم ولی در همان فرصت محدود نزدیک به 20 استان کشور از این فراخوان استقبال و در آن شرکت کردند و 85 نمایشنامه به دست ما رسید با این وجود تقاضای زیادی برای شرکت داشتیم گویا که اطلاع رسانی درستی نشده بود و یا آن ها از این موضوع به درستی مطلع نشده بودند.

آقاخانی افزود: ما با فراخوانی به مدت دو ماهه با 85 اثر قابل قبول مواجه شدیم و همین ما را به این نتیجه رساند که انگار این تشنگی در جامعه علاقه مندان به نمایشنامه نویسی وجود دارد و هدف دراز مدت پیوند تئاتر با ادبیات کهن این سرزمین و همین طور ترمیم زبان معیار که در یکی دو دهه گذشته به شدت تحت تاثیر شرایط حاکم بر زبان فارسی و ورود بی رویه زبان مخفی به زبان دستوری و گرامری و کلاسیک فارسی ، مخدوش شده بود.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درخصوص فراخوان دور دوم گفت: همزمان با اختتامیه دور اول، ما فراخوان دور دوم را منتشر کردیم تا همچنان با همان جوایز نسبتا خوب مالی برای نویسندگان و امکان چاپ نمایشنامه های برتر توسط انتشارات سوره مهر از نویسندگان خواستیم تا با چهار اثر دیگر دست به اقتباس بزنند در زمانی که فرصت بهتری برای این نگارش دارند و اتمام این فرخوان را روز قلم یعنی 14 تیرماه قرار دادیم و یکی از اهداف ما این است که این رویداد اقتباسی به یک جریان تبدیل شود.

آقاخانی درباره به اجرا رفتن نمایشنامه های برتر این رویداد گفت: این خود به تنهایی هدف کمی نیست که ما نمایشنامه های قابل دفاعی به رشته نگارش درآوریم و نهایتا آن ها را به چاپ برسانیم. تولید متن، انتشار آن و دسترسی همگان به آن متن قطعا هدف بزرگی است اما آرمان ذهنی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری که خود در شورای تولید آن ها حضور دارم، این است که متن هایی که در رویکردهای خود حوزه هنری به تولید می رسد در مرحله اجرا قرار بگیرد یعنی اگر فلان تعداد فرصت اجرا وجود دارد، ترجیح حوزه بر این است که آن ها را در اختیار محصولات پروژه آموزشی «چهارفصل» که مدیریت آن نیز بر عهده خودم هست بگذارد و همین طور خروجی قابل دفاعی مثل «چهارراه» اختصاص دهد. البته با توجه به وجود کرونا و تعطیلی اکثر نمایش ها، این هدف بیشتر شکل آرزو به خود پیدا کرده است ولی قطعا جزء برنامه های ناگفته ما در مرکزهنرهای نمایشی حوزه هنری قرار دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری نمایشنامه نویسی فراخوان دور دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۹۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اصلاح قوانین حوزه مالکیت ادبی و هنری

مهمترین اشکال لایحه حقوق مالکیت ادبی و هنری، طولانی شدن مراحل تدوین و چند دست شدن محتوا و نگارش آن است به نحوی که علاوه بر اشکالات ماهوی، به سختی می­‌توان موضع لایحه را نسبت به دو نظام حق مؤلف و کپی‌‌رایت فهمید. - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم، سید‌عباس حسینی‌نیک؛‌ پژوهشگر حقوق مالکیت فکری

سابقه قانونگذاری در حوزه حقوق آفرینش­‌های ادبی و هنری به سال 1304 بازمی­‌گردد که چهار ماده از قانون مجازات عمومی شامل مواد 245 تا 248 به ابتدایی‌­ترین حقوق در این زمینه اشاره دارد.

بعد از آن، از اوایل دهه چهل شمسی موضوع تصویب قانون مستقل برای این حقوق در وزارت فرهنگ و هنر و مجلس شورای ملی مطرح شد و در نهایت در سال 1348 قانون حمایت حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان به تصویب رسید.

این قانون ضمن آن که با مبانی حقوق آفرینش­‌های ادبی و هنری و مواد کنوانسیون برن مطابقت و سازگاری داشته در عین حال در ماده 22 به اصل صلاحیت سرزمینی که مورد توافق همه نظام­ های حقوقی دیگر نیز هست، بسنده کرده و صلاحیت جهانی را نپذیرفته است.

بنابراین حتی مبنای ماده 22 نیز بر اساس اصول پذیرفته شده کپی‌رایت است و لیکن از سال 1348 قانونگذار و سیاست­گذاران فرهنگی کشور با پیوستن به کنوانسیون برن موافق نبودند و اکنون نیز شاید به دلایل مشابه و احیاناً به دلایل دیگر بخصوص در شرایط اعمال تحریم­‌ها هنوز اقبالی برای پیوستن نشان داده نشده است.

توضیحات وزارت ارشاد درباره اظهارات حسینی نیک نسبت به لایحه مالکیت فکری

بعد از سال 1348 نقدهایی به فراگیری قانون مصوب وارد شد و در نهایت قانون تکمیلی با عنوان قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی در سال 1352 به تصویب رسید.

در دوره قبل از انقلاب در این حوزه قانون دیگری تصویب نشده و تاحدودی اهداف قانونگذار با وجود این دو قانون برآورده شده بود.

نخستین قانون بعد از انقلاب در این حوزه، قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم‌­افزارهای رایانه‌­ای در سال 1379 بود که تأثیر چندانی از خود بجای نگذاشت.

سال 1382 قانون تجارت الکترونیکی در چند ماده به موضوع حق مؤلف پرداخت و مهمترین خدمتی که انجام داد به صراحت داده پیام را در حکم نوشته قرار داد. از سال 1384 تاکنون لایحه قانون مالکیت ادبی و هنری در دولت های 9 و 10 و 11 و 12 و 13 در دستور کار قرار داشته و در واپسین روزهای تصویب آن در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، برای اعمال اصلاحاتی به دولت مرجوع شد.

اکنون بحث‌­­های زیادی در خصوص اصلاح لایحه یا تجمیع و تنقیح قوانین موجود وجود دارد.

مهمترین اشکال لایحه، طولانی شدن مراحل تدوین و چند دست شدن محتوا و نگارش آن است به نحوی که علاوه بر اشکالات ماهوی، به سختی می­‌توان موضع لایحه را نسبت به دو نظام حق مؤلف و کپی­‌رایت فهمید، چرا که هر نهاد، شورا و کمیسیونی که به اصلاح لایحه پرداخته، بسته به دیدگاه­‌ها و اهداف خود، دست به تغییرات بنیادی زده و اکنون نسخه‌­ای که بیش از 10 دفعه دچار تغییرات شده، از انسجام کافی برخوردار نیست.

موضوع دوم آن است که قانون جدید باید با توجه به وضعیت ایران نسبت به کنوانسیون برن تدوین و به تصویب برسد. این وضعیت هنوز مشخص نیست حال آن که پیوستن به سازمان تجارت جهانی نیازمند پذیرفتن معاهده تریپس است و برای پذیرش معاهده تریپس باید 21 ماده کنوانسیون برن را پذیرفت و به این کنوانسیون پیوست.

در شرایط موجود بهتر آن است که قوانین موجود که ذکر شد، تجمیع و تنقیح و اصلاح شده و به عنوان قانون واحد به تصویب مجلس برسد.

مزایای این پیشنهاد آن است که:

اولاً قوانین موجود بخصوص قانون حمایت حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان دارای نظام حق مؤلف است که سازگار با نظام حقوقی نوشته یا رومی ژرمنی بوده که در کشور ما دارای سابقه است.

دوم آن که قانون حاکم کاملاً بر اساس اصول و مبانی حقوق آفرینش­‌های ادبی و هنری و برگرفته از کنوانسیون برن است به نحوی که حتی در صورت تصمیم به پیوستن به آن کنوانسیون، با اصلاح ماده 22 قانون موجود می­‌توان سازگاری لازم را فراهم کرد.

سوم آن که قانون حمایت حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان دارای استحکام لازم در قانون‌نویسی بوده و ضمن جامع بودن به جزئیات نپرداخته و همه آثار علمی، ادبی و هنری را تحت پوشش قرار داده است. این در حالی است لایحه جدید دارای اشکال ورود به جزئیات و محدود کردن اراده طرفین قرارداد است.

چهارم آن که تجمیع قوانین می­‌تواند حوزه­‌های متعدد اعم از ترجمه، تکثیر، نرم‌­افزارها و انواع آثار فکری را به زیر چتر قانون واحد درآورده و بر همه آنها حکمرانی مناسب و متناسب نماید.

پنجم آن که قضات و حقوق‌دانان و عموم مخاطبان قانون با اصول کلی و احکام قانونی موجود در قوانین قبلی آشنا بوده و تغییر جدی در آنها ایجاد نشده است.

ششم آن که اشکالات مهم قوانین موجود بخصوص در بحث استفاده منصفانه و ضمانت اجراهای حقوقی و کیفری برطرف شده و متناسب با شرایط روز پیش‌­بینی شده است.

هفتم آن که تجمیع و اصلاح قوانین موجود از جهت تدوین راحت­‌تر و از جهت تصویب در مجلس شورای اسلامی سریع‌­تر خواهد بود و جامعه مخاطب می­‌تواند بیشتر از مزایای آن استفاده کند.

و در نهایت، فرصت کافی برای ارزیابی اصلاحات قانونی وجود دارد تا قانون‌گذار قانون جامع را با توجه به شرایط کشور در آینده به تصویب رساند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی خانه روزنامه‌نگاران تا تابستان امسال
  • آغاز پنجمین سوگواره ملی «روضه‌های داستانی» در حوزه هنری قم
  • اجرای نمایشنامه‌ای از حسین کیانی
  • امیدوارم کاسبان تحریم در سال ۱۴۰۳ کم کارتر شوند!
  • پسر کارگردانی نمایشنامه پدرش را بر عهده گرفت
  • هنرهای نمایشی زاهدان، زنده اما کم‌رمق است
  • فراخوان جشنواره استانی علمی، فرهنگی و هنری جوانی جمعیت منتشر شد
  • ضرورت اصلاح قوانین حوزه مالکیت ادبی و هنری
  • آغاز فراخوان جشنواره استانی علمی، فرهنگی و هنری جوانی جمعیت
  • تبدیل دیوارنگاره ولیعصر به کیک تولد!