Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس واحد اندازه گیری و توزیع شرکت گاز‌ آذربایجان‌غربی از افزایش مصرف گاز در استان طی سال ۹۹ خبر داد.

به گزارش برنا آذربایجان‌غربی، علی محمودی، با اعلام اینکه حجم دریافت گاز استان تا پایان بهمن‌ماه امسال ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب بوده است، اظهار کرد: این میزان در کل سال گذشته ۶ میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب بوده است که با توجه به عدم در نظر گرفتن، مصرف اسفندماه، پیش بینی می‌شود میزان دریافت گاز استان در سال‌جاری حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب بیشتر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با بیان اینکه میزان دریافت اسفند سال ۹۸ حدود ۷۲۰ میلیون مترمکعب بود، افزود: اگر همین میزان گاز دریافتی را برای اسفند امسال نیز در نظر بگیریم و آن را به حجم دریافتی یازده ماهه امسال اضافه کنیم، قطعا کل گاز دریافت شده‌ی آذربایجان‌غربی در سال ۹۹ نسبت به ۹۸ افزایش ۱۰ درصدی خواهد داشت که نشان از افزایش مصرف گاز استان دارد.

رئیس واحد اندازه گیری و توزیع شرکت گاز آذربایجان‌غربی با بیان اینکه روند مصرف گاز از سال ۷۷ به عنوان سال مبدا مصرف گاز در استان، به جز معدود سال‌هایی، همواره روند افزایشی داشته است، گفت: مجموع مصارف از سال ۷۷ تا ۸۹ روند افزایشی داشته، در سال‌های ۹۰، ۹۱ و ۹۲ تقریبا ثابت بوده، سال‌های ۹۳، ۹۴ و ۹۵ افزایش جهشی داشته و به اوج رسیده، سال ۹۶ به دلیل کاهش تحویل گاز به صنایع در آن سال کاسته شده و در سال‌های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ نیز مجددا روند افزایشی به خود گرفته است.

محمودی با اشاره به افزایش مصرف کنندگان عمده و صنایع استان به ۱۰۹۰ مورد در سال‌جاری، خاطرنشان کرد: از حجم گاز تحویلی به این بخش، ۵ درصد آن مربوط به نیروگاه‌ها و پتروشیمی‌ها،  ۱۱ درصد مربوط به مصرف ایستگاه‌های سی‌ان‌جی، ۴۴ درصد سایر صنایع مثل کارخانجات قند و سیمان و مرغداری‌ها و... و مابقی آن نیز مربوط به ایستگاه‌های دو پوندی مثل مجتمع‌های مسکونی بوده است.

وی، میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌های برق آذربایجان‌غربی در سال گذشته را یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: این در حالی است که فقط تا پایان دی‌ماه یعنی در ۱۰ ماه امسال، به میزان کل سال ۹۸ به نیروگاه‌ها گاز تحویل داده‌ایم و آمار بهمن و اسفند هنوز به آن افزوده نشده است.

رئیس واحد اندازه گیری و توزیع شرکت گاز آذربایجان‌غربی در پاسخ به اینکه افزایش گاز تحویلی به نیروگاه‌ها، چگونه اتفاق افتاد و علیرغم آن دلیل قطعی برق، کاهش گاز تحویلی عنوان می‌شد؟، گفت: تعهد ما به نیروگاه‌ها، تامین گاز آنها در ۸ ماه ابتدایی سال است و در ۴ ماه باقی مانده از سال هیچ تعهدی به این نیروگاه‌ها نداریم و آنها باید از سوخت جایگزین استفاده کنند اما برغم آن این روند تحویل گاز را در ۴ ماه پایانی سال نیز ادامه دادیم و پیش‌بینی می‌شود گاز تحویل شده به نیروگاه‌ها در سال‌جاری نسبت به سال ۹۸، از افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی برخوردار باشد؛ لذا قطعی برق و افزایش مصرف سوخت این نیروگاه‌ها دلایل دیگری داشته است.

محمودی در ادامه به مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری اشاره کرده و میزان آن را تا پایان دی‌ماه امسال ۳ میلیارد مترمکعب دانست و گفت: این میزان برای کل سال ۹۸ حدود ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب که پیش بینی می‌شود با افزوده شدن مصرف ماه‌های بهمن و اسفند، میزان  کل مصرف در این بخش طی سال‌جاری به بیش از ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب برسد.

وی افزایش تعداد مشترکان بخش خانگی و تجاری، شرایط دمایی حاکم بر استان طی سال‌جاری و همچنین تغییر الگوی مصرف ناشی از شیوع کرونا و اعمال قرنطینه‌های خانگی را از دلایل افزایش مصرف گاز خانگی برشمرد.

رئیس واحد اندازه گیری و توزیع شرکت گاز آذربایجان‌غربی، درباره میزان پرتی گاز استان گفت: آمار امسال با توجه به تطبیق میزان گاز تحویلی و مصرفی براساس اندازه‌گیری و قرائت کنتورها، تیرماه سال آینده مشخص می‌شود اما سال ۹۸ در مجموع ۵ میلیارد و ۸۵۹ میلیون مترمکعب گاز در استان فروخته شد و ۶۱ میلیون مترمکعب نیز ذخیره گاز عملیاتی بود و ۱۴۹ میلیون مترمکعب نیز پرت شده بود.

وی با بیان اینکه پرتی با تطبیق گاز دریافتی و گاز فروخته شده، بدست می‌آید، گفت: میزان گاز دریافتی سال گذشته ۶ میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب و میزان فروخته شده نیز ۵ میلیارد و ۸۵۹ میلیون مترمکعب بود که نشان از تراز ۲/۴۶ درصدی است در حالی که این تراز در سال گذشته ۳/۲۷ درصد بود.

به گفته وی، پرتی گاز می‌تواند ناشی از موارد مختلفی مثل اختلاف دقت سیستم‌های اندازه‌گیری، گازهای سرقتی، اشتباه در قرائت کنتور و مسائلی از این دست باشد با این حال برای استان ما با توجه به شرایط اقلیمی و تعداد بالای مصرف کنندگان خانگی و تجاری تراز معقولی است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گاز شرکت گاز مصرف گاز شرکت گاز آذربایجان غربی آذربایجان غربی شرکت گاز آذربایجان غربی شرکت گاز استان آذربایجان غربی مصرف گاز خانگی میلیون مترمکعب افزایش مصرف گاز آذربایجان غربی نیروگاه ها مصرف گاز گاز تحویلی گاز دریافت میزان گاز سال گذشته گاز استان گاز تحویل سال جاری سال ۹۸ طی سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۲۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶ درصدی حجم مخزن سدهای آذربایجان شرقی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت: با بیان اینکه در حال حاضر ۴۶ درصد از حجم مخزن سدهای استان پر است؛ این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۶۰ درصد خالی بود ۶ درصد معادل ۲.۴ میلیون متر مکعب بیشتر شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، یوسف غفارزاده با بیان اینکه حجم کل در تراز نرمال سدهای یازده‌گانه آذربایجان شرقی 576 میلیون متر مکعب است، اظهار داشت: از حجم کل سدهای استان، 46 درصد معادل 263 میلیون و 400 هزار مترمکعب پرشده که نسبت به پارسال که 261 میلیون مترمکعب بود یک درصد از نظر پرشدگی بهتر شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی افزود: بنابر اعلام هواشناسی، میزان بارندگی در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 21 درصد بیشتر شده و همین امر منجر به افزایش روان آب ها در استان و جاری شدن آنها به سمت مخازن سدها شده است.

غفارزاده خاطر نشان کرد: حجم آب ورودی به سدها در سال آبی جاری 190 میلیون و 600 هزار مترمکعب است که نسبت به سال قبل در همین موقع 18 درصد بیشتر شده است.

وی ادامه داد: میزان آب ورودی به مخازن سدهای علویان در سال آبی جاری 32 درصد، سهند 19درصد، نهند 97 درصد، ستارخان 25 درصد، قلعه چای 68 درصد، کلقان 20 درصد، تاجیار 11 درصد، زنوز 45درصد، کردکندی سه درصد و ارسباران بیش از 2 هزار درصد بیشتر شده و تنها سدی که میزان ورودی آن منفی بوده سد آیدوغموش میانه بوده که 54 درصد در مقایسه با سال قبل کمتر شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه 2 سد مرزی ارس و خداآفرین در محدوده عملیاتی این منطقه وجود دارد، گفت: بارندگی های اخیر موجب بهبود وضعیت آبی در این 2 سد شده به طوری که حجم مخزن این 2 سد با 23 درصد افزایش به یک میلیارد و 531 میلیون و 400 هزار مترمکعب رسیده است.

غفارزاده افزود: حجم آب ورودی نیز با 12 درصد رشد، به سه میلیارد و 46 میلیون و 300 هزار مترمکعب رسیده و پرشدگی در این 2 سد مرزی بیش از میانگین سدهای داخلی استان و معادل 53 درصد است.

وی اضافه کرد: سد شهید کاظم‌نژاد بوکان نیز به عنوان تامین کننده آب تبریز، با 19 درصد افزایش در حجم آب ورودی، یک درصد افزایش حج مخزن و 84 درصد پرشدگی نسبت به سال گذشته مواجه است که متاثر از بارندگی های خوب در سال آبی جاری به ویژه ابتدای امسال است.

مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت: هرچند بارندگی ها موجب بهبود وضعیت آب های سطحی شده اما وضعیت آب های زیرزمینی استان به دلیل برداشت های بیش از حد، وضعیت عکس دارند و همچنان در وضعیت منفی هستند.

غفارزاده با اشاره به اینکه مهم‌ترین منابع آبی زیرزمینی استان آبخوان های تبریز، شبستر - صوفیان و مرند هستند، گفت: آبخوان تبریز 771 کیلومتر مربع مساحت دارد که تراز آبی آن در 32 سال گذشته از زمان آغاز اندازه‌گیری، 343 سانتی متر پایین تر رفته و حجم آب آن نیز 66 میلیون مترمکعب کمتر شده، آبخوان شبستر - صوفیان نیز با 479 کیلومتر مربع مساحت، در 38 سال گذشته ترازش یکهزار و 699 سانتی متر و حجمش یکهزار و 87 میلیون متر مکعب کمتر شده است.

وی گفت: آبخوان مرند نیز با 503 کیلومتر مربع مساحت که در حال حاضر به محلی برای ویلاسازی تبدیل شده است به دلیل برداشت بیش از حد آب، در بدترین وضعیت ممکن قرار دارد و 2 هزار و 81 سانتی متر از تراز آبی 42 سال پیش پایین رفته و 628 میلیون مترمکعب حجم آن کمتر شده است.

غفارزاده افزود: در سال آبی گذشته حجم آب های زیرزمینی استان نسبت به متوسط 40 ساله، 87.71 میلیون مترمکعب کاهش داشت که اگر چاره اندیشی نشود موجب افزایش فرونشست‌های زمین و بروز خطرات بعدی در استان خواهد شد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ثبت ۲۴۶ میلی‌متر بارندگی در آذربایجان غربی
  • میانگین بارندگی‌ها در آذربایجان‌غربی ۱۴ درصد افزایش یافت
  • افزایش تدریجی دمای هوا آذربایجان‌غربی
  • مصرف ۱.۹ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در خراسان جنوبی
  • کندوان پنجمین روستای پربازدید ایران
  • ۴.۶ میلیون مسافر از پایانه های مرزی آذربایجان غربی تردد کرده اند
  • افزایش هشت درجه ای دمای هوا در آذربایجان‌غربی
  • مصرف بیش از ۳ میلیارد مترمکعب گاز در استان کردستان
  • رشد ۱۶۱ درصدی اشتغال در صنعت آذربایجان غربی
  • افزایش ۶ درصدی حجم مخزن سدهای آذربایجان شرقی