Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@16:36:58 GMT

۱۱ منطقه در استان مرکزی تحت حفاظت محیط زیست قرار دارد

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۲۲۷۴

۱۱ منطقه در استان مرکزی تحت حفاظت محیط زیست قرار دارد

«رضا میرزایی» روز چهارشنبه به مناسبت  روز جهانی حیات وحش  در جمع خبرنگاران افزود: سیزدهم اسفند ماه روز جهانی حیات وحش است که  شعار امسال آن، «جنگل‌ها و معیشت، پایداری مردم و سیاره زمین» نامگذاری شده است.

وی بیان کرد: جنگل‌ها به عنوان پشتوانه‌ای برای ثبات حیات بشری در زیست کره محسوب می شوند و بر اساس پیشنهاد ارائه شده در شانزدهمین نشست کنوانسیون منع تجارت جهانی گونه‌های در معرض خطر انقراض در سال ۲۰۱۳ به سازمان ملل متحد، سوم مارس (۱۳ اسفند) روز جهانی حیات‌وحش نامگذاری شده و در این روز هر سال به فراخور شرایط شعاری انتخاب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: نقش حیاتی جنگل‌ها در حفظ فرآیندها و توازن اکولوژیکی در سطح محلی، ملی، منطقه‌ای و جهانی و نیز نقش آنها در حفاظت از اکوسیستم های شکننده زیست محیطی، آبخیزها، منابع آب شیرین و اهمیت آنها به عنوان منابع غنی تنوع زیستی، بیولوژیکی، منابع ژنتیکی در توسعه پایدار انکار ناپذیر است.
میرزایی تصریح کرد: مهمترین جایگاه و استقرار حیات وحش  رویشگاه‌های جنگلی است، و  بیشترین تراکم حیات وحش نیز در این رویشگاه‌ها استریال  چون  در این مکان‌ها امنیت و غذا بیشتر است.
وی بیان کرد: استان مرکزی یکی از استان‌های دارای تنوع حیات وحش در کشور است که مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی و دشت را در خود جای  داده است و  ذخیره‌گاه جنگلی بلوط روستای سرسختی شازند و جنگل بنه فرک در تفرش ازذخیره گاه‌های جنگلی و منحصر به فرد این استان محسوب می‌شود.  

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاکنون ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۶۵ گونه پستاندار، ۲۲۲ گونه پرنده، ۵۵ گونه خزنده، چهار گونه دوزیست، ۱۷گونه ماهی بومی و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در استان مرکزی شناسایی شده است.

میرزایی بیان کرد:  روز جهانی حیات وحش فرصتی منحصر به فرد برای پاسداشت از حیات وحش کشور و استان مرکزی است و نیاز است در این روز در زمینه ارتقای آگاهی عمومی در خصوص مزایای متعدد حیات وحش و تهدیدات پیش روی آن اقدامات موثری صورت گیرد.

وی گفت: نیاز است همه برای حفاظت از تنوع زیستی و گونه‌های ارزشمند کشور و استان مرکزی دست در دست هم گذارند و تلاش مضاعفی به کار گیرند تا این میراث گرانبها به نسل‌های آتی به ارث گذاشته شود.

استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوههای زاگرس و کویر مرکزی از آب و هوای متنوعی متأثر از اقلیم های متنوع برخوردار است.

در این استان مناطق حفاظت شده  هفتاد قله اراک و الوند خمین ،  پناهگاههای حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان ، با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸  هکتار که حدود ۵.۴ درصد مساحت استان می‌شود، به عنوان ذخیره گاههای زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.  

تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت پنج هزار و ۷۴  هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شده اند. همچنین قسمتی از محدوده ی پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان قرار دارد.

استان مرکزی دارای ۱۲ شهرستان و یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست اراک استان مرکزی پایش تنوع زیستی حیات وحش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست اراک استان مرکزی سازمان حفاظت محیط زیست اراک استان مرکزی پایش تنوع زیستی حیات وحش اخبار کنکور روز جهانی حیات وحش حفاظت محیط زیست استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۲۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟

روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در واکنش به انتشار ویدئویی از مشاهده چند قلاده شغال در پارک جنگلی لویزان اعلام کرد: «با توجه به جغرافیای این پارک جنگلی و قرارگیری آن در حاشیه شمال شرقی پایتخت و هم‌جواری با مناطق کوهستانی که گونه‌های مختلف جانوری و حیات‌وحش در آنجا آزادانه زندگی می‌کنند، عامل ورود این دو حیوان به این پارک بوده است.

از آنجاکه کنترل تمامی گونه‌های جانوری از جمله شغال در حیطه وظایف اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش تهران و اداره کل محیط‌زیست استان است، به نظر می‌رسد ساماندهی حیوانات وحشی و جلوگیری از نزدیک‌شدن اینگونه جانوران به حریم شهر یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین تکالیف این مجموعه‌هاست.

یکی از راه‌های پیشگیری از ورود حیوانات وحشی به حریم شهرها، غذارسانی مصنوعی در زیستگاه‌ها و مناطق حفاظت شده است تا این‌گونه حیوانات در کنار شکار طبیعی بتوانند با استفاده از این سیستم به حیات خود ادامه داده و برای تهیه غذا به انسان‌ها و اماکن مسکونی یا تفرجگاهی حاشیه شهر نزدیک نشوند.

شایان‌ذکر است در بسیاری از کلان‌شهرها، اداره کل حفاظت و مدیریت حیات‌وحش با راه‌اندازی گشت‌های ویژه به‌صورت مداوم، فعالیت گونه‌های جانوری را مورد رصد و پایش قرار می‌دهند و در صورت نزدیک‌شدن به حریم شهر‌ها با عملیات زنده‌گیری، آنها را به زیستگاه‌های طبیعی و امن باز می‌گردانند که این امر کاملاً تخصصی و در حیطه وظایف ادارات محیط‌زیست است.

هرچند رفتار‌های نامناسب شهروندی در هنگام استفاده از جنگل‌ها و فضای سبز طبیعی اطراف شهر‌ها و دفع نامناسب پسماند‌ها می‌تواند غذای آماده برای برخی گونه‌های جانوری فراهم کند؛ اما نباید فراموش کنیم که در این زیستگاه‌ها حیواناتی مانند موش و خرگوش صحرایی به‌وفور یافت می‌شوند که شکار و درواقع غذای طبیعی برای حیوانات وحشی هستند که گزینه عاملیت پسماند‌های شهروندان برای حضور شغال‌ها در این بوستان‌ها را کم‌رنگ می‌کنند.»

منبع: همشهری آنلاین

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • تقدیر حفاظت محیط زیست اشنویه از دانش آموز حافظ حیات وحش
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد