Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش فاصله تزریق بین دو دوز واکسن «اسپوتنیک وی» روسی در برنامه کشوری واکسیناسیون علیه کرونا خبر داد.

 کیانوش جهانپور روز چهارشنبه در حساب توییتر خود در این رابطه نوشت: فاصله بین دو دوز واکسن «اسپوتنیک وی» در برنامه واکسیناسیون ایران بر اساس مستندات اعلامی موسسه سازنده و تحلیل شواهد موجود از واکسن‌های با فناوری مشابه و داده‌های اولیه ایمنولوژیک گروهی از اولین دریافت کنندگان ایرانی این واکسن، از ۲۱ روز به ۲۸ روز افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: اوایل فوریه موسسه تحقیقات ملی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی گامالیا روسیه و متعاقب آن دکتر الکساندر گینتسبورگ، مدیر مرکز تحقیقات گامالیا در وزارت بهداشت روسیه که این واکسن را تولید کرده است، اعلام کرد: مطابق شواهد موجود، فاصله بین تجویز دوز اول و دوم دوز واکسن Sputnik V علیه ویروس کرونا ممکن است حتی تا دو ماه باشد.

جهانپور ادامه داد: دکتر گینتسبورگ این یافته را در کنفرانس خبری روز پنجم فوریه در مسکو نیز رسما اعلام عمومی کرد و اظهار داشت که طبق کتابچه راهنما، این فاصله باید سه هفته باشد با این حال، بر اساس داده های تحقیق و بررسی، اگر این فاصله حتی به دو ماه افزایش یابد، از نظر اثربخشی کلی واکسن، مهم نخواهد بود.

او در این رشته توییت نوشت: همزمان انتشار یافته‌های پژوهشی در مورد واکسن آسترزنکا آکسفورد با فناوری نسبتا مشابه حاکی‌ست در میان شرکت کننده‌هایی که دو دوز استاندارد دریافت کرده‌اند، میزان اثربخشی بعد از دوز دوم در افرادی که فاصله یادآور بیشتری دارند بیشتر از افراد با فاصله کوتاه است. با این تفاوت که در هر دو دوز واکسن آسترزنکا وکتور یکسان آدنو ویروس شمپانزه بوده، اما واکسن اسپوتنیک در دو دوز خود از دو تیپ آدنو ویروس انسانی متفاوت استفاده کرده است، بنابراین بر اساس داده‌های موجود و ارزیابی پاسخ اولیه برخی گیرندگان واکسن در ایران و اطلاعات تکمیلی موسسه سازنده، با تصمیم کمیته واکسن و ابلاغ مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، تاکتیک واکسیناسیون با واکسن «اسپوتنیک وی» در ایران در ویرایش اولیه، فاصله ۲۸ روز بین دو دوز واکسن مذکور را پیشنهاد کرده و این موضوع ابلاغ و برای همه دریافت کنندگان این واکسن اجرایی شده است.

وی همچنین در توضیحی اظهار داشت:  ویرایش تاکتیک تزریق واکسن در پروتکل های کشوری با توجه به کوتاه بودن زمان مطالعه واکسن های کرونا احتمالا در ماه‌های آتی و برای واکسن های دیگر و نیز این واکسن محتمل است و بر اساس داده ها و یافته ها در کمیته ملی واکسن و وزارت بهداشت در این خصوص تصمیم گیری خواهد شد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جهانپور کرونا واکسن کرونا بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۳۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با ورود این ۲ واکسن مهم به برنامه واکسیناسیون، از عفونت‌های مختلف تنفسی و گوارشی در نوزادان جلوگیری می‌شود.

پنوموکوک یکی از مهم‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا در انسان است که عامل اصلی بیماری پنومونی (سینه پهلو) شناخته می‌شود، روتاویروس نیز یک ویروس بسیار مسری است که موجب اسهال در کودکان می‌شود.

دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: واکسن روتاویروس در سنین دو، چهار و۶ ماهگی و همچنین واکسن پُنوموکوک در سنین دو، چهار و ۱۲ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

بیشتر بخوانید؛ اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در هرمزگان

باکتری پنوموکوک می‌تواند عفونت‌های دیگری مانند سینوزیت، اوتیت (عفونت گوش میانی)، باکتریمی، سپسیس، مننژیت، استئومیلیت، آرتریت سپتیک، اندوکاردیت، پریتونیت، پریکاردیت، سلولیت و آبسه‌های مغزی را نیز ایجاد کند.

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون متقاضیان حج تمتع از امروز آغاز شد/ متقاضیان ۱۵ روز قبل از اعزام ادغام کنند
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی خورانده و تزریق شد