Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-23@22:29:55 GMT

تمسخر روحانی از سوی روزنامه رسالت

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۴۵۴۴

رسالت وشته است "برای ارزیابی عملکرد دولت روحانی، فرمولی که خود او اوایل در دست گرفتن مسئولیت قوه مجریه در انتقاد از دولت وقت مطرح کرد و گفت «معیار اصلی تورم جیب مردم است نه بانک مرکزی و مرکز آمار»، قابل استفاده است. حال کافی است سری بین مردم بزند و از آن‌ها درباره وضعیت جیبشان بپرسد آن‌وقت متوجه می‌شود آنچه در کف جامعه می‌گذرد با آنچه به اطلاع کاخ‌نشینان بالای شهر تهران می‌رسد، آسمان تا زمین فرق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحانی که در ایام انتخابات ۹۲ از گزاره‌های عاریه‌ای به‌غایت استفاده می‌کرد، به مردم گفت «خوب است که سانتریفیوژها بچرخند، اما مهم است که چرخ کشور هم بچرخد، و چرخ صنعت هم بچرخد.» او اندکی بعد به بهانه چرخاندن چرخ اقتصادی مردم، چرخش سانتریفیوژها در قالب آنچه برجام نامیده می‌شود، متوقف کرد و صراحتا گفت «تحریم‌ها بالمره لغو خواهد شد.» اما زمان مشخص کرد که علی‌رغم توقف چرخ سانتریفیوژها که اتفاقا برگ برنده ایران در پای میز مذاکره بود، خبری از چرخ اقتصاد هم نیست و سفره مردم هرروز کوچک می‌شد.

البته این به معنای آن نبود که سفره همه مردم و مسئولان به یک اندازه کوچک می‌شود چراکه نزدیکان دولت و کسانی که رانت اطلاعاتی داشتند روزبه‌روز پولدارتر می‌شدند و از بر باد رفتن ۱۸ میلیارد دلار منابع ارزی این کشور به‌خوبی منتفع شدند و حتی برادر معاون اول روحانی به جرم قاچاق حرفه‌ای ارز معادل حدود ۳ هزار میلیارد تومان مورد بازخواست دستگاه قضا قرار گرفته است.بااین‌حال، روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت که طبق روال از آنتن پرهزینه رسانه ملی به‌صورت مستقیم پخش می‌شد، در بخشی از سخنان خود گفت «این‌که از روز اول به مردم عهد کردیم سانتریفیوژ می‌چرخد، چرخ اقتصاد هم می‌چرخد، به این عهد عمل کردیم. هر روز و تا امروز عمل کردیم. امروز چرخ اقتصاد ما بهتر می‌چرخد. امروز می‌بینید هر هفته ده‌ها هزار میلیارد تومان در سراسر کشور طرح و پروژه افتتاح می‌شود. فقط در روز دوشنبه چیزی حدود ۷۸ هزار میلیارد تومان طرح افتتاح کردیم و رقمی بالاتر از این را هم عملیات اجرایی‌اش را شروع کردیم و مشابه این افتتاح‌ها را هر هفته داریم. پس چرخ اقتصاد ما بهتر حرکت می‌کند، آن‌هم در شرایط جنگ اقتصادی. اگر جنگ اقتصادی نبود، آن‌وقت می‌دیدند چه خبر هست، یعنی کشور چه شده بود. از آن‌طرف هم سانتریفیوژ ما بهتر می‌چرخد. آن‌وقت یک IR۱ بود که می‌چرخید، امروز IR۲ هم می‌چرخد، IR۴ هم می‌چرخد، IR۶، IR۸، IR۹ هم می‌چرخد؛ بنابراین هر دو کار می‌شود. هم در صنعت هسته‌ای برای ما مهم است رشد بیشتر داشته باشیم و هم این مهم بود که این صنعت را مشروع کنیم.»

آنچه روحانی به آن اشاره نمی‌کند این است که با ترساندن مردم از جنگ و با شعار رفع سایه جنگ از سر مردم رأی شکننده آن‌ها  را به دست آورد، اما چطور می‌شود که همه مشکلات را به جنگ اقتصادی گره می‌زنند؟ البته ما منکر جنگ اقتصادی نیستیم چه آنکه معتقدیم از خوی وحشی‌گری رژیم آمریکا و برخی دولت‌های اروپایی نظیر انگلیس و فرانسه و آلمان نباید غیر از تیم هم انتظار داشت و به‌خاطر همین موضع هم نباید به آن‌ها اعتماد کرد و انتظار داشت با دست دادن با آن‌ها، مشکلات داخلی مرتفع می‌شود.از طرف دیگر خیلی از پروژه‌هایی که روحانی آن‌ها را افتتاح می‌کند و علی‌برکت‌الله می‌گوید محصول تلاش‌های سایر بخش‌های کشور ازجمله قرارگاه سازندگی سپاه است. هرچند این بخش‌ها  انجام‌وظیفه می‌کنند و هیچ منتی هم نیست و نباید هم باشد، اما کدام عقل سلیم می‌گوید در  میانه جنگ آن‌هم از نوع اقتصادی دولت مجاز است به سایر نهادها حمله کند و یا اقدامات آن‌ها را نادیده بگیرد؟

موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد، سرمایه‌گذاری و افتتاح پروژه‌های ریزودرشت حتما دستاورد مهم نظام است و نباید مورد تخطئه قرار بگیرد، اما مگر بنا نبود ملاک قضاوت، جیب مردم باشد؟ پس چرا این وعده عملی نمی‌شود؟ اگر ملاک جیب مردم باشد حتما از افسارگسیختگی قیمت‌ها و گرانی و بیکاری و تورم و رکود شاکی هستند و حق هم دارند چراکه سازمان دولتی تعزیرات حکومتی درزمینه نظارت بر قیمت‌ها و ستاد دولتی تنظیم بازار در تنظیم واقعی بازار ناتوان هستند و مهم‌تر از آن دلالان دمار از روزگار تولیدکننده و مصرف‌کننده درآورده ا ند، اما کک دولت نمی‌گزد.شورای‌عالی اقتصادی سران قوا، شورای‌عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، معاونت اقتصادی رئیس‌جمهور، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه‌وبودجه، بانک مرکزی، وزارتخانه‌های «صنعت، معدن و تجارت»، «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، «ارتباطات و فناوری اطلاعات»، «نفت»، «نیرو»، «جهاد کشاورزی»، «راه و شهرسازی» و ... ازجمله نهادهای در اختیار دولت است که می‌توانست از طریق آن‌ها حوزه اقتصادی را مدیریت کند.نکته‌ای که نباید از آن غافل شد آن است که در جنگ اقتصادی حتی اگر امکان مدیریت حوزه اقتصادی نباشد که زعم این قلم هست، باید حتما تبعیض در توزیع منابع عمومی را مدیریت کرد که تبعیض احساس نشود؛‌ای بسا درد تبعیض گران‌تر از درد گرانی و تورم و بیکاری باشد. هرگز قابل‌قبول نیست مردم زیر فشار اقتصادی نشئت‌گرفته از ناکارآمدی دولت زجر بکشند، اما شاهد تبعیض آزاردهنده نزدیکان به دولت هم باشند!

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد جنگ اقتصادی چرخ اقتصاد هم می چرخد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۴۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح روابط اقتصادی بین ایران و پاکستان ۱۰ میلیارد دلار افزایش می‌یابد

سیدابراهیم رئیسی در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر پاکستان با بیان اینکه تدوام همکاری بین دو کشور در جهت منافع دو کشور تعریف می‌شود، اظهار کرد: ما مایل به ارتفای این روابط در سطوح بالا میان دو کشور هستیم. سطح روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور قابل قبول نیست و در گام اول ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

رئیس‌جمهوری همچنین با ابلاغ سلام رهبری انقلاب و ملت ایران به مردم پاکستان، اظهار کرد: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی دفاع و مردم مظلوم غزه و فلسطین حمایت کردند و در خیابان‌های این کشور، آزادی قدس شریف را فریاد زدند و به مردمی که همیشه از حق و عدالت دفاع کرده‌اند و می‌کنند سلام و درود می‌فرستیم.

وی افزود: برای مردم و دولت پاکستان که از ظلم رژیم صهیونیستی و کودک‌کشی و نسل‌کشی‌ای که به دست جنایتکار رژیم صهیونیستی با حمایت غربی‌ها و آمریکا در غزه انجام می‌شود، به ستوه آمدند و عدالت را فریاد می‌زنند، همواره احترام قائلیم و مواضع آنها را ستودنی می‌دانیم. 

رئیس دولت سیزدهم ادامه داد: آنچه که امروز مردم دنیا را غصه‌دار کرده این است که سازمان‌های بین‌المللی و سازمان‌های به‌ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده‌اند. سازمان ملل کارآمدی خود را از دست داده و شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد. مردم مسلمان ایران و پاکستان و مردم آزاده جهان همه به ستوه آمده‌اند، اما یقین داریم موضع امت اسلامی و مردم ایران و پاکستان و ملت مقاوم فلسطینی‌ها پاسخ خواهد داد و حتماً زمینه‌ساز نظم عادلانه جهانی خواهد شد.

رئیسی تاکید کرد: ایران و پاکستان فقط همسایه نیستند، بلکه روابط دو کشور تاریخی، تمدنی و عمیقاً اعتقادی و دینی است. امری که ملت بزرگ ایران را با ملت بزرگ پاکستان پیوند می‌دهد اعتقادات و باورهاست و این پیوند ناگسستنی است.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه ظرفیت‌های بسیار بین ایران و پاکستان وجود دارد، اظهار کرد: حتماً تبادل این ظرفیت‌ها می‌تواند در جهت منافع دو کشور به کار گرفته شود. در نشست‌های مشترک با نخست‌وزیر پاکستان تصمیم گرفتیم روابط دو کشور را در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگی و در همه سطوح ارتقا ببخشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • روزنامه جمهوری اسلامی: دشمن غدار جمهوری اسلامی، فقر است؛ مسئولان مراقب باشند
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است
  • روزنامه دولت علیه ایران خودرو : اشک مردم را درآورده اید
  • روزنامه دولت علیه ایران خودرو: اشک مردم را درآورده اید
  • سطح روابط اقتصادی بین ایران و پاکستان ۱۰ میلیارد دلار افزایش می‌یابد
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • عباس عبدی بررسی کرد؛ تفاوت سه سال اول دولت رئیسی با روحانی
  • درآمد خالص ملی سرانه در دولت روحانی ۳۰ درصد کم شد/ در دولت رئیسی ۱۴ درصد بهبود یافت
  • عباس عبدی: شاخص‌های ۳ سال اول دولت رئیسی عقب‌تر از ۳ سال اول دولت روحانی است
  • شاخص های ۳ سال اول دولت رئیسی عقب تر از ۳ سال اول دولت روحانی است /سندچشم انداز ۲۰ ساله ایران ناکام بود