Web Analytics Made Easy - Statcounter

عابدین‌زاده گفت: مجازات حبس در انتظار لیدرهای کودکان کار است، مسئولان از کنار چهارراه‌های شهر ساده عبور کردند و مردم در این نقاط با دوراهی کمک کردن یا نکردن به متکدیان مواجه هستند ولی باید گفت لیدرها سازماندهی شده فعالیت دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نیره عابدین‌زاده، معاون دادستان مشهد در گفت‌وگوی تفصیلی با  اظهار کرد: موضوع فعالیت دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 5 مشهد، آسیب‌دیدگان اجتماعی، مهجورین و کودکان کار است که به عنوان مدعی‌العموم این موضوعات را پیگیری می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت محدود فعالیت ما، با کودکان کار زیادی در معابر و چهارراه‌ها که در تکدی‌گری و فروش کالای مختلف فعالیت داشتند، مواجه شدیم؛ قوانین خوبی در این زمینه وجود دارد ولی اجرای آن‌ها توسط برخی دستگاه‌ها نیازمند عزم جدی و اقدام مشترک است.

وی افزود: سازمان بهزیستی شاید ادعا داشته باشد برای کودکان کار مرکز ایجاد شده، شناسایی و حمایت انجام می‌شود و شهرداری نیز جمع‌آوری کودکان کار را برعهده دارد ولی برخی سازمان‌هایی که در آیین‌نامه مکلف به اقداماتی بودند از تکالیف خودشان بی‌اطلاع هستند و دستگاه قضایی به عنوان مدافع حقوق عامه، خواستار اجرای تکالیف دستگاه‌ها بر اساس آیین‌نامه شد و باید بر این اساس جذب به جای دستگیری، شناسایی به جای جمع‌آوری و توانمندسازی کودکان زیر ۱۸ سال انجام شود که هر کدام دارای بار مفهومی است تا کودکان به جامعه بازگردانده شود.

سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۵ مشهد با بیان اینکه حوزه مربوط به کودک و نوجوان در در محدوده سنی زیر ۱۸ سال است، گفت: در فرآیند کودکان کار که از معابر و چهارراه‌ها آغاز شد هیچ‌وقت نمی‌توان گفت آسیب اجتماعی به صفر رسیده اما شاهد کاهش چشمگیر کودکان کار در سطح شهر مشهد هستیم. البته افراد بین ۱۵ تا ۱۸ سالگی در قانون کار اجازه آموزش و کسب مهارت را در قالب استاد شاگردی دارند.

کمیته امداد و دانشگاه علوم پزشکی به وظایف خود در مورد حمایت از کودکان کار عمل نکردند

وی افزود: شهرداری، بهزیستی و سازمان‌های مردم‌نهاد، وظیفه غربال کودکان کار را دارند اما در برخی دستگاه‌ها مانند کمیته امداد در مشهد خلأ داریم و در زمینه کودکان کار این دستگاه وظایف خودش را انجام نداده است و باید حمایت از خانواده کودکان کار توسط کمیته امداد صورت بگیرد. همچنین دانشگاه علوم پزشکی به صورت دقیق در این زمینه وظایف خودش رادر مورد کودکانی که نیاز به درمان دارند، انجام نداده است.

عابدین‌زاده ضمن اشاره به اهمیت رویکرد کودک و خانواده در رسیدگی‌های قضایی ادامه داد: اگر کودکان فقط جمع‌آوری و به مراکز تحویل داده شوند کار خاصی صورت نگرفته بلکه باید در دل خانواده علل آسیب‌ها شناسایی و مرتفع شود چراکه 85 درصد کودکان کار در معابر و چهارراه از اتباع خارجی و اتباع غیرمجاز و 15 درصد این کودکان، ایرانی هستند که در این بین بدون هویت‌ها هم سهم زیادی دارند.

وی با اعلام اینکه ترک فعل مدیران در حوزه کودکان کار در حال ارزیابی است افزود: به عنوان نمونه در سازمان بهزیستی این رسیدگی صورت گرفت اما بنا نداریم که در ابتدا برخورد قضایی داشته باشیم ولی متولی اصلی کودکان کار سازمان بهزیستی است و به رده‌های پایین‌تر مسئول در این رابطه فرصت برای مشارکت و انجام وظایف داده شده که اگر در مراحل بعدی ترک فعل صورت بگیرد بر اساس ظرفیت‌های قانونی برخورد خواهد شد.

معاون دادستان مشهد تصریح کرد: برای والدین کودکان کار پرونده کیفری تشکیل می‌شود چراکه خانواده‌ها تصور می‌کنند که اگر فرزندان کسب درآمد داشته باشند و از طرف دیگر سازمان‌ها نیز از آن‌ها حمایت داشته باشند امری مطلوب است اما بر اساس قانون برای والدین کودکان کار در صورت بهره‌کشی اقتصادی، پرونده‌ای مشروط و معلق تشکیل می‌شود تا خانواده با همراهی سمن‌ها در مسیر توانمندسازی کودکان قدم بردارد و در صورت طی این مسیر پرونده مختومه اعلام می‌شود؛ در حال حاضر برای خانواده‌های کودکان کار اعلام جرم و کیفرخواست صورت نگرفته و در مرحله فرصت هستند.

تشکیل ۳۰۲ پرونده برای والدین کودکان کار در مشهد

وی با بیان اینکه حدود 302 پرونده برای والدین کودکان کار در مشهد تشکیل شده افزود: برای لیدرهای کودکان کار 12 پرونده کیفری در مشهد تشکیل دادیم و خودروهایشان نیز توقیف شده چراکه سوء نیت از ابتدا آشکار است. با برخورد قاطع در زمینه لیدرها از سوی دستگاه قضایی شاهد کاهش کودکان کار در معابر هستیم ولی رویکرد ما این است که جامعه‌ای داشته باشیم بدون ترس از بازداشت و برخورد، مردم با آگاهی سراغ اقدامات مجرمانه نروند و زندانی شدن افراد برای دستگاه قضایی افتخار محسوب نشود بلکه باید آگاهی در این زمینه افزایش یابد.

عابدین‌زاده با اشاره به فعالیت سامانه‌های 123 و 137 برای اطلاع‌رسانی موضوعات کودکان کار در مشهد خاطرنشان کرد: سیستمی بین دستگاه قضایی و اداره اتباع طراحی شده و فوری وضعیت کودک و خانواده گزارش می‌شود، نماینده اداره اتباع خارجی استان در مرکز غربال کودکان کار حضور دارند و اتباع مجاز و غیرمجاز شناسایی می‌شوند؛ اگر گروه‌های مددکاری تشخیص دهند برای این کودک حمایت‌های مالی لازم است به خیریه‌های زیرمجموعه اداره اتباع معرفی و حمایت از خانواده‌ها صورت خواهد گرفت.

پلمپ ۱۵ انبار ضایعات به علت کار کودک در مشهد

وی با اعلام این مطلب که بر اساس بررسی‌های ویژه و غیرمحسوس معلوم شد در انبارهای ضایعات 85 درصد کودکان کار ایرانی و 15 درصد اتباع خارجی فعالیت دارند افزود: طی یک ماه، 15 انبار ضایعات در مشهد به علت کار کودک پلمپ و دستور بازداشت مسئول انبار صادر شده است، کودکان کار تحویل بهزیستی و وارد پروسه توانمندسازی می‌شود و به اقدامات مجرمان در شعبه 110 بازپرسی به عنوان بهره‌کشی اقتصادی از کار کودک رسیدگی می‌شود.

سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۵ مشهد ادامه داد: برای بازگشایی انبارهای ضایعات شروطی از جمله داشتن مجوز از سوی سازمان پسماند و تأییدیه اداره بهداشت قید شده است و همچنین باید تأییدیه محضری بدهند که متعهد می‌شود از کودک کار استفاده نکرده و تأمین امنیت بانوان کار را فراهم می‌کنند چراکه این بانوان شرایط خوب بهداشتی و امنیتی نداشتند لذا با این شروط هیچ انبار ضایعاتی هنوز بازگشایی نشده است.

وی با اشاره به اینکه نظام ساماندهی انبارهای ضایعات در شهرداری دچار مشکل است و نباید به مرحله برخورد قضایی برسد افزود: برخی این انبارهای ضایعات از حوزه شهری مشهد خارج می‌شوند (مانند کنه بیست و جاده شهرآباد)، تحت پوشش اداره پسماند شهرداری مشهد نبوده و شامل بخشداری و دهیاری خواهند شد که قطعاً اینها فاقد مجوز تلقی می‌شوند.

لیدرهای کودکان کار اتباع خارجی هستند

عابدین‌زاده ضمن تأکید بر اهمیت کاهش کودکان کار با اقدامات مستمر و قاطع در زمینه لیدرهای کودکان کار گفت: مجازات حبس در انتظار لیدرهای کودکان کار است و هنوز در روال دادگاه هستند، مسئولان از کنار چهارراه‌های شهر ساده عبور کردند و مردم در این نقاط با دوراهی کمک کردن یا نکردن به متکدیان مواجه هستند ولی باید گفت لیدرها سازماندهی شده فعالیت داشتند و در صورت جمع‌آوری کودکان، دادگستری دوباره کودک را تحویل خانواده‌ها می‌داد و چرخه‌ای ناقص شکل گرفته بود.

وی با بیان اینکه اقدامات درمانی مادران کودکان کار، امور تحصیل، اشتغال‌زایی و آموزش کودکان کار دارای اهمیت است افزود: در زمینه بررسی موضوع کودکان زباله‌گرد، رسیدگی انبارهای خریدار ضایعات این کودکان در اولویت قرار دارد که مستندات آن وجود دارد و مقرر شده در طرح مشترکی تمام این انبارهای ضایعات پلمپ شود و خرید و فروشی صورت نگیرد.

معاون دادستان مشهد انبارهای ضایعات را نوعی بهره‌کشی اقتصادی از کودکان کار دانست و اظهار کرد: در کارخانجات بزرگ تولیدی مشهد نیز کودکان کار داریم و سازمان صمت باید نظارت داشته باشد. به عنوان نمونه، در کارخانه‌ای 6 کودک با دستگاه چرخنده خطرناک در حال فعالیت بودند، از طرفی نمی‌توان کل کارخانه را پلمپ کرد و از چرخه تولید خارج کرد لذا فرآیند دادرسی عدالت ترمیمی برای آن تعیین شد. برای جلوگیری از کیفری شدن این پرونده، باید توانمندسازی کودک توسط کارخانه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه جمع‌آوری و تفکیک زباله باید مدیریت شود ولی مشکلات اقتصادی سبب ایجاد زباله گردها شده است افزود: سال گذشته به مسئولان روزنامه‌های قدس، خراسان و شهرآرا در راستای استفاده از کودکان برای فروش روزنامه تذکراتی داده شد و متأسفانه متوجه شدیم که کار کودکان در مطبوعات سازماندهی شده بود؛ کار کودک بعضاً سود اقتصادی دارد و باید قانونی را اجرایی کنیم که برخی از آن سود اقتصادی می‌برند و قطعاً با این کار مبارزه خواهند کرد لذا باید از حقوق کودک حمایت شود، کودک تصورات را باور می‌کند و با فطرت پاک این کار را می‌پذیرند لذا اجبار و خواست برای کودک مصداق ندارد و قانون‌گذار از این کودک حمایت دارد.

سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۵ مشهد در خصوص اجاره چهارراه‌ها یا چهارراه فروشی در مشهد تصریح کرد: اصلا مگر چهارراه را می‌توان فروخت؟ چنین موردی را برخورد نداشتیم، فعالیت کودکان در چهارراه‌ها در بخش خصوصی و به صورت شخصی بوده است و اگر سازمانی دخیل باشد قطعاً پیگیری خواهد شد و ما هنوز به چنین چیزی نرسیدیم؛ در بررسی لیدرهای کودکان کار هنوز به سازمانی نرسیدیم که همکاری داشته باشد و تمام لیدرها از اتباع خارجی بودند.

کارشکنی فرمانداری مشهد در ثبت‌نام مشکوک التابعیت‌ها در مدارس

وی افزود: متولی اصلی در زمینه کودکان محروم از تحصیل فرمانداری مشهد است. در حال ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع بودیم اما در کمیته‌ای در فرمانداری گفته شد که مشکوک التابعین در مدارس ثبت‌نام نشوند و از فرمانداری نامه معرفی به آموزش‌وپرورش دریافت کنند؛ فرمانداری نامه معرفی به این افراد ارائه نمی‌دهد و اتباع خارجی دچار مشکل می‌شدند لذا بر اساس قانون اساسی کشور که هیچ‌کس نباید از تحصیل محروم شود با نامه دستگاه قضایی در آموزش‌وپرورش ثبت‌نام خارج از سیکل اداری فرمانداری انجام می‌شود و پس از 18 سال و دریافت شناسنامه ایرانی مدرک تحصیلی دریافت خواهند کرد.

عابدین‌زاده ضمن تأکید بر اصلاح فرآیند این کمیته در فرمانداری مشهد خاطرنشان کرد: بنا بر دستور در سطح کلان، ماده 16 و 17 قانون ثبت احوال کشور (فرزندان مادران ایرانی می‌توانند شناسنامه بگیرند) اجرایی نمی‌شود و معتقدیم اگر آموزش‌های ابتدایی تحصیلات برای افراد صورت نگیرد انحرافات دیگر با عواقب شدیدتر ایجاد می‌شود و تغییر سیاست‌های دولت در این موضوع تأثیرگذار است. بر اساس فرمایشات رهبری مبنی بر ادامه تحصیل مشکوک التابعین سال گذشته با نامه قضایی 600 دانش‌آموز در مدارس مشهد ثبت‌نام کردیم.

پرونده خودکشی «ساجده» بسته شده است

وی افزود: اخلاق رسانه‌ای در نوع پرداختن به مسائل کودک و نوجوان دارای اهمیت است و گاهی پرداختن به این حوزه توسط رسانه آسیب ایجاد می‌کند. پیوست رسانه‌ای حقوق کودک و نوجوان نیز مهم است و بعضاً اصطلاح خودکشی در اذهان نوجوانان موجب جلب توجه می‌کند لذا باید حرفه‌ای به این موضوعات پرداخته شود چراکه نحوه پرداخت بیش از حد به موضوع ساجده و استفاده از عنوان خودکشی باعث ایجاد نگرانی از افزایش آمار خودکشی برای مقام قضایی شده است.

معاون دادستان مشهد با بیان اینکه باید در مطبوعات، صداوسیما و آموزش‌وپرورش برنامه‌های تبیینی برای پیشگیری از اقدامات ناخوشایند نوجوانان داشته باشیم گفت: نوجوان نباید با اصطلاح خودکشی در ذهن خودش همراه با آسیب‌های اجتماعی تنها بماند، با رسانه‌ای شدن این موضوع مسئولان فهمیدند مسئولیت دارند و تغییر و بازنگری در نیروهای انسانی سازمان بهزیستی باید ایجاد شد.

وی افزود: مجریان دستورالعمل‌های بهزیستی کارمندطوری و سلیقه‌ای برخورد می‌کنند و نمی‌دانند در حال تصمیم‌گیری برای مقام انسانی هستند. فرد ارتباط برقرار کننده باید دارای انگیزه باشد اما در برخی موارد کارشناسان و مربیانی که با کودک در سازمان بهزیستی ارتباط برقرار می‌کند خود کلونی آسیب‌های اجتماعی هستند لذا  طبق دستورالعملی که دادیم، در زمینه کودکان باید مربیان دارای تست‌های شخصیت سالم و باثبات باشند و صلاحیت کار با کودک از سوی پزشکی قانونی تأیید شده باشد.

سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۵ مشهد اظهار کرد: ساجده بر اساس سوابق و پرونده‌های بهزیستی قبلاً اعلام خطر کرده بود که حال خوبی ندارد، دلتنگ و افسرده است یعنی نشانه‌هایی داشته اما کسی سراغ او نرفت و مربیان بی‌تفاوت و بی‌انگیزه بودند. ارتباط مدیران بهزیستی باید با کودکان برقرار باشد و به جای برخورد مدیرانه، رفتار پدر گونه و مادرگونه داشته باشند لذا برای مدیر سابق بهزیستی پرونده کیفری تشکیل شده است و سیستم دادرسی مستقل موضوع را بررسی می‌کند. در مورد پرونده ساجده، اعلام جرم دادستانی برای مدیرکل بهزیستی و معاونان و مدیران انجام شده و تفهیم اتهام صورت گرفته و برای سازمان بهزیستی استان سرپرست قرار داده شده است.

عابدین‌زاده در ادامه گفت: بایستی برنامه توانمندسازی و استعدادیابی در مراکز نگهداری کودکان بهزیستی پیگیری شود، به طوری که پس از 18 سال فرد دارای آینده باشد و استعدادها را پرورش بدهند.

افزایش فرار از منزل دختران 15 تا 19 ساله در مشهد 

سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۵ مشهد افزود: با توجه به حضور دختران در فضای مجازی و نبود اوقات فراغت مناسب برای آن‌ها، عدم مدیریت آسیب‌ها، اغفال و عدم ارتباط با همسالان به‌واسطه تعطیلی مدارس در شرایط کرونایی، فرار از منزل در دختران 15 تا 19 ساله در دو ماه گذشته در مشهد افزایش داشته است که نیاز به بررسی و تحلیل دلایل دارد.

وی پیرامون وضعیت آزار جنسی در مشهد افزود: پس از شناسایی موارد آزار جنسی، کودک تحت روان‌درمانی قرار خواهد گرفت و متهم در جریان رسیدگی کیفری قرار می‌گیرد اما آن چیز که مهم‌تر از مجازات مجرم بوده، درمان کودک آزاردیده است و ما شرایطی را فراهم کردیم که خانواده کودک در این زمینه هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برای والدین کودکان کار معاون دادستان مشهد انبارهای ضایعات سازمان بهزیستی فرمانداری مشهد کودکان کار کودکان کار دستگاه قضایی عابدین زاده اتباع خارجی چهارراه ها خانواده ها جمع آوری کار کودک آسیب ها بر اساس ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۵۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند

به گفته دکتر فرح بخش رئیس دادگستری شهرستان زرند بر اثر شدت بارندگی سیلابی شدن معابر این شهرستان خانمی به همراه دو فرزند خردسالش از ساختمان دادگستری شهرستان زرند خارج و در محل درب ورودی دادگستری منتظر رسیدن آژانس می‌شود.

در این حین که به دلیل بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب جوی آب جلوی دادگستری همانند بخشی از خیابان مملو از آب و گل بود پای یکی از فرزندان این خانم سر می‌خورد و به داخل جوی آب می‌افتد، بلافاصله با فریاد کمک خواهی مادر و کمک سرباز دادگستری تلاش برای نجات جان کودک گرفتار در جوی آب اقدام می‌کند 

در حالی که توجه شاهدان معطوف نجات فرزند اول می‌باشد متاسفانه فرزند دوم این خانم نیز داخل جوی آب سقوط می‌کند و جریان آب او را به دهانه پل ورودی دادگستری می‌برد که در این لحظه یکی از کارمندان دادگستری زرند به نام کردی که شاهد افتادن این کودک به داخل جوی مملو از آب بود به کمک او می‌شتابد و وی را به طرز معجزه آسایی از داخل سوراخ مملو از آب پل ورودی دادگستری زرند نجات می‌دهد.

 

رئیس دادگستری زرند سپس با حضور در بیمارستان در جریان درمان کودکان قرار گرفت. 

وی از اقدام تحسین بر انگیز کارمند و سرباز دادگستری و همچنین کادر درمان در نجات کودکان قدردانی کرد. 

لازم به ذکر است آقای کردی کارمند دادگستری زرند که در جریان کمک به کودک دوم خودش دچار آسیب دیدگی می‌شود ساعتی را در بیمارستان بستری بود. 

 کردی هم گفت: زمانی که متوجه افتادن این کودک به درون جوی آب شدم فوراً وارد عمل شدم و توانستم دست این کودک را که جریان آب او را به داخل سوراخ پل برده بود بگیرم و او را نجات دهم؛ و این اتفاق در حالی افتاد که مادر این کودک پیگیر نجات فرزند اولش بود و اصلاً متوجه افتادن کودک دیگرش در درون جوی آب نشده بود.

 

امین عربپور رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی شهرستان زرند هم گفت: در ساعت ۱۳:۱۳ امروز ظهر بدنبال گزارش مردمی مبنی بر وقوع حادثه برای دو کودک خردسال بدلیل سقوط و گرفتار شدن در مسیر سیلاب بلافاصله نزدیک‌ترین تیم فوریت‌های پزشکی به محل حادثه (ورودی دادگستری) اعزام میگردد. 

امین عرب پور ادامه داد: خوشبختانه قبل از رسیدن امبولانس به محل دو دختربچه ۴ و ۷ ساله توسط یکی از کارمندان دادگستری از سیلاب نجات داده شده بودند در نهایت دو کودک حادثه دیده و کارمند ناجی بعد از انجام اقدامات لازم جهت بررسی بیشتر و معاینات تکمیلی توسط امبولانس به بیمارستان سینای زرند منتقل شدند. 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • همایش ملی روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد آغاز به کار کرد
  • نقش مشکوک ویراستی در ویترین سازی برای مسئولان
  • ۶۷۸ خیر حامی کودکان تحت حمایت بهزیستی هستند
  • تقویت و جلوگیری از ضعیف‌شدن چشم کودکان