Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود احمدی‌حاجی با اشاره به عدم انطباق سهمیه تخصیص یافته نهاده‌های دامی به مازندران با نیاز واقعی دامداران، گفت: این میزان سهمیه تنها ۴۰ درصد از نیاز استان را پاسخ می‌دهد و ما در فصل زمستان با مشکلات عدیده در این بخش مواجه هستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسعود احمدی حاجی در گفت‌وگو با بلاغ در خصوص گلایه دامداران مازندرانی از کمبود نهاده‌های دامی، اظهار کرد: در حال حاضر نزدیک به ۶ هزار تن استحصال سبوس از کارخانجات آرد استان را داریم؛ اما نیاز ماهانه استان حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار تن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: واقعا در فصل زمستان ما در بحث تامین نهاده‌های اصلی مورد نیاز دامداران سنتی که غالبا از سبوس استفاده می‌کنند، با مشکل مواجه هستیم و در مضیقه هستیم.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، خاطرنشان کرد: از آنجا که در این فصل، چراگاه‌ها و علوفه مورد استفاده در سایر فصول سال کمتر است؛ لذا تقاضا برای نهاده‌های دامی افزایش می‌یابد و این کمبود بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

این مسئول ادامه داد: در خصوص سایر نهاده‌ها در حال رایزنی برای وارد کردن جو با ارز ۴۲۰۰ تومانی، ذرت و کنجاله سویا هستیم که به زودی وراد استان می‌شود که ۵۰ درصد این نهاده‌ها به سمت تولید کنسانتره و ۵۰ درصد دیگر به صورت خام میان دامداران سنتی توزیع می‌شود.

احمدی حاجی بیان کرد: در بحث دام صنعتی شیری که در بازارگاه ثبت هستند، هیچ مشکلی در تامین نهاده‌ها نداریم و خوشبختانه با راه اندازی بازارگاه، مشکل این واحدها تا ۹۰ درصد مرتفع شده است؛ اما مشکل در دامداری‌های سنتی به ویژه در فصل زمستان همچنان پابرجا است.

وی عنوان کرد: ورودی به استان کم است و در واقع میزان نهاده‌های ورودی به استان با تقاضای موجود، همخوانی ندارد؛ البته دولت ماهانه بین ۹ تا ۱۵ هزار تن نهاده به مازندران تخصیص می‌دهد اما این میزان تنها یک سوم نیاز استان را پاسخ می‌دهد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، اعلام کرد: یک بحثی هم که اینجا باید به آن اشاره کنم این است که نهاده‌های اصلی ما به سمت واحدهای مرغداری روانه می‌شود و اکنون ما صدردصد نیاز طیور استان را برآورده کرده‌ایم و اکنون هیچ مرغداری از کمبود نهاده‌ها، گلایه‌ای ندارد.

این مسئول افزود: اکنون که دولت تاکید دارد که بادی مرغ با قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی عرضه شود به این دلیل است که تمام مرغداری‌ها تماما نهاده‌های دولتی دریافت می‌کنند و لذا باید مرغ را قیمت دولتی تحویل دهند.

احمدی حاجی تصریح کرد: با همه این اقدامات انجام گرفته و جوجه ریزی مناسب اما سوال اینجا است که چه دست‌هایی در کار است که نمی‌گذارد تنظیم بازار انجام شود؟ باید مرغ با قیمت مصوب در استان توزیع شود و حال تا ۱۰ درصد در استان قابل اغماض است و باید شدیدا با عرضه مرغ بالاتر از این میزان برخورد صورت گیرد.

وی تاکید کرد: برخی از مرغداران، تبانی می‌کنند و کشتار نمی‌کنند و این امر با کاهش عرضه روی قیمت بازار اثر می‌گذارد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، گفت: متاسفانه ۸۰ درصد از دامداری‌های مازندران، سنتی هستند و برای صنعتی شدن مقاومت می‌کنند و از سویی دیگر پراکندگی آن‌ها زیاد است.

این مسئول اضافه کرد: البته طرحی هست که دام‌ها شناسنامه‌دار شوند و بر اساس شناسنامه‌ها، علوفه و نهاده در اختیار آنان قرار گیرد که اگر با حمایت و استقبال همراه شود، مدیریت این موضوع تسهیل می‌شود.

احمدی حاجی متذکر شد: البته بحث نظارت هم بسیار مهم است و مشخص شود که این نهاده‌ها به دست دامدار واقعی می‌رسد یا خیر؛ لذا به تمامی شهرستان‌ها در خصوص نظارت تاکید شده است.

وی مطرح کرد: هر نهاده‌ای مثل جو، ذرت، کنجاله حتی سبوس، همه دولتی هستند و مشمول تعزیرات می‌شوند و اگر کسی قیمتی نامتعارف می‌فروشد باید بررسی شود که از کجا آورده است؟ صد در صد گندم‌های ما در اختیار دولت قرار دارد و خرید تضمینی می‌شود تا در اختیار کارخانه‌ها قرار گیرد واین سبوس‌های استحصال شده باید تماما با قیمت دولتی توزیع شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، اظهار کرد: قیمت دولتی هر کیلو سبوس در کارخانه ۱۴۰۰ تومان، جو بندر امام ۱۷۰۰ تومان، جو شرکت پشتیبانی امور دام دو هزار و ۱۵ تومان و سویا ۳۳۰۰ تومان است.

این مسئول اذعان کرد: دامدارانی که نهاده دولتی می‌گیرند باید کمی انصاف هم داشته باشند، در کنار این نهاده‌ها به آن‌ها کنسانتره، جو و ذرت می‌دهیم اما برخی هستند که می‌آیند گوشت را آزاد می‌فروشند! واقعا سهم مردم در این میان کجا است؟

احمدی حاجی یادآور شد: دامداران نباید دندان گردی کنند و همین ۴۰ درصد نهاده دولتی که می‌گیرند یعنی مال همه مردم است و باید با نرخ مطلوب به بازار عرضه شود.

به گفته وی، مشکل کمبود خوراک دام تا دو ماه دیگر و با جان گرفتن چراگاه‌ها در فصل بهار مرتفع می‌شود؛ البته برای سال آینده بدنبال برنامه‌ای هستیم که در پایان سال آینده از شدت مشکلات در این بخش بکاهیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نهاده های دامی احمدی حاجی نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۷۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت سرمایه گذاری نیاز کشور است

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمود حسینی پور ظهر سه شنبه در مراسم تودیع و معارفه استاندار مازندران با تقدیر از بخش‌های مختلف یاد و خاطره شهدای والامقام استان را گرامی داشت و افزود: مازندران رتبه خوبی را در دفاع از ارزش‌های اسلامی کسب کرده است و در المپیادها و رشته‌های ورزشی جزو استان‌های برتر است.

وی با بیان اینکه وجود نیروی انسانی قوی، علمی و فهمیم عامل و منشأ توسعه در استان به شمار می‌رود، افزود: مبارزه با فساد و ایجاد امنیت برای سرمایه گذاری در کشور نیاز امروز جامعه است و در سنگر جدید نیز در این راه تلاش خواهم کرد.

وی از حمایت‌های مردم مازندران تقدیر کرد و با تبریک به استاندار جدید افزود: با تلاش‌های آقای نوری در دوران وزارت آموزش و پرورش، مازندران به عنوان مرکز و پایلوت آموزشی در کشور انتخاب شد.

حسینی پور، انتخاب یوسف نوری را برای مازندران درست و به جا برشمرد و گفت: همه تشکل‌های سیاسی و اجتماعی باید برای تعالی استان مازندران تلاش کنند.

کد خبر 6086362

دیگر خبرها

  • خصوص واقعی قبل از هیاهوی واگذاری!
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد
  • ◄ سهمیه لاستیک دولتی برای رانندگان اتوبوس و سواری کرایه بین شهری؟
  • آغاز توزیع تخم نوغان در مازندران
  • پلاژ‌های دولتی در سواحل باید مورد استفاده مردم قرار گیرد
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد
  • آمار واقعی قربانیان تصادفات در نوروز اعلام شد | بیشترین فوتی‌ها در این ۲ روز اتفاق افتاد
  • امنیت سرمایه گذاری نیاز کشور است
  • صدور و تمدید ۱۸۸ فقره پروانه استاندارد در استان اردبیل