Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی مکان بازی سیاسی نیست و سه کشور اروپایی بفهمند که آژانس یک نهاد فنی است و اجازه دهند به کار فنی خود ادامه داده تا به این ترتیب توافق خوب اخیر ایران و آژانس نیز تداوم یابد.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رئیس جمهور، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در مراسم بهره برداری از طرح‌های ملی وزارت کشور اظهار کرد: علاقه مند بودیم با آژانس همکاری کنیم و در این دوره همکاری بسیار خوبی را هم با هم داشتیم که در گزارش‌های آژانس بر آنها تاکید شده است اما به بعضی‌ها که فکرشان برای حرکت‌های درست کار نمی‌کند و متأسفانه از کشورهای اروپایی هم هستند نصیحت می‌کنم این کار را نکنند و اجازه ندهند روابط بسیار خوبی و دوستانه ایران و آژانس تخریب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فعالیت‌های هسته‌ای ما مثل همیشه صددرصد صلح‌آمیز است و آژانس نظارت خودش را انجام می‌دهد و البته اگر این نظارت با دلخواه آژانس فاصله دارد، مقصر آن آمریکا و تحریم‌های این کشور علیه ایران است. اگر این تحریم‌ها رفع شود روابط با آژانس گرم‌تر می‌شود و بازرسان آن می‌توانند در چارچوب قانون بازرسی‌های مدنظر خود را انجام دهند.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه ۳ سال تمام در برابر تخلف‌ها و اقدامات تروریستی دولت قبلی آمریکا، مقاومت و صبر کردیم، گفت: ملت ایران در برابر اقدامات غیرقانونی و تحریم‌های ظالمانه دولت قبلی آمریکا مقاومت و ایستادگی کرد و شما حتی در دوران کرونا هم به وظایف انسانی خود عمل نکردید و دولت قبلی آمریکا بخاطر این رفتار خود باید در تاریخ شرمنده ملت ایران باشد.

روحانی با بیان اینکه اگر دولت جدید آمریکا بخواهد اشتباهات دولت قبلی را جبران کند، راه را پیش روی او باز گذاشته‌ایم، گفت: بعضی دوستان می‌گفتند آمریکا ابتدا باید خسارت‌هایی را که به ملت ایران زده، جبران کند، البته آمریکا بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار به ایران خسارت زده است، اما گفتیم فعلاً مطالبه خسارت را برای مرحله بعدی می‌گذاریم، ابتدا با لغو تحریم و عمل به تعهدات حسن نیت خود را نشان دهند.

وی با ذکر این جمله که «بوی کباب نمی‌آید، خر داغ می‌کنند»، گفت: برخی فکر می‌کنند، می‌توانند در شرایط جدید چیزی به برجام اضافه کنند اما باید بدانند که برجام کم و زیاد نمی‌شود، یک متن ثابت است و تمام شده است، مذاکره جدیدی در قالب برجام نخواهیم داشت و برجام در همان چارچوب مورد توافق، پیش روی ماست.

رئیس جمهور تصریح کرد: آنها که می‌خواهند مسائل را از طریق دیپلماسی حل کنند باید بدانند که راه آن برداشتن تحریم است، آنچه مانع دیپلماسی است، تحریم شماست، وقت را تلف نکنید. اتلاف وقت و امروز و فردا کردن به نفع هیچکس نخواهد بود، اگر وقت تلف شود و فرصت از دست برود، مسئول مستقیم آن آمریکا خواهد بود.

روحانی تصریح کرد: ایران اعلام کرده که اگر تحریم لغو شود، بلافاصله به تعهدات خود عمل خواهد کرد.

وی در آغاز سخنان خود در آئین افتتاح طرح‌های ملی مدیریت شهری در سراسر کشور، افتتاح بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه در حوزه مدیریت شهری را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: شهرهای بزرگ با تراکم بالای جمعیت به اقدامات و کارهای زیادی نیاز دارد. حمل و نقل روان، محیط زیست سالم و خدمات شهری مناسب می‌تواند حرکت و گام خوبی برای تأمین رفاه مردم باشد.

رئیس جمهور با اشاره به قرار داشتن در هفته نیکوکاری، گفت: هر کار خیر و ماندگاری برای رفاه و آسایش مردم انجام دهیم ارزشمند و قابل تقدیر است.

روحانی با تأکید بر ضرورت انجام کارها به صورت اصولی و زیربنایی، گفت: طراحی و مهندسی ساخت شهر اصفهان به عنوان یک نمونه خوب از کار ماندگار که قرن‌ها از آن گذشته باید الگوی ما باشد. میدانی در اصفهان ساخته شده که بعد از صدها سال هنوز بزرگترین میدان شهرهای کشور است.

وی با اشاره به اظهارات نخست وزیر سابق مالزی در تمجید از شهر اصفهان، گفت: شهر پتروجایا در مالزی با اقتباس از اصفهان ساخته شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه کار اصولی، مهندسی، دقیق و فکورانه، ماندگار خواهد بود، گفت: متأسفانه این روزها شاهد ساخت شهرهای جدید هستیم که این موارد رعایت نمی‌شود و ساختمان‌های بلند و بی‌قواره‌ای ساخته می‌شود که هدف آن فقط کسب درآمد است.

روحانی با بیان اینکه در سال‌های اخیر کارهای بسیار ارزشمندی در حوزه خدمات شهری انجام شده. از مترو به عنوان یکی از این اقدامات بسیار مفید برای رفاه مردم نام برد و گفت: مترو در روز صلح یک نعمت است و خدای ناکرده در زمان بروز جنگ هم می‌تواند به عنوان پناهگاه امن مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین به اقدامات انجام شده در زمینه آب و فاضلاب و تأمین آب آشامیدنی سالم برای مردم اشاره کرد و گفت: در سال ۹۳ روزهایی بود که نگران بودیم آب تهران قطع شود، اما خوشبختانه امروز کارهای بسیار بزرگی انجام شده و مردم با آرامش بیشتری می‌توانند زندگی کنند و مسئولان شهری و شورای شهر و همه دست‌اندرکاران تلاش می‌کنند که مردم زندگی بهتری داشته باشند.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، گفت: باید تا آنجا که می‌توانیم شهرها را با درخت و توسعه فضای سبز زینت دهیم، این کار می‌تواند مانع از تخریب جنگل‌ها شده و نیازمندی‌ها به چوب را تأمین کند.

روحانی در پایان با بیان اینکه امروز روز خوب و بانشاطی بود که در شهرهای مختلف حرکت بسیار خوبی برای آبادانی کشور انجام گرفته است، از همه مهندسین، کارگران، شهرداری‌ها، وزارت کشور و همه مسئولین حوزه شهری برای تلاش در مسیر آبادانی کشور تشکر کرد.

کد خبر 479037

منبع: ایمنا

کلیدواژه: حسن روحانی رئیس جمهور برجام توافق هسته ای ایالات متحده آمریکا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس جمهور دولت قبلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۷۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجراجویی هسته‌ای ایران در فصل دوم برنامه «بی‌واسطه»

محمد دلاوری در فصل دوم برنامه «بی‌واسطه» سراغ موضوع جنجالی صنعت هسته‌ای ایران رفته‌ و ضمن به تصویر کشیدن پیشرفت‌های چشمگیر ایران در این صنعت با رئیس سازمان انرژی اتمی به گفت و گو می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، فصل دوم برنامه بی‌واسطه با اجرای محمد دلاوری به آنتن شبکه یک سیما رسید. دوربین قسمت دوم این برنامه وارد رآکتور هسته‌ای می‌شود و گفتگویی با مهندس محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژِی اتمی می‌کند.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: هسته‌ای یکی از فناوری‌های مرز دانش بوده و پیشران توسعه علم و فناوری است. به دلیل درون‌زا بودن این سرمایه‌گذاری در این مقطع زمانی اگرچه برای کشور پرهزینه بود اما نکته خیلی مهم این است که توانسته نیاز محور حرکت کند.

وی با تقسیم هسته‌ای در دو محور اساسی افزود: انرژی و پرتوها دو محور اساسی هسته‌ای هستند که از چندین دهه گذشته پرتوها در قالب اشعه در بخش سلامت و پزشکی کاربرد داشته است و در 12 سال اخیر کارکرد دیگری در بحث رادیو داروها داشته که با تولید مجصولات می‌توان از این فناوری در بخش درمان استفاده کرد.

دکتر بابک فلاحی، رئیس بخش هسته‌ای بیمارستان شریعتی رشته پزشکی هسته‌ای را جز یکی رشته‌های تخصصی پزشکی دانست و گفت:. از 25 سال قبل همچنان  رادیو دارو در داخل کشور تولید میشده و قبل از آن از کشورهای دیگری  همچون هلند و آفریقای جنوبی واردات به کشور صورت میگرفته است.

وی از وجود بیش از 200 مرکز پزشکی هسته‌ای در کشور خبر داد و افزود: اوایل رشته پزشکی هسته‌ای بسیار محدود بوده است اما الان بیش از 200 مرکز پزشکی هسته‌ای در کشور وجود دارد و دارویی که در این حوزه استفاده می‌شود در حجم بسیار بالایی در حال تولید و توزیع است.

رئیس بخش هسته‌ای بیمارستان شریعتی با تاکید بر این نکته که رادیوهای ایرانی طبق استاندار جهانی تولید می‌شوند ادامه داد: رادیو دارویی که مستقیم از کمپانی‌های خارجی وارد کشور شود اصلا نداریم. این رادیو داروها طبق استاندارهای جهانی در کشور تولید شده و همچنین  صادر نیز می‌شوند و اگر آن استاندار خاص در تهیه این نوع داروها رعایت نشود کارایی لازم برای تشخیص و درمان بیماری به دست نمی‌آید.

دکتر فلاحی در توضیح رادیو داروها گفت: رادیو داروها مواد دارویی هستند که از خود تابش قابل آشکار سازی نشان داده و با استفاده از این تابش و دستگاه‌های آشکار ساز تصویر برداری، می‌توانیم وضعیت عملکردی بدن در بیماری‌های مختلف را تشخص دهیم.

به گفته وی برای درمان بعضی از تومورها رادیو داروی اختصاصی موجود است و ماده تابش اثر درمانی دارد.

ایران، اولین بخش درمان هسته‌ای در خاورمیانه

رئیس بخش هسته‌ای بیمارستان شریعتی با ذکر این نکته که برای اولین بار در خاورمیانه بخش درمان هسته‌ای در ایران راه‌اندازی شد گفت: پزشکی هسته‌ای در کشورما، 45 سال پیش برای اولین بار در خاورمیانه شروع به کار کرد. ما هاب علمی هستیم و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ما در ارتباط است. متخصصان از کشورهای عراق، آذربایجان و افغانستان برای گذراندان دوره‌های علمی به اینجا اعزام می‌شوند. ما شانه به شانه کشورهای ردیف اول در خاورمیانه پیش می‌رویم.

تا کنون حدود 50هزار پرونده بیمار بستری شده و درمان شده با پرتوداروها در بایگانی بیمارستان ثبت شده است.

فلاحی گفت: رادیو دارو از دو بخش رادیو اکتیو و دارو تشکیل شده است. خود ماده رادیو اکتیو نیز دو نوع تشخیصی و درمانی تقسیم شده که بر حسب اشعه‌ای که از خود ساطع می‌کند این تقسیم بندی انجام می‌شود.

وی با اشاره به دیگر کاربردهای پزشکی هسته‌ای افزود: پزشکی هسته‌ای فقط برای سرطان نیست بلکه در بیماری‌های دیگری نیز کاربرد دارد. 15 درصد مردم دنیا درگیر بیماری پروستات هستند که برای درمانش از رادیو دارو استفاده می‌شود. در کشور ما 220 مرکز پزشکی هسته ای در کشور وجود دارد

رئیس سازمان انرژی اتمی از دانش هسته‌ای به عنوان یک ظرفیت اقتدار آفرین نام برد و گفت: : هسته‌ای یک ظرفیت گسترده قدرت ساز و اقتدار آفرین دارد. برای داشتن چرخه سوختی که معرفی کردیم داشتن و استفاده از آن راکتور لازم است. راکتور بر اساس پیشبرد تحقیقات و بهبره برداری از حوزه هسته‌ای در بخش غیر انرژی است.

غنی سازی، شاه‌کلید چرخه سوخت هسته‌ای

اسلامی خاطرنشان کرد: در چرخه سوخت، محور اصلی غنی سازی است. اگر غنی سازی نداشته باشیم نمیتوانیم از راکتور بهره برداری کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که آیا هسته‌ای ارزش این میزان فشار و تحریم اعمال شده بر کشور را دارد یا خیر، گفت: در هر سال یک میلیون نفر از خدمات رادیو دارو استفاده می‌کنند که ماده نحریمی است. اما جدای از بحث تحریم، عمر محصولات رادیو دارو حدودا یک ساعت است و باید خیلی زود به مصرف برسد، بنابراین وارد کردن آن از کشور دیگر غیرقابل انجام است. بنابراین مردم ما به صورت انحصاری ار این ظرفیت بهره مند هستند.

هسته‌ای بهانه‌ی تحریم است، نه دلیل تحریم

وی با اشاره به تجربه کشور در زمان توقف بحث هسته‌ای گفت: موسسات و اشخاصی تحریم شده‌اند که قدرت تامین تکنولوژی روز را دارند و دستاوردهای آنها، کارساز و موثر بوده و ربطی به هسته ای هم ندارد.  تعداد انها نیز بسیار زیاد است و موضوع هسته‌ای فقط بهانه‌ای برای تحریم است. اگر هسته‌ای هم متوقف شود(که چندسال هم کشور تجربه کرد) هیچ تحریمی برداشته نمی‌شود، چون هسته‌ای تنها یک بهانه است.

اسلامی با اشاره به دارایی کشور در حوزه اتمی گفت: تجهیزات راکتور تهران، شتاب دهنده برای فرایند تولید رادیو دارو، شتاب دهنده برای پرتودهی به مواد غذایی و محصولات یکبار مصرف بیمارستانی از آن استفاده میشود، راکتورهای تحقیقاتی که در دست ساخت داریم که یکی از آنها در نیروگاه خنداب اراک و یکی هم در اصفهان شروع کردیم که این دو راکتور به تولید انواع رادیو ایزوتوپ‌ها و رادیو داروها کمک کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی رسیدن به انرژی پاک را به عنوان یکی از تکالیف راهبردی این سازمان برشمرد و افزود:  یکی از تکالیف راهبردی سازمان انرژی اتمی، رسیدن به انرژی پاک و پایدار است که با اراده‌ای که در دولت هست با انتخاب الگوهای تامین مالی، مدیریتی و فناوری در دستور کار قرار دادیم.

آینده تولید انرژی در جهان، هسته‌ای است

وی با اشاره به اجلاس کاپ 28 گفت: دراجلاس کاپ 28 ، کشورها تعهد کردند که گاز گلخانه‌ای را به صفر برسانند و انرژی پاک تولید کرده و جایگزین کنند؛ همه آنجا متعهد شدند که ظرفیت نیروگاه‌های هسته‌ای را به سه برابر افزایش دهند.

اسلامی تصریح کرد: کشور آمریکا که بیشترین ظرفیت را دارد، چین و سپس فرانسه که 75 درصد برق را از انرژی اتمی تولید می‌کنند یک رنساس هسته‌ای برای توسعه نیروگاه اتمی اعلام کردند زیرا برق این نیروگاه ها انرژی پاک پایدار است و می‌توان به آن اعتماد کرد.

وی از افزایش توان کشور در این حوزه خبر داد و گفت: حداقل دو نیروگاه هزار مگابایتی در مدار خواهیم آورد. امیدواریم نیروگاه دارخوئین که نیورگاه 300 مگاباتی است را در این دوره به اتمام برسانیم و حرکتی که برای دیگر نیروگاه‌ها اغاز کردیم نیز به درصد پیشرفت قابل ملاحظه‌ای برسانیم.

اسلامی با اشاره توان صنعتی کشور افزود: با توجه به ظرفیت صنعتی کشور از لحاظ قدرت تولید مواد خام مصرفی و ظرفیتی که برای عمل آوری تجهیزات است ما تا ظرفیت 300مگاباتی را به راحتی در کشور می‌توانیم کار کنیم. به دنبال این هستیم که ظرفیت داخلی صنایع ملی را گسترش دهیم که اندازه بزرگتر را تولید کنند و که در هزار مگاباتی هم مشکل نداشته باشند.

رئیس سازمان انرژی اتمی یکی از بخش‌های کلیدی  و حیاتی برای صنایع کشور را  بخش صنعتی ابزار دقیق هسته‌ای دانست و گفت: در تمام صنعت‌ها یک گاز جریان دارد که تحت فشار است. کل صنعت حساس کشور همه با تحریم مشکل پیدا کرده بودند. اکنون با توان داخلی به 150 صنعت بزرگ کشور سرویس داده و پشتیبانی می‌کنیم. انواع ابزار اندازه گیری دقیق در کشور تولید شده و نیاز همه صنایع کشور پاسخ داده شده است.

وی با تاکید بر اهمیت قدرت بازیگری کشور در این حوزه ادامه داد: ما باید در هر حوزه‌ای که وارد می‌شویم تبدیل به بازیگر شویم. در حوزه رادیو دارو ما بازیگر هستیم و در بازار جهانی سهم داریم. در آب سنگین یکی از بازیگران مطرح هستیم که در مجلات نیز قابل مشاهده است و در اقتصاد دنیا سهم داریم. باید ظرفیت را گسترش دهیم که سهم پیدا کنیم وقتی سهم پیدا کنیم می‌توانیم مشارکت کنیم. آن چیزی که حائز اهمیت است این است که ابزار طبق نیاز کارفرما طراحی و تنظیم و ارائه می‌شود. 

موقعیت جغرافیایی ایران دندان گیر است

رئیس سازمان انرژی گفت: امروز امریکایی‌ها در ظرفیتی قرار دارند که چرخه سوخت هسته‌ای را به کشورهای متحد خود نیز نمی‌دهند در زمان شاه نیز میگفتند ایران نباید چرخه سوخت داشته باشد چون از لحاظ موقعیت جغرافیایی ایران و ظرفیت انسانی یک کشور قدرتمند است. بیش از 20 سال پیش که کسی نمی‌دانست خرابکاری صنعتی چیست؛ در هسته‌ای خرابکاری صنعتی و ترور اشخاص و دانشمندان انجام دادند چون از قبل از انقلاب مخالف این موضوع بودند.

 فصل دوم برنامه تلویزیونی «بی واسطه» با اجرای محمد دلاوری و تهیه کنندگی و کارگردانی سید محمدعلی صدری‌نیا روزهای زوج ساعت ۱۹ از شبکه یک سیما پخش می‌شود. این برنامه در هر قسمت یکی از پرونده‌های مهم و چالشی کشور را بدون واسطه بررسی می‌کند.

دیگر خبرها

  • ادعای بی‌اساس گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم
  • آیا ایران از اسرائیل خواسته بود که در ازای توقف حمله به غزه، به سرزمین های اشغالی حمله نکند؟
  • شهرک جدید در حاشیه شهر بوشهر ایجاد می‌شود
  • برنامه‌ریزی برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای
  • اسلامی: تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران افزایش خواهد یافت
  • ماجراجویی هسته‌ای ایران در فصل دوم برنامه «بی‌واسطه»