Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-16@09:20:21 GMT

حمایت غیراصولی از واحدهای صنعتی کوچک در کرمان

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۸۳۲۷

حمایت غیراصولی از واحدهای صنعتی کوچک در کرمان

به گزازش خبرگزاری فارس از کرمان، سید مهدی طبیب‌زاده صبح امروز در شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت در استان اظهار داشت: صنایع خرد و کوچک و متوسط علی‌رغم اینکه سهم خوبی در اشتغال دارند به دلایل محدودیت بازار نمی‌توانند سهم موثری در بازار و اقتصاد ایفا کنند و همین باعث شده ناپایدار باشند.

وی عنوان کرد: در واقع نظام مبادلات پیمانکاری فرعی آمده این نقص را جبران و یک ارتباطی بین صنایع کوچک و متوسط فراهم کند و واحدهایی که تولید قطعات، خدمات، ماشین‌آلات و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. دارند، بتوانند به راحتی در منطقه خود نیازها را تامین و با شرکت‌های کوچک و بزرگ این ارتباط را برقرار کنند و   اگر این کار به‌طور کلی و بومی اجرا شود البته اگر اراده جدی وجود داشته باشد می‌تواند کمک بزرگی بین صنایع کوچک و متوسط و توسعه بازار البته با رویکرد دانش‌بنیان داشته باشد.

طبیب‌زاده گفت: ظرفیت بزرگی که از لحاط معدنی در استان ایجاد شده و پروژه‌های بزرگی در کشور و منطقه در حال اجرا است باید نقش خودشان را در توسعه صنایع کوچک در استان ایفا کنند .

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با اشاره به اینکه ما یک حلقه مفقوده بین صنایع بزرگ، صنایع کوچک و متوسط داریم، بیان داشت: بنیه صنعتی استان کرمان بنیه قوی و متکی بر صنایع کوچک و متوسط که همیشه  پایدار باشد، نیست و باید این ظرفیت در اختیار استان کرمان قرار گیرد .

وی افزود: باید یک پویش را در استان تعریف کنیم و آن بومی‌سازی تولید قطعات، خدمات، تجهیزات، ماشین‌آلات به‌منظور رشد هر چه بیشتر استان است و هر کس دغدغه این مسائل را دارد به این پویش بپیوندد.

طبیب‌زاده عنوان کرد: به روایتی ۱۰ درصد و برخی روایت‌ها تا ۳۰ درصد بازار قطعات، تجهیزات و ماشن‌آلات صنایع بزرگ استان را کرمانی‌ها تامین می‌کنند به نظر من آمار واقعی ۱۰ تا ۱۵ درصد است.

وی ابراز داشت: ما هیچ وقت حمایت غیراصولی از واحدهای صنعتی کوچک انجام نمی‌دهیم و اگر این بحث را جدی بگیریم و واحدهای صنعتی استان هم کمک کنند می‌توانیم شاهد رشد و توسعه بازار از لحاظ تنوع تولید، قطعات، وسعت کار و  تعدد شرکت‌ها باشیم که سهم بزرگی در اشتغال استان دارند.

طبیب‌زاده افزود: باید به یک روش بومی و توانمند و اجرایی در ارتباط با تولید و عرضه در استان کرمان برسیم تا توازن و توسعه پایدار در استان ایجاد شود.

توان تخصصی در شرکت‌های دانش‌بنیان کرمان از متوسط کشور بالاتر است

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: پیشنهاد ما تشکیل کارگروهی برای تدوین پیش‌نویس یک گزارش اولیه برای موضوع ایجاد قانون مشخص در خصوص اس پی اکس است که بتواند به حل مشکلات کمک کند.

پورابراهیمی تصریح کرد: به نظر می‌رسد مقاومت در شرکت‌های بزرگ استان در زمینه ارتباط بین شرکت‌های اصلی و فرعی وجود دارد و یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ و پیمانکاران اصلی یک گزارش از عملکرد خود در این زمینه ارائه دهند.

وی گفت: شرکت‌های بزرگ یک گزارشی از عملکرد خود  در سه سال اخیر در زمینه مجموعه خدمات و کالاهایی که دریافت کردند افشا کنند که با چه روشی، از کدام مجموعه داخل و خارج استان، با چه قیمت‌ها و شرایطی دریافت کرده‌اند و شفافیت اطلاعاتی به بررسی دقیق‌تر کمک می‌کند و به همین دلیل نیاز به یک بانک اطلاعاتی داریم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با اشاره به اینکه از استاندار درخواست داریم استقلال پارک علم و فناوری در استان کرمان را به جدیت دنبال کنند، اظهار داشت: نباید سیاست‌های پارک علم و فناوری تنها از طریق یک دانشگاه نوشته شود بلکه این پارک باید متعلق به کل فضای علمی و تخصصی، مراکز علمی، دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی استان باشد.

پورابراهیمی بیان کرد: زمانی که مرکز نوآوری در کرمان راه‌اندازی شد ما توافق کردیم شرکت‌های  بزرگ لیست اقلام و مواد اولیه و نیازمندی‌های خود را ارائه دهند، اما هیچ گزارشی از این امر نداریم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: توان تخصصی در شرکت‌های دانش‌بنیان استان کرمان از متوسط کشور بالاتر است و نیازهای شرکت‌های بزرگ استان را می‌توانند به خوبی تامین کنند.

وی بیان کرد: باید یک گزارشی از سوی شرکت شهرک شهرک‌های صنعتی استان ارائه شود که چه تعداد صنایع به دلیل عدم سفارش کالا و یا تامین منابع مالی به عنوان پیش پرداخت تولید، تعطیل یا نیمه‌تعطیل شده‌اند ارائه دهند.

کالاهای مورد نیاز صنایع در داخل استان تولید شوند

علی زینی‌وند استاندار کرمان اظهار داشت: شرکت شهرک‌های صنعتی و شرکت‌های بزرگ نیازمندی‌ها و چه بخش از نیازمندی‌های آنها در استان تولید می‌شود را ارائه دهند، دلیل اینکه می‌گوییم کالاهای مورد نیاز صنایع و شرکت‌های بزرگ در استان تولید شوند صرفه‌جویی در زمان، هزینه و ایجاد اشتغال  است.

وی تصریح کرد: مسئول جمع‌آوری اطلاعات، اتاق بازرگانی است و همه دستگاه‌ها، صنایع بزرگ، شهرک‌های صنعتی و پارک علم و فناوری ملزم هستند اطلاعات خود را در این حوزه در اختیار آنها  قرار دهند.

استاندار کرمان بیان داشت: کشورهای پیشرفته به این نتیجه رسیده‌اند که صنایع بزرگ، اقتصاد آنها را متعادل و عدالت ایجاد نمی‌کند و به سمت صنایع خورد و اس پی اکس رفتند.

زینی‌وند عنوان کرد: باید شرکت‌های بزرگ استان طرح‌های توسعه خود را برای توازن و تعادل بخشی به توسعه استان ارائه دهند.

انتهای پیام/80018/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان صنایع کوچک صنایع کوچک و متوسط شرکت های بزرگ استان کرمان ارائه دهند صنایع بزرگ بزرگ استان طبیب زاده شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۸۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح روند صدور مجوزهای ایجاد ‌واحدهای‌ تولیدی و صنعتی ضروری است

ایسنا/خوزستان معاون اقتصادی استاندار خوزستان بر ضرورت اصلاح روند صدور مجوزهای ایجاد واحدهای صنعتی و تولیدی برای تحقق شعار سال خبر داد.

دکتر محمد راضی‌جلالی در گفت ‌و گو با ایسنا، اظهار کرد: ۱۵ تا ۱۶ سال است که محور شعار سال موضوعات اقتصادی است، امسال نیز فعالیت اقتصادی بزرگ مدنظر است و به این دلیل عنوان جهش تولید توسط مقام معظم رهبری به عنوان یکی از بخش‌های شعار سال انتخاب شده است.

وی ادامه داد: در پیوست شعار امسال الزام دیگری به عنوان مشارکت مردم در نظر گرفته شده است. برای محقق شدن شعار سال، در وهله اول باید موانع مربوط به تولید که تاکنون مانع از توسعه اقتصادی شده است را شناسایی و نسبت به رفع آن اقدام کنیم.

معاون اقتصادی استاندار خوزستان گفت: یکی از وظایف دولت تسهیل فرآیند فعالیت‌های اقتصادی است؛ در این زمینه روند صدور مجوزها و پاسخ به استعلام‌ها برای ایجاد واحدهای صنعتی و تولیدی اهمیت دارد که متاسفانه متقاضیان درگیر روندهای طولانی مدت و فرسایشی اداری می‌شوند.

راضی‌جلالی با تاکید بر ضرورت اصلاح روند صدور مجوزهای ایجاد واحدهای صنعتی و تولیدی افزود: در سال گذشته اقدامات خوبی صورت گرفت و درگاه ملی مجوزها در این سال راه‌اندازی و بخش مهمی از این فرآیندها اصلاح شد اما در خصوص اخذ استعلام‌ها که تعداد آن زیاد و زمانبر است، کمیته‌ای تشکیل و مقرر شد بر اساس دستورالعملی، فرآیند صدور مجوزها، به صورت نرم افزاری و با تعیین مدت زمان مشخص برای مهلت به پاسخ دهی توسط دستگاه‌های اجرایی باشد تا فرآیند استعلامات از مدت زمان چند ماهه به مدت کوتاه‌تری برسد و زمینه شکل‌گیری ظرفیت‌های اقتصادی فراهم شود.

تعاونی‌ها می‌توانند حضور مردم در اقتصاد را محقق کنند

معاون اقتصادی استاندار خوزستان افزود: از ابتدای روزهای کاری سال جاری، جلسه قرارگاه تحقق شعار سال به ریاست استاندار و با حضور تمام دستگاه‌های اجرایی برگزار شد و ماموریتی که برای دستگاه‌های اجرایی در نظر گرفته شد با لحاظ کردن همه شرایط بود و بر این اساس مقرر شد هر دستگاه اجرایی، علاوه بر موضوعات و برنامه‌های اصلی خود، سه اولویت کلان را با محوریت شعار سال طراحی کند و ظرف مدت دو هفته، برنامه خود را در اختیار استانداری قرار دهد.

وی با اشاره به ضرورت تحقق مشارکت مردمی، گفت: فعال کردن ظرفیت‌های مردمی به ویژه تعاونی‌ها اهمیت دارد. متاسفانه سهم تعاونی‌ها در تولید حداقل باید ۲۵ درصد باشد اما در استان حدودا ۵ درصد است. بسیاری از تعاونی‌ها در مسیر شکل‌گیری و فعالیت خود دچار مشکل شده و از گردونه تولید حذف شدند. تعاونی‌ها ظرفیت بسیار موثری هستند که می‌توانند بحث حضور مردم در اقتصاد را محقق کنند.

راضی‌جلالی گفت: در حوزه معاونت اقتصادی استانداری خوزستان، کارگروهی تشکیل و مقرر شد هماهنگی و برنامه‌ریزی لازم برای شکل‌گیری تعاونی‌ها متناسب با ظرفیت هر شهرستان و حتی محلات و مناطق مختلف انجام و آموزش‌های لازم داده شود. تسهیلات مشاغل خانگی، تبصره ۱۸ و سایر تسهیلاتی که در اشتغال و تولید موثر هستند، به حوزه‌هایی مانند مشاغل خانگی، تعاونی‌ها و کارگاه‌های کوچک هدایت می‌شوند تا شاهد افزایش حضور مردم در فعالیت‌های اقتصادی باشیم.

مرکز آموزش مهارت تعمیرات هواپیما به زودی در اهواز راه‌اندازی می‌شود

وی با اشاره به فعالیت‌ها و برنامه‌های معاونت اقتصادی برای تربیت نیروی کار ماهر در استان، ادامه داد: مهارت‌آموزی با محوریت اداره‌کل فنی و حرفه‌ای یکی از مسائلی است که توسط معاونت اقتصادی پیگیری می‌شود. برنامه‌هایی در حوزه مهارت‌آموزی برای ایجاد اشتغال پایدار و رفع نیاز صنایع بزرگ و کوچک در نظر گرفته شده است تا نیروی انسانی ماهر تربیت شود.

معاون اقتصادی استاندار خوزستان بیان کرد: به عنوان مثال جوشکاری زیر دریا و زیرآب یکی از مشاغلی است که تماما تخصصی و پردرآمد است. در استان ظرفیت کشتی‌رانی و بنادر وجود دارد و بسیاری از این‌ها نیاز به تعمیر دارند. همچنین تعمیرات خودروهای جدید و پلاک اروندی، تعمیرات دستگاه‌های خانگی، یخچال، کولر و... نیاز به نیروی ماهر دارد. دوره‌های آموزشی مهارتی این رشته‌ها توسط فنی و حرفه‌ای برگزار می‌شود که می‌تواند ظرفیت خوب اشتغال را با کم‌ترین هزینه فراهم کند.

راضی‌جلالی با اشاره به راه‌اندازی مرکز تعمیر موتور هواپیما در اهواز، افزود: تامین نیروی ماهر تعمیر موتور هواپیما نیز با همکاری شرکت هواپیمایی کارون و فنی و حرفه‌ای در حال انجام است. کارون یکی از معدود شرکت‌هایی که مجوز تعمیر موتورهای هواپیمایی را دارد و در حال حاضر نیروهای خوبی در آن فعالیت دارند. مرکز آموزش مهارت تعمیرات موتور هواپیما نیز به زودی در اهواز راه‌اندازی می‌شود که می‌تواند منجر به اشتغال جوانان مستعد در رشته‌های مکانیک، الکترونیک و... شود.

طرح زراعت چوب، از بزرگترین و اثرگذارترین طرح‌های تولیدی با مشارکت مردم است

وی با اشاره به یکی از طرح‌های اقتصادی در استان با مشارکت مردم گفت: طرح ملی زراعت چوب، یکی از بزرگترین و اثرگذارترین طرح‌های تولیدی با مشارکت مردم است؛ با برنامه‌ریزی صورت‌گرفته نهالستان‌های زیادی به وجود آمده است. در حالی که در سال گذشته تعداد نهالستان‌ها محدود بودند اما اکنون به بیش از ۱۴۰ نهالستان افزایش پیدا کرده است.

راضی‌جلالی افزود: در فاز اول بیش از ۷۰ هزار هکتار برای این طرح در نظر گرفته شده است. تعاونی‌های مردمی، دهیاری‌ها، شرکت‌های بزرگ و مالکان زمین کشاورزی می‌توانند در این طرح مشارکت داشته باشند. این طرح اکنون آغاز شده است و امیدواریم در چند سال آینده استان خوزستان تبدیل به مرکز تولید چوب و صنایع وابسته آن شود؛ خوزستان می‌تواند تبدیل به قطب تولید چوب و صنایع چوبی، کاغذی و سایر صنایع جانبی شود.

توسعه و تبیین فرهنگ کار در راستای تحقق شعار سال

وی با اشاره اینکه به دعوت رئیس کتابخانه‌های استان، با حضور دانشگاهیان و مدیران جلسه‌ای برگزار شد، اظهار کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم در استان، فرهنگ کار است و برای این‌که بتوان شعار سال را محقق کرد، مجموعه‌های دانشگاهی، آموزشی و فرهنگی باید بستر را برای توسعه و تبیین فرهنگ کار جهت جوانان فراهم کنند. فرصت‌های استان بی نظیر است و بیان توانمندی و فرصت‌ها، باعث امیدآفرینی است چون اگر امید نباشد کاری انجام نمی‌شود.

معاون اقتصادی استانداری خوزستان عنوان کرد: در این جلسه همچنین مقرر شد با حضور دانشگاه‌ها و نهادهای فرهنگی، پارک علم و فناوری و کتابخانه‌ها، کارگروهی شکل گیرد و نسبت به برگزاری کارگاه‌های آموزشی و کارگاه‌های کسب و کار مرتبط با شعار سال اقدام کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واحدهای صنعتی دانش بنیان ۲۸ درصد رشد داشته است
  • ۲۲ واحد صنعتی و معدنی در زنجان به چرخه تولید بازگشت
  • بازگشت ۲۲ واحد صنعتی و معدنی در استان زنجان به چرخه تولید
  • جهش تولید در دل روستا‌/ تولید ۶ هزار تن لوله و ۵ هزار ماشین آلات در روستای کوچک
  • پایش و عارضه یابی واحدهای صنعتی منجر به توسعه تولید و اشتغال می شود
  • ایران به کوچک‌ترین تهدید نظامی بزرگ‌ترین پاسخ‌ را خواهد داد
  • ضرورت اصلاح روند صدور مجوز‌های ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی
  • پایش ظرفیت تولید ۴۷۰ واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی استان یزد/بازگشت ۸۰ واحد صنعتی به چرخه تولید
  • اصلاح روند صدور مجوزهای ایجاد ‌واحدهای‌ تولیدی و صنعتی ضروری است
  • اشتغال زایی، اولین آورده توسعه معادن کوچک برای اقتصاد