Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها - معاون استاندار فارس گفت: برای روغن مشکل جدی در استان داریم و تقاضا داریم درباره تامین مایحتاج کالای مردم نسبت به تخصیص واقعی اقلام استان همت کنید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ظفر افشون ظهر امروز در جلسه ستاد تنظیم بازار استان فارس درباره واقعی بودن قیمت برخی از اقلام نظیر مرغ اظهار داشت: کارشناسان امر معتقدند که قیمت برخی از کالاها نظیر مرغ با واقعیت همخوانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: برخی از اقلام با توجه به همجواری با دیگر استان‌ها و تاثیر بازار آنها بر روی هم بهتر است که منطقه‌ای لحاظ شود و نسخه واحد برای همه استان‌ها ارائه کردن کار قیمت‌گذاری را مختل کرده است.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه ملزم به رعایت مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور هستیم اما در استان با واقعیت‌هایی روبه‌رو می‌شویم، افزود: 5  میلیون نفر جمعیت استان است اما روغن تخصیص یافته جوابگو نیست و ابزار فشاری بر وزارت خانه برای افزایش سهمیه نداریم.

افشون با بیان اینکه باید از هر راهی شده نیاز مردم را تامین کنیم، بیان کرد: در مرغ هم آنچه در مرکز و ستاد تنظیم بازار مطرح شده رعایت نمی‌شود در نتیجه مجبور به انجام راهکارهایی هستیم که نیاز بازار را تامین کنیم.

وی با بیان اینکه تقاضا این است که سازمان حمایت این مشکلات، ایرادات و ابهامات را حل کند، عنوان کرد: برای روغن مشکل جدی در استان داریم و تقاضا داریم درباره تامین مایحتاج کالای مردم نسبت به تخصیص واقعی اقلام استان همت کنید.

اثر ارز 4 هزار و 200 تومانی در معیشت مردم دیده نمی شود/ پورابراهیمی: تورم کالاهای اساسی نشانه ناکارآمدی دولت استتخصیص ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی برای 6 ماهه نخست 1400رئیس کل بانک مرکزی: 9.2 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای تأمین کالاهای اساسی پرداخت کردیم‌دولت توجیهی برای گرانی کالاهای اساسی در سال آینده ندارد

افشون با بیان اینکه بازرسان باید در روزهای سال پر رنگتر ظاهر شوند تا مردم نظارت را احساس کنند، تصریح کرد: از محل درآمد حاصل از جرایم چیزی به استان برنمی‌گردد اگر این عددی که از جرایم به حساب مرکز واریز می‌شود به استان بازگشت داده شود می‌توان معوقات بازرسان را پرداخت کرد.

در ادامه این جلسه کیومرثی، معاون جهاد کشاورزی فارس به میزان تولید مرغ در استان اشاره و بیان کرد: از نظر تولید مرغ نه تنها در استان مشکلی وجود ندارد بلکه مازاد تولید نیز داریم و تولیدکنندگان با وجود مشکلات بسیار از جمله کرونا و مسائل اقتصادی همچنان تولید را ادامه می‌دهند.

وی با تاکید بر افزایش هزینه تولید به دلایل مختلف از جمله کمبود نهاده‌ها و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل گفت: با این حال به نظر می‌رسد که قیمت عرضه شده مرغ در بازار با یک قیمت غیرواقعی باشد چراکه با همه این احوالات تولید کاهش نداشته و قیمت تمام شده محصول نیز با آنچه در بازار عرضه می‌شود متفاوت است.

کیومرثی از احیای 24 واحد تولید نهاده در استان سخن گفت و افزود: برای پردازش نهاده‌ها و میزان مصرف آنها سامانه‌ای طراحی شده است همچنین پایش و کنترل مرغداری‌ها به صورت هفتگی با استفاده از یک نرم‌افزار انجام می‌شود تا اصول بهداشتی نیز رعایت شود.

مورد دیگری که در جلسه امروز مطرح شد این بود که بازرسی اصناف 50 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است این موضوع در کنار بازرسی دیگر دستگاه‌ها موجب تهدید تولید می‌شود و منجر به این می‌گردد که تولیدکننده نسبت به تولید دلسرد شود.

پیشنهادی که افراد حاضر در جلسه مطرح کردند، قیمت‌گذاری منطقه‌ای، تفویض اختیار در قیمت‌ها به استان‌ها و عدم الزام تولیدکنندگان به استفاده از نهاده‌های یارانه‌ای بود تا هر تولیدکننده که مایل بود با قیمت آزاد نهاده را تهیه کند.

همچنین دستگاه‌های حاضر در جلسه اعلام کردند که یک نسخه برای همه کشور جوابگو نیست و هرج و مرج اقتصادی به وجود می‌آید بهتر است هر استان متناسب با فرهنگ خود امور را پیش ببرد.

انتهای پیام/424/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کالاهای اساسی استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۸۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی

بنابر آمار پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن مرغ در کشور وجود دارد که با احتساب سرانه مصرف ۳۰ تا ۳۲ کیلوگرم مرغ به ازای هرنفر و استفاده حداکثری از ظرفیت واحدهای مرغداری، برای تولید حداقل یک میلیون تن مرغ مازاد باید برنامه ریزی صادراتی داشت تا تراز تجاری صنعت به سمت مثبت شدن پیش رود.

طی ماه های اخیر وزارت جهاد سیاست افزایش جوجه ریزی های ماهانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون قطعه را در راستای تنظیم بازار اتخاذ کرده که با احتساب مصرف داخل، این میزان تولید از نیاز کشور بالاتر است، بنابراین نه تنها برای ذخایر استراتژیک نیازی به واردات نداریم، بلکه صادرات مستمر به عنوان راهکار موثر در پایداری تولید و تنظیم بازار باید دنبال شود به طوری که با اعمال حمایت های لازم از صادرات، بازارهای جدید حتی خارج از منطقه بازاریابی شود که در صورت تحقق، ارزآوری قابل توجهی خواهیم داشت.

در همین ارتباط مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر آمار طی ۲ ماه اخیر بیش از هزارتن مرغ به عراق صادر شده است. بناداریم صادرات مرغ به عنوان یک مقوله انجام شود چراکه با زیرساخت های کنونی واحد های  مرغداری امکان صادرات ۳۰۰ هزار تن مرغ در سال وجود دارد. لذا با افزایش میزان جوجه ریزی ها می‌توان بخشی از نیاز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتنی مرغ کشورهای اطراف را تامین کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود: سالانه ۳.۶ دوره جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد که اگر آن را به ۴ دوره ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه ریزی افزایش دهیم، مازاد تولید را باید به بازارهای هدف صادر کرد. اگر میزان جوجه ریزی ها با زیرساخت های فعلی  را به ۶ دوره افزایش دهیم، امکان صادرات مرغ تا مرز یک میلیون تن و حتی تولید مرغ سایز هم وجود دارد.

صادرات مستمر مرغ باید در دستور کار قرار گیرد

در ادامه علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: مرغداران در راستای سیاست وزارت جهاد جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه به سبب تولید بالا، ماه های پرمصرف را بدون تنش پشت سر گذراندیم. علی رغم افزایش سرمایه گذاری بالا ناشی از ازدیاد جوجه ریزی ها، مرغداران نه تنها سودی عایدشان نشد، بلکه در حال زیان هم هستند که با استمرار این روند تولید دچار چالش می شود.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به سیاست وزارت جهاد، برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که مازاد تولید به بازارهای هدف صادر شود، کما اینکه از قبل از عید این امر آغاز شده است، اما انتظار می رود که روند صادرات تسریع شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه جمع آوری و خرید تضمینی تاثیر مقطعی در کاهش زیان مرغداران دارد، افزود: در شرایط کنونی  امکان جمع آوری کل مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد و از طرفی مرغ های جمع آوری شده در مقطعی باید به بازار عرضه شود که بدین ترتیب جمع آوری مرغ مازاد توسط پشتیبانی امور دام اثر مقطعی دارد.

او صادرات مرغ را موثرین راهکار تنظیم بازار دانست و گفت: موثرین راهکار بالا نگه داشتن تولید مرغ در کشور که تامین کننده نیاز مرغداران باشد، فراهم کردن زمینه صادرات مستمر به کشورهای منطقه و بیرون منطقه است که علاوه بر ایجاد ارزآوری به افزایش اشتغال هم کمک می کند.

با توسعه صادرات مرغ دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده نیست

بنابر آمارهای اعلامی در فروردین ماه حدود ۱۴۰میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است که برمبنای تخم مرغ هایی که به دستگاه رفته برآورد می شود که جوجه ریزی اردیبهشت به همین رقم برسد، درحالی‌که جوجه ریزی ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون قطعه ای جوابگوی نیاز کشور است که براین اساس مسئولان سیاست گذار در راستای پایداری تولید و جلوگیری از زیان مرغداران باید تمهیداتی برای مازاد تولید اتخاذ کنند.

در ادامه ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال حداقل ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزارتن مرغ صادر شود که براین اساس صادرات مرغ با احتساب هرکیلو ۲ دلار حداقل ۶۰۰ میلیون دلار ارزآوری دربردارد صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست با صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی برای واردات نهاده دامی نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد صنعت طیور وابسته به درآمدهای نفتی است، افزود: با توجه به سیاست وزیر جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها بعداز سال ها صادرات مرغ در اسفند آغاز شد که با استمرار این روند نتایج ملموس خواهدشد در اسفندماه صادرات مرغ تنها به عراق انجام شد، اما در حال برنامه ریزی برای صادرات مستمر مرغ به دیگر بازارهای کشورهای همسایه هستیم.

پتانسیل صادرات بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف

همچنین حبیب اسداله نژاد کارشناس صنعت طیور و مدیرعامل اسبق اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: بنابر آمار روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن معادل ماهانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزارتن گوشت مرغ مورد نیاز کشور است که براین اساس ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگو است جوجه ریزی۱۵۰ میلیون قطعه ای  شک برانگیز است چراکه بنابه دلایل متعدد از جمله کمبود جوجه، امکان تامین  این میزان از طریق واردات وجود ندارد و دومین موضوع در صورت تحقق جوجه ریزی ماهانه ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه، بازاری برای این حجم تولید وجود ندارد.

اسداله نژاد با بیان اینکه فاکتورهای متعددی در صادرات مرغ باید  رعایت شود، افزود: اولین فاکتور برای صادرات نیازمند کاهشی بودن قیمت تمام شده تولید است و همواره  اتخاذ تصمیمات خلق الساعه و تعرفه صادراتی باید حذف شود تا برنامه ریزی برای صادرات مستمر دچار چالش نشود بنابر آمار ظرفیت تولید بیش از ۳ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که اگر از پتانسیل ها بدرستی استفاده شود، امکان صادرات سالانه بیش از ۶۰۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد.

با توجه به جوجه ریزی ماه های اخیر، بازار مرغ در ثبات و آرامش به سر می برد به طوری‌که علی رغم سنوات گذشته نه تنها دیگر برای تامین ذخایر استراتژیک  و تنظیم بازار داخل نیازی به واردات نداریم، بلکه از ایام پایانی سال گذشته صادرات مرغ بعد از گذشت ۲۵ تا ۲۶ سال در دستور کار قرار گرفت که امید می رود با اعمال حمایت های لازم و برنامه ریزی مناسب، صادرات مستمر و پایدار دنبال شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • بازگشت تیم ملی قایقرانی مردان و زنان ایران به میهن
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • قیمت طلا در کشور برچه اساسی تغییر می کند؟ | پیش بینی از قیمت طلا و سکه در روزهای آینده
  • ۱۰۱ میلیون دلار ارز به نیازهای خدماتی تخصیص داده شد
  • تولید برق هسته‌ای به بیش از ۳۰۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد
  • نظارت مستمر بر تامین کالاهای اساسی انجام می‌شود