Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-20@00:01:10 GMT

شرط کاهش قیمت خودرو در بازار؟

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۹۱۰۳

بازار خودرو روزهای نسبتا آرامی را سپری می‌کند و همزمان با ثبات قیمت ارز قیمت خودرو نیز از ابتدای هفته تاکنون ثابت مانده است؛ در این بین اما متقاضیان خودرو به امید کاهش قیمت‌ها از این بازار کوچ کرده‌اند و تنها معدود مصرف‌کنندگان واقعی در این بازار حضور دارند. ناطقان: بسیاری از فعالان بازار معتقدند این رکود کشدار تحت‌تاثیر انتار برای کاهش قیمت‌ها رد بازار رخ داده و همچنان بسیاری از خریداران بالقوه منتظر کاهش قیمت‌ها رد بازار هستند تا تقاضایشان را بالفعل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محمدرضا نجفی منش، عضو اتاق بازرگانی تهران، در خصوص دلیل شکل‌گیری انتظارات کاهشی در بازار خودرو به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: افزایش اخیر قیمت خودرو در بازار با سرعتی غیر قابل باور اتفاق افتاد و مشتریان همچنان خود را با این بازار هماهنگ نکرده‌اند. این رشد نجومی و ناگهانی قیمت، سبب شکلگیری حبابی بزرگ در بازار شد و معمولا وقتی قیمت کالایی به صورت حبابی افزایش پیدا کند، انتظارات بر ترکیدن حباب متمرکز می‌شود.

 به گفته وی با کاهش قیمت ارز و روند کاهشی در بازارهای موازی، قیمت خودرو نیز کاهش خواهد یافت ولی در شرایط فعلی نوسان بازارها و تاثیرپذیری بازار ارز از مناقشات سیاسی نوعی بلاتکلیفی را ایجاد کرده است اما به محض ایجاد ثبات در این بازارها، کاهش قیمت در بازار خودرو نیز محتمل است.

وی با اشاره به اینکه این انتظار برای کاهش قیمت بازار انتظاری طبیعی و درست است، گفت: موضوع اینجاست که برخی معتقدند باید قیمت کارخانه نیز کاهش یابد این در حالی است که فاصله قیمت کارخانه با بازار فاصله‌ای قابل توجه است . اتفاقا همین فاصله عجیب و غریب سبب شد بسیاری از خریداران خودرو صاحب رانت های عجیب و غریب شوند چرا که می توانستند خودرویی که از کارخانه گرفته‌اند را حتی بیش از دو برابر قیمت در بازار آزاد بفروشند.

 این فعال صنعت قطعه سازی ادامه داد: همه این عوامل زمینه را برای زیان دهی صنعت خودرو فراهم کرد و بررسی صورت‌های مالی خودروسازان نشان میدهد این صنعت زیان هنگفتی را در همین سال‌ها که رشد تورم ، افزایش رعدآسای قیمت خودرو را به همراه داشته است، تجربه کند.

 به گفته وی ساختار قیمت‌گذاری در ایران زیان عجیبی را متوجه یکی از بزرگترین صنایع غیرنفتی ایران کرد و در این میان کمبود قطعه و تاثیر تحریم‌ها نیز سبب شد حجم تولیدات دستخوش کاهش گردد.

شرط کاهش قیمت خودرو در بازار چیست؟

نجفی‌منش در خصوص علت زیان‌دهی این صنعت طی سال‌های اخیر گفت: در هیچ جای دنیا قیمت خودرو در خارج از کارخانه تعیین نمی‌شود و خود کمپانی‌ها قیمت خودرو را تعیین می‌کنند اما در ایران قیمت کارخانه خودرو را در جایی مانند شورای رقابت و خارج از خود کارخانه تعیین می‌کنند که منجر به ضرردهی کمپانی‌ها می‌شود.

وی در ادامه افزود: قیمت‌گذاری دستوری زمینه زیان‌دهی صنعت خودرو را ایجاد کرد، این قیمت‌گذاری با هدف ایجاد شرایط خرید برای مصرف‌کننده در دستور کار قرار گرفت اما تفاوت شدید قیمت‌ها سبب شده است که مصرف‌کننده نیز در بازار متضرر شود.

نجفی منش در ادامه گفت: در حال حاضر به صورت امتحانی قیمت‌گذاری دستوری در یکی از کمپانی‌های تولید کننده خودروهای دیزل متوقف شده است و از آنجا که تولیدات این کمپانی کمتر از سایر خودروسازهای کشور است به آن اجازه داده شده است تا برای خودروهای خود قیمت تعیین کند.

وی در ادامه افزود: توقف قیمت‌گذاری دستوری در این کمپانی تاکنون منجر به کاهش زیان‌دهی این خودروساز شده است و در آینده نیز به احتمال زیاد قیمت خودروهای موجود در بازار این کمپانی کاهش پیدا خواهد کرد.

این عضو اتاق بازرگانی در آخر در خصوص احتمال کاهش قیمت خودرو گفت: من مطمئن هستم افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو منجر به کاهش قیمت در بازار خواهد شد چرا که تقاضای غیر واقعی موجود را از میان می‌برد و به تدریج منجر به متعادل شدن بازار می‌گردد.

به گفته وی کاهش سود دلالان مهمترین اقدامی است که سیاستگذار برای مدیریت بازار باید در دستور کار قرار دهد در حالی که ابزار قیمت‌گذاری در بسیاری از موارد به کمک دلالان می‌آید. منبع: خبر انلاین برچسب ها: کاهش قیمت ، خودرو ، بازار

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کاهش قیمت خودرو بازار قیمت خودرو قیمت کارخانه قیمت گذاری کاهش قیمت زیان دهی قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۹۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژو پارس گران شد/ افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو کلید خورد؟

آفتاب‌‌نیوز :

به دنبال صدور مجوز تغییر قیمت پژوپارس به نظر می‌رسد طی روز‌های آینده قیمت جدید سایر خودرو‌های داخلی هم توسط خودروسازان اعلام شود.

سرانجام بعد از کشمش‌های فراوان بر سر زیان انباشته خودروسازان امروز ایران خودرو از افزایش قیمت یکی از محصولات پرتقاضای خود که از سال گذشته تولید آن حاشیه‌های بسیاری داشت خبرداده است.

براساس اعلام ایران خودرو قیمت پژوپارس که مدت‌ها تغییری نکرده بود با دریافت مجوز ۴۴۵ میلیون و ۷۴۲ هزارو ۳۰۰ تومان تعیین شده است و متقاضیان باید برای تکمیل وجه قیمت‌های جدید را در قرارداد‌های خود لحاظ کنند.

البته نکته مهم اینجاست با صدور مجوز تغییر قیمت پژوپارس به نظر باید منتظر افزایش قیمت کارخانه‌ای سایر انواع خودرو‌های داخلی بود و طی روز‌های آینده قیمت جدید سایر خودرو‌های داخلی هم توسط شرکت‌ها اعلام شود.

اما داستان پژوپارس در سال گذشته چه بود که در نهایت امسال به عنوان نخستین خودرو مجوز افزایش قیمت را دریافت کرده است.

مردادماه سال گذشته بود که شرکت ایران خودرو بنا بر تصمیم سازمان ملی استاندارد مبنی بر توقف تولید این خودرو، پایان تولید خودروی پژوپارس را در تمامی سایت‌های تولیدی خود اعلام و سورن پلاس را به عنوان خودروی جایگزین معرفی کرد. این شرکت طبق اخطار سازمان ملی استاندارد مبنی بر اینکه پژوپارس تا نیمه اسفندماه فرصت تولید خواهد داشت، نسبت به توسعه خط تولید سورن پلاس برنامه ریزی کرده بود.

با این حال سازمان ملی استاندارد با توجه به تعهد تحویل حدود ۱۰۰ هزار دستگاه پژوپارس توسط ایران خودرو، اعلام کرد که این خودرو تا بهار سال آینده برای پاسخ به تعهدات معوق تولید خواهد شد تا مشتریان این محصول نگران تحویل خودروی خود نباشند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • پژوپارس LX امروز در بازار چقدر قیمت خورد؟
  • پژو پارس ۹۰۰ میلیون تومانی در راه است؟
  • فولکس‌واگن‌های ارزان‌قیمت آماده ورود به بازار
  • پژو پارس گران شد/ افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو کلید خورد؟
  • افزایش ۱۵۰ میلیون تومانی قیمت پژو پارس درب کارخانه/ دلار در مرکز مبادله ثابت مانده است/ جا برای خودرو‌های وارداتی در بنادر نداریم/ واکنش رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به واگذاری پرسپولیس به بانک‌ها
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو کلید خورد؟
  • قیمت رانا در بازار امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش باورنکردنی قیمت کارخانه ای پژو پارس
  • شیب کاهش قیمت خودرو تند شد/ آخرین قیمت سمند، کوییک، شاهین، ساینا، دنا و تارا + جدول
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳؛ تداوم کاهش جزیی قیمت‌ها در بازار