Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، منوچهر متکی وزیر اسبق امورخارجه جمهوری اسلامی در برنامه «سعادت آباد» رادیو تهران در پاسخ به اینکه آیا تحرکات اخیر بایدن پس از نشستن بر کرسی ریاست جمهوری، خارج کردن اسم انصارالله یمن از لیست گروه های تروریستی و عدم حمایت از بن سلمان چراغ سبز به ایران محسوب می شود؟ گفت: سعودیها در حمله به یمن آمریکا را فریب دادند و گفتند این حملات کوتاه مدت خواهد بود و نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوباما در اواخر دوران ریاست جمهوری خود تلاش کرد تا سعودی ها با یمن صلح کنند و عدم پیروزی خود را بپذیرند. سعودی ها وقت بیشتری خواستند تا این بحران را خاتمه دهند اما هدف اصلی آنها خرید زمان برای تغییر ریاست جمهوری در آمریکا و روی کار آمدن جمهوری خواه ها بود و همین اتفاق هم افتاد و ترامپ هم در این 4 سال از سعودی ها حمایت کرد اما نتیجه نگرفت.

وی با اشاره به اینکه بایدن به دنبال ادامه سیاست سنتی دموکرات ها است گفت: بایدن می خواهد بتواند کاری که اوباما در آن موفق نشد را به سرانجام برساند . پرونده خاشقچی به عنوان لکه ننگی برای جمهوری خواهان و دولت ترامپ است با اشاره به اینکه آنها به خاطر منافع آمریکا از جنایت دولت سعودی چشم پوشی کرده اند و این امر برای آمریکا قابل دفاع نبود به همین دلیل بایدن احساس می کند برگی را به دست آورده تا موضع جدیدی نسبت به عربستان سعودی اتخاذ کند. اگرچه این به معنای تغییر ساختارهای آمریکایی ها نیست. کماکان دولت عربستان بهترین خریدار تسلیحات آنهاست، بازارها و نفت عربستان در اختیار آمریکا است. لذا تغییری در سیاست کلی امریکا مبنی بر تابعیت عربستان در سیاست های آمریکا تغییری ایجاد نخواهد شد. اما در بحث انصارالله یمن و موضع بایدن نسبت به بن سلمان که معلوم نیست چقدر جدی است، نسبت به ایران اشاراتی نمی بینم.

عربستان به طور کامل تحت اراده آمریکایی ها است

متکی درباره فشار واشنگتن بر ریاض در جمع آوری نیروهای واکنش سریع این کشور و دخالت علنی در سیاست های آن اظهار داشت: آمریکایی ها مشکلی در این بین نمی بینند. آنها نظاماتی سیاسی را پس از جنگ سرد برای منطقه تنظیم کردند و دست بردار هم نیستند حتی با بیداری اسلامی که در مصر و تعداد دیگری از کشورهای اسلامی به وقوع پیوست بزرگترین دغدغه آمریکا برهم خوردن این آرایش سیاسی بود. عربستان به طور کامل تحت اراده آمریکایی ها است. آنها ساز و کارها را به گونه ای تنظیم کرده اند که سعودی ها صرف نظر از اینکه چه کسی در حکمرانی باشد کمترین اراده ای از خود برای تصمیم گیری ندارند. نمونه مشابه آن شاه است که با قدرت فراوان در منطقه توسط سفیران آمریکا و انگلستان هدایت می شد.

آمریکایی ها قادر به تحقق اهداف خود در منطقه نیستند

وی با اشاره به حملات اخیر آمریکا به مواضع جبهه مقاومت در سوریه تصریح کرد: مشکل آمریکایی ها در منطقه به ویژه در دو دهه اخیر محوری و زیرساختی است و آن هم این است که هر آنچه را که می خواهند محقق کنند نمی توانند و جلوی هرچیزی راکه می خواهند بگیرند را هم نمی توانند. لذا برخی از تحرکات آنها برای این است که بگویند در منطقه فعالند. روز به روز هم شرایط برای آنها بدتر می شود به طوریکه مخالفت با آمریکا در عراق در حال یکپارچه شدن است.

وزیر امورخارجه پیشین در ادامه از عدم داوطلبی خود برای انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و گفت: من داوطلب انتخابات نخواهم بود ولی با تمام قدرت در خدمت انتخابات 1400خواهم بود.

سخنگوی شورای وحدت با اشاره به اینکه این شورا بررسی گفتمان لازم برای انتخابات 1400 را با تصویربرداری از شرایط جامعه و مردم، فرمایشات مقام معظم رهبری و شرایط بین الملل آغاز کرده و چند جلسه در مورد آن بحث شده است گفت: ان شاء الله تا پایان سال تم گفتمانی ما مشخص می شود. بر اساس این تم، شعار انتخاباتی تعریف می شود. گام دوم ما بررسی شاخص ها است و اینکه رئیس جمهور بعدی بر اساس گفتمان شورا و شرایط کشور چه ویژگی هایی باید داشته باشد. گزینه های ما در فروردین ماه معرفی می شوند اگرچه در این شورا بحث حجت الاسلام رئیسی مطرح شده و در صورت ورود ایشان به انتخابات شورای وحدت به صورت یکپارچه و قوی از وی حمایت خواهد کرد. اگر کثرت کاندیداهای یک سامانه فکری تا آخر خط بماند دلیلی بر عدم موفقیت خواهد بود. پس باید به انتخاب نامزد واحد رسید و این کار در شرایطی که برخی مدعی اصلح بودن هستند کار آسانی نیست. در چنین شرایطی تحلیل درست این است که تنها نامزدی که می تواند موجب وفاق بین نیروهای ولایی و اصولگرا شود حجت الاسلام رئیسی است.

مشارکت بالای مردم در انتخابات پشتوانه جهانی ایران موثر است

وی درباره نقش مشارکت حداکثری در پشتوانه اقتدار بین المللی کشور گفت: همیشه پس از انتخاباتی که مشارکت بالایی داشتیم، فضای بین المللی گفتگویی با استقبال از فضای جدید بوده است صرف نظر از اینکه گزینه ما مقبول آنها باشد یا نباشد. بنابراین مشارکت بالای مردم در پشتوانه جهانی ایران موثر است و دولتی که با آراء بالا سر کار می آید از پشتوانه قوی تری برای حضور در مجامع بین المللی برخوردار است. شرایطی که به ویژه در سال های اخیر بوده و مردم در سختی و ناراحتی زیاد هستند زمینه ای برای عدم مشارکت را فراهم آورده است. در این شرایط گفتمان ها، تحلیل شرایط  و  برنامه  ارائه شده می تواند نگاه مردم را تا حدودی تغییر دهد. ما در این مرحله برای سخن گفتن با مردم راحت نیستیم. مردم حرفهای زیادی از مردم شنیده اند و خلاف آن را دیده اند بنابراین حرف برنامه ای و متواضعانه کسانی که می خواهند وارد عرصه شوند و عذرخواهی کسانی که در حوزه مدیریتی مسبب این مشکلات بودند می تواند برای مردم امید ایجاد کند به عنوان مثال تحول در قوه قضاییه نگاه مردم را عوض کرد. مردم احساس کردند مبارزه با فساد جدی است، آنها احساس کردند ثروت و قدرت برای چپاول کارساز نخواهد بود و با آن مقابله می شود. پرونده تحول در قوه قضاییه در این دو سال شاهد این مدعاست.

متکی با اشاره به انقلابی بودن مجلس یازدهم گفت: مقام معظم رهبری انقلابی و قوی بودن را ویژگی این مجلس دانستند. اگرچه این مجلس نیاز به انسجام و طراحی های جدی تر دارند. مجلس شورای اسلامی متحول شده و دنبال کمک و خدمت به مردم است. ممکن است هنوز راهکار درست انتخاب نشده باشد اما بارقه امید دوم در مردم ایجاد شده است.

اقتصاد مقاومتی باید باور دولت ها باشد

وی با اشاره به قوه مجریه به عنوان مهمترین عنصر حکمرانی کشور اظهار داشت: 8 سال با حضور این قوه در کشور گذشت. ما بنای ارزیابی عملکرد این قوه را در این مجال نداریم. اما آنچه مشخص است این است که ریل های ریل ‌گذاری های انجام شده نیازمند اصلاح مسیرند. بخشی از مشکلات ما به خاطر جهت گیری های داخلی و بین المللی است. اقتصاد مقاومتی به عنوان راهبرد 14 ساله مقام معظم رهبری باید باور دولت باشد. تا زمانیکه اعتقاد این است که اقتصاد همان اقتصاد لیبرالی است مشکل وجود خواهد داشت ولی اقتصاد مقاومتی خود یک اقتصاد پویا است. اگر در آغاز کار می گوییم با کدخدا می بندیم 6 سال می گذرد و این روال جواب نمی دهد.

متکی در ادامه این گفتگوی رادیویی گفت: اگر حجت الاسلام رئیسی ورود به انتخابات را نپذیرند شرایط مقداری پیچیده خواهد شد. یکی از گام هایی که باید برداشته شود؛ وحدت قرارگاه های انتخاباتی به عنوان کاری ضروری است یعنی شورای ائتلاف، شورای وحدت و مجموعه های دیگر باید در یک عرصه میدان داری کنند و به گزینه واحدی برسند.

دولت شهید رجایی؛ بهترین دولت انقلابی

وی در پاسخ به این پرسش که کدام دولت را از ابتدا تا امروز در انقلاب اسلامی از جهت رعایت شاخص های انقلابی گری در سیاست خارجی موفق می دانید گفت: پاسخ به این پرسش کار راحتی نیست چون در دولت های مختلف فراز و نشیب های زیادی وجود داشته است. شهید رجایی که به ریاست جمهوری رسید برای سخنرانی به بهشهر رفت. پیرمردی در بهشهر مغازه دار بود. با اینکه انسان متدینی بود اما پس از انقلاب با شرایط کج افتاد و در هیچ یک از مراسم انقلاب شرکت نکرد. وقتی شهید رجایی به بهشهر رفت درب مغازه خود را بست و برای سخنرانی وی رفت چرا که اعتقاد داشت شهید رجایی از جنس مردم است. بنابراین من مایلم از دولت شهید رجایی نام ببرم اگرچه این دولت عمر کوتاهی داشت.

دولت کنونی و دولت اصلاحات، متر غرب گرایانه داشتند

متکی تصریح کرد: در دولت های بعدی هم قوت و ضعف وجود داشت با در نظر گرفتن متر جهت گیری دولت ها دو دسته دولت داشتیم. برخی از این دولت ها مثل دولت های اصلاحات اول و دوم و دوره کنونی متری غرب گرایانه داشته و دارند و دسته دوم دولت هایی هستند که حداقل در شروع متر غرب گرایانه نداشتند. آنها الزاما ضد غرب نبوده اند اما همه تخم مرغ های خود را هم در سبد غرب نگذاشته اند. من معتقدم شعار بی همگان به سر شود، بی غرب به سر نمی شود فرمانی غلط برای حکمرانی در جمهوری اسلامی ایران است. 

مصوبه اخیر مجلس اقتدار جمهوری اسلامی را نشان داد

وزیر امورخارجه پیشین درباره توافق اخیر دولت با آژانس انرژی هسته ای گفت: دیپلماسی یعنی اعلام مواضع محکم ، تلاش محکم برای مصوب کردن مواضع عمومی و داشتن انعطاف انقلابی تا اصول خدشه دار نشود. مصوبه اخیر مجلس اقتدار ما را نشان داد. اگر طرف مقابل احساس کند دست ما خالی است هر طور بخواهد می تازد .اگر آنها احساس کنند ما همیشه در NPT  می مانیم و به پروتکل الحاقی با وجودی که داوطلبانه است برای همیشه پایبند می مانیم  فشار خود را افزایش می دهند. ما در برخورد با این مسئله در مذاکرات و تصمیم ها باید اقتدار خود را نشان دهیم . این تصمیم درست بود. آنها دیدند چیزی که نقطه قوت آنها بود در حال از دست رفتن است بنابراین رئیس آژانس به ایران آمد و درخواست کرد تا پروتکل متوقف نشود . به اعتقاد من مصوبه مجلس با قدرتی که تولید کرد باعث شد آنها علیرغم فشار آلمان، انگلیس و فرانسه شرایط ما را بپذیرند. پروتکل الحاقی دو وجه دارد اعزام کارشناس بدون محدودیت زمانی و مخابره اطلاعات دوربین ها. در حال حاضر این امکان برای بازرسان آژانس وجود ندارد که هر وقت بخواهند از مراکز بازدید کنند . اطلاعات دوربین ها هم که برای آنها تا سه ماه مخابره نمی شود.

وی درباره اختلافات بین دولت و مجلس در اجرای مصوبه اخیر مجلس گفت: نمایندگان مجلس با روش بهتری می توانستند این توافق را مدیریت کنند؛ اختلاف بین این دو نهاد قابل حل است؛ عناصر بحث را هم مقام معظم رهبری مشخص کردند مصوبه خوب است، دولت اجرا می کند، آژانس اگر تقاضا دارد این فرمول قابل انجام است که فیلم ها ارسال نمی شود تا تحریم ها برداشته شود.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: اصلاحات منوچهر متکی وزیر امور خارجه دولت های غرب گرا مذکره مجلس یازدهم انتخابات ریاست جمهوری مقام معظم رهبری ریاست جمهوری آمریکایی ها شهید رجایی سعودی ها دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۰۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنایع وابسته به پهپاد و موشک ایران/ وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت توسط آمریکا/ روایت امیرعبداللهیان از رایزنی‌های دیپلماتیکش در نیویورک/ حمله اسرائیل به پایگاه‌های دفاع هوایی در جنوب سوریه

 

بین الملل تابناک: اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنایع وابسته به پهپاد و موشک ایران، وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت توسط آمریکا، روایت امیرعبداللهیان از رایزنی‌های دیپلماتیکش در نیویورک، حمله اسرائیل به پایگاه‌های دفاع هوایی در جنوب سوریه و شروع طولانی‌ترین انتخابات جهان در هند از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنایع وابسته به پهپاد و موشک ایران

 وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنج‌شنبه تحریم‌های جدیدی علیه صنایع و شرکت‌های ساخت پهپاد و تامین فولاد خوزستان را اعمال کرد.

 وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد در واکنش به پاسخ موشکی ایران علیه اسرائیل، تحریم‌های جدیدی علیه تهران اعمال کرده است زیرا بایدن به جای واکنش نظامی درصدد پاسخ اقتصادی است.

خانم جنت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت که تحریم‌های جدید برنامه‌های ساخت موشک و هواپیماهای بدون سرنشین ایران را هدف قرار می‌دهد. از اهداف این تحریم‌ها تولید فولاد در ایران عنوان شده است که به گفته مقامات آمریکایی از سال ۲۰۲۱ در دستور کار دولت آمریکا قرار داشت.

به گفته وزارت خزانه داری، ایالات متحده در سه سال گذشته بیش از ۶۰۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرده است.

یلن در بیانیه‌ای که وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر کرده است، گفت: تحریم‌های جدید با هدف پرهزینه کردن رفتارهای بی‌ثبات‌کننده ایران است.

طبق اعلامیه این وزارتخانه، تحریم‌های جدید شامل ۱۶ نفر و دو شرکت مربوط به تولید پهپاد در ایران و همچنین ۵ شرکت تامین کننده فولاد خوزستان است. وزارت خزانه داری همچنین سه شرکت تابعه خودروساز ایرانی را تحریم کرده است.

همزمان با اعلام این تحریم های جدید، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که واشنگتن به همراه متحدان خود از اسرائیل دفاع کرد و حال ایران را در خصوص این مسأله پاسخگو می‌داند و در همین رابطه تحریم‌ها و محدودیت های صادراتی جدیدی را علیه این کشور اعمال می‌کند.

بایدن در بیانیه خود با تکرار برخی ادعاهی بی‌اساس افزود: «این تحریم‌ها، رهبران و نهادهای مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع ایران و برنامه موشکی و پهپادی ایران را که امکان این حمله گستاخانه را فراهم کردند، هدف قرار می‌دهند. همان‌طور که صبح روز پس از حمله با دیگر رهبران گروه هفت گفت‌وگو کردم، متعهد به تشدید جمعی فشار اقتصادی علیه ایران هستیم و متحدان ما نیز تحریم‌ها و تدابیر مضاعفی را اتخاذ کرده‌اند یا خواهند کرد تا برنامه‌های نظامی بی‌ثبات‌کننده ایران را محدود کنند».

وی افزود: «بعد از روی کار آمدن دولت من، آمریکا بیش از ۶۰۰ فرد و نهاد را تحریم کرده است از جمله ایران و گروه‌های نیابتی این کشور، حماس، حزب الله، حوثی‌ها و کتائب حزب الله. من تیم خود، از جمله وزارت خزانه‌داری را موظف کرده‌ام تا همچنان به اعمال تحریم‌هایی که صنایع نظامی ایران را بیش از پیش تضعیف می‌کند، ادامه دهند».

در ادامه بیانیه آمده است: «بگذارید برای همه کسانی که به فراهم کردن زمینه حملات ایران کمک کرده یا از آن حمایت می‌کنند، روشن کنیم: آمریکا به امنیت اسرائیل متعهد است. ما به امنیت افراد و شرکای خود در منطقه متعهد هستیم و در انجام تمام اقدام‌های لازم برای پاسخگو کردن شما تردید نخواهیم کرد». 

وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت توسط آمریکا

 آمریکا بامداد جمعه در رای‌گیری شورای امنیت، قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد. از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۲ عضو به این قطعنامه رای مثبت و انگلیس و سوئیس رای ممتنع دادند.

کشور الجزایر پیش نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین را در سازمان ملل به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده بود و خواستار طرح آن در نشست روز پنجشنبه این شورا شده اما کشور مالت که رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل) است، ابتدا اعلام کرد که شورای امنیت عصر جمعه به وقت محلی در این باره تصمیم گیری خواهد کرد اما سرانجام این نشست عصر پنجشنبه به وقت محلی برگزار شد.

تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد.

پیش از منابع آگاه اعلام کرده بودند که این قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است اما احتمالا آمریکا یکی از اعضای اصلی شورای امنیت و حامی همیشگی (رژیم) اسرائیل، با آن مخالفت و آن را وتو خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.

فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال و درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی را دوباره بررسی کند.

کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رای ندارند. به جز فلسطین، واتیکان نیز دارای وضعیت ناظر دائمی در سازمان ملل است.

کشورها با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل بنا به توصیه شورای امنیت در این نهاد بین المللی پذیرفته می شوند.

روایت امیرعبداللهیان از رایزنی‌های دیپلماتیکش در نیویورک

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دیدارهای دیپلماتیک خود در جریان سفر به نیوریورک گفت: در این دیدارها، ضرورت پاسخ متقابل مشروع ایران به حمله تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را تبیین کردم.

 حسین امیرعبداللهیان که برای شرکت در نشست عالی شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با تحولات غرب آسیا از جمله فلسطین  به نیویورک سفر کرده است، در صفحه اجتماعی ایکس در این ارتباط نوشت: «در حاشیه حضور در نشست عالی‌رتبه شورای امنیت سازمان ملل متحد با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و همچنین ایمن الصفدی و یان بورگ وزرای امور خارجه اردن و مالت (رئیس دوره‌ای شورای امنیت) گفت‌وگو داشتم.

در این دیدارها با اشاره به حساسیت ویژه کشورمان نسبت به امنیت منطقه، ضرورت پاسخ متقابل مشروع ایران به حمله تروریستی اخیر رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را تبیین کردم.

در ادامه ضمن بررسی آخرین تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای، در خصوص وضعیت بحرانی غزه ناشی از نسل‌کشی و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی رایزنی شد.»

حمله اسرائیل به پایگاه‌های دفاع هوایی در جنوب سوریه

وزارت دفاع سوریه اعلام کرد حملات امروز رژیم صهیونیستی پایگاه‌های دفاع هوایی را در جنوب سوریه هدف قرار داد.

 وزارت دفاع سوریه اعلام کرد: پدافند دفاع هوایی ما صبح امروز (جمعه) با تجاوز موشکی رژیم صهیونیستی از سمت شمال اراضی اشغالی مقابله کرد.

وزارت دفاع سوریه تأکید کرد: حملات اسرائیل پایگاه‌های دفاع هوایی ما در جنوب را هدف قرار داد و منجر به خسارت‌های مادی شد.

پیش از این منابع اعلام کرده بودند رژیم صهیونیستی پایگاه‌هایی را در درعا و السویداء هدف قرار داده است.

منابع پیشتر گزارش داده بودند همزمان با انتشار گزارشات درباره نفوذ چند پهپاد در ایران، حملاتی نیز در سوریه و عراق صورت گرفته است.

شروع طولانی‌ترین انتخابات جهان در هند

انتخابات پارلمانی هند که به عنوان طولانی‌ترین انتخابات جهان شناخته می‌شود از امروز جمعه آغاز شده و قرار است تا ماه ژوئن ادامه داشته باشد.

 انتخابات برای تعیین سرنوشت ۵۴۳ کرسی مجلس سفلی پارلمان هند، موسوم به «لوک سابا» از امروز جمعه آغاز شد؛ انتخاباتی که به موجب آن نزدیک به یک میلیارد رای دهنده در مدت بیش از یک ماه تا تاریخ اول ژوئن در آن شرکت کرده  و به نامزد و حزب مورد نظر خود رای می‌دهند.

به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک دو رقیب اصلی در انتخابات سراسری پر جمعیت‌ترین کشور جهان عبارتند از «ائتلاف دموکراتیک ملی» که توسط حزب «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند موسوم به حزب «بهاراتیا جاناتا»، رهبری می‌شود و ائتلافی متشکل از ۲۶ حزب موسوم به «ائتلاف فراگیر توسعه ملی هند» که رهبری آن را حزب مخالف اصلی یعنی «حزب کنگره ملی هند» بر عهده دارد.

۹۶۹ میلیون نفر رای‌دهنده هندی واجد شرایط شرکت در این انتخاباتی که در هفت مرحله برگزار می‌شود، هستند. اولین مرحله در بازه زمانی ۱۹-۲۵ آوریل در ۱۰۲ حوزه انتخاباتی و ۲۱ ایالت برگزار می‌شود. پس از این مرحله نیز تعداد ۴۴۲ حوزه انتخاباتی و ۵۸ ایالت دیگر تا اول ژوئن در مراحل بعدی انتخابات که تا اول ژوئن به پایان خواهد رسید، شرکت خواهند کرد. شمارش آرای انتخابات نیز از روز چهارم ژوئن شروع خواهد شد.

نخست‌وزیر هند همچنان امیدوار است برای سومین دوره متوالی پیروز انتخابات سراسری شود در حالی که احزاب مخالف می‌گویند در صورت ماندن او در قدرت، هندی‌ها بسیاری از آزادی‌ها را از دست خواهند داد.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که حزب بهاراتیا جاناتا متعلق به مودی و متحدانش برای سومین بار در انتخابات پارلمان هند پیروز خواهند شد.

 

 

 

دیگر خبرها

  • سلیمی: حضور گسترده مردم در انتخابات پشتوانه نمایندگان در مجلس است
  • لزوم مشارکت مردم در مرحله دوم انتخابات
  • دموکراسی هند در یک قدمی خط پایان
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه صنایع وابسته به پهپاد و موشک ایران/ وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت توسط آمریکا/ روایت امیرعبداللهیان از رایزنی‌های دیپلماتیکش در نیویورک/ حمله اسرائیل به پایگاه‌های دفاع هوایی در جنوب سوریه
  • وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه نفت ونزوئلا
  • تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد
  • آمریکا به بهانه حمایت از مخالفان مادورو تحریم‌های نفتی ونزوئلا را تمدید می‌کند
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • توان و قدرت بالای نیروهای مسلح ایران بر همگان عیان شد + فیلم