Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-16@17:15:09 GMT

صادرات کالا در ۱۱ ماهه امسال ۳۱.۲ میلیارد دلار بود

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۱۷۰۴۳

صادرات کالا در ۱۱ ماهه امسال ۳۱.۲ میلیارد دلار بود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صمت، حمید زادبوم در آئین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان بوشهر، افزود: هرچند صادرات کشور در ۱۱ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش ۱۹ درصد کاهش داشته است اما از نظر کارشناسی طبیعی و قابل پذیرش است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: با شیوع کرونا در سه ماه نخست امسال بسیاری از کشورها مرزهای خود را بستند و پس از اینکه جهان به سمت همزیستی با این ویروس حرکت کرد، شرایط تجارت بهبود یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زادبوم ادامه داد: همچنین براثر شیوع کرونا تولید ناخالص داخلی کشورها و به دنبال آن میزان واردات آنها کاهش یافت که این کاهش بازار به معنای کاهش صادرات کشورها است.

سال گذشته تجارت خارجی ۸۵ میلیارد دلار بود

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: سال گذشته تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران معادل ۸۵ میلیارد دلار بود که ۴۱.۳ میلیارد دلار صادرات و ۴۳.۷ میلیارد دلار واردات بوده‌است و این در شرایطی است که با خارج شدن آمریکا از برجام، اعمال فشارهای حداکثری بر کشور آغاز شده بود.

وی تاکید کرد: ۸۵ درصد از واردات کشور مواد اولیه و واسطه‌ای است که نیاز تولید ما را برطرف می‌کند.

زادبوم ادامه داد: استان بوشهر رتبه اول صادرات را در میان استان‌های کشور دارد که اگر چه بخش بالایی از آن مربوط به صادرات پتروشیمی است اما ارزش افزوده بالایی در این بخش ایجاد می‌شود که برای کشور بسیار ارزشمند است.

وی اضافه کرد: صادر کنندگان نمونه کشور و استان بوشهر در شرایط دشوار شیوع کرونا و تحریم‌های ظالمانه دشمن توانستند فعالیت کنند و برای کشور ارزآوری داشته باشند که بسیار ارزشمند است و اشتغال‌زایی بخش خصوصی حتی برای یک نفر اهمیت بالایی دارد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: در روز صادرات و اعلام صادرکنندگان نمونه باید علاوه بر تقدیر و تجلیل به مشکلات این گروه نیز رسیدگی شود و برای برطرف کردن موانع صادرات برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری شود.

زادبوم عنوان کرد: سختی‌های صادرات در کشور ما سه بخش مشکلات ساختاری، اقدامات دشمنان و مسائل دولتی را شامل می‌شود و نمی‌توان تنها سو مدیریت یا تحریم را برجسته کرد زیرا بخش بزرگی از مشکلات ساختاری است و متفکران و اندیشمندان اقتصادی باید به آن بپردازند.

وی ادامه داد: نپیوستن ایران به سازمان جهانی تجارت آسیب بزرگی به بدنه کارشناسی دولت و تاجران زده است زیرا در مواقفت نامه‌های این سازمان همه قوانین تجارت تدوین و در اختیار اعضا قرار گرفته است و ناآگاهی از این مقررات می‌تواند ضربه بزرگی به صادرات کشورها بزند همانگونه که توقف صادرات لبنیات ایران به روسیه ناشی از ناآگاهی یکی از صادر کنندگان بود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: اکنون در این ارتباط هر هفته جلسه شورای توسعه صادرات غیر نفتی برگزار و مسائل و مشکلات بررسی می‌شود.

وی با اشاره به تعهدات ارزی صادرکنندگان، گفت: تعهد ارزی از سال ۹۷ بر عهده صادر کنندگان قرار گرفته است و تا به امروز این مقررات مربوط به برگرداندن ارز تغییراتی داشته است که باید مسائل آن در فرآیندی درست حل شود.

خارج شدن از مقررات تجارت جهانی خروج شدن از ریل تجارت است

زادبوم با اذعان به اینکه هر گونه خارج شدن از مقررات تجارت جهانی خروج شدن از ریل تجارت است، بیان کرد: با این حال به دلیل شرایط ویژه کشور باید سعی شود آسیب‌های ناشی از این قانون به حداقل برسد زیرا در زمان حاضر این قانون الزامی است.

وی در ارتباط با صدور کارت بازرگانی گفت: صدور کارت بازرگانی باید قاعده‌مندتر شود تا ضمن برداشتن مقرراتی که مانع راه است، برای آن سیستم تعریف شود امکان اعمال نظر در آن نباشد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: امروز صادر کنندگان کشور در یک جنگ اقتصادی و تحریم تحمیلی جهاد می‌کنند که بسیار ارزشمند است و جای تجلیل دارد.

کد خبر 5162157

منبع: مهر

کلیدواژه: صنعت معدن و تجارت سازمان توسعه تجارت ایران صادرات کالا قیمت نفت قیمت دلار بانک مرکزی ایران بازسازی سوریه شاخص کل بورس ویروس کرونا تولید نفت وزارت جهاد کشاورزی اوپک پلاس وزارت راه و شهرسازی بورس سهام عدالت وزارت نیرو کالاهای اساسی صادر کنندگان میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۷۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص بیش از ۵۲ درصد از سهم ارزش افزوده بخش‌های اقتصادی البرز به حوزه بازرگانی و صنعت

به گزارش جام جم آنلاین البرز،محمد انصاری افزود: هم اکنون ۳ هزار ۷۲۵ واحد صنعتی در البرز فعالیت می‌کنند که زمینه اشتغالزایی مستقیم برای بیش از ۱۷۳ هزار نفر را فراهم نموده اند.

وی ادامه داد: در شاخص تعداد واحد‌های صنعتی، البرز ۴.۷ درصد از صنایع کشور را در خود جای داده که سهم اشتغالزایی این واحد‌ها حدود ۶.۲۴ درصد از مجموع اشتغال ایجاد شده در کشور است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز در تشریح عملکرد یکساله این اداره کل تصریح کرد: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته از سوی همکاران بنده و حمایت‌های انجام شده از سوی دکتر عبدالهی استاندار محترم البرز و همه دستگاه‌های مسئول در حوزه تولید و تجارت؛ در عموم شاخص‌های عملکردی ۱۴۰۲ رتبه‌های برتر کشوری را کسب نمودیم.

انصاری توضیح داد: سال گذشته رتبه اول اثربخشی عملکرد کارگروه‌های تسهیل و رفع موانع تولید کشور، رتبه اول سرمایه‌گذاری محقق شده در حوزه صنایع غذایی و همچنین رتبه نخست اعلام موجودی کالا در کشور را به دست آورده‌ایم.

وی ادامه داد: در سال مهار تورم و رشد تولید همچنین در حوزه توسعه صادرات غیر نفتی توفیقات بزرگی کسب شد و پیرو دستور استاندار محترم ضمن ساماندهی آمار واقعی صادرات استان، صادرات ۱.۲ میلیارد دلاری انواع محصولات تولیدی استان برای اولین بار ثبت شد و حدود ۱۲ درصد از واحد‌های صادراتی ممتاز و نمونه کشوری در البرز استقرار داشتند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز گفت: در سال ۱۴۰۲ رتبه‌های دوم کشوری در شاخص‌های عملکردی صدور مجوز از درگاه ملی مجوز‌ها (حوزه اصناف)، اشتغال محصولات دانش بنیان میزان فروش محصولات دانش بنیان و ثبت و ورود کالا در سامانه جامع تجارت به این اداره کل اختصاص یافته است.

دیگر خبرها

  • صفر شدن تعرفه صادرات محصولات ایران به روسیه
  • تجارت خارجی ۶۰.۸ میلیارد دلاری ایران با ۱۵ کشور دنیا
  • چشم انداز روشن صادرات در خراسان شمالی
  • مقایسه ابرقدرت‌های اقتصادی در عرصه صادرات در ۱۵۰ سال اخیر
  • ۸۷ کشور جهان مقصد کالا‌های صادراتی استان
  • افزایش ۲۶ درصدی صادرات به روسیه
  • اختصاص بیش از ۵۲ درصد از سهم ارزش افزوده بخش‌های اقتصادی البرز به حوزه بازرگانی و صنعت
  • صادرات ۷ میلیون تن کالا از پایانه‌های مرزی کرمانشاه
  • صادرات بیش از ۷ میلیون تن کالا از پایانه های مرزی استان کرمانشاه
  • صادرات بیش از هزار تن انواع محصولات دامی از استان زنجان