Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مرتضی مکی» در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره آخرین وضعیت برجام و اقدامات دولت بایدن در این باره گفت: برجام هم‌اکنون در شرایط برزخی و دوراهی قرار دارد. یک راه به حفظ برجام و راه دیگر، به پایان آن منجر می‌شود و انتخاب هر کدام از این مسیرها، برعهده دولت آمریکا است.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رفت بایدن گام‌های موثرتری برای احیای برجام بردارد، اظهار داشت: دولت بایدن تا امروز گام موثری برای احیای برجام نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید انتظارها و خوش‌بینی‌ها نسبت به بایدن برای رفع تحریم‌ها بیش از اندازه بوده ولی با روندی که طی شده، واقع‌بینی بیشتری نسبت به دولت جدید آمریکا ایجاد شده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه دولت آمریکا برای برداشتن گام‌های سریع و موثر برای احیای برجام ملاحظات سیاسی، امنیتی هم در داخل کشورش و هم در منطقه دارد، گفت: در داخل آمریکا هم میان جمهوریخواهان و هم برخی دموکرات‌ها خواستار دستیابی به توافق جامع‌تری و سختگیرانه‌تری با ایران هستند. در واقع هم در داخل آمریکا و هم متحدین منطقه‌ای این کشور خواهان پایان دادن به فشارها و کند شدن تیغ تحریم‌ها نسبت به ایران نیستند.

 وی تصریح کرد: عربستان و اسرائیل از مخالفان سرسخت برجام بوده و لابی قدرتمندی در هیات حاکمه آمریکا دارند که قدرت‌شان را در خروج واشنگتن از توافق در زمان ترامپ نشان دادند.

مکی با بیان اینکه لابی‌های سعودی و یهودی در دوره بایدن هم نشان دادند قدرت بازدارنده‌ای نسبت به برجام دارند، خاطرنشان کرد: مجموعه این شرایط موجب شده چشم‌انداز  مشخصی برای احیای برجام در کوتاه مدت وجود نداشته باشد.

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با اشاره سیاست یک بام و دو هوای آمریکا نسبت به ایران ابراز داشت: تصور می‌شود آمریکا درصدد انداختن توپ به زمین تهران است. اقداماتی را انجام می‌دهند که سیگنال مثبت به ایران بفرستند ولی این اقدامات کافی نیست. از طرف دیگر، اقداماتی را انجام می‌دهند که بگویند نسبت به سایر مسائل بی‌تفاوت نیستند مانند حمله به مواضع نیروهای مقاومت در مرز عراق و سوریه.

آمریکا درصدد توازن بخشی به معادلات منطقه‌ای در خاورمیانه است

مکی با بیان اینکه آمریکا به دنبال توازن در منطقه خاورمیانه است، عنوان کرد: بی‌تفاوتی نسبت به نتانیاهو و تماس دیرهنگام با او نشانه اقبال آمریکا به ایران نیست یا حمله به مواضع نیروهای مقاومت در مرز سوریه و عراق، نشان از حمایت چشم بسته مانند ترامپ از اسرائیل نیست بلکه آمریکا به دنبال توازن بخشیدن به معادلات خاورمیانه در میان قدرت‌های منطقه‌ای است.

وی افزود: آمریکا با توازن بخشی به معادلات منطقه درصدد آرام کردن منطقه است تا بتواند تمرکز و انرژی لازم را برای رسیدگی به اولویت‌هایش یعنی چین و روسیه داشته باشد اما این رویکرد، می‌تواند خطرناک باشد چراکه هم شرایط مانند چهار سال قبل نیست و هم اینکه آمریکا تمامی ابزارها را در اختیار ندارد.

این کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر قدرت و نفوذ ایران در منطقه یادآور شد: ایران از قدرت‌های مهم منطقه است که نفوذ و قدرت فراوانی در منطقه دارد. عدم بازگشت سریع آمریکا به برجام می‌تواند بهانه لازم را برای کسانی که مخالف توافق هسته‌ای هستند چه در داخل و چه در خارج مهیا کند تا آنها برجام را به مخاطره بیندازند.

بایدن همچنان سیاست مهار ایران را ادامه خواهد داد

مکی با تاکید بر اینکه آمریکای بایدن با چندجانبه‌گرایی می‌خواهد سیاست مهار ایران را ادامه دهد، بیان کرد: هم در منظومه فکری محافظه‌کاران آمریکایی و هم دموکرات‌ها در مورد ایران اجماع نظر وجود دارد و هر دو خواهان مهار ایران هستند اما هر کدام از آنها نسبت به نحوه برخورد با ایران تفاوت نظر دارند.

 وی یادآورشد: همان اوبامایی که با ایران توافق کرد، شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرد و گفت اگر می‌توانستم پیچ و مهره‌های صنعت هسته‌ای ایران را باز می‌کردم ولی نمی‌توانم.

این تحلیلگر مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که برای عبور از شرایط کنونی چه باید کرد، گفت: بازی «اول ایران برگردد» بهانه است چراکه آمریکایی‌ها می‌دانند اگر اولین گام را بردارند، ایران سریعا به تعهداتش در برجام برمی‌گردد. آنها می‌دانند ایران سه سال فشار حداکثری ترامپ را تحمل کرد تا بتواند از مزایای اقتصادی برجام بهره‌برداری کند اما اکنون از فشار حداکثری دست برنمی‌دارند تا ایران کوتاه آمده و امتیازات بیشتری از ایران بگیرند.

مکی با بیان اینکه ایران برای رفع تحریم‌ها باید از حداقل فرصت‌ها استفاده کند، اظهار داشت: این مسئله نیازمند ادامه صبر راهبردی و هوشیاری برای انجام مذاکره در سریع‌ترین زمان برای رفع تحریم‌ها است.

برچسب‌ها برجام اسرائیل اختصاصی ایرنا دولت آمریکا ایالات متحده آمریکا خاورمیانه ایران ترامپ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام اسرائیل اختصاصی ایرنا برجام اسرائیل اختصاصی ایرنا دولت آمریکا ایالات متحده آمریکا خاورمیانه ایران ترامپ اخبار کنکور برای احیای برجام تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۱۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

یک مقام آمریکایی اعلام کرد که کشورش با ایران در موضوع برجام هیچ مذاکره مستقیمی ندارد.   به گزارش ایسنا، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام (توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.   مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.   ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.   مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.   در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.   کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.   وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.   کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.   پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود