Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-24@12:24:09 GMT

روند صعودی نفت ترمز برید

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۳۵۱۰

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  بهای معاملات نفت برنت دو دلار و ۶۲ سنت معادل ۳.۹ درصد افزایش یافت و در ۶۹ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه بسته شد. قیمت اواسط معاملات نفت برنت، بالاترین قیمت از ژانویه سال ۲۰۲۰ بود.

 

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا دو دلار و ۲۶ سنت معادل ۴.۲ درصد افزایش یافت و در ۶۶ دلار و ۰۹ سنت در هر بشکه بسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای کل هفته، بهای نفت برنت ۵.۲ درصد رشد کرد که هفتمین رشد هفتگی متوالی بود و شاخص وست تگزاس اینترمدیت پس از رشد چهار درصدی در هفته پیش، حدود ۷.۴ درصد افزایش نشان داد.

 

هر دو شاخص روز پنج شنبه پس از این که وزیران گروه اوپک پلاس ادامه محدودیت عرضه فعلی را در آوریل تصویب کردند و تنها روسیه و قزاقستان اجازه یافتند تولیدشان را اندکی افزایش دهند، بیش از چهار درصد صعود کردند.

 

جیووانی استونو، تحلیلگر نفت موسسه یو بی اس اظهار کرد وزیران اوپک پلاس برای اتخاذ یک رویکرد محتاطانه و افزایش تولید به میزان ۱۵۰ هزار بشکه در روز در آوریل توافق کردند در حالی که بازار افزایش تولید ۱.۵ میلیون بشکه در روز را از سوی این گروه پیش بینی کرده بود

 

سرمایه گذاران از این که عربستان سعودی با وجود افزایش قیمت نفت در دو ماه گذشته، تصمیم گرفت کاهش تولید داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز را به مدت یک ماه دیگر در آوریل ادامه دهد، متعجب شدند.در پی تصمیم اوپک پلاس، برخی از پیش بینی کنندگان، انتظارات قیمتی خود را مورد بازبینی قرار داده و بالاتر بردند.

 

گلدمن ساکس پیش بینی قیمت هر بشکه نفت برنت در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم را پنج دلار افزایش داد و به ترتیب ۷۵ دلار و ۸۰ دلار اعلام کرد. یو بی اس هم پیش بینی کرد قیمت هر بشکه نفت برنت در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ به ۷۵ دلار و وست تگزاس اینترمدیت به ۷۲ دلار می رسد.

 

عامل دیگری که از رشد قیمتها پشتیبانی کرد، انتشار گزارشی بود که نشان داد اقتصاد آمریکا بسیار بیشتر از میزانی که پیش بینی شده بود در فوریه اشتغال ایجاد کرده است.ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازاردرشرکت OANDA اظهار کرد: گزارش اشتغال غیرکشاورزی نشان دادآمریکایی ها به رفتارپیش از دوران پاندمی نزدیکتر شده اند و این امر به تقاضای بیشتر برای نفت کمک خواهد کرد.

 

معامله گران خاطرنشان کردند رشد دلار که به بالاترین حد از نوامبر صعود کرد، رشد قیمتهای نفت را محدود کرد. دلار قویتر معاملات نفت را که به این ارز قیمت گذاری می شود برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر می کند.

 

با این حال تحلیلگران و معامله گران هشدار دادند که فروش کند معاملات فیزیکی نفت و احیای پیش بینی نشده تقاضا تا سه ماهه سوم به معنای آن است که صعود نفت تضمین شده نیست.هان فان کلیف، اقتصاددان ارشد انرژی در بانک ABN Amro اظهار کرد: بازار نشان می دهد که محدودیت عرضه وجود ندارد. بنابراین ما همچنان بر این باوریم که ریسک قیمت عمدتا نزولی است و قیمت فعلی بیش از حد افزایش داشته است.

 

در این بین، هند که سومین واردکننده و مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است، هشدار داد تصمیم اوپک پلاس برای ادامه محدودیت عرضه با وجود افزایش قیمتها، روند احیای اقتصادی در برخی از کشورها را تهدید می کند. دارمندرا پرادهان، وزیر نفت و گاز طبیعی هند به رویترز گفت: به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای مصرف کننده نفت هند نگران است که چنین اقداماتی که از سوی کشورهای تولیدکننده دنبال می شود، احیای مبتنی بر مصرف را تضعیف کرده و به مصرف کنندگان به خصوص در بازار حساس به قیمت ما آسیب بزند.

 

احیای قیمت نفت به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا همچنین باعث افزایش شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا شد. شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت برای ششمین ماه متوالی افزایش یافته است. شمار دکلهای حفاری نفت و گاز آمریکا هفته گذشته، با یک حلقه افزایش، به ۴۰۳ حلقه رسید. با این حال ۳۹۰ حلقه کمتر از مدت مشابه سال گذشته است.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اقتصاد معاملات جام نیوز نفت امریکا اوپک پلاس پیش بینی نفت برنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۳۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟

به گزارش خبرنگار مهر، میزان فروش روزانه و قیمت هر بشکه نفت خام یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی است که هرساله در میان تحلیلگران و رسانه‌های کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد، البته در بودجه سال جاری این موضوع به چالشی برای نمایندگان مجلس و دولت تبدیل شده بود.

درواقع پس از ارائه بودجه از سوی دولت به مجلس در آذرماه ۱۴۰۲ و مشخص شدن نرخ ۶۵ دلاری برای هر بشکه، بحث‌های گسترده‌ای در این خصوص شکل گرفت. با اینکه دولت رقم فوق را کاملاً منطبق با شرایط روز اعلام کرده بود، اما نمایندگان مجلس نرخ‌های بالاتری را متصور بودند، حتی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه بحث نفت ۹۰ دلاری را مطرح و اعلام داشت: «مجلس حدود ۵۸۰ همت برای درآمدهای حاصل از فروش نفت در سال ۱۴۰۳ پیش بینی کرده و این رقم متغیر است، مثلاً افزایش قیمت هر بشکه نفت، قیمت دلار یا افزایش میزان صادرات نفت در ۵۸۰ همت تغییر پذیر است.»

در نهایت بخش اول قانون بودجه ۱۴۰۳ در ۲۱ اسفند سال گذشته به تصویب مجلس رسید و رئیس جمهور نیز در آخرین روز سال ۱۴۰۲ آن را ابلاغ کرد، البته شاهد انتشار رقم دقیقی پیرامون میزان فروش روزانه و قیمت هر بشکه نفت خام نبودیم.

در نهایت با انتشار جداول کلان بودجه در بخش دوم، مشخص شد که دولت میزان فروش روزانه نفت و ارز حاصل از صادرات را به ترتیب را یک میلیون بشکه و ۱۱.۷ میلیارد دلار پیش بینی کرده است.

تحلیل عجیب نفت ۳۲ دلاری!

انتشار این جداول با تحلیل‌های گسترده‌ای در فضای رسانه‌ای کشور همراه بود، برخی از کارشناسان میزان فروش روزانه نفت را با روند صعودی ماه‌های اخیر در تناقض می‌دانستند، عده‌ای نیز فروش یک میلیون بشکه در روز را به سبب شرایط احتمالی آینده منطقی عنوان کرده بودند، حتی بحث‌هایی در خصوص قیمت نفت ایران و تخفیف احتمالی به سبب تحریم‌ها نیز مشاهده شده، اما شاید عجیب‌ترین موضوع در میان نظرات ارائه شده، نرخ ۳۲ دلار برای هر بشکه نفت ایران است!

به‌عنوان نمونه یکی از روزنامه‌ها در سرمقاله ۲۶ فرودین ماه خود، جداول جدید بودجه‌ای را مورد تحلیل قرار داد و طی یک سرمقاله جامع با عنوان «مالیات دو برابر درآمد نفتی!» نوشت: «فقط در مورد نفت بگوییم که دولت بودجه را بر مبنای فروش یک میلیون بشکه نفت در روز بسته و معتقد است ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار ارز نصیبش خواهد کرد. این به معنای آن است که دولت در بودجه هر بشکه نفت را ۳۲ دلار حساب کرده که حدود ۵۰ دلار با قیمت‌های فعلی بازار فرق دارد. مابه التفاوت ۵۰ دلاری یا تخفیف ایران به خریداران نفت مثل چین، به خاطر خرید از ایران در شرایط تحریمی یا اینکه دست پایین گرفتن قیمت است که بعداً، بودجه به کسری نخورد.»

در واقع نویسنده گزارش با بهره‌بردن از اعداد جدول شماره ۲۲، یعنی یک میلیون بشکه در روز، ۱۱.۷ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات و ۳۶۵ روز سال، به نرخ هر بشکه ۳۲ دلار رسیده است و علت تفاوت نرخ فعلی بازار را تخفیف نفت عنوان داشته است.

همین شیوه محاسبه سبب شد، برخی از کاربران فضای مجازی به سبب عدم آشنایی با جداول بودجه‌ای، انتقاداتی را پیرامون نرخ ۳۲ دلاری هر بشکه نفت خام و تخفیف ۵۰ دلاری آن مطرح نمایند. اما در محاسبه نرخ فوق، نگارنده چندین مسئله را در نظر نگرفته است.

شیطنت رسانه‌ای یا نظر غیرکارشناسی!

نکته اولی که باید به آن اشاره کرد، به بند یک ماده هفت قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه مربوط می‌شود که در آن عوائد حاصل از فروش نفت انحصاراً در اختیار دولت نخواهد بود.

بر اساس این ماده‌قانونی سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز در سال اول اجرای قانون برنامه ۳۰% تعیین می‌شود و سالانه حداقل دو واحد درصد به این سهم اضافه می‌شود.

بانک مرکزی مکلف است در طول سال و متناسب با وصول منابع، بلافاصله نسبت به واریز این وجوه و سهم ۵/۱۴ درصدی شرکت ملی نفت ایران از کل صادرات نفت و میعانات گازی و همچنین سهم سه درصد (۳%) مناطق نفت‌خیز، گاز خیز و توسعه‌نیافته اقدام کند؛ همچنین از محل باقیمانده، سهم بودجه عمومی دولت از منابع موضوع این جز در سقف جدول شماره (۴) این قانون تعیین و به‌حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و مابقی را به‌حساب ذخیره ارزی واریز نماید.»

مطابق با همین ماده‌قانونی، دولت در لایحه پیشنهادی خود، سهم صندوق توسعه ملی، شرکت ملی نفت و خود را به مجلس اعلام می‌کند که در تبصره ۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ نیز به آن اشاره شده است.

بر اساس این تبصره، «سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز، چهل و پنج درصد (۴۵%) تعیین شده و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است در طول سال و متناسب با وصول منابع، بلافاصله نسبت به واریز این وجوه و سهم علی‌الحساب شرکت ملی نفت ایران از کل صادرات نفت و میعانات گازی (معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات با نرخ صفر) به میزان چهارده و نیم درصد (۱۴.۵%) و نیز سهم چهارده و نیم درصد (۱۴.۵%) شرکت دولتی ذی‌ربط وزارت نفت در امور گاز از محل خالص صادرات گاز (معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات با نرخ صفر) و همچنین سهم سه درصد (۳%) مناطق نفت‌خیز، گازخیز و توسعه‌نیافته اقدام کند».

از طرف دیگر، ارقام فوق همان اعداد مربوط به جدول شماره ۲۲ است، به بیانی شاهد تحلیل ناشیانه و عجیبی در رسانه مذکور بوده‌ایم، در این خصوص حسن حسن‌خانی، کارشناس اقتصادی به خبرنگار مهر گفت: «مطابق با قوانین بودجه‌ای کشور، علاوه بر دولت، صندوق توسعه ملی، شرکت نفت و مناطق محروم از فروش نفت، سهمی در اختیار دارند.

وی ادامه داد: این امر مطابق با قوانین پنج‌ساله توسعه کشور است، همچنین در بودجه سالیانه نرخ تسعیر ارز نیز لحاظ می‌شود، اما در ادعای صورت‌گرفته، این موارد لحاظ نشده است.

از سوی دیگر حتی با فرض پذیرش نحوه محاسبه قیمت هر بشکه نفت خام در روزنامه هفت صبح، باید سهم ۳۷.۵ درصدی دولت را لحاظ کنیم، با این تفاسیر قیمت هر بشکه نفت خام ایران در بودجه سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵ دلار خواهد بود.

کد خبر 6086184 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • بازار لاستیک ترمز برید
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ |برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟
  • چشم انداز قیمت سکه و طلا صعودی نیست
  • قیمت نفت نزولی شد
  • قیمت نفت کاهش یافت
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد
  • برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ |برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد