Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهزاد خسروی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگاربورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص لزوم تعامل و مشورت پذیری در بازار سرمایه گفت: توسعه مشارکت ذینفعان و مشورت پذیری برای هدایت بازار در بین مسئولان و سرمایه گذاران بورس لازم است.

خسروی در مورد نقش مردم در این تعامل توضیح داد: مردم می‌خواهند نوع تعاملشان با سازمان بورس، شفاف سازی و صادقانه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی مردم بیشتر به عنوان مشتری تلقی می شوند و توقع شفاف سازی دارند. به عنوان مثال چندین واحد پتروشیمی در کشور داریم که کلنگ آن‌ها زده نشده است اما سهام آنها در بورس خرید و فروش می‌شود؛ بنابراین مردمی که هیچ گونه اطلاعاتی در این زمینه ندارند، انتظار دارند که سازمان بورس حمایتگر آنها باشد و نقش خود را به عنوان متولی به درستی ایفا کند.

این کارشناس بازار سرمایه در مورد تعامل در عین حفظ استقلال کاری رییس جدید سازمان بورس بیان کرد: یکی از نهاد‌های تنظیم گر مالی در دنیا سازمان بورس و اوراق بهادار است. در گذشته به دلیل سادگی ساختار حکومت‌ها، وضعیت اجرای قوانین، تفسیر قوانین و الزام اشخاص به رعایت آن‌ها صرفا به عهده سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه بود. از سوی دیگر محدود بودن وظایف حکومتی موجب شد که این ساختار برای نیاز‌های جامعه کافی باشد.

او ادامه داد: از زمانی که کشور‌ها در حوزه صنعتی شدن قرار گرفتند، نقش دولت ها در اموری مثل تجارت، بانکداری و بیمه وضعیت را دگرگون کرد و ضرورت ایجاد نهاد‌هایی با ساز و کار ویژه تنظیم گری در حوزه روابط مالی را ایجاب کرد. کارایی سازمان بورس و اوراق بهادار و شورای عالی بورس به عنوان ارکان اصلی بازار سرمایه با استقلال آن‌ها در هم گره خورده است و آن چه بیش از همه می‌تواند کارایی موثر چنین نهاد‌هایی را سبب شود، تضمین استقلال آن هاست. یکی از موضوعاتی که در این مورد وجود دارد رفتار دستوری دولت نسبت به سازمان بورس است که با استقلال این سازمان منافات دارد. علی الخصوص عرضه‌های اولیه‌ای که از طرف دولت انجام می‌شود و دولت بیش از قبل در بحث قیمت‌ها و وظایف بورس دخالت می‌کند.

خسروی اظهار کرد:اگر می‌خواهیم بورس از حالت آشفتگی فعلی خارج شود، باید نماینده‌ای از دولت، سرمایه گذاران حقوقی و سهامداران خرد که طیف وسیعی هستند به طور همزمان همفکری داشته باشند. نکته مهم‌تر نگاه بورس به رویکرد تخصصی کارشناسان در حوزه بازار سرمایه است. هرچه بتوانیم از رویکرد‌های تخصصی کارشناسان بازار سرمایه استفاده کنیم قطعا در چاره اندیشی و فرآیند تصمیم گیری می‌توانیم بهتر عمل کنیم.

این کارشناس بازار سرمایه در مورد منع قانونی برای مشورت گیری تشریح کرد: هیچ منع قانونی برای مشورت گیری از نهاد‌های مختلف در سازمان بورس وجود ندارد.

او گفت: سوال من این است که چرا رییس جدید بازار سرمایه اشاره‌ای به شفاف سازی ندارد. در حال حاضر عمده مسائل ما در حوزه شفاف سازی عملکرد بورس است. اینکه شرکت‌ها چگونه پذیرش می‌شوند. همچنین برخی شرکت‌های فولادی و خودروسازی هستند که زیان ده هستند، اما صورت‌های مالی آن‌ها نشان دهنده سود است. پس نیاز است که سازمان بورس نظارت داشته باشد. نکته بعدی ساختار سازمان بورس است که ساختاری قدیمی دارد. انتظار بر این است که رییس جدید این محور‌ها را در نظر داشته  باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه بازار سرمایه سازمان بورس رییس جدید شفاف سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۴۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس ۲۷ هزار واحد قد کشید

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با افزایش ۲۷ هزار و ۱۴۷ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۱۲ هزار و ۹۹۱ واحدی قرار گرفت و برای دومین روز متوالی در اردیبهشت ماه صعودی شد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس، نیز با ۸ رشد هزار و ۴۴۶ واحدی در ارتفاع ۷۵۳ هزار و ۴۳۹ واحدی قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بورس تهران به ۷۹ همت و ۹۰۵ میلیارد تومان رسید و تعداد ۴۴۰ هزار و ۶۲ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های فولاد، فملی، نوری، شپنا، بوعلی، شبندر و وبملت بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد ۲۸۹ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۴۹۶ واحدی قرار گرفت؛ ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۴ همت و ۷۸ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۰۴ هزار و ۱۳۵ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های آریا، فصبا، زاگرس، شگویا، ارفع، آریان و تجلی بیشترین تاثیر بر شد شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • رشد اندک بورس در سومین روز اردیبهشت
  • اولویت انتخابات سرمایه‌گذار در کیش اعلام شد
  • ۲۹۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سرمایه تزریق شد
  • سکه های حراجی با دلار چند هزار تومان فروخته شدند/ عمیدی: پیام دولت با فروش سکه ها با دلار افزایشی چیست! انتظار سه ماه پر بازده در بازار سرمایه وجود دارد/ دولت مشوق سرمایه گذاری در بازار بورس نیست؟
  • بورس ۲۷ هزار واحد قد کشید
  • هوشمندسازی، ارتباطات و ماهواره؛ اولویت‌های ستاد اتصال‌پذیری
  • با مشارکت مردم و رونق بازار سرمایه شعار سال محقق می‌شود