مقابله شرکت مخابرات با تهدیدات اینترنت ماهوارهای؟!
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۲۶۷۲۳
کمتر از یک ماه است که جنجالی درباره یکی از مصوبههای کمیسیون تلفیق مجلس آغاز شده است. مصوبهای که حکایت از افزایش حقالاسهم اپراتورها به دولت دارد. حق السهمی که به گفته وزیر ارتباطات ۱۰۰ درصد به گران شدن اینترنت منجر میشود. این مصوبه به قدری در فضای مجازی، خبرگزاریها و روزنامهها با واکنش رو به رو شد که همه به دنبال آن بودند تا اصل ماجرا را متوجه شوند.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
پس از اعلام این خبر و انتشار بخشی از مصوبه مشخص شد این سهم درآمدی قرار است به بودجه صدا و سیما اضافه شود تا آنها بر فضای مجازی نظارت کنند. هر چند متن منتشر شده کاملا واضح بود، اما نمایندگان مجلس اعلام کردند که ماجرا چیز دیگری است و صدا و سیما به این شکل در حقالسهم درآمدی اپراتورها ذینفع نیست.
طی این مدت وزیر ارتباطات و معاونان وی بارها از نمایندگان مجلس درخواست کردند اگر چنین نیست متن مصوبه را منتشر کنند. اما این اتفاق رخ نداد تا اینکه امروز (شنبه) بخشی از این مصوبه تلفیق درباره حقالسهم اپراتورها در بودجه ۱۴۰۰ در فضای مجازی منتشر شد.
مخابرات با اینترنت ماهوارهای مقابله کند؟
مصوبهای که به شکل عجیبی اعتقاد دارد شرکت مخابرات ایران باید با توسعه اینترنت پرسرعت با تهدیدات اینترنت ماهوارهای مقابله کند. این در حالی است که اینترنت ماهوارهای توسط ماهوارهها به زمین مخابره میشود و اگر قرار باشد تلاشی در اینباره انجام شود، وظیفه باید به سازمان فضایی کشور یا پژوهشگاه فضایی محول شود نه شرکت مخابرات ایران.
در تبصره ۶ این مصوبه آمده است که منابع حاصل مازاد بر ۶۹ هزار و هشتصد میلیارد ریال در ردیف ۱۳۰۴۰۴ صرف توسعه زیرساخت اینترنت ثابت پرسرعت توسط شرکت مخابرات ایران که امکان ارائه سرویس های صوت و تصویری پیشرفته را داشته باشد. اینترنت ثابت پر سرعت باید امکان رقابت و مقابله با تهدیدات اینترنت ماهواره ای توسط کشورهای خارجی دیگر در حریم کشور را داشته باشد.
این در حالی است که ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی هفته گذشته در گفتوگو با با ایرنا اعلام کرد که ما قرار نیست جلوی تکنولوژی را بگیریم و در صورت نیاز برای رساندن اینترنت به مناطق محروم از تکنولوژی روز دنیا و اینترنت ماهوارهای استفاده خواهیم کرد.
حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات نیز امروز در واکنش به این بند عجیب مصوبه، در توئیتی نوشت: مشکل توقف در توسعه اینترنت خانگی، سرمایه نیست. انحصار مخابرات ایران در سیم مسی و داکتهای زیرزمینی است که در خصوصی سازی به اشتباه به آنها واگذار شده است. آنرا رفع کنید! مسئولیت توسعه منظومههای ماهوارهای هم با سازمان فضایی است نه مخابرات ایران.
نظارت ۳ هزار میلیاردی صدا و سیما بر فضای مجازی
بر اساس این مصوبه سی هزار میلیارد ریال (۳هزار میلیارد تومان) از منابع حاصل از افزایش حق السهم اپراتورها باید برای حمایت از تولید محتوا و فعالیتهای فرهنگی و نظارت در فضای مجازی هزینه شود. مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی منحصرا بر عهده سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) است که زیر نظر سازمان صدا و سیما فعالیت میکند.
در بند ۲-۵ تبصره ۶ این مصوبه، بخش از حقالسهم مالیاتی اپراتورها به دولت برای صداوسیما در نظر گرفته شده است. طبق این بند، مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن، منحصرا بر عهده ساترا زیر نظر سازمان صداوسیما است و متناسب با توسعه زیرساخت اینترنت ثابت پرسرعت، صداوسیما موظف به ارائه محتوای تولید خود در این بستر شده است.
در آخرین بند تبصره ۶ وزارت ارتباطات نیز مکلف شده به نحوی سیاستگذاری کند که توسعه اقتصاد دیجیتال بر بستر شبکه ملی اطلاعات دارای مزیتهای مالی و اقتصادی قابل توجهای نسبت به توسعه آن در خارج از شبکه ملی اطلاعات باشد.

منبع: ایرنا
کلیدواژه: اینترنت ارتباطات شبکه ملی اطلاعات اینترنت ارتباطات شبکه ملی اطلاعات شرکت مخابرات ایران شرکت ارتباطات سیار ایران ماهواره اینترنت ماهواره ای اخبار کنکور شرکت مخابرات ایران اینترنت ماهواره ای فضای مجازی صدا و سیما حق السهم
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۶۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
توسعه ۱۰۲۴ پورت مخابراتی در شهرستان سقز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مخابرات منطقه کردستان، آزاد حکمت اظهار کرد: تحقق پروژههای مخابراتی از استراتژیهای مخابرات برای اجرا و عملیاتی کردن فعالیتهای فنی است.
وی افزود: ظرفیتسازی یک هزار و۲۴ پورت مخابراتی در سال جاری قابل تأمل و چشمگیر است.
وی ضمن تشریح روند و اجرای این پروژهها اظهار داشت: توسعه و ظرفیتسازی پورتهای جدید اینترنت پرسرعتِ ADSL, VDSL و تلفن ثابت به منظور واگذاری و ارائه سرویسهای مذکور به متقاضیان در کوتاهترین زمان همواره از جمله اهداف مخابرات منطقه در راستای پاسخگویی به مطالبات مشتریان و رعایت اصل مشتری مداری خواهد بود.
مدیر مخابرات منطقه کردستان خاطرنشان کرد: از تعداد یک هزار و ۲۴ پورت فوق، ۱۲۸پو رت برای سرویس ADSL، همچنین ۱۲۸ پورت برای سرویس VDSL و هزار و ۷۶۸پو رت نیز در حوزه تلفن ثابت ظرفیتسازی شده است.
حکمت با اشاره به سرمایهگذاری و تأمین تجهیزات لازم در این راستا اعلام کرد: بیش از ۶۰ میلیارد و ۸۰ میلیون ریال برای این پروژه که در قالب ۱۱ نقطه طرح در سطح شهرستان سقز به اجرا در آمده، سرمایهگذاری صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: مخابرات منطقه بر اساس برنامههای ابلاغی از سوی شرکت مخابرات ایران در توسعه و واگذاری پورتهای اینترنت مخابرات موفق عمل کرده است که کسب جایگاه مطلوب در تحقق این شاخص موید این مهم است.
حکمت بیان داشت: صرف و هزینه اعتبارات اختصاص یافته و استفاده حداکثری از پتانسیلها و ظرفیتهای موجود به صورت منطقی با تدوین برنامهریزیهای کارشناسی شده و تلاش و همت همکاران منطقه در خصوص اجرایی نمودن آنها نقش تأثیرگذاری در رسیدن به اهداف شاخصهای تعیین شده دارند که مورد توجه قرار گرفته است.
کد خبر 5693008