Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-03-28@14:32:24 GMT

اتحادیه اروپا و خطر وقوع نبرد تجاری بر سر واکسن کرونا

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۲۷۹۹

ایتالیا دو روز پیش (پنج‌شنبه چهارم مارس/ ۱۴ اسفند) به تبعیت از دستورالعملی که اتحادیه اروپا اواخر ماه ژانویه تصویب کرده صدور واکسن‌های تولید شده در این کشور به مقصد استرالیا را متوقف کرد.موضع‌گیری اریک مامر، سخنگوی کمیسیون اروپا درباره این موضوع خیلی صریح و شفاف است: «ما انتظار داریم شرکت‌های داروسازی تمام توان‌شان را به کار گیرند تا به تعهدات خود در برابر کشورهای عضو اتحادیه عمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»او افزود وقتی این اتفاق رخ نمی‌دهد می‌شود به مکانیسم جدید کنترل صادرات متوسل شد. این نخستین بار بود که یک کشور اروپایی این مکانیسم را فعال کرد.این ساز و کار در اصل برای افزایش شفافیت در زمینه میزان تولید و چگونگی توزیع واکسن کرونا طراحی شده اما در ضمن امکان متوقف کردن صادرات واکسن نیز در آن پیش‌بینی شده است.

اعتراض و ابراز تفاهم دولت استرالیا

وزیر خارجه ایتالیا، لوئیجی دی مایو شامگاه پنج‌شنبه اعلام کرد این ماجرا یک اقدام خصمانه علیه استرالیا نیست اما به تعویق افتادن توزیع واکسن در اتحادیه اروپا غیر قابل قبول است و او امید دارد که تدبیر اتخاذ شده در رم تاثیر مثبتی بر کمپین واکسیناسیون در اتحادیه اروپا داشته باشد.این اشاره می‌تواند به افزایش فشار بر شرکت داروسازی آسترازنکا تلقی شود که از ابتدای سال جاری میلادی بر سر تحویل ناکافی واکسن کرونا با اتحادیه اروپا دچار اختلاف شده است.شرکت آسترازنکا اعلام کرده که در  سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ حتی قادر به تحویل دادن نیمی از واکسن‌هایی که وعده داده هم نیست و این وضع در سه ماهه دوم سال نیز به همین شکل خواهد بود.

دی مایو در دفاع از تصمیم روز چهارشنبه دولت ایتالیا تاکید کرده که استرالیا به شدت درگیر پاندمی کرونا نیست در حالی که در اروپا وضعیت به مراتب وخیم‌تر است و کمبود شدید واکسن نیز وجود دارد.گرت هانت، وزیر بهداشت استرالیا با اعتراض به تصمیم دولت ایتالیا از کمیسیون اتحادیه اروپا خواستار بررسی این اقدام شده است. او در عین حال تاکید کرده که توقف صادرات واکسن تاثیری بر برنامه واکسیناسیون در استرالیا ندارد. اسکات موریسون، نخست‌وزیر استرالیا حتی گفته که با موضع‌گیری ایتالیا تفاهم دارد.ماریو دراگی، نخست‌وزیر ایتالیا در تازه‌ترین نشست سران اتحادیه اروپا به همتایان خود هشدار داد که واکسیناسیون در کشورهای اروپایی باید تسریع شود و لازم است شرکت‌های داروسازی برای انجام تعهداتشان تحت فشار قرار گیرند.او اکنون به عنوان نخستین رهبر اروپایی شهامت به خرج داده و اختلاف با شرکت آسترازنکا را به سطح یک چالش جدی رسانده است.

حمایت فرانسه از تصمیم ایتالیا

در این مناقشه اکنون پاریس نیز به حمایت از ایتالیا برخاسته است. وزیر بهداشت فرانسه، اولیور وران در گفت‌وگو با شبکه BFMTV تاکید کرده که با تصمیم اخیر دولت ایتالیا تفاهم دارد.او با بیان این که فرانسه هم ممکن است دست به اقدام مشابهی بزند تاکید کرد: «به عنوان وزیر بهداشت هر تعداد دوز واکسن بیشتری در اختیار داشته باشم خوشبخت‌تر خواهم بود.»کمیسیون اتحادیه اروپا تا کنون از اعلام دقیق تعداد واکسن‌هایی که در کشورهای عضو اتحادیه تولید و به خارج از اروپا صادر شده‌اند خودداری کرده است.این کمیسیون در نهایت به تازگی اعلام کرده که در ماه فوریه ۱۴۷ مجوز صادرات برای ۳۰ کشور مختلف صادر شده است. سخنگوی کمیسیون با توجه به این حجم از مجوزهای صادر شده معتقد است خطر در گرفتن یک مناقشه تجاری به خاطر واکسن وجود ندارد.افزون بر این حدود ۹۰ کشور، به خاطر مستثنی شدن کشورهای در حال توسعه، مشمول مکانیسم جدید کنترل صادرات اتحادیه اروپا نمی‌شوند. اتحادیه اروپا همچنین با ساز و کار سازمان بهداشت جهانی برای توزیع عادلانه واکسن موسوم به کوواکس همکاری می‌کند.

درهم تنیدگی پروسه تولید واکسن

در عمل واکسن‌های مختلف از طریق یک شبکه توزیع و مبادله بین‌المللی در کشورهای مختلف تولید می‌شوند. به عنوان مثال شرکت آمریکایی مدرنا مواد اولیه واکسن خود را در سوئیس تولید می‌کند، در اسپانیا آن را وارد مرحله پایانی می‌کند و کار بسته‌بندی و آماده‌سازی نهایی آن را در کشوری مانند بلژیک انجام می‌دهد.کمیسیون اروپا در مجموع ۴۹۰ میلیون دوز واکسن مدرنا پیش‌خرید کرده است. از آنجا که ایالات متحده آمریکا صادرات واکسن‌های تولید شده در این کشور را ممنوع کرده، کانادا در همسایگی آن باید چشم‌انتظار دریافت واکسن‌های تولید شده در اروپا باشد.

دویچه وله

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۲۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا: قطعنامه‌های شورای امنیت لازم‌الاجرا هستند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «پیتر استانو» سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا امروز سه شنبه در جریان نشست با خبرنگاران مستقر در بروکسل گفت: ما بر لزوم اجرای فوری قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، توسط تمام طرف‌ها تاکید داریم.

وی با بیان اینکه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد با بیانیه شورای اروپا که هفته پیش در حمایت از آتش‌بس در غزه صادر شد، همسو است، تصریح کرد: قطعنامه‌های شورای امنیت قوانین بین‌المللی محسوب می‌شوند و اعضای سازمان ملل وظیفه دارند که طبق منشور ملل متحد، آن را رعایت کنند.

این مقام اروپایی تأکید کرد: ما بر پایه این قطعنامه، رنج مردم غزه و راه حل دو دولتی را پیگیری خواهیم کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد دیروز دوشنبه پس از نزدیک به ۶ ماه از آغاز جنگ علیه غزه و شهادت ده‌ها هزار فلسطینی، قطعنامه‌ای را درباره حمایت از آتش‌بس فوری در این باریکه تصویب کرد.

در این قطعنامه از تمام طرف‌ها خواسته شده که به توقف فوری درگیری‌ها در ماه رمضان احترام بگذارند.

اظهارات استانو در حالی است که «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شده که قطعنامه اخیر لازم‌الاجرا نیست و اجرای آن در گرو مذاکره طرفین درگیری است.

اما در مجموع، قطعنامه روز گذشته به غیر از مقام‌های رژیم صهیونیستی با استقبال سایر کشور‌ها از جمله شخصیت‌ها و نهاد‌های اروپایی مواجه شده است.

«شارل میشل» رئیس شورای اروپا عصر دیروز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق) نوشت: «من رای شورای امنیت سازمان ملل را که به وضوح خواستار آتش‌بس فوری در غزه است، تحسین می‌کنم.»

او با اشاره به بیانیه هفته گذشته شورای اروپا درباره لزوم توقف فوری جنگ در غزه، تصریح کرد: «اکنون ضروری است که این قطعنامه رعایت شود.»

گفتنی است که سران ۲۷ کشور اروپایی هفته پیش با صدور بیانیه‌ای مشترک، ضمن ابراز نگرانی نسبت به بحران انسانی در غزه، خواستار توقف فوری جنگ در این باریکه شدند.

در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شده، آمده است که شورای اروپا «از تلفات بی‌سابقه غیرنظامیان و شرایط انسانی آنها وحشت زده و خواستار توقف فوری درگیری‌ها است.»

این درحالی است که رژیم صهیونیستی طی نزدیک به ۶ ماه گذشته، کشتار گسترده‌ای را در غزه به راه انداخته است. این رژیم تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است. بر اساس گزارش‌ها، تاکنون افزون بر ۳۲ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۴ هزار نفر دیگر مجروح شده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازندگان واکسن برکت از قهرمانان ملی هستند/ روایتی متفاوت از یک دستاورد علمی
  • انفجار در کسری بودجه و بدهی عمومی فرانسه 
  • انصارالله یمن کمربند خود را برای نبرد طولانی با آمریکا بسته‌ است
  • رکورد اتحادیه اروپا را شکستیم
  • امکان انحلال اپراتور دولتی حمل و نقل ریلی آلمان به دلیل ضرر و زیان
  • اتحادیه اروپا: قطعنامه‌های شورای امنیت لازم‌الاجرا هستند
  • مادرید: اتحادیه اروپا یا ناتو برای یک جنگ فرضی آماده نمی‌شوند
  • اوکراین| دلیل اصلی حمایت اتحادیه اروپا از کی‌یف
  • اتحادیه اروپا از اجرای قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه حمایت کرد
  • کشف ۵ جسد پناهجویان توسط گارد ساحلی تونس