Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- یک مقام آگاه اسرائیلی اعلام کرده که اسرائیل، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین در مورد گسترش همکاری‌های نظامی و دفاعی برای مقابله با تهدید به زعم آنان متوجه از جانب ایران با یکدیگر گفتگو داشته‌اند.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ این منبع آگاه که نخواسته نام‌اش فاش شود به روزنامه اسرائیلی "جروزالم پست" گفته که این موضوع به طور غیررسمی در حال بحث است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اشاره کرده که آنها مدعی هستند که ایران هسته‌ای یک تهدید بزرگ است، آنها متحد امریکا هستند و همگی آنان نگران برنامه دولت بایدن برای پیوستن دوباره امریکا به برجام هستند.

این منبع افزوده است: "با گسترش همکاری می‌توان دستاورد‌های زیادی کسب کرد". این اظهارات به دنبال مقاله‌ای مطرح می‌شوند که "رون لودر" رئیس کنگره جهانی یهودی در نشریه "عرب‌نیوز" با عنوان "ناتوی خاورمیانه" مطرح کرده بود.

این نشریه انگلیسی زبان متعلق به شاهزاده سعودی "ترکی بن سلمان" یکی از پسران "ملک سلمان" پادشاه عربستان و برادر "محمد بن سلمان" ولیعهد فعلی است و بازتاب‌دهنده دیدگاه‌های رسمی حکومت سعودی محسوب می‌شود.

"لودر" در این مقاله نوشته بود که تماس‌های او در کشور‌های عربی نشان می‌دهد که اعراب، اسرائیل را تنها متحد قابل اعتماد برای مقابله با ایران می‌دانند و آنان نیز همانند اسرائیل نگران توسعه برنامه اتمی ایران هستند. او نوشته بود اسرائیلی‌ها و اعراب باید از فرصت استفاده کنند تا خاورمیانه را از افراط‌گرایی و ایران هسته‌ای نجات دهند.

اخیرا نیز شبکه خبری "آی ۲۴" نزدیک به اسرائیل گزارش داده بود که اسرائیلی‌ها در حال مذاکره با مقام‌های سه کشور حوزه خلیج فارس در مورد تشکیل اتحادی دفاعی هستند. دفتر نخست وزیری اسرائیل این گزارش را تایید نکرد اما اعلام نمود که همواره علاقمند به ارتقای روابط با شرکای خاورمیانه‌ای اسرائیل است".

"جروزالم پست" در ادامه می‌نویسد: "یکی از نشانه‌های اولیه اتحاد دفاعی احتمالی آن است که اسرائیل با فروش جنگنده‌های اف -۳۵ از سوی امریکا به امارات پس از عادی‌سازی روابط به عنوان بخشی از توافق صلح ابراهیم در سال گذشته مخالفتی نکرد. این در حالی است که طبق قوانین امریکا واشنگتن پیش از فروش تسلیحات در خاورمیانه باید اطمینان حاصل کند که این فروش تهدیدی برای امنیت اسرائیل نخواهد بود. به دنبال جلسات "بنی گانتز"، وزیر دفاع اسرائیل با همتای امریکایی خود در آن زمان، اسرائیل چراغ سبز فروش جنگنده به ابوظبی را روشن کرده بود".

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اسرائیل دولت های عربی آمریکا برجام ائتلاف نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۴۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا

موسسه بین‌المللی تحقیقات برای صلح موسوم به «سیپری» در تازه‌ترین گزارش خود در خصوص بودجه نظامی کشورهای مختلف، می‌گوید ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ هزینه‌های نظامی خود را افزایش داده است.   به گزارش عصر ایران به نقل از یورو نیوز؛ بر اساس این گزارش که بر پایه آمارهای رسمی و دولتی کشورهای مختلف جهان حاصل می‌شود، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۳ مبلغ ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صرف هزینه‌های نظامی کرده است. این عدد نسبت به سال ۲۰۲۲ شش دهم درصد افزایش یافته است.    بر اساس اعلام این موسسه، میزانی که ایران برای هزینه‌های دفاعی خرج کرده معادل ۲.۱ درصد تولید ناخالص داخلی کشور بوده است.    در منطقه خارمیانه کشورهای عربستان سعودی، اسرائيل و ترکیه بیش از ایران در سال ۲۰۲۳ برای صنایع نظامی خرج کرده‌اند. عربستان با تخصیص ۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار نه تنها در منطقه خاورمیانه در رده نخست قرار دارد که حتی در جهان هم بعد از ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه و هند در جایگاه پنجم ایستاده است.    بعد از عربستان این اسرائيل است که با صرف ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در جایگاه دوم در منطقه خاورمیانه و پانزدهم جهان ایستاده است. ترکیه هم با ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در رده بیست و دوم دنیا قرار دارد و بیش از ایران در امور نظامی هزینه کرده است.    بر اساس نتایج این تحقیق، رتبه ایران در رده‌بندی جهان نسبت به سال ۲۰۲۲ هفت رده بالاتر رفته و از جایگاه ۳۳ به رده ۲۶ رسیده است. سهم ایران در کل هزینه‌های تسلیحاتی در جهان در سال ۲۰۲۳ حدود چهار دهم درصد بوده است. این در حالی‌است که عربستان سعودی، اسرائيل و ترکیه به ترتیب سهمی ۳.۱، ۱.۱ و شش دهم درصدی از کل هزینه‌کرد در صنایع نظامی در سال ۲۰۲۳ جهان داشته‌اند.    این گزارش که هزینه‌ها در صنایع نظامی کشورهای مختلف در تمامی نهادهای مربوطه را مورد بررسی قرار داده می‌گوید سهم هزینه‌های نظامی اختصاص یافته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دست‌کم از سال ۲۰۱۹ به بعد رو به افزایش بوده است.   بر این اساس سهم سپاه پاسداران در کل هزینه‌های نظامی ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۷ درصد بوده اما این میزان در سال ۲۰۲۳ به ۳۷ درصد افزایش یافته است.    علاوه بر این در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های مربوط به خرید هواپیما از شرکت صنعتی هواپیماسازی ایران (هسا) نیز در مدت مشابه ۲۷ درصد افزایش یافته است.    از تولیدات هسا می‌توان به هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) که سپاه آنها را تولید و مورد استفاده قرار می‌دهد اشاره کرد.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اردن خود را متعهد به تأمین امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند
  • اسرائیل؛ اسم رمز سکوت تاریخی اعراب!
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا
  • ناتوی ناتوان
  • تثبیت قدرت ایران در خاورمیانه/ هیچ اقدامی علیه منافع ملی ما بی پاسخ نخواهد ماند
  • پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا برای استحاله اراده ملت ایران/ روزنامه شرق: ایران در عملیات وعده صادق صهیونیست‌ها را پشت خط ترس نگاه داشت
  • جمهوری آذربایجان به مناقشه ایران و اسرائیل کشیده می‌شود؟
  • همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل