Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@07:54:52 GMT

شهرفروشی در عمق؟

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۴۶۱۵

اراده این بوده که تخلفات ساختمانی کاهش پیدا کند؛ اما به نظر می‌رسد سخت‌گیری‌ها در ارتفاع ساخت‌وسازها روی زمین، برخی سازندگان را علاقه‌مند کرده که افزایش ساخت‌وساز در اعماق زمین را تجربه کنند.

تابلوهای ساختمانی نصب‌شده جلوی گودبرداری‌های عمیق در مناطق خاصی از پایتخت، نشان می‌دهد در برج‌های غیرمسکونی بالای ۲۰ طبقه از تراز صفر، با هدف «تأمین پارکینگ»، اجازه احداث چهار تا ۹ طبقه در زیر زمین داده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته گرایش به ساخت‌وساز در زیر سطح زمین تنها محدود به برج‌های بلند نمی‌شود.

یک سازنده قدیمی درباره گرایش به این شیوه ساخت‌وساز می‌گوید:‌ مهم‌ترین دلیل علاقه به این شیوه ساخت‌وساز، سهم ناچیز عوارض شهرداری برای احداث پارکینگ منفی و استفاده 

تجاری-خدماتی از این فضاها از سوی مالکان است.

او ادامه می‌دهد:‌ مطابق ضوابط، طرح تفصیلی تراکم‌ منفی را صرفا با هدف تأمین پارکینگ می‌دهند؛ اما در چند نمونه‌ از چنین سازه‌هایی که هم‌اکنون به بهره‌برداری رسیده‌اند، بخشی از فضای زیرزمین برج، به غرفه‌های تجاری یا خدماتی مبدل شده است.

بهره‌برداری فراتر از پارک خودرو در طبقات منفی برج‌های غیرمسکونی، هم‌اکنون به‌عنوان مهم‌ترین محرک در گرایش به سرمایه‌گذاری در این قبیل ساخت‌وسازها محسوب می‌شود.

دست‌کم یک ‌سال اخیر گودبرداری‌های عمیق در مقایسه با ساخت‌وسازهای کم‌ارتفاع و کم‌عمق افزایش پیدا کرده که تجربه سال پایانی مدیریت گذشته نشان می‌دهد این گودبرداری‌های عمیق می‌تواند چالش گودهای عمیق را دوباره در تهران بحرانی کند.

محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، درباره افزایش ساخت‌وساز در طبقه منفی به «شرق» می‌گوید:‌ مهم‌ترین دستاورد دوره پنجم مدیریت شهری، توقف چرخه‌ باطل شهرفروشی است؛ اما این را هم گفته‌ام که این توقف به‌ صورت کامل هنوز انجام نشده و نیاز به زمان دارد. بااین‌حال، بیش از 70 تا 80 درصد شهرفروشی را متوقف کرده‌ایم.

او با اشاره به اینکه در فرایند صدور پروانه حتی یک طبقه اضافه خارج از طرح تفصیلی داده نمی‌شود، می‌گوید:‌ این به آن مفهوم نیست که از ابتدای دوره تا به حال هیچ‌گونه طبقه اضافه‌ای داده نشده است، با وجود تلاش‌هایی که شده، در نهایت توانستیم بیش از 70 تا 80 درصد این چرخه را متوقف کنیم. این چرخه‌، چرخه‌ای نیست که شما یکباره بتوانید ترمزش را بکشید و بدون هیچ‌گونه خط ترمزی آن را متوقف کرد.

اما با وجود اراده برای توقف کامل چرخه شهرفروشی، متخلفان ساختمانی از چه مسیرهایی می‌توانند اضافه بنا برخلاف طرح‌های مصوب بگیرند؟ سالاری در این زمینه توضیح می‌دهد: ‌بخشی از 20 درصد برای بعد از صدور پروانه است؛ یعنی ما در فرایند صدور پروانه توانستیم بر اساس رویکردهای جدید و مصوباتی که داشته‌ایم، ازجمله تعیین چارچوب اختیارات شورای معماری که آنها در فرایند صدور پروانه فعال هستند، نظام شهرسازی و معماری شهرداری تهران را به سمتی ببریم که میزان تراکم و طبقات به‌عنوان حقوق مکتسبه‌ را روی سامانه‌ به صورت سیستمی قفل کنیم که امکان اعمال سلیقه از سوی مدیران شهری و حتی شوراهای معماری و شورای شهر وجود نداشته باشد؛ اما زمانی که پروانه دادیم و مردم شروع به ساخت‌وساز کردند، آنجا خارج از اراده ماست و با وجود نظارت‌هایی که انجام می‌دهیم، باز هم می‌بینیم تخلفاتی در اجرا پیش می‌آید یا تثبیت‌هایی یا تغییر کاربردهایی اتفاق می‌افتد. گاهی یکی ممکن است اصلا برود یک اضافه طبقه در اجرا بسازد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی درخصوص اینکه با سخت‌گیری‌هایی که انجام شده به نظر می‌رسد برخی از سازندگان به ساخت‌وساز در عمق علاقه‌مند شده‌اند، می‌گوید: ‌این موارد کم است. در گذشته در طرح تفصیلی به ساخت‌وساز در عمق و اینکه آیا در مسیر گسل است یا به قنات می‌رسد یا خیر، توجه نشده بود که در بازنگری طرح تفصیلی شهر تهران، یکی از محورهایی که پیگیری می‌کنیم، محدودیت در تعداد زیرزمین‌هاست که باید محدودیت جدی قائل شویم.

اما گرایش دوباره به ساخت‌وساز در عمق زمین، چه چالش‌هایی برای شهر ایجاد می‌کند؟ غلامرضا شریفی، فعال حوزه ساخت، درباره آسیب‌های این گودهای عمیق می‌گوید: این گودبرداری‌های عمیق سبب تغییر مسیر آب‌های زیرزمینی و رفتن آنها به لایه‌های عمیق‌تر زمین می‌شود و ممکن است منجر به تغییر فضاهای زیست‌محیطی منطقه شود؛ به این معنا که برخی از گیاهان که به دلیل دسترسی به آب‌های سطحی در آن منطقه رشد می‌کنند، به مرور خشک شده و از بین می‌روند.

او پیشنهاد می‌کند: بررسی کارشناسی درخصوص تأثیرات منفی گودبرداری‌ها بر فضاهای طبیعی شهر انجام شود؛ زیرا با توجه به آلودگی هوا و کمبود آب، در درازمدت می‌تواند این تغییرات به ضرر شهر و شهروندان باشد. به دلیل محدودیت‌های شهرسازی در طبقات صفر به بالا، برخی برای دورزدن قوانین، به ساخت طبقات در زیر زمین روی می‌آورند. این طبقات در حالی با انگیزه ساخت پارکینگ ساخته می‌شوند که بیشتر مورد استفاده تجاری قرار می‌گیرند.

او درباره میزان استفاده این طبقات منفی برای مدیریت شهری می‌گوید: عوارض هر طبقه زیر همکف 10 درصد کاسته می‌شود و به نظر می‌آید به دلیل محدودیت ارتفاع، صاحبان این املاک قصد دورزدن ضوابط را دارند. به همین دلیل است که در برخی موارد مشاهده می‌شود بعد از ساخت پارکینگ، دنبال تغییر کاربری هستند.

شریفی به تأثیر عمیق‌شدن گودبرداری‌ها بر افزایش حوادث ساختمانی اشاره می‌کند و می‌گوید: افزایش عمق گودبرداری باعث افزایش فشار دیواره‌های گود ‌شده و برای پایداری گودبرداری باید از روش‌های گران‌قیمت‌تری استفاده شود.

او به تأثیر درازمدت این گودبرداری‌های عمیق بر خاک منطقه اشاره می‌کند و می‌گوید: ممکن است این گونه گودبرداری سبب تأثیر بر خاک منطقه شود و در درازمدت بر ساختمان اطراف خود تأثیر نشان دهد.

تجربه ساخت درسطح منفی در تهران امر تازه‌ای نیست؛ اما گاهی بیش از گذشته به چشم می‌آید. این روزها به نظر می‌رسد تعداد ساخت‌وسازها افزایش یافته است.

منبع: روزنامه شرق

منبع: ساعت24

کلیدواژه: گودبرداری های عمیق ساخت وساز صدور پروانه طرح تفصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۴۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق

مهدی چنگیزی معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره برگزاری نخستین دوره یادگیری عمیق (تعاملی) در این واحد دانشگاهی اظهار کرد: بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری کارگاه‌های آموزشی متعدد که با حضور مدیران گروه‌های آموزشی در ابتدای نیمسال اول ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در دانشکده‌های واحد اراک برگزار شد، اهمیت یادگیری عمیق در ارتقای سطح کیفیت آموزش به دانشجویان تبیین و مورد تأکید قرار گرفت.

وی افزود: عناوین آموزشی این کارگاه شامل مباحث پداگوژی و ایجاد مهارت در فرایند آموزش، آشنایی با هرم یادگیری، مبانی یادگیری عمیق (تعاملی)، آشنایی با برخی روش‌های کارگروهی، مقایسه روش‌های سنتی و نوین در فرآیند یاددهی و یادگیری، مثلث تدریس، انواع یادگیرنده‌ها و تکنیک‌ها و روش‌های تدریس به آنها، زمینه‌های یادگیری، شیوه‌های تولید محتوای آموزشی و آشنایی با برخی پلتفرم‌های تولید محتوا نظیر Camtasia بوده است.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک بیان کرد: این طرح به‌منظور شناسایی ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها و بررسی مزایا و معایب آموزش یادگیری عمیق (تعاملی) به‌صورت پایلوت برای دروس فیزیک ۲ و ریاضی ۲ تعریف شد. بدین منظور از هر استان یک واحد دانشگاهی به‌عنوان مجری طرح انتخاب و پس از معرفی مدرس دروس مورد بحث به سازمان مرکزی در جلسه‌ای اهداف و جزئیات آن برای اساتید تبیین شد.

چنگیزی افزود:‌ از استان تهران، واحد تهران شمال، از استان مرکزی، واحد اراک و از استان آذربایجان شرقی واحد تبریز برای اجرای این طرح گزینش شدند و به‌منظور مقایسه دقیق اثرات یادگیری عمیق با آنچه از آن به یادگیری رایج (سنتی) یاد می‌شود، مقرر شد دو کلاس با ظرفیت ۳۵ نفر با توزیع دانشجویی، سرفصل و زمان برگزاری یکسان از رشته‌های کامپیوتر، صنایع و مکانیک ارائه شود که در یکی از آنها روش‌های یادگیری عمیق پیاده‌سازی شده و دیگری به همان شیوه رایج قبل تدریس صورت پذیرد.

وی مطرح کرد: در کلاس یادگیری عمیق (تعاملی)، استاد به‌عنوان راهنما در کنار دانشجویان حضور دارد و با مشارکت دادن آنها در مباحث درسی، تفهیم مطالب را تسهیل و تعمیق می‌بخشد.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با بیان اینکه قبل از شروع نیمسال و برگزاری کلاس‌ها، مطالب و سرفصل دروس در قالب طرح درس به‌طور دقیق مشخص و مطالب ارائه و در هر جلسه تعیین شود، ادامه داد: برای هر جلسه، سه کاربرگ در نظر گرفته‌شده که هر هفته متناسب با مطالب درسی آن جلسه از طریق سامانه کاتب در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

چنگیزی توضیح داد:‌ کاربرگ شماره یک شامل خلاصه‌ای از درس هفته جاری بوده که به‌طور کلی اهداف و رئوس درس را بیان می‌کند. دانشجویان موظف هستند پیش از حضور در کلاس با مطالعه کاربرگ شماره یک ضمن آشنایی کلی با مبحث روز، پیش‌زمینه ذهنی برای مطالبی که در کلاس توسط استاد بیان خواهد شد، پیدا کنند. کاربرگ شماره ددو شامل نمونه‌ها و تمریناتی است که در کلاس توسط استاد مطرح و با همکاری دانشجویان حل شده و مورد بررسی قرار می‌گیرند. به‌منظور مشارکت بیشتر دانشجویان در مباحث درسی، بر اساس تکنیک آموزش«پازلی» دانشجویان به هفت گروه پنج نفره تقسیم شدند و فعالیت کلاسی آنها به‌صورت گروهی انجام می‌پذیرد.

وی تشریح کرد: برای سنجش تلاش و نیز معلومات هر یک از دانشجویان، به‌طور تصادفی افرادی انتخاب می‌شوند که باید نحوه حل هر سؤال را برای دیگر دانشجویان به‌طور شفاهی تشریح کند و کاربرگ شماره سه شامل تمرینات پایان هر فصل بوده که به‌عنوان کار در منزل به‌صورت گروهی به دانشجویان ارائه می‌شود تا با مشارکت یکدیگر مسائل مطرح‌شده را حل و پاسخ سؤالات را به استاد ارائه کند. پس از بررسی جواب‌ها توسط استاد، سؤالاتی که به اشتباه حل شده و یا نیازمند توضیح هستند در کلاس مطرح و پس از رفع ابهام و اشکال، به‌طور کامل حل می‌شوند.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک گفت: علاوه بر این برای هر یک از دانشجویان به انتخاب خود و تأیید استاد، یک یا چند موضوع پژوهشی مرتبط با درس در نظر گرفته می‌شود که دانشجویان ملزم به ارائه شفاهی آن در کلاس‌های بازآموزی هستند. کلاس‌ها بازآموزی در هر ماه یک جلسه برگزار خواهد شد و در آن به موضوعات مرتبط با درس و فراتر از کتاب درسی پرداخته می‌شود.

به گزارش آنا، نخستین دوره کشوری یادگیری عمیق با مشارکت استان‌های تهران، مرکزی، اصفهان و آذربایجان شرقی در نیمسال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز برای بافت‌های فرسوده پیگیری شود
  • مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • حرکت به سمت مشارکت معنادار و عمیق مردم در ساخت مسکن
  • تخلیه ساکنان چهار مجتمع مسکونی - تجاری به علت گودبرداری غیراصولی
  • تخلیه ساکنان چهار مجتمع مسکونی_تجاری به علت گودبرداری غیراصولی
  • تخلیه ساکنان ۴ مجتمع مسکونی تجاری در قزوین به دلیل گودبرداری
  • رکود در ساخت‌وساز موجب افزایش جرایم اجتماعی می‌شود
  • ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق
  • انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وساز‌های جدید قم