Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهبودی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه چهارجانبه برای حمایت از خانه‌های قرآنی گفت: بر همین اساس مقرر شده است، فعالیت های قرآنی در مناطق حاشیه ای کلان شهرها نیز توسعه یابد.

«حسین بهبودی» در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص انعقاد تفاهم نامه بین سازمان دارالقرآن الکریم و وزارت کشور گفت: این تفاهم نامه یک تفاهم نامه چهارجانبه است که بین سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان دارالقرآن الکریم، سازمان امور اجتماعی وزارت کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور در دهه فجر سال گذشته منعقد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر کل توسعه مشارکت های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم تصریح کرد: موضوع این تفاهم نامه عبارت است از همکاری برای توسعه و تعمیق فعالیت های قرآنی در سطح روستاها، مناطق و محلات شهرهای کشور و تلاش برای گسترش آموزه ها و فرهنگ قرآنی در منش، روش و سبک زندگی ایرانیان از طریق استفاده از ظرفیت های قانونی وزارت کشور، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و سازمان تبلیغات اسلامی در توسعه فعالیت های فرهنگی، مذهبی و تبلیغی سازمان دارالقرآن الکریم در مسیر اعتلای ارزش های دینی و فرهنگ قرآنی با راه اندازی و توسعه خانه های قرآن در شهرها و روستاهای کشور و همچنین ایجاد مراکز قرآنی در مناطق ویژه اجتماعی شهرهای کشور است.

 

وی با بیان اینکه آموزش و توانمندسازی مهارت های قرآنی و کارکنان شهرداری ها و استانداری ها از جمله مفاد این تفاهم نامه است، افزود: در صورت اجرایی شدن، تمام تفاهم نامه ها و قراردادهای موردی توسط استانداری یا شهرداری مربوطه با دفاتر سازمان تبلیغات اسلامی در استان ها و شهرستان ها منعقد می شود.

 

بهبودی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر احیای مکتب خانه های سابق اظهار کرد: بر همین اساس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری به دنبال ایجاد چنین فضاهایی برای کاهش آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی بودند که ما هم حدود دو سالی بود که راه اندازی خانه های روستایی و شهری را آغاز کرده بودیم در نهایت همکاری ما و وزارت کشور آغازگر مفاهمه ای شد که سال 1390 و 1391 استارت نخستین خانه های قرآنی زده شود و خوشبختانه تاکنون خانه های قرآنی زیادی در سراسر کشور راه اندازی شده است.

 

مدیر کل توسعه مشارکت های مردمی سازمان دارالقرآن با بیان اینکه در استان کرمان قریب به 100 خانه قرآنی روستایی راه اندازی شده است، خاطرنشان کرد: این اقدام هم باعث مشارکت مردمی و هم جلب کمک های خیرین عزیز جامعه در اجرای این طرح  شده است. همچنین در استان های بوشهر و اصفهان نیز این طرح عملیاتی شده است.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بحران کرونا در سال جاری هم وضعیت اقتصادی جامعه و هم دستگاه های دولتی را با چالش ها و محدودیت های زیادی مواجه کرد لذا این تفاهم نامه هم به صورت کامل اجرایی نشد و فقط جلسات مختلفی در برخی مناطق حاشیه ای کلان شهرها و استان ها برگزار شد که امیدواریم سال آینده با ریشه کنی بیماری کرونا این اقدامات دوباره از سر گرفته شود.

 

بهبودی با بیان اینکه این تفاهم نامه یک تفاهم نامه کلی است، بیان کرد: برای تحقق مفاد تفاهم نامه جهت پیگیری و نظارت بر اجرای آن کمیته ای در مرکز تشکیل شد. همچنین این کمیته در استان ها نیز با حضور نمایندگان سازمان تبلیغات اسلامی، امور قرآنی، مدیران کل شهری و روستایی استانداری و مدیر کل امور اجتماعی به صورت متناوب تشکیل و در قالب این تفاهم نامه جلساتی برگزار و تصمیمات اتخاذ شده به مرکز اطلاع رسانی می شود.

 

وی تصریح کرد: طی این جلسات با توجه به تاکید و توجه وزارت کشور به حاشیه نشین ها طرحی تحت عنوان توسعه فعالیت های قرآنی در مناطق حاشیه نشین تدوین شد که بر اساس آن 15 منطقه حاشیه ای شهرهای بزرگ انتخاب و به سراسر کشور ابلاغ شد و در تهران و مشهد هم هر کدام دو منطقه انتخاب شدند که اکنون نیز فعالیت های قرآنی در این مناطق در حال پیگیری است.

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: خانه های قرآنی شهری و روستایی انعقاد تفاهم نامه چهارجانبه حسین بهبودی سازمان دارالقرآن الکریم سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت های قرآنی خانه های قرآنی تفاهم نامه وزارت کشور راه اندازی استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۴۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز یک مدل جدید در مسکن ملی

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، طبق برنامه‌ای که به امضای وزارت راه و شهرسازی و اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران با عنوان «تفاهم‌نامه انبوه‌سازی طرح نهضت ملی زمین و مسکن» رسیده قرار است زمین‌های دارای مجوز و زیرساخت و فاقد معارض از طرف دولت به تعاونی‌های مسکن معرفی شود. اتحادیه بررسی‌های اقتصادی را روی این طرح‌ها انجام می‌دهد. ارکان و نسبتهای مشارکت را تعریف و شرکتهای تعاونی را وارد فرآیند اجرا می‌کند.

بیشتر بخوانید: منتظر افزایش هیجانی قیمت‌ها در بازار مسکن باشیم؟

با توجه به تامین منابع مالی که مهم‌ترین پاشنه آشیل طرح نهضت ملی مسکن است، مشارکت تعاونی‌ها می‌تواند سرمایه‌های مردم را به سمت این طرح سوق دهد؛ موضوعی که به جهش تولید مسکن کمک خواهد کرد. مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران می‌گوید این طرح در راستای «جهش تولید مسکن با مشارکت مردم» و تحقق شعار سال است.

استفاده از منابع سرمایه‌ای به نفع نیاز مصرفی مسکن

از زمان تصویب قانون جهش تولید و تامین مسکن در مرداد ۱۴۰۰ تا کنون خلاء استفاده از ابزارها و مدل‌های متنوع برای اجرای این طرح احساس شده است. شاید یکی از دلایل آن نگاه تک‌بعدی و دولت محور بر بزرگ‌ترین پروژه دولت سیزدهم باشد. به طور مثال آن‌طور که باید و شاید به استفاده از منابع سرمایه‌ای به نفع نیاز مصرفی توجه نشد.

خشایار باقرپور - مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران - درباره جزئیات تفاهم‌نامه اخیر با وزارت راه و شهرسازی می‌گوید منابع مالی طرح نهضت ملی مسکن آنطور که پیش‌بینی و ریل‌گذاری شده بود محقق نشد. بانک‌ها همکاری لازم را با این طرح نداشتند. اعداد و ارقام نشان می‌دهد میزان تمکین آنها از بخشنامه‌ها بسیار پایین بوده است.

به اعتقاد وی، اقدام فوری این است که متقاضیان واقعی و مصرفی مسکن را درگیر مشارکت در تولید مسکن کنیم. نیاز به ایجاد بستر جدید هم وجود ندارد. زیرساخت قانونی در بخش تعاون و سایر تشکل‌های مردم‌نهاد مهیا است. پس از رایزنی‌های حدود سه ساله بحمدالله وزارت راه و شهرسازی این دو رکن اساسی یعنی ارکان مشارکتی و منابع مردمی را پذیرفت و ‌تفاهم‌نامه‌ای در آغاز سال جاری بین اتحادیه تعاونی‌های عمرانی و وزارت راه و شهرسازی منعقد شد.

باقرپور درباره نحوه اجرای این برنامه اظهار کرد که بخشی از واحدهای مسکونی به متقاضیان نهضت ملی مسکن اختصاص می‌یابد و بخشی مربوط به اعضای تعاونی خواهد بود. مطابق مدلی که پیش‌بینی شده این موضوع قابلیت بسط و توسعه به سایر حوزه‌ها دارد. مثلا از اراضی مستعد گردشگری به نفع تولید مسکن استفاده شود. حتی در این تفاهم‌نامه ظرفیت سایر بخش‌های اقتصادی دیده شده است. یعنی به این محدود نشده که فقط از ظرفیت‌های تعاونی‌ها استفاده شود. بخش‌های خصوصی هم می‌توانند ورود کنند و اتحادیه نقش هاب را خواهد داشت.

بنابراین گزارش، در این تفاهم‌نامه به صنعتی‌سازی و استفاده از تکنولوژی‌های نوین تاکید شده است. وزارت راه و شهرسازی، متولی تعامل با کشورهای دارای تکنولوژی برای انتقال دانش و فناوری شده که آن را در اختیار مجریان قرار دهد. این دقیقا همان نقشی است که سالهاست بخش غیردولتی و بخش تعاون از وزارت راه و شهرسازی انتظار داشتند.

آن‌طور که باقرپور می‌گوید این تفاهم‌نامه قابلیت توسعه و ارتقا تا یک میلیون واحد مسکونی را دارد که ما را به اهداف بخش تعاون و اسناد بالادستی نظام نزدیک می‌کند. این اولین تفاهم نامه با تعاونی‌ها است که به صورت مشارکتی انجام می‌شود.

قیمت بر اساس هزینه تمام شده خواهد بود

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عمرانی شهر تهران درباره قیمت واحدها در قالب این طرح مشارکتی هم گفته که قیمت بر اساس هزینه تمام شده است. در حال حاضر تعاونی‌ها عضو و آورده دارند ولی تامین زمین برای آنها دشوار است که این مسئولیت را وزارت راه و شهرسازی انجام می‌دهد. در حال حاضر مکاتبات با ادارات کل راه و شهرسازی انجام گرفته، تفاهم‌نامه به استانها ابلاغ شده و دارد با شتاب حرکت می کند.

به گفته وی، دبیرخانه نهضت ملی مسکن در اتحادیه تعاونی‌ها نیز ایجاد شده که با همکاری کمیسیون مسکن اتاق تعاون ایران به تعاونی‌ها فراخوان داده می‌شود. استانها اعلام آمادگی و ظرفیتها را اعلام می‌کنند. حتی می‌توان به صورت کنسرسیوم عمل کرد؛ بدین صورت که چند تعاونی مسکن مربوط به ادارات و سازمانها و دوایر در کنار تعاونی‌های انبوه‌ساز کارها را پیش ببرند. همه این مدلها پیش بینی‌شده است. اتحادیه نیز مباحث تامین مالی و اجرا را مدیریت و نظارت می‌کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1227997 برچسب‌ها مسکن ملی

دیگر خبرها

  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین فنی‌وحرفه‌ای و دانشگاه صنعتی همدان
  • انعقاد تفاهم نامه همکار بین اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی و دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
  • امضای یادداشت تفاهم چهارجانبه بین عراق، ترکیه، قطر و امارات
  • وزارت نفت اراضی مستعد ساخت مسکن در ۹ استان کشور را اعلام کرد
  • وزارت نفت اراضی ساخت مسکن در ۹ استان کشور را اعلام کرد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت
  • وزارت نفت و سازمان انرژی اتمی ایران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • آغاز یک مدل جدید در مسکن ملی
  • انعقاد تفاهم‌نامه ساخت مسکن برای کارکنان دانشگاه آزاد خوزستان
  • توسعه پرورش دام سبک در گلستان با حمایت سازمان اوقاف