Web Analytics Made Easy - Statcounter

پنل‌های خورشیدی انرژی تجدیدپذیر را می‌گیرند و به الکتریسیته تبدیل می‌کنند که با استفاده از این الکتریسیته می‌توان مدار‌های الکتریکی را شارژ کرد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، پنل‌های خورشیدی یکی از سیستم‌های تامین انرژی شناخته می‌شوند. این دستگاه‌ها نور و گرمای خورشیدی را به جریان الکتریسیته تبدیل می‌کند و باز هم این طبیعت است که دستمان را می‌گیرد تا نیاز‌های خود را تامین کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبیعتی که با اشتباهات جبران ناپذیر ما انسان‌ها حال خوبی ندارد و زخم‌های جبران ناپذیری بر پیکره آن خورده است. اما این سفره الهی باز هم به روی ما گسترده است و انسان را یاری می‌دهد. نعمت‌هایی که اگر بشر قدردان و محافظ آن‌ها نباشد، خودش متضرر خواهد شد.

یکی از خوان‌های گسترده خدا برای انسان، انرژی خورشیدی است که بی منت برسرمان می‌تابد و انتفاع می‌رساند. این انرژی آسمانی خود را به بشر نمایانده تا با استفاده از آن لطمات کمتری به طبیعت بزنیم و به نیازهایمان پاسخ دهیم. انرژی طبیعی که به یاری آمده است تا هم نجاتی باشد برای طبیعت و هم انسان را از بحران کاهش انرژی‌های فسیلی رها کند.

نقطه شروع استفاده از انرژی خورشیدی
۱۰۰ سال پیش بود که برای نخستین بار از انرژی خورشیدی برای تولید بخار آب استفاده شد. این بخار‌های تولید شده را برای راه‌اندازی ماشین‌های مختلف استفاده می‌کردند. این کار ادامه داشت تا اوایل دهه ۷۰ که مردم استفاده از پنل‌های خورشیدی را در ماشین حساب‌ها تجربه کردند. امروز این پنل‌ها برای شارژ کردن تجهیزات گسترده‌ای استفاده می‌شوند و برای تامین انرژی خانه‌ها و مجتمع‌های تجاری و صنعتی نیز کاربرد دارند.

پنل‌های خورشیدی انرژی تجدیدپذیر را می‌گیرند و به الکتریسیته تبدیل می‌کنند که با استفاده از این الکتریسیته می‌توان مدار‌های الکتریکی را شارژ کرد. پنل‌های خورشیدی شامل چندین سلول خورشیدی هستند که هر کدام از لایه‌های سیلیکونی، لایه‌های فسفری (برای تولید بار منفی) و لایه‌های بور (برای تولید بار مثبت) تشکیل شده‌اند.

با تابش بسته‌های انرژی نور خورشیدی و فوتون‌ها به سطح سلول خورشیدی، اکسیتون در آن تولید می‌شود و با رسیدن الکترون و حفره به مدار خارجی، جریان الکتریکی ایجاد می‌شود. این روند با نام اثر فوتوولتائیک شناخته می‌شود.

سقف یک خانه متوسط فضای کافی برای نصب پنل‌های خورشیدی برای تولید انرژی الکتریکی مورد نیاز همان خانه را دارد. انرژی الکتریکی تولید شده توسط پنل‌های خورشیدی می‌تواند مستقیما در طول روز با ذخیره‌سازی توسط باتری در شب مورد استفاده قرار گیرد. امکان فروش برق مازاد برنیاز خانگی به شبکه برق‌رسانی و دریافت هزینه آن نیز فراهم است

گام‌های زیادی مانده است
ایران نیز به این فناوری سیستم دوست‌دار محیط‌زیست دست یافته است و فناوران کشورمان پنل‌هایی برای استفاده در مقیاس صنعتی و خانگی تولید کرده‌اند. هرچند که هنوز این پنل‌ها جایگاه خود را به شکلی مناسب در میان صنعتگران و خانواده‌ها باز نکرده است؛ اما آینده این روند روشن است.

البته برای نهادینه کردن استفاده از این سیستم‌های مدرن و کاربردی نیاز است که اقدامات ترویجی و فرهنگ‌سازی همزمان با حمایت از تولیدکنندگان این محصولات صورت گیرد تا مسیر برای گسترش طراحی و تجاری‌سازی آن‌ها در کشور فراهم شود.

هنوز بسیاری از خانواده‌ها با این کاربرد، مزایا و ضرورت استفاده از این پنل‌های خورشیدی آشنا نیستند و نیاز است با معرفی درست آن و ترسیم آینده‌ای بدون انرژی‌های فسیلی برای کاربران، آن‌ها را به استفاده از این انرژی تجدیدپذیر و دوستدار محیط زیست ترغیب کرد. مناطق مرکزی کشور نیز به دلیل در اختیار داشتن نور و گرمای کافی خورشید، بهترین مکان برای استفاده از این پنل‌های خورشیدی هستند.

ستاد توسعه فناوری‌های آب و انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از نهاد‌هایی است که تلاش‌هایی برای گسترش استفاده از این انرژی در کشور دارد. اما این کار به همت و هم‌افزایی همه نهاد‌های دولتی مرتبط و بخش خصوصی نیاز دارد تا مرجعی قابل استناد برای تست پنل‌های خورشیدی تولیدی و وارداتی شکل گیرد.

اما در این میان شاید تجمیع ۲ سند ملی دانش‌بنیان انرژی‌های تجدیدپذیر (شورای عالی انقلاب فرهنگی) و سند راهبردی و نقشه راه توسعه فناوری‌های مرتبط با انرژی خورشیدی (وزارت نیرو، پژوهشگاه نیرو) نیز روشی مناسب برای این کار باشد تا این فناوری در کشور توسعه‌ای همه‌جانبه بیابد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پنل خورشیدی انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی و فناوری تامین انرژی پنل های خورشیدی انرژی خورشیدی برای تولید پنل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۴۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است

رئیس‌جمهور با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، بر اهمیت امنیت به‌ویژه در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_ به وقت محلی در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوندهای تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران-اسلام‌آباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیت‌های متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد.

وی با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تأمین‌کننده همه این اهداف دانست و افزود: باور داریم که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.

رئیس‌جمهور با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به خصوص در مرزهای مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تأمین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر به خصوص دفاع از مردم مظلوم فلسطین رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه روابط دو کشور در همه ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی قابل ارتقا و تقویت است، تصریح کرد: تحکیم و تعمیق روابط دو ملت دوست ایران و پاکستان ممکن است مخالفانی داشته باشد، اما عزم و اراده موجود نزد سران دو کشور برای گسترش روابط، بر این مخالفت‌ها غلبه کرده و این سفر می‌تواند نقطه عطفی در ایجاد تحول در روابط فیمابین باشد.

وی بر اهمیت تبادل هیئت‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان به‌عنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه می‌تواند در حل مشکلات منطقه مؤثر باشد، در مقابل حضور بیگانگان در منطقه نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، بلکه خود باعث ایجاد مشکلات پیچیده‌تر خواهد شد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی برای مقابله مؤثر با هر گونه اجحاف و تعرض به کشورهای اسلامی، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و به خصوص غزه را از جمله تبعات نبود چنین انسجامی میان کشورهای اسلامی دانست و گفت: همکاری‌های ایران و پاکستان در این زمینه می‌تواند بستر مناسبی برای همراه شدن بیشتر کشورهای اسلامی در مسیر وحدت و انسجام امت اسلامی باشد.

نخست وزیر پاکستان: سفر آیت الله رئیسی به اسلام آباد به پاکستان عزت بخشید

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هم در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فیمابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف و اظهار کرد: پیشرفت هر کدام از دو کشور ایران و پاکستان باعث پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.

وی با اشاره به مرزهای طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و همچنین ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچه‌های مرزی تاکید کرد.

نخست وزیر پاکستان ضمن ابلاغ سلام‌های گرم دولت و ملت پاکستان به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت ایران، از درایت و تدابیر آیت‌الله رئیسی برای تقویت روابط و تعاملات منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به خصوص در ارتباط با کشور مطبوعش قدردانی کرد.

وی با تاکید بر هدف‌گذاری صورت گرفته برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فیمابین به ۱۰ میلیارد دلار در سال عنوان کرد: گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی می‌تواند به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور بیانجامد.

شهباز شریف همچنین با اشاره به حمایت پاکستان از همکاری‌های زیرساختی لجستیک چندجانبه افزود: تحقق این همکاری‌ها می‌تواند تبادلات تجاری فیمابین را به سطحی جدید ارتقا دهد.

نخست‌وزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنانش ثبات قدم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان آزادی قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را قابل تحسین توصیف و تصریح کرد: اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی مؤثرترین اقدام در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مظلوم است.

شهباز شریف همچنین با اشاره به گفتگوهای مطرح شده درباره حقوق و امنیت مردم منطقه کشمیر، تقویت همکاری‌های دو کشور در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه‌های مختلف را خواستار شد.

در این دیدار همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تاکید و علاوه بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدات خود در زمینه انرژی تسریع کند.

منبع: ایرنا کد خبر 747015

دیگر خبرها

  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • پنل خورشیدی چسبان ، تولید انرژی رایگان برای همه (فیلم)
  • برق خورشیدی بالکنی راهکار نوین آلمان برای انرژی سبز
  • ژاپن برق خورشیدی را از فضا تامین می‌کند
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی فراهم است
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی وجود دارد
  • رئیس‌جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است
  • سفر رئیس‌جمهوری به پاکستان سبب ارتقای روابط دو طرف در حوزه انرژی می‌شود