Web Analytics Made Easy - Statcounter

رای گیری سال ۲۰۰۹ سوئیس که ساخت مناره های مساجد در این کشور را ممنوع کرد ، موجب خشم مسلمانان در داخل و خارج از کشور شد؛حالا باید دید نتایج رای گیری در مورد ممنوعیت استفاده از برقع برای زنان مسلمان چه واکنش هایی را در پی خواهد داشت.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام:  رای گیری در مورد ممنوعیت استفاده از پوشیه برای زنان مسلمان در سوئیس امروز (یکشنبه 17 اسفند) انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نظرسنجی ها نشان می دهد که در رأی گیری که پس از سالها بحث و گفتگو به دنبال ممنوعیت های مشابه در سایر کشورهای اروپایی اکثریت کمی از این حرکت حمایت می کنند.

 

اگرچه در پیشنهاد «بله به ممنوعیت پوشش کامل صورت» به برقع یا نقاب اشاره نشده است ، اما بدون شک مشخص است که منظور از این بحث چیست.

 

پوسترهای این کمپین با عنوان «اسلام رادیکال را متوقف کنید!» و «جلوی افراط گرایی را بگیرید!» با زنی با نقاب سیاه  در شهرهای سوئیس نصب شده اند.

 

اما در پوسترهای طرف مقابل نوشته شده است: «نه به قانون پوچ ، بی فایده و اسلام هراسانه ضد برقع».

 

این ممنوعیت به این معنی است که هیچ کس نمی تواند صورت خود را به طور کامل در ملاء عام بپوشاند ؛ چه در مغازه ها و چه در حومه شهر.

 

اینس الشیخ ، سخنگوی گروه زنان مسلمان حامی زنان روسری در این باره گفت: متن این قانون علاوه بر بی فایده بودن ، نژادپرستانه و تبعیض آمیز است.

 

وی به خبرگزاری فرانسه گفت: قانون پیشنهادی این طور به اذهان القا می کند که شمکل بسیار بزرگی وجود دارد اما در سوئیس فقط 30 زن با پوشش برقع زندگی می کنند.

 

نظرسنجی اداره آماری فدرال 2019 نشان داد که 5.5٪ از جمعیت سوئیس مسلمان هستند که بیشتر ریشه در یوگسلاوی سابق دارند.

 

ژان لوک آدور ، سخنگوی ستاد انتخاباتی از حزب خلق راست گرای پوپولیست سوئیس (SVP) گفت: حجاب تمام چهره یک شکل افراطی از اسلام است.

 

وی اذعان کرد که زنان استفاده کننده از برقع در سوئیس زیاد نیستند ، اما در عین حال تأکید داشت کهوقتی مشکلی وجود دارد ، قبل از اینکه از کنترل خارج شود باید با آن مقابله شود.

 

این در حالی است که دولت و مجلس با ممنوعیت سراسری مخالف هستند.

 

پیشنهاد متقابل آنها که در صورت رد قانون ممنوعیت به طور خودکار آغاز می شود  از مردم می خواهد در صورت لزوم برای شناسایی ، به عنوان مثال در مرزها  چهره خود را به مقامات نشان دهند.

 

بر اساس سیستم سوئیس ، هر موضوعی می تواند به رای ملی گذاشته شود به شرطی که 100 هزار امضا در این کشور ثروتمند 8.6 میلیون نفری جمع آوری شود.

 

این موضوعات برای تصویب نیاز به حمایت اکثریت رأی دهندگان در سراسر کشور و اکثریت 26 کانتون فدرال سوئیس دارند که شش مورد از آنها به عنوان نیم کانتون در آرا محسوب می شوند.

 

تعداد کانتون‌های دولت فدرال سوئیس  26 عدد است.از صلح وستفالیا (۱۶۴۸) تا تشکیل دولت فدرال در سال ۱۸۴۸ هر کدام از کانتون‌ها یک دولت مستقل بود و دارای مرز، پرچم و ارتش خود بود.آخرین کانتون تشکیل شده در سوئیس کانتون یورا است که در سال ۱۹۷۹ از کانتون برن جدا شد.

 

اما رای گیری سال 2009 در سوئیس که ساخت مناره های مساجد در این کشور را ممنوع کرد ، موجب خشم مسلمانان در داخل و خارج از کشور شد؛حالا باید دید نتایج رای گیری در مورد ممنوعیت استفاده از برقع برای زنان مسلمان در سوئیس چه واکنش هایی را در پی خواهد داشت.

پایان پیام/7

منبع: شبستان

کلیدواژه: برقع سوئیس مساجد زنان مسلمان رای گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۸۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم»

رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر خود به پاکستان، به شهر کراچی به عنوان مرکز ایالت سند سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح، به مقام «قائد اعظم» و رهبر استقلال این کشور ادای احترام کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور بعد از ظهر امروز سه‌شنبه در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، پس از سفر به ایالت پنجاب و شهر لاهور، به کراچی مرکز ایالت سند نیز سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح «قائد اعظم» و پدر استقلال این کشور، با تقدیم تاج گل و قرائت فاتحه به مقام وی ادای احترام کرد.

دیدار سروزیر ایالت پنجاب با رئیسی

محمدعلی جناح ملقب به قائد اعظم در 25 دسامبر سال 1876 در یکی از محله‌های کراچی به دنیا آمد. پدرش بازرگان و خواهرش «فاطمه» یکی از مبارزان دوران استقلال پاکستان و هندوستان بود. وی در سال 1895 از دانشگاه انگلیس فارغ التحصیل شد و بعد از دریافت مدرک دکترای قانون، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.

جناح در سال 1896 به کنگره هند پیوست و در سال 1913 به عضویت «حزب آل اندیا مسلم لیگ» که توسط مسلمانان هند تشکیل شده بود درآمد. وی در سال 1916 بعد از برگزاری اجلاس ویژه حزب مسلم لیگ در شهر «لکهنو» به عنوان رهبر این حزب انتخاب شد.

محمد علی جناح نقش مهمی در نزدیکی کنگره هند با حزب مسلم لیگ برای بیرون کردن انگلیس از هندوستان داشت. در سال 1929 جناح در گزارشی به عنوان «گزارش نهرو» بر 14 نکته اساسی درباره حقوق مسلمانان تأکید کرد که بعدها مقدمه‌ای برای تشکیل یک کشور مسلمان شد.

جناح تمام عمر خود را صرف حمایت از حقوق مسلمانان شبه‌قاره کرد و چون مسلط به قانون بود تلاش‌های وی به ثمر نشست و سرانجام توانست کشور پاکستان را تشکیل دهد.

با ورود محمدعلی جناح به حزب کنگره ملی هند که برای کمک به انگلیسی‌ها تأسیس شده بود، فعالیت‌های این حزب که مقرر بود متناسب با منافع انگلیسی‌ها باشد، مخالف اهداف آنان عمل کرد. مسلمانان هم برای حفظ منافع خود حزبی به نام مسلم لیگ را تأسیس کردند. این دو حزب راه استقلال را هموار نمودند و فعالیت‌های جناح به استقلال پاکستان منجر شد. جناح از تعصب‌های فرقه‌ای دوری می‌کرد و به همین خاطر یکی از بهترین نمایندگان اتحاد مسلمانان با هندوها به شمار می‌رفت.

در مارس 1927 جناح توانست طرح‌های مسلمانان دهلی را تدوین کند اما در طرح مربوط به قانون اساسی حق رأی دادن از مسلمانان گرفته شد و کارهای جناح بی‌نتیجه ماند. در سال 1929 محمدعلی جناح طرح معروفی را در 14 ماده تنظیم کرد و به کنگره داد. گنگره ملی هند به طرح 14 ماده‌ای جناح چندان توجه نکرد. او پس از این ناکامی‌ها به لندن رفت و از دور فعالیت‌های اجتماعی سیاسی شبه قاره را دنبال می‌کرد.

در 1940 محمد علی جناح بیمار شد و در سال 1947 درست یک سال بعد از تشکیل کشور مستقل مسلمان به عنوان پاکستان در سپتامبر سال 1948 دار فانی را وداع گفت، اما فداکاری‌های او برای تشکیل یک کشور مستقل مسلمان همیشه در یاد و خاطره مسلمانان شبه‌قاره باقی خواهد ماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسدودیت میلیاردها یورو دارایی روسیه در سوئیس
  • ادای احترام رئیس جمهور به رهبر استقلال پاکستان
  • رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم» ادای احترام کرد
  • ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
  • ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
  • سوئیس بخش بزرگی از دارایی‌های مسدود شده روسیه را آزاد کرد
  • دهه کرامت بهترین فرصت برای بازیابی جایگاه زنان در جامعه است
  • ارتباط مستمر با سفیر سوئیس برای تبادل پیام با آمریکا
  • رای مثبت مردم اکوادور به همه‌پرسی تشدید سرکوب باندهای تبهکاری
  • حمله نژاد پرستان انگلیسی به زنان محجبه