Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: استان مرکزی در برخی از شاخص های سلامت روان وضعیت مناسبی ندارد.

دکتر علی علیمحمدی در هفدهمین جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده و شورای پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی استان مرکزی اظهار کرد: یکی از دغدغه های فعلی موضوع سلامت روان است، متاسفانه استان در برخی از شاخص های سلامت روان وضعیت مناسبی ندارد و لازم است که در این راستا آسیب شناسی و سیاست گذاری مناسب داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: تامین سلامت مادران باردار و کودکان زیر ۵ سال اولویت حوزه سلامت است و مادران در واقع باید یک سال قبل از اقدام به بارداری تحت کنترل قرار گیرند تا بارداری سالمی را پشت سر بگذارند.

به گزارش ایسنا؛ در این جلسه رئیس گروه سلامت روان مرکز بهداشت استان مرکزی نیز گفت: باید نسبت به وضعیت موجود و اقدامات لازم در این راستا حساسیت داشت. براساس آمار سازمان جهانی بهداشت از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۳ بالغ بر ۵۰ درصد افزایش اختلالات روان در جهان گزارش شده است.

دکتر چگینی اظهار کرد: تنها سه درصد از بودجه سلامت، به مسئله سلامت روان اختصاص یافته است، مطالعات در دهه ۸۰ نشان  می دهد که اختلالات روانپزشکی از نظر بار بیماری ها پس از حوادث در رتبه دوم قرار دارد و در سال ۹۰ این اختلالات به شیوع ۲۳ درصدی و در سال ۱۳۹۸ به ۳۳ درصد رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه باید بر ریزفاکتورهای اختلالات روان مانند خودکشی، HIV، طلاق، اختلالات اضطرابی و ... توجه ویژه داشت، افزود: برنامه جامع سلامت روان در سال ۱۳۹۱ از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شد، اما با وجود دستاوردهای بالای این برنامه، روند اختلالات روان در سطح جامعه کاهش نداشت.

چگینی با تاکید بر توجه به سلامت اجتماعی که بر کاهش اختلالات روان تاثیر خواهد داشت، گفت: براساس وضعیت سلامت روان در جامعه، کارگروه تخصصی پیشگیری از آسیب های اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شده است و جلسات آن از اردیبهشت ۱۴۰۰ آغاز می شود. دستگاه های اجرایی باید نماینده تام الاختیار برای حضور در این جلسه معرفی کنند تا بتوان به برنامه ریزی و تصمیم گیری رسید.

در این جلسه، رییس گروه تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی در خصوص برنامه حمایت از مادران باردار و شیرده و کودکان زیر ۵ سال درگیر سوءتغذیه اظهار کرد: با یک دلار سرمایه گذاری در مداخلات تغذیه می توان ۱۶ دلار بهره برداری کرد، در  کودکان با تغذیه مناسب شانس فقیر شدن در بزرگسالی ۳۳ درصد کاهش می یابد که این امر به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.

نسرین یادگاری با بیان اینکه با سوء تغذیه در بین زنان باردار، می تواند ریسک اضافه وزن و چاقی، دیابت نوع ۲ جنین را ایجاد کند، افزود: حدود ۳۰ درصد زنان در سنین باروری دارای اضافه وزن و چاقی هستند و در واقع فقر، بی سوادی، ناآگاهی تغذیه ای، بیکاری و بحران ها و ... می تواند عامل سوء تغذیه باشد.

وی کمبود آهن، روی، ویتامی A، D، در بین زنان باردار ۵ ماهه را در منطقه استان مرکزی بیشتر دانست و گفت: ۵ درصد مادران باردار کم وزن، ۴۰ درصد اضافه وزن، ۱۷ درصد چاق هستند و این امر تولد نوزاد را با مشکل روبرو خواهد کرد.

یادگاری با اشاره به کم وزنی، کوتاهی قد و لاغری در شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی در بین ۷.۴ درصد کودکان زیر ۵ سال در سال ۹۶ که البته وضعیت پسران در این بین بدتر از دختران است، افزود: استان مرکزی در شرایط نسبتا امن کشور تقسیم بندی شده است و امیدواریم با اجرای سند امنیت غذایی بتوانیم وضعیت استان را ارتقا بخشیم و از نتیجه آن زنان باردار نیز منتفع شوند.

وی در خصوص وضعیت سوء تغذیه مادران باردار استان اظهار کرد: در استان ۲۴۵ مادر باردار دارای سوء تغذیه وجود دارد که ۱۲۹ نفر در مناطق روستایی هستند، از کل این مادران ۱۸۴ نفر تحت پوشش کمیته امداد قرار گرفته اند و باقی مادران نیز کمکی دریافت نمی کنند که لازم است به سرعت تحت پوشش قرار گیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سلامت رواني استان مرکزی استان مرکزی اختلالات روان مادران باردار سلامت روان سوء تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۱۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه ۳۱ فروردین / تردد روان در محورهای شمالی

آخرین وضعیت محورهای کشور برای امروز _جمعه سی‌ویکم فروردین_ اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آخرین وضعیت راه‌های کشور تا امروز _جمعه سی‌ویکم فروردین_ به شرح زیر است:

آخرین وضعیت جوی ترافیکی محورهای شمالی

تردد روان در محورهای چالوس، هراز، فیروزکوه و آزادراه تهران - شمال و آزادراه قزوین – رشت (رفت و برگشت)

محورهای شمالی فاقد هرگونه مداخلات جوی است.

آخرین وضعیت جوی ترافیکی سایر محورها

تردد روان

محورهای مسدود شریانی

۱- محور خرم آباد – پلدختر تا اطلاع بعدی مسدود است و تردد از محور جایگزین خرم آباد – کوهدشت و آزادراه خرم آباد – پل زال انجام می‌شود.

۲- محور گشت - سراوان

۳- بندر خمیر – بندرلنگه

۴- نیکشهر – چابهار

۵- رودبار جنوب - ایرانشهر

محورهای مسدود غیرشریانی

۱- محور هشتگرد – طالقان

۲- محور چاهان – زرآباد

۳- جکدان – جاسک

۴- فنوج – کتیج – رمشک

۵- دلگان – بمپور

۶- قصرقند – نیکشهر

۷- بمپور – فیروزآباد

۸- ایرانشهر – خیرآباد

۹- نیکشهر – بنت

۱۰- جلگه - چاه اسحاق

۱۱- کنارک – زرآباد

۱۲- فنوج - اسپکه

۱۳- بمپور – جلگه

۱۴- ایرانشهر - مهرستان

۱۵- کمربندی جدید خرانق – یزد

۱۶- عنبرآباد - بلوک

۱۷- بریس - چابهار

۱۸- نوبندیان – ریمدان

۱۹- رودبار – زهکلوت (فرعی مظفرآباد و آبسردوئیه)

۲۰- فنوج – بنت

۲۱- رودبار _ زهکلوت (فرعی بیژن آباد)

۲۲- اسپکه – بمپور

۲۳- دلگان - زهکلوت

آخرین وضعیت جوی استان‌های کشور

صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین وضعیت جوی در کشور اظهار کرد: امروز در بعضی نقاط واقع در شمال غرب و غرب کشور، همچنین در ارتفاعات البرز مرکزی، غرب اصفهان، شمال فارس و چهارمحال و بختیاری، به ویژه در ساعات بعدازظهر افزایش ابر، رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: شنبه در اردبیل، شرق آذربایجان شرقی، زنجان و ارتفاعات البرز مرکزی، همچنین در دامنه‌های شرقی زاگرس مرکزی شامل استان‌های همدان، مرکزی، قم، شرق لرستان، چهارمحال و بختیاری، بعضی نقاط اصفهان، شمال و شرق فارس و در یزد، نیمه غربی کرمان و شمال هرمزگان، در ساعات بعدازظهر افزایش ابر و رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید رخ می‌دهد و در ارتفاعات زاگرس جنوبی واقع در کرمان، بارش شدت خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: یکشنبه علاوه بر ادامه این وضعیت در ارتفاعات البرز مرکزی، ارتفاعات یزد، شمال شرق فارس و کرمان، به تدریج در ساعات بعدازظهر با نفوذ موج تراز میانی جو به غرب کشور، ابرناکی، بارش پراکنده و وزش باد در مناطقی از غرب و شمال غرب کشور پیش بینی می‌شود.

ضیائیان ادامه داد: دوشنبه این سامانه در کل نوار غربی، دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز، استان‌های اصفهان، یزد، شمال فارس و بوشهر و ارتفاعات کرمان فعال خواهد بود، همچنین سه‌شنبه از میزان ابرناکی و بارش در شمال غرب، غرب، دامنه‌های جنوبی البرز در قزوین، البرز و تهران کاسته می‌شود و گستره ابرناکی و بارندگی در استان‌های واقع در نیمه شرقی کشور در شهر لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و شمال فارس خواهد بود.

وی گفت: طی دو روز اخیر در مناطق کوهستانی رگبار تگرگ و در مناطقی از نوار شرقی کشور، وزش باد شدید همراه با خیزش گرد و خاک دور از انتظار نیست؛ دوشنبه شمال خلیج فارس و از سه‌شنبه خلیج فارس و تنگه هرمز، مواج و متلاطم پیش بینی می‌شود.

کد خبر 745920

دیگر خبرها

  • آزرده خاطر شدن رانندگان از وضعیت نامناسب جاده‌ای در ۷ کیلومتری کرمانشاه + فیلم
  • طبیعت گردی عامل کاهش تنش عصبی و حافظ سلامت روان
  • آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور | هیچ محدودیت جدیدی در محورهای شمالی اعمال نشده است
  • نحوه مصرف کرم ضدآفتاب برای مادران باردار و کودکان
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه ۳۱ فروردین / تردد روان در محورهای شمالی
  • درددل رانندگان از وضعیت نامناسب جاده شهر بابک به سیرجان + فیلم
  • عمده‌ترین تخلف روانشناسان دارای پروانه عدم رعایت تعرفه ‌هاست
  • فواید بی‌نظیر ریواس
  • فعالیت سامانه خود ارزیابی روانشناختی در حوزه سلامت روان
  • پشت‌پرده سبوس‌گیری از آردها/ سلامت مردم قربانی سودجوها!