Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- قوه قضاییه اسفند هر سال نرخ دیه را برای سال بعد مشخص می‌کندتا بر مبنای آن، حق بیمه شخص ثالث توسط بیمه مرکزی تعیین شود؛ با توجه به شرایط اقتصادی،مردم کشش پرداخت نرخ بالا در سال آتی را ندارند.

 تعیین نرخ دیه در قوه قضائیه و ابلاغ نهایی آن توسط قاضی‌القضات، از جمله تصمیمات مهم اجتماعی و اقتصادی کشور است که در واپسین روزهای هر سال انجام می‌شود و بر مبنای آن حق بیمه شخص ثالث تعیین می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
کلیدواژه این اقدام قوه قضائیه، «احقاق حقوم عامه» است که بر مبنای آن، هرگونه حق‌کشی، اضرار به مال غیر و توقف در امر خدمت‌رسانی را از پاشنه آشیل‌های جدی این نهاد مهم تعریف می‌کند.
حال شرکتهای بیمه نیز منتظر تعیین نرخ دیه هستند تا بر مبنای آن، خدمات خود در حوزه صدور بیمه‌نامه‌های شخص ثالث را تنظیم کنند؛ اما در این میان، آنچه مسلم است بین ضریب کسانی که حق بیمه شخص ثالث را با هدف خریداری پوشش حوادث به شرکت‌های بیمه می‌پردازند، با آنانی که از مزایای این بیمه‌نامه بهره می‌برند، تفاوت معناداری وجود دارد و طبیعی است که هر چقدر میزان دیه اعلام شده بالاتر باشد، در عدد حق بیمه ابلاغی، اثر مستقیم بر جا خواهد گذاشت.
در این میان، اوضاع اقتصادی کشور در سال جاری که همزمان با شیوع ویروس کرونا بسیاری از کسب و کارها و به تبع آن، اقتصاد خانوارها را تحت‌الشعاع خود قرار داده است، شرایط را با سال‌های گذشته متفاوت کرده است؛ به خصوص اینکه اکنون با توجه به کوچک‌تر شدن سفره مردم و رشد سرسام آور نرخ تورم، اگر بهای دریافت بیمه‌نامه اجباری شخص ثالث، افزایش محسوسی داشته باشد، طیف بزرگی از جامعه را با فشار اقتصادی مضاعفی روبرو می‌کند که به تبع آن، آسیب‌هایی نظیر بیمه‌گریزی و ناامنی روانی را نیز به دنبال خواهد داشت.
مروری بر پرونده تعیین نرخ بیمه شخص ثالث به خوبی نشان می‌دهد که در سال‌های گذشته، افزایش نرخ بیمه‌نامه شخص ثالث به بخشی از انتظارات تورمی در کشور دامن می‌زد و در صورتی که با حمایت و همدلی نهادهای ذیربط، این نرخ ثابت بماند و حتی کاهش یابد، بخش مهمی از انتظارات تورمی هم فروکش می‌کند که باز هم، اثرات مثبت آن به حاکمیت و مردم باز می‌گردد.
حال در این شرایط حساس که شکنندگی بازار بیمه و قدرت خرید مردم، صنعت بیمه کشور را تهدید می‌کند، به نظر می‌رسد هر گونه افزایشی در حوزه تعیین نرخ دیه می‌تواند بازارهای مالی را نیز تحت تأثیر قرار داده و در این وضعیت تهدید تحریمی، کار اداره کشور را با سختی بیشتری مواجه کند؛ چراکه به طور قطع، ممکن است برخی از مردم توان خرید بیمه‌نامه شخص ثالث را برای خودروهای خود نداشته باشند و در نتیجه آسیب‌های آن به مراتب بالاتر از سال‌های قبل باشد.
اکنون، با درایتی که از رئیس قوه قضائیه و تیم تخصصی این قوه در زمینه احصای نرخ دیه بر اساس حدود اسلامی و مصالح کشور وجود دارد، انتظار می‌رود نرخ دیه برای سال آینده به گونه‌ای تعیین شود که تعادل بین رقم حق بیمه شخص ثالث و نرخ دیه، به نفع تمامی ذی‌نفعان بوده و شرایط را برای بیمه‌گریزی و تبعات بعدی آن نامساعدتر نکند؛ این در حالی است که با توجه به خدمات‌رسانی صندوق تأمین خسارت‌های بدنی و نهادهای حمایتی دیگر، حق و حقوق مردم در نهایت مساوات، تادیه می‌شود و تصمیم صحیح قوه قضائیه به رشد شاخص‌هایی نظیر امنیت روانی، نشاط اجتماعی و رفاه عمومی منتهی خواهد شد.
افزایش ۳۰ درصدی طبق روال هر سال، مردم را دچار چالش جدی خواهد کرد
سعید وصال، دبیر انجمن صنفی شرکتهای خدماتی بیمه با بیان اینکه هر سال قوه قضائیه نرخ دیه را تا ۳۰ درصد بالا می‌برد، گفت: اکنون نرخ بیمه شخص ثالث برای رنج معمولی از خودروها، حدود ۲ میلیون تومان است که اگر قوه قضائیه قرار باشد نرخ را همانند سال‌های گذشته تا ۳۰ درصد افزایش دهد، نرخ بیمه به ۳ تا ۴ میلیون تومان می‌رسد.
وی افزود: البته باید توجه داشت که نرخ بیمه شخص ثالث برای کامیون‌ها و ماشین‌های سنگین به ده میلیون تومان می‌رسد که همین امر سبب شده تا خرید بیمه‌نامه از سبد هزینه‌های خانوارها خارج شده و معمولاً افراد خرید آن را به تعویق می‌اندازند و مشمول جریمه می‌شوند؛ بنابراین با توجه به اینکه امسال در کشور با تورم بالایی مواجه بوده و نرخ همه اقلام از جمله شتر که مبنای تعیین نرخ دیه است، به شدت بالا رفته است، مبلغ دیه هم ممکن است اگر بر مبنای تورم باشد، افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی را تجربه کند.
وصال گفت: بر همین اساس از قوه قضائیه درخواست می‌شود تا نرخ دیه را با کمی افزایش مواجه کند؛ چراکه تجربه نشان داده قوه قضائیه حتماً نرخ را افزایش می‌دهد و ثابت نگاه نمی‌دارد، اما درخواست ما این است که همه جوانب را در تعیین نرخ دیه که مبنای تعیین نرخ بیمه شخص ثالث است، نگه دارد.
این کارشناس بیمه اظهار داشت: قوه قضائیه نباید با تعیین نرخ بیمه شخص ثالث، بیمه‌گریزی را رواج دهد، بلکه باید به هر طریقی فرهنگسازی کرد تا هزینه بیمه از سبد خانوارها خارج نشود، چراکه آنگاه در صورت بروز یک حادثه، فرد خاطی و خانواده او دچار خسارت روحی و روانی بسیاری خواهند شد.
وصال گفت: آنقدر تورم در کشور بالا بوده که خرید انواع بیمه‌نامه از سبد زندگی بسیاری از مردم خارج شده و فقط یک نوع بیمه آن هم شخص ثالث مانده که به دلیل اجباری بودن، از سوی خانواده‌ها خریداری می‌شود؛ اما اگر این نرخ هم به یکباره با افزایش چشمگیر مواجه شود، ممکن است همین بیمه اجباری نیز تمدید نشود و مشکلات اجتماعی را بیشتر نماید. در حالی که رسالت شرکت بیمه این نیست که مشکلات اجتماعی و اقتصادی مردم را بیشتر کند، بلکه می‌خواهد مشکلات را به حداقل برساند؛ اما تورم کار را کمی سخت کرده است.   مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نرخ بیمه شخص ثالث حق بیمه شخص ثالث تعیین نرخ دیه بر مبنای آن قوه قضائیه بیمه نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۱۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگ‌ها، جهانی که غالبا از آن غافلیم!

وحید محمود قره باغ؛ گفتنی است مغز انسان قریب به ۸۰ درصد اطلاعات را از طریق بینایی دریافت می‌کند، از این رو به جرات می‌توان گفت که رنگ‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند. رنگ بر خلق و خو، احساسات، ارتباطات فی ما بین و همچنین رفتار‌های انسانی تاثیرات بسزایی دارد. رنگ اشیا، نورپردازی، رنگ دیوار‌ها و سایر موارد مشابه می‌تواند جلوه و انرژی خاصی به محیط خانه و کار ببخشد. ضمن این که تنوع رنگ‌ها خلاقیت را به دنبال دارد و جهان رنگ‌ها به مرور ویژگی‌های متفاوت و ماندگاری را در انسان نهادینه می‌کند.

از سویی روانشناسی رنگ شاخه‌ای از علم روانشناسی است که به مطالعه و بررسی رنگ‌ها و همچنین ارتباط و کنش آن با رفتار انسان می‌پردازد. این دانش قابلیت و ظرفیت بالایی دارد و می‌تواند کمک شایانی به بهتر شدن سطح و کیفیت زندگی و همچنین کسب و کار کند. به عبارتی اهمیت رنگ‌ها تا بدانجا پیش رفته که بر نگرش و تصمیمات روزانه انسان‌ها نیز موثر افتاده است. چرا که هر رنگی جایگاه روانی مختص خود را دارد که در روانشناسی اقتصادی خصوصا افزایش سطح تجارت، هنر، طراحی و همچنین روانشناسی کودک مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

شکل ۱. مغز انسان قریب به ۸۰ درصد اطلاعات را از طریق بینایی دریافت می‌کند، از این رو به جرات می‌توان گفت که رنگ‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

 در نهایت اینکه تاثیر رنگ‌ها را دست کم نگیریم که دنیایی نهفته و انرژی سرشار دارند. به تجربه ثابت شده است رنگ‌ها در روح و روان انسان تاثیر می‌گذارند که در نهایت منجر به تغییر خصایص و شخصیت انسان می‌شود. به عنوان مثال می‌توان از رنگ آبی و یا بنفش برای اتاق خواب استفاده کرد که بسامد کمتری دارد. چنانچه محدودیت مکان دارید می‌توانید فقط از چراغ خواب کم نور آبی و بنفش استفاده کنید. رنگ سبز را می‌توان برای اتاق کار انتخاب کرد و اگر مقدور نبود می‌توان از یک عکس مربوط به طبیعت در اتاق استفاده کرد.

بهتر است از رنگ‌های شاد مثل سبز و زرد برای لباس نیز استفاده کنیم. رنگ زرد مانع افسردگی است و از آنجا که با نیمکره سمت چپ مغز در ارتباط است، ذهن انسان را باز کرده و باعث خلاقیت، تحریک اعصاب و دیدگاه‌های جدید در انسان می‌شود. از سویی رنگ سبز آرامش بخش است، فشار خون را کاهش می‌دهد و اضطراب را از بین می‌برد؛ رنگ سفید هم که جهان و عالمی دیگر است. اگر احساس کم حوصلگی می‌کنید، می‌توانید رنگ برخی وسایل شخصی خود را نارنجی انتخاب کنید. رنگ نارنجی، حس جوانی، تمایل به ارتباط، برون گرایی و جدایی از محدودیت‌ها را در انسان تقویت می‌کند. همچنین این رنگ برای التیام ریه‌ها نیز توصیه می‌شود.

 جهان رنگ ها، جهانی متفاوت و نزدیک به ما انسان هاست، ولی متاسفانه غالبا از آن غافلیم. در حقیقت با روانشناسی رنگ‌ها دنیایی دیگر را خلق خواهیم کرد و خواهیم دید که بن بستی وجود ندارد. رنگ‌ها تاثیر بسزایی نیز در رشد و تکامل ذهن کودکان دارد، به همین سبب انتخاب رنگ لباس و اتاق کودک بسیار حائز اهمیت است. همچنین قرص‌هایی که رنگ گرم دارند تاثیر بیشتری نسبت به قرص‌هایی رنگ سرد دارند. تا بدان جا که رنگ قرمز برای تحریک جسم و روح، افزایش سرعت و نیروی واکنش و همچنین افزایش گردش خون توصیه می‌شود. در آخر اینکه انسان نباید نسبت به ابعاد مختلف زندگی خود بی تفاوت باشد، چه بسا ریشه بسیاری از چالش‌های انسان در همین مفاهیم نهفته است.

دیگر خبرها

  • سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک
  • رنگ‌ها، جهانی که غالبا از آن غافلیم!
  • بهره مندی ۶۵ درصدی جمعیت خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • کنایه رئیس سازمان تأمین اجتماعی به مشاغل سخت! / جدّیت قالیباف به روایت یک عضو جبهه پایداری
  • یک نماینده مجلس: اپراتورها از جیب مردم سرقت می‌کنند!
  • دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث
  • مازنی:برخوردهای خشن در خیابان‌ها با زنان براساس کدام منبع رخ می‌دهد؟ /قیمت دلار چند برابر سال ۱۴۰۰ شده اما صدایی از دولتمردان در نمی آید
  • علیرضا گرشاسبی: برای 60 میلیون تحت پوشش و تنها 18 میلیون بیمه پرداز داریم / نیمی از بازنشستگی های 1400 پیش از موعد بود
  • نسبت بیمه‌پردازان تامین اجتماعی به بازنشسته‌ها در تربت‌حیدریه کاهش یافت
  • برنامه‌ریزی برای برگزاری مسابقات بین‌المللی توان در شیراز