Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، «محسن ابراهیم‌زاده» فوق تخصص بیماری‌های عفونی در برنامه «طبیب» گفت: با توجه به اینکه این ویروس در حال تکثیر است و هر ویروسی که مرتبا در حال تکثیر است در حال جهش‌های متوالی است، لذا بیماران با تابلوها و علائم متفاوتی به ما مراجعه کنند.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه در کرونای قبلی دو فاز مستقل ویروسی و التهابی داشتیم، اظهار کرد: اما در ویروس جهش‌ یافته این دو فاز در هم ادغام شده و همزمان با تکثیر ویروس فاز التهابی هم شکل گرفته و ضربه‌های خودش را می‌زند، لذا بیماری که دو شب قبل با حال عمومی خوب دیده بودیم بعد از 48 ساعت با درگیری مواجه می‌شود چیزی که اصلا انتظار نداشتیم در این مرحله ببینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین عنوان کرد: این ویروس به دلیل چسبندگی زیاد مسری‌تر است، بیماری داشتم که با یک سوار اتوبوس شدن شب علائمش ظاهر شده و دو شب بعد هم ریه درگیر و در بخش مراقبت‌‍‌های ویژه هم بستری شده، یا فردی که با مترو به بازار رفته و فردای آن روز تب و لرز گرفته، لذا افراد خستگی، بی‌حالی و ضعف را جدی بگیرند چون اولین علامت به ویژه در کرونای انگلیسی است و منتظر علائم عجیب و غریب دیگری نباشند.

ابراهیم‌زاده با تأکید بر اینکه هر چه فرد زودتر مراجعه کند و ما زودتر و به موقع‌تر از ابزارها و داروها استفاده کنیم موفق‌تر هستیم، یادآور شد: لذا نباید زمان طلایی درمان را از دست داد، منتظر کاهش اکسیژن خون و تب و لرز نباشید، به ویژه جوانان چون رزرو ریه‌شان زیاد است ممکن است در مراحل اولیه درگیری ریه خودش را نشان ندهد مثل اتفاقی که برای فوتبالیست‌های عزیزمان افتاد و علائم و درگیری ریه دیر خودش را نشان داد.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی در ادامه تصریح کرد: ما داروی جدیدی برای درمان کرونای انگلیسی نداریم و در این مورد هم فقط به اقدامات حمایتی‌مان تکیه می‌کنیم، این اقدامات مهمترین اصل درمان است یعنی اینکه جلو برویم تا ببینیم بیمار چه علائمی پیدا می‌کند و از عهده آن نواقصی که در ارگان‌های مختلف ایجاد می‌شود به موقع برآئیم.

وی همچنین توضیح داد: مثلا کسی که وارد بخش مراقبت‌های ویژه می‌شود ما باید با روش‌های غیر تهاجمی اکسیژن خون او را بالای 90 نگه داریم، هر چه به سمت لوله‌گذاری و تهویه مکانیکی پیش برویم احتمال اینکه بتوانیم این فرد را از زیر دستگاه درآوریم کمتر است، لذا در پروتکل‌های جدید هم توصیه شده تا آنجا که ممکن است بیماران را لوله‌گذاری نکنیم و از روش‌هایی مثل «ان آی وی» یعنی ماسک‌هایی که با فشار اکسیژن‌رسانی می‌کنند استفاده شود که البته این هم بسیار سخت است چون این فشار هوا به همه اندام‌ها وارد می‌شود.

ابراهیم‌زاده در پایان یادآور شد: البته در اثر این فشار اکسیژن ممکن است ریه دچار حبابچه‌های هوایی شود و من مواردی داشتم که بعد از چند ماه وقتی سی تی می‌گیریم ظرفیت ریه کم شده و حالت‌هایی شبیه تاول یا بادکنک‌های کوچکی در ریه بیمار ایجاد شده که در اثر همان اکسیژن‌تراپی است که البته در شرایط بحرانی قطعا باید از آنها استفاده شود، به همین دلیل است که فقط پیشگیری حرف اول را می‌زند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خستگی کرونای انگلیسی ویروس تب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۳۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت: کبد چرب بیماری شایع و بدون علامت است، تغییر سبک زندگی مهم‌ترین بخش برای درمان بیماری کبد چرب است، اصلاح شیوه زندگی ۹۰ درصد بخش درمان را به خود اختصاص می‌دهد.

هادی عبداللهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه عضو کبد در بدن انسان وظایف متفاوتی را بر عهده دارد، اظهار کرد: مهم‌ترین عملکرد کبد سم زدایی بدن است، ذخایر انرژی، ذخایر منابع گلیکوژن در کبد، تولید پروتئین‌ها و آمینه اسیدهای ضروری بدن، تولید ویتامین‌ها و فاکتورهای پیش انعقادی از دیگر وظایف این عضو در بدن است.

وی با بیان اینکه بیماری کبد چرب ارمغان زندگی شهرنشینی است، افزود: فعالیت بدنی کمتر و کم تحرکی در زندگی شهرنشینی امروز بیشتر است و نوع غذاها پرچرب و پرکالری بوده، بنابراین اضافه وزن و چاقی در بین افراد رواج زیادی دارد و این موارد باعث افزایش بروز بیماری‌هایی مانند کبد چرب می‌شود.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان تصریح کرد: کبد چرب بین بزرگسالان شیوع بیشتری داشت، اما در سال‌های اخیر سن شیوع این بیماری کاهش یافته و بین کودکان هم گسترش پیدا کرده است، به دلیل اینکه نوع بازی کودکان تغییر یافته و در تحرک لازم را ندارند و به سمت بازی‌های نشسته و رایانه‌ای گرایش بیشتری دارند.

وی بااشاره به پنهان بودن علائم خطر بروز این بیماری گفت: لازم است بدانیم تنها ۱۰ درصد چربی این عضو طبیعی است، داشتن چربی بیشتر و جایگزینی بافت طبیعی کبد با چربی می‌تواند علامت خطر باشد، بروز این بیماری در مراحل اولیه علامتی ندارد و بیمارانی که ریسک ابتلاء به این بیماری را دارند، باید مورد بررسی قرار گیرند.

عبداللهی خاطرنشان کرد: خطر ابتلاء به این بیماری در برخی از افراد بیشتر است، بیماران مبتلا به دیابت از مهم‌ترین افراد پرخطر برای ابتلاء به بیماری کبد چرب هستند و حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد آنها مبتلا به این عارضه می‌شوند، کبد چرب بیماری شایعی است و حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد عموم افراد جامعه به این عارضه مبتلا می‌شوند و این آمار بالایی است.

وی با بیان اینکه در برخی افراد خطر ابتلاء به این بیماری بالاتر است، ادامه داد: طبق بررسی‌ها ابتلاء به بیماری کبد چرب در افرادی که دچار فشارخون، دیابت نوع دو، چاقی شکمی و چربی خون هستند، افزایش دارد و عوارض ناشی از بروز این بیماری بیشتر است، برای مثال در بیماران دیابت نوع دو اگر به سمت بیماری کبد چرب پیش بروند، انتظار بروز فیبروز کبدی نیز وجود دارد.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت: افراد لاغر هم می‌توانند به کبد چرب مبتلا شوند، کسانی که زمینه ژنتیکی دارند و افرادی که چربی شکمی و زندگی کم تحرکی دارند، نیز در معرض خطر ابتلاء به این بیماری هستند و این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست.

سیروز کبدی، مرحله آخر درگیری با بیماری کبد چرب

وی در خصوص عوارض بیماری کبد چرب برای سلامتی بدن تصریح کرد: کبد چرب بیماری شایع و بدون علامتی است و احتمال دارد مورد غفلت واقع شود و نگرانی از بروز این بیماری تنها ایجاد چربی کبد نیست و بیشترین نگرانی از بروز سکته و فیبروز کبدی در بیماران است و مرحله آخر درگیری با بیماری سیروز کبدی بوده و پیوند کبد تنها راه نجات این گروه از بیماران است.

عبداللهی ادامه داد: پیوند کبد درمان مؤثری برای سیروز کبد است و کشور بهترین قطب در این زمینه است، اما برای انجام این عمل باید منتظر گرفتن عضو از افراد مرگ مغزی بود و بعد از پیوند باید بیماران مراقبت‌های طولانی مدت داشته باشند و داروها را به طور مرتب مصرف کنند تا دچار عارضه نشوند.

وی درباره روند تشخیص بیماری کبد چرب عنوان کرد: برای تشخیص این بیماری در افراد پرخطر ابتدا با آزمایش خون و سونوگرافی آنزیم‌های کبد مورد بررسی قرار می‌گیرد و در این آزمایش‌ها می‌توان متوجه بروز این بیماری شد و در مراحل پیشرفته‌تر تشخیص مورد تأیید نهایی قرار می‌گیرد.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان با تاکید به شیوه‌های درمانی عارضه کبد چرب گفت: تغییر سبک زندگی مهم‌ترین بخش برای درمان بیماری کبد چرب است، اصلاح شیوه زندگی ۹۰ درصد بخش درمان را به خود اختصاص می‌دهد، در حال حاضر دارو و درمان مؤثری برای این بیماری وجود ندارد و درمان بیماران در مسیر کاهش وزن، جلوگیری از بروز چاقی، انجام فعالیت‌های ورزشی هوازی، پرهیزهای غذایی و کم کردن مصرف کربوهیدرات‌ها، مواد قندی و شکرهای تصفیه شده است.

کد خبر 745059

دیگر خبرها

  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • سندروم درس (Dress) بیماری مرموز ترانه عیلدوستی چیست؟ | این بیماری با بدن ترانه چه کرد و آیا درمان دارد؟
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • پدیده عجیب قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران؛ قلیان اکسیژن چیست؟