Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@04:52:44 GMT

خراسان جنوبی همچنان با مشکل کم‌آبی مواجه است

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۳۸۵۴

خراسان جنوبی همچنان با مشکل کم‌آبی مواجه است

احمد قندهاری عصر یکشنبه در نوزدهمین جلسه سازگاری با کم‌آبی خراسان جنوبی که با حضور استاندار برگزار شد، افزود: باید برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای انجام شود که با بحران مواجه نشویم.

وی گفت: کسری مخزن آب در خراسان جنوبی از ۱۷۰ میلیون مترمکعب در سال ۱۳۹۳ به ۱۰۱ میلیون مترمکعب در سال جاری رسیده و اکنون کل برداشت آب سالانه از منابع آب زیرزمینی استان ۹۰۵ میلیون مترمکعب است و بیش از سه میلیارد مترمکعب کسری مخزن تجمعی از منابع آب زیرزمینی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی تصریح کرد: شرایط خراسان جنوبی از لحاظ منابع آبی شرایط خوبی نیست و مسوولیت همه ما در مدیریت مصرف آب سنگین است.

وی با بیان اینکه ۸۸ درصد منابع آبی استان به میزان ۵۵۰ میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی استفاده می‌شود گفت: همچنین ۶ درصد آب استان در بخش شرب استفاده می‌شود که مسوولیت تک تک خانوارها در مدیریت مصرف آب ضروری است.

قندهاری افزود: برای مدیریت هرچه بیشتر در بخش آب هر ۲ هفته یک بار جلسه سازگاری با کم‌آبی در استان تشکیل خواهد شد تا بتوانیم در زمینه مدیریت آب در بخش کشاورزی، تصمیم‌گیری مناسبی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: درخصوص تعیین تکلیف تخصیص آب به صنایع هم اولویت ما تخصیص آب به صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی است.

وی با اشاره به اصلاحیه طرح سازگاری با کم‌آبی در خراسان جنوبی گفت: طرح قبلی در بازه زمانی کوتاه یعنی از سال ۹۸ تا ۱۴۰۱ قرار بود در استان اجرا شود و فشاری بسیار زیادی بر مدیریت منابع آب وارد می‌کرد که باید طی این سه سال ۲۶۶ میلیون مترمکعب تعدیل آب را در استان انجام می‌دادیم.

قندهاری افزود: با اصلاحیه‌ای که انجام شد، زمان اجرای این سند تا ۱۴۰۵ افزایش و میزان تعدیل آب به ۱۷۵ میلیون مترمکعب کاهش یافت که از این مقدار ۱۶۴ میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی، ۹.۵ میلیون مترمکعب در بخش شرب و  ۱.۵ میلیون مترمکعب در بخش صنعت باید تعدیل شود.

وی تصریح کرد: کشاورزان صاحبان اصلی منابع آب زیرزمینی هستند که خودشان باید بیشترین مدیریت را بر این سرمایه خود داشته باشند تا در آینده دچار چالش نشوند و مجموعه آب منطقه‌ای هم در خدمت آنان است که چگونه منابع آبی حفظ و مدیریت شود تا کمترین ضربه به مدیریت آب وارد شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون کنتور هوشمند برای ۹۰ درصد چاه‌های کشاورزی استان نصب شده است گفت: در شهرستان‌های زیرکوه، طبس و نهبندان تعدادی چاه باقی مانده است که نیازمند مشارکت مردم و فرمانداران هستیم.

وی بیان کرد: براساس دستور استاندار خراسان جنوبی تاکید شده است که در یک بازه زمانی کنتور هوشمند بر روی چاه‌های دولتی هم برای مدیریت مصرف آب نصب شود و در مجموع ۱۰ درصد چاه‌های استان به مجموعه‌های دولتی تعلق دارد.

وی گفت: حدود ۲۵۰ لیتر بر ثانیه پساب تصفیه‌خانه بیرجند را داریم که در جلسات آتی نحو مصرف این آب مصوب و طبق برنامه، اجرایی خواهیم کرد و این پساب درخصوص جداسازی فضای سبز استفاده خواهد شد.

قندهاری با اشاره به اینکه یک میلیون مترمکعب یعنی ۲ دهم درصد آب برداشتی از چاه‌های غیرمجاز شناسایی شده در استان است افزود: برنامه ما این است که در سال آینده ۵۰ درصد این چاه‌ها را مسدود کنیم.

وی گفت: طی ۱۰ سال گذشته هزار و ۲۶ چاه غیرمجاز کشاورزی را در استان مسدود کردیم و تعداد چاه‌های غیرمجاز موجود در استان به شدت کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: ۷۸ درصد چاه‌های کشاورزی خراسان جنوبی به دلیل کمبود منابع آب زیرزمینی توان برداشت سهمیه خود یعنی میزان برداشت در پروانه‌ها را ندارند و بیشتر این چاه‌ها در حاشیه دشت‌ها قرار دارند.

برچسب‌ها کم آبی صرفه جویی در مصرف آب خراسان جنوبی شرکت آب منطقه ای اراضی کشاورزی سرانه مصرف آب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کم آبی صرفه جویی در مصرف آب خراسان جنوبی کم آبی صرفه جویی در مصرف آب خراسان جنوبی شرکت آب منطقه ای اراضی کشاورزی سرانه مصرف آب اخبار کنکور میلیون مترمکعب در بخش منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی مصرف آب کم آبی چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۳۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت درست بارندگی در یزد

عزیزالله سیفی، رئیس شورای اسلامی یزد  با اشاره به بارندگی شدید سه شنبه شب در این شهر گفت: مشکلات آبگرفتگی در شبانه روز گذشته کمتر اتفاق افتاد و اقداماتی که شورای شهر یزد برای دفع آب‌های سطحی انجام داد باعث شد بسیاری از مشکلات حل شود.

او افزود: بیشترین بارندگی در منطقه ۳ شهرداری یزد بود و حجم روان آب‌های زیادی را شاهد بودیم و البته سیل بند‌های این منطقه نیز نگرانی ایجاد کرده بود که امکان سر ریز وجود داشت و خوشبختانه طی بازدیدی که انجام شد برای افزایش تاج سیل بند‌ها اقدام شد و مشکلی وجود نداشت.

رییس شورای اسلامی شهر یزد ادامه داد: روان آب‌ها در منطقه ۳ و شهر حمیدیا مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد که شهرداری‌ها با مشارکت یکدیگر سریعا ورود کرده و این مشکل رفع شد و انشاالله در بارندگی‌های بعدی این چند نقطه که مشکل دار است نیز رفع شود تا نگرانی مردم این مناطق نیز در بارندگی‌ها حل شود.

سیفی گفت: شهر یزد شیب مناسبی ندارد و در طراحی‌های اولیه نیز این مسئله لحاظ نشده است، در این شورا با اقدامات سال‌های اخبر، مسیر رودخانه مرکزی یزد احیا شد و با تکمیل این رودخانه بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

او اظهار داشت:برای لوله گذاری معابر و همچنین اصلاح گذر در جای جای شهر اقدام و بیش از ۸۰۰ چاه جذبی نیز حفر شد و امیدواریم با ادامه این مسیر و اقدامات پیشگیرانه‌ای که انجام خواهد شد، شاهد کمترین مشکل در این زمینه باشیم

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • آخرین خبرها از سیلاب زیرکوه/کنکوری ها با کمک ارتش به آزمون رسیدند
  • دستور تخلیه روستای نوده شهرستان زیرکوه صادر شد
  • تخلیه آب در کاشان همچنان ادامه دارد/آسیب به قنوات اردستان
  • مدیریت درست بارندگی در یزد
  • چهار محور در استان مسدود است
  • شدت بارش‌ها همچنان ادامه دارند
  • خسارت ۱۴۵ میلیارد تومانی بارندگی به کشاورزی خراسان جنوبی
  • مسلمانان روهینگیا همچنان با پاکسازی قومی مواجه هستند
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد
  • (ویدئو) مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟!