Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا قوسی روز یکشنبه در جلسه سازگاری با کم‌آبی خراسان جنوبی که با حضور استاندار برگزار شد، افزود: ۲۲ درصد از اراضی کشاورزی استان زیر پوشش سامانه‌‎های نوین آبیاری قرار گرفته است.

وی گفت: تاکنون حدود ۳۶ هزار هکتار از اراضی استان به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است که یک سوم اراضی مستعد را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون سه هزار و ۷۰۰ هکتار آبیاری نوین در استان اجرا شده و هشت هزار و ۵۰۰ هکتار در دست اجرا است.

وی گفت: کنتورگذاری هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی استان در گذشته به صورت رایگان انجام می‌شد و هزینه‌ای که در حال حاضر گرفته می‌شود کشاورزان را برای کنتورگذاری تا حدودی بی‌رغبت کرده است.

قوسی با بیان اینکه در حوزه جهاد کشاورزی ۲ نوع پروژه سازه‌ای و غیر سازه‌ای وجود دارد افزود: در بخش پروژه‌های سازه‌ای براساس هدف‌گذاری باید ۱۱۸ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی و در بخش غیرسازه‌ای ۴۴ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی آب داشته باشیم.

دبیر اجرایی نظام صنفی بخش کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: ۹۰ درصد آب‌های زیرزمینی استان در اختیار بخش کشاورزی است و سال ۹۲ مصرف بخش کشاورزی ۷۱۰ میلیون مترمکعب بوده که با توجه به اجرای طرح تعادل‌بخشی، ۲۱۰ میلیون مترمکعب تاکنون در این بخش صرفه‌جویی داشته‌ایم.

علی رومنجانی افزود: کشاورزان با کاهش سهمیه آب کشت زراعی خود را حذف کردند و فقط باغات را آبیاری می‌کنند و کاهش دوباره سهمیه‌ها به معیشت خانوارها ضربه می‌زند.

وی اظهار داشت: در شورای عالی آب که سال ۹۲ در کشور ۱۵ پروژه برای تعادل‌بخشی تبیین شده و شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی فقط کم کردن آب‌ چاه‌های کشاورزی را در برنامه دارد و باید راهکارهای دیگر را نیز در دستور کار خود قرار دهد.

شهردار بیرجند هم گفت: تاکنون ۷۰ درصد از شبکه آبیاری فضای سبز بیرجند از آب شرب جدا شده و فقط ۳۰ درصد باقی مانده است.

محمدعلی جاوید افزود: درخصوص استفاده از پساب تصفیه‌خانه بیرجند تفاهم اولیه انجام شده و بسیاری از شهرهای کشور که از پساب فاضلاب استفاده کردند، چالش آلودگی خاک را داشتند.

وی گفت: از طرف دیگر درخواست شرکت آب منطقه‌ای این است که در صورت استفاده از پساب فاضلاب برخی از چاه‌های آب ما را مسدود کند در صورتی که سهمیه پساب اختصاص یافته به شهرداری فقط برای توسعه فضای سبز شهر نیاز است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی هم گفت: شهریور ۹۷ در شورای مدیریت منابع آب استان مقرر شد کسری محزن ۱۲۰ میلیون مترمکعبی در آن سال طی پنج سال به صفر برسد و کسری مخزن کنترل شود و سه میلیارد مترمکعب کسری تجمعی در بلند مدت جبران شود.

حسن اکبری افزود: ۲ سال بارندگی مناسب را در استان داشتیم و از طرفی طرح تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی اجرا شده و کسری مخزن ما به ۱۰۱ میلیون مترمکعب رسیده که نشان می‌دهد در پیشرفت سند سازگاری با کم‌آبی استان موفق نبوده‌ایم.

وی عنوان کرد: مدیریت مصرف آب در اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در استان نیز صرف بهره‌وری می‌شود یعنی کشاورزان سطح زیرکشت را افزایش می‌دهند یا کم‌آبی خود را جبران می‌کنند و اگر با همین روند پیش برویم به نتیجه نمی‌رسیم مگر اینکه زمان را از دست بدهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: اگر مدیریتی در بخش کشاورزی داریم باید خودش را در جبران کسری مخزن نشان دهد در غیر این صورت به نتیجه‌ای در بلندمدت نمی‌رسیم.

وی اظهار داشت: ۲۵۰ لیتر بر ثانیه پساب فاضلاب بیرجند را داریم که بلاتکلیف است و معضلی هم در استان شده در حالی که این آب بهترین گزینه برای مصرف در بخش صنعت است.

برچسب‌ها کم آبی صرفه جویی در مصرف آب خراسان جنوبی آبیاری اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کم آبی صرفه جویی در مصرف آب خراسان جنوبی کم آبی صرفه جویی در مصرف آب خراسان جنوبی آبیاری اراضی کشاورزی اخبار کنکور میلیون مترمکعب خراسان جنوبی بخش کشاورزی صرفه جویی کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۴۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی ۲/۵ میلیارد تومانی نیروگاه رامین اهواز با بازسازی دستگاه جت پرشر دیزل

سعید پرشی سرپرست معاونت نگهداری و تعمیرات نیروگاه رامین  گفت: دستگاه جت پرشر از جمله دستگاه‌های مهم مورد استفاده جهت از بین بردن رسوبات درون تیوب‌ها و لوله‌های کندانسور‌ها و مبدل‌های حرارتی با استفاده از فشار بالای آب می‌باشد که در موارد ضروری از آن استفاه می‌شود.

او افزود:کندانسور‌ها از تجهیزات مهم و حساس نیروگاه می‌باشند که وظیفه تبدیل بخار خروجی از توربین به آب جهت استفاده مجدد در فرآیند تولید را به عهده دارند که این تجهیز به مرور زمان دچار رسوب گذاری و مسدودی لوله‌ها و نهایتا باعث کاهش خلاء و کاهش تولید برق می‌شوند.

سرپرست معاونت نگهداری و تعمیرات نیروگاه رامین  ادامه داد: با توجه به اهمیت این تجهیز، با همت و تلاش متخصصان نیروگاه اقدام به بازسازی و رفع چالش‌های فنی یک دستگاه جت پرشر دیزل مستعمل تیپ ۲۲۵ z و همچنین بهینه سازی تغییر سیستم خنک کنندگی پلانجر‌ها از آب به روغن و استفاده از subass group guide sleeve مدرنیزه در هد پمپ نمودیم که هم اکنون نیز آماده بهره برداری و استفاده جهت رسوب زدایی کندانسور‌ها است.  

آقای پرشی می‌گوید:  هزینه خرید دستگاه مشابه را حدود ۱۵ میلیارد تومان و هزینه بازسازی این دستگاه مستعمل طبق مبلغ پیشنهادی پیمانکار حدود ۳ میلیارد تومان بوده که متخصصان نیروگاه رامین با صرف هزینه ۳۲۰ میلیون تومانی توانستند این دستگاه را بازسازی کنند که این امر سبب صرفه جویی بیش از ۲/۵ میلیارد تومان شده است.

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • صرفه جویی ۲/۵ میلیارد تومانی نیروگاه رامین اهواز با بازسازی دستگاه جت پرشر دیزل
  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • برگزاری رویداد فن‌آب برای صرفه‌جویی مصرف آب در صنایع نساجی
  • در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو جایزه ببرید
  • با صرفه جویی در مصرف برق، خودرو جایزه بگیرید
  • کنتورهای هوشمند موجب صرفه جویی برق شدند
  • جایزه خودرو برای صرفه‌جویی کنندگان در مصرف برق خانگی
  • صرفه جویی ۱۲۰۰ مترمکعبی مصرف آب در دانشگاه بیرجند