Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@23:04:07 GMT

بازنگری فرهنگی کردها به تحکیم وحدت ملی کمک می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۴۴۱۲۲

بازنگری فرهنگی کردها به تحکیم وحدت ملی کمک می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، جعفر عبدالملکی عصر امروز در سلسله نشست‌های تخصصی علمی که با موضوع کردستان فرهنگی؛ فرصت‌ها و ظرفیت‌ها و به مناسبت انتشار تفریظ رهبر انقلاب بر کتاب عصرهای کریسکان با حضور نخبگان و دانشگاهیان برگزار شد، اظهار کرد: کردها شاهد دلاورمردی‌های افرادی همچون سارویره سردار بانه‌ای که در جنگ چالدران در مقابل عثمانی‌ها ایستاد، بوده‌اند که ایشان هویت و استقلال کشور را فدا نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هویت ما در جغرافیای ایران ارزشمند است، افزود: شخصیت‌های مختلفی در تاریخ کردستان وجود داشته‌اند که پرآوازه بوده‌اند و سعی براین است در قالب مستند، سریال، برنامه‌های اثرگذار این افراد معرفی شوند.

وی خاطر نشان کرد: از ارکان مهم منظومه فرهنگی تاریخ هر جغرافیایی است که باید دانشگاهها، رسانه‌ها و مراکز پژوهشی در بیان حافظه تاریخی کشور به نسل جدید تلاش کنند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان عنوان کرد: هویت، ارزش‌ها و ارکان فرهنگی ما باید مورد بازنگری قرار بگیرد تا بتوانیم به هویت ملی و تحکیم مبانی وحدت ملی که از دغدغه‌های پراهمیت کشور است، کمک کنیم.

عبدالملکی با بیان اینکه ریشه‌های مشترک زبان کردی و فارسی را باید بازیابیم، یادآور شد: این مهم از مکانیسم‌هایی است که به تحکیم مبانی وحدت کمک کند.

وی اذعان داشت: باید کارشناسان زبان شناس اقوام در فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی حضور داشته باشند تا از واژگان زبان اقوام ایرانی در فرهنگستان استفاده شود.

وی با اشاره به مدرنیته و پست مدرنیته به عنوان فریب بزرگ غرب اضافه کرد: مدرنیته و پست مدرنیته چرخ‌های خرد کننده‌ای دارند که دنیا را استحاله کرده و جامعه دچار از جا کندگی فرهنگی شده است و نیاز به خودآگاهی تاریخی است تا به هویت اصیل خودمان برگردیم.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۲

منبع: فارس

کلیدواژه: کردستان مدیرکل صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۴۴۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انس عمومی با ادبیات کهن پارسی؛ یکی از مسیر‌های حفظ حافظه‌ی فرهنگی جامعه

سید مجید امامی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی درمورد تصویب برنامه ملی انس عمومی با ادبیات کهن پارسی در شورای فرهنگ عمومی بیان کرد: انس عمومی با ادبیات کهن پارسی، یکی از مسیر‌های جدی حفظ حافظه‌ی فرهنگی جامعه ما و افزایش اتصال آن با مخازن معرفتی و هویتی است و از طرف دیگر، نشاط انسجام، ادب و هویتی که خود ادبیات پارسی می‌تواند در زندگی روزمره ایجاد کند کمتر مورد توجه بوده است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: به نظرم می‌آید خاطره و حافظه ما از زبان پارسی غیر از ارتباط ادبیات کهن پارسی است که در کتاب‌های درسی وجود دارند و متأسفانه، با رویکرد ترجمه کار می‌شوند؛ به طوری که انگار اشعار به زبان مغولی هستند و زبان ما تا حدی با آن زبان فاصله گرفته است که بچه‌ها ترجمه آن را کلمه به کلمه می‌نویسند و در واقع، بیشتر به سمت واژه سالاری رفته ایم. البته حفاظت زبان و لحن مدیران و مسئولان و مبلّغان از واژه‌ها بسیار مهم است تا جایی که طبق قانون، آن‌ها نباید از واژه‌های بیگانه استفاده کنند. 

امامی مطرح کرد: در موارد دیگر، گاهی بحث زبان گریبانگیر مردم شده است. مثلاً می‌توان به نامگذاری فرزندان اشاره کرد که روی آن هم کار می‌کنیم. اما چیزی که می‌تواند خاطره خوشی برجای بگذارد انس عمومی با زبان پارسی است. 

وقتی یک کودک یا نوجوانی مشاعره می‌کند و یا از ضرب المثل‌های پارسی استفاده می‌کنیم و داستان‌ها و مفاهیم موجود در نظم و نثر نظامی و سعدی و فردوسی و... را می‌خوانیم خیلی حال خوش و بهجت و معرفت ما افزایش پیدا می‌کند. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: در یکی دو سال گذشته بدنبال چنین مسیری بودیم. البته تقریباً الان آماده شده است و دستگاه‌های مختلف به ویژه نهاد‌هایی مثل آموزش و پرورش خودشان به صورت توافقی با هم، درمورد این برنامه پیشنهاداتی دارند و روی این موضوع کار می‌کنیم تا انس عمومی را افزایش دهیم و هدف گذاری ما واقعاً مهم است. چون مثلاً وقتی از مردم در یک پیمایش می‌پرسیم پنج شاعر ایرانی را پشت سر هم نام ببرند تعداد کمی می‌توانند این کار را انجام دهند؛ به طوری که شاید کمتر از ۳۰ درصد بتوانند نام پنج شاعر ایرانی را پشت سر هم نام ببرند. این در حالی است که وقتی انس با این شعرا به وجود بیاید علاوه بر شاعران معروف، نام دیگر شعرا را هم بیان می‌کنند و علتش این است که آثارشان را خوانده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • پاسداشت زبان فارسی، پاسداشت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان + فیلم
  • نقد شاعران مداح و متملق در اشعار سعدی شیرازی / پندهای سعدی برای به سر عقل آمدن قدرتمداران / نوآوری معتدلانه سعدی و تحول تند و تیز مدرنیته
  • هویت‌بخشی به گروه‌های سرود کانون‌های مساجد امری مهم است
  • سنت‌ها و سبک زندگی اسلامی در کردستان جریان دارد
  • نشست کارگروه تخصصی پایداری خانواده و زیست عفیفانه
  • تنها راه نجات جامعه توسعه فرهنگ همگرایی است
  • ترویج سبک زندگی اسلامی سبب استحکام بنیان خانواده می‌شود
  • کارکنان سازمان فرهنگی سربازان مقابله با هجمه فرهنگی هستند
  • انس عمومی با ادبیات کهن پارسی؛ یکی از مسیر‌های حفظ حافظه‌ی فرهنگی جامعه
  • نشست چیستی و چرایی فرهنگ و هویت عشایری در دهدشت برگزار شد