Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-24@02:50:32 GMT

فصل نوی نگاه اقتصادی رسانه‌ای در وقت صبح

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۵۳۷۱۱

زمانه طوری شده که حتی اگر تنها یک هزاری هم در جیبتان داشته باشید، با اقتصاد و اخبار بورس و قیمت گوشت و مرغ و دلار سروکار دارید.

صبح که بیدار می‌شوید با سیل اخبار ریز و درشت و راست و دروغ اقتصادی مواجه می‌شوید که اگر خوب به شما عرضه نشده باشند شاید روزتان را خراب کنند.

البته صبح، وقت مناسبی است برای مرور اخبار؛ مخصوصا اگر شغل کسی ایجاب کند که دورادور اخبار ریز و درشت حوزه‌ی اقتصاد، سیاست، فرهنگ و جامعه را زیر نظر داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 خبری که به وقت صبح خوانده می‌شود بهتر است گزیده باشد و واقعی و نه لزوما منفی تا انرژی فرد تا پایان روز با خواندن آنها کم نشود.

 اینجاست که لحن اخبار و گزینش فکر شده آن می‌ تواند در دنیایی که حجم اخبار بد بسیار فراتر از طاقت نوع بشر رفته، شهروندان را مطلع ِ غیرافسرده نگاه دارد.

 شهروندانی که از هجوم اخبار بد به کنج انزوای بی‌خبری فرو نروند. اخیرا سایت خبری - تحلیلی "وقت صبح" چنین راهی را دنبال کرده است.

وقت صبح www.vaghtesobh.com) ) با کادر جوان خود قصد انجام این مهم را پیدا کرده تا بتواند مخاطبان خود را به روز نگه دارد همزمان آن‌ها را افسرده و غمگین نکند.

به همین دلیل مهم است که وقت صبح به فرهنگ و هنر به عنوان حوزه‌ای که کمتر درگیر تنش است اهمیت بسیاری می‌دهد؛ تا از این طریق روان خوانندگان فرصت استراحت و آرامش داشته باشد و در سایه این آرامش سطح دانش و فرهنگ خود را ارتقا دهد.

سلامت و زندگی دیگر موضوع مورد توجه وقت صبح است، چرا که در عصر کرونا اکثر مردم برایشان بهداشت و سلامت جدی‌تر از قبل شده و افزایش اطلاع و آگاهی صحیح و موثق امری است که نمی‌توان آن را جدی نگرفت.

 

تمرکز وقت صبح روی دغدغه اصلی مردم

اما شاید در هیچ حوزه‌ای به اندازه اقتصاد، سرمایه‌گذاری و بورس آرامش مهم و سرنوشت‌ساز نباشد.

این که اخبار و تحلیل‌ها مخصوصا در شرایط بد بازار آنقدر منفی و ناامیدکننده نباشد که فعالین این حوزه‌ها دچار هیجان نشده و با سرمایه خود گونه‌ای رفتار احساسی نکنند که بعدها وقتی هیجانات فروکش می‌کند پشیمان شود.

 اساسا ذات اقتصاد و سرمایه‌گذاری و بورس دارای سیکل و نوسان است و بالا و پایین دارد.

 اگر فعالین این حوزه را بدون توجه به این نکته دایما چنان تحریک و تهییج کنیم رسالت خبری خود را بد بازی کرده ایم.

 درستش این است که در اوج گرفتن بازار تلقین نکنیم که همه چیز خوب است و همواره خوب خواهد ماند و برعکس زمان رکود بازار به عنوان یک رسانه این حس را ترویج ندهیم که همه چیز خراب و نابود است و نابود خواهد ماند.

باید با رائه تحلیل‌های مناسب این گزاره را به جان مخاطب اخبار بورس و بیت کوین و کاردانو و سایر ارزهای دیجتیال و... برسانیم که ذات اقتصاد و تجارت و سرمایه‌گذاری و بورس بالا و پایین دارند و در نوسان اند.

 این گونه است که مخاطبی که در این حوزه‌ها فعال است فرصت این را خواهد داشت که فارغ از تلاطم‌های بازار روند اصلی را از دل اخبار و حوادث روزانه بیرون بکشد و رصد کند و مبتنی بر آن روند بلندمدت بدون دستخوش احساسات شدن، منافع بلندمدت خود را دنبال کند.

اینگونه است که یک رسانه از دل جهان در حال تغییر و تحول می‌تواند عصای دست مخاطبان مطالب اقتصادی خود باشد.

نه این که با سانسور بخواهد نقش ضربه‌گیر را ایفا کند بلکه با منطقی و غیر احساسی تیتر زدن و تحلیل کردن و عدم روایت مطلق‌گرایانه سیاه و سفید دیدن رویدادهای اقتصادی، حوادث را واقعی، دقیق و منصفانه روایت کند. تا ناخواسته آن‌ها را به دام هیجانات بازار سوق ندهد.

این خلاصه آن چیزی است که رویکرد وقت صبح در انعکاس اخبار و اطلاعات و تحلیل در حوزه اقتصاد و بازار و بورس به دنبال آن است.

البته که گام برداشتن در این مسیر سخت و صعب است. چرا که دنیای خبرنگاری دنیایی پرماجرا و پرهیجان است، تیترهای هیجانی و جنجالی پرخواننده‌تر است و جلب توجه می‌کند و خلاف این رویه رایج گام برداشتن البته کار ساده‌ای نیست.

روزنامه‌نگاری و خبرنگاری در حوزه اقتصاد مخصوصا با نگاه عمیق به بازار و سرمایه‌گزاری و بورس پارادوکسیکال هست و خواهد ماند.

 موفقیت در آن از مسیر باریک دقت و ظرافت و هوشمندی می‌گذرد که:

« چگونه خوب درک کنی و درست تشخیص دهی و  دقیق عمل کنی.»

این سایت از نظرات و پیشنهادات شما مخاطبان استقبال می‌کند و می‌توانید با راه های ارتباطی مختلف که در سایت قابل مشاهده است با هیئت تحریریه آنها را در میان بگذارید.

دفتر سایت هم در منطقه امیر آباد و در نزدیکی قطب علمی کشور یعنی دانشگاه تهران واقع شده است.

اطلاعات تماس:

آدرس: تهران، امیر آباد، خیابان هفدهم (نادر ابراهیمی)، جنب بزرگراه کردستان، پلاک 24، طبقه سوم

پست الکترونیک: vaghtesobh@gmail.com

شماره تماس: 09104919403

لینک کوتاه: asriran.com/003FRc

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: وقت صبح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۳۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در تدوین قوانین به بحران‌ها توجه شود/ آمارها واقعی نیست

اصغر جهانگیراظهار داشت: بحران و مدیریت بحران مقوله‌ای جهانی است و برای مقابله با آنها وقتی ساختار شکل گرفت باید با ترتیبات قانونی برای آن تصمیم گرفت.

وی ادامه داد: قوانین در کشور ما حدود ۱۱۵ سال قبل تصویب شده است و تاکنون بیش از ۱۳ هزار قانون در کشور توسط نهاد قانونگذاری وضع شده و این در حالی است که برخی از این قوانین دچار نقص، نقض، نسخ صریح یا ضمنی شدند و از سال ۱۳۸۹ برای رفع این نقیصه بازنگری قوانین در دستور کار قرار گرفت.

جهانگیر تصریح کرد: ایران در درون و برون خود با بحران های طبیعی و تحمیلی روبروست و نخستین موضوع مورد توجه ساماندهی قوانین و مقررات است.

معاون قوه قضاییه اظهار داشت: واقعیت این است که نگاه قانونگذار در سال‌های گذشته به فرایند قانونگذاری، نظام مسائل بحرانی نبوده و با این نگاه به حوزه قانونگذاری نپرداخته است؛ از این رو قوانینی که مصوب شده است در دل خود ممکن است بحران‌هایی نیز به همراه داشته باشد به عنوان نمونه اگر قانونی برای آبرسانی به یک حوزه تصمیم‌گیری شده باشد اما ممکن است اجرای آن که تلاش برای آبادانی یک نقطه است اما باعث تحمیل هزینه شود.

جهانگیر افزود: با این نگاه به نظام مسائل وقتی قوانینی در حال تدوین است باید پیوست‌های نظام مسائل بحرانی داشته باشد.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بر لزوم گردآوری داده‌های مبتنی بر واقعیت تاکید کرد و افزود: نیاز داریم داده‌های واقعی آماری داشته باشیم تا با جمع‌آوری داده‌های بحرانی امکان سیاستگذاری واحد را فراهم کنیم و از سوی دیگر نگاه مشترک تقنینی، اجرایی و قضایی ایجاد کنیم زیرا اینگونه مسائل، به واقع نظام مسائل ملی است اما اکنون در کشور بسیاری از داده‌ها غیرواقعی است.

وی اضافه کرد: به عنوان نمونه اکنون ۱۵ سال است که هدفمندی یارانه‌ها در حال اجراست اما همچنان دهک‌بندی‌ها به درستی صورت نگرفته است در حالی که توزیع منابع نیز در این حوزه در حال انجام است.

جهانگیر تصریح کرد: واقعیت این است که مشکلات انباشته شده‌ای داریم که تبدیل به معضلات شده است و برخی به مرحله بحران رسیده؛ بنابراین ابتدا باید مدل‌های بحران را بشناسیم و اولویت‌ها را تعیین کنیم زیرا منابع و زمان محدود است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • درآمد پیش‌کش؛ کارت خبرنگاری بدهید!
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • اینفوگرافیک| عملیات ایران علیه اسرائیل در یک نگاه
  • طنز در فضای مجازی با اقتصاد پیوند خورده است
  • (تصاویر) نگاه رسانه‌های خارجی به ایران؛ از عید نوروز تا شادی حمله به اسرائیل
  • در تدوین قوانین به بحران‌ها توجه شود/ آمارها واقعی نیست
  • اصحاب رسانه وظیفه سنگینی در تحقق شعار سال برعهده دارند
  • پرداخت ۵۶۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و تولید در خراسان جنوبی
  • پرداخت ۵۶۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و تولید در استان