Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@19:25:39 GMT

درسنامه‌ای در ستایش عقل

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۵۷۰۹۵

درسنامه‌ای در ستایش عقل

عباسیان با وجود آن‌که عموزادگان رسول خدا(ص) بودند و با تکیه بر همین قرابت بر اموی‌ها غلبه یافتند، اما خیلی زود پس از روی کار آمدن، بنای بدرفتاری با علویان و چهره‌های شاخص آنان، یعنی نوادگان پیامبر اکرم(ص) را که از موقعیت خاص و از جایگاه عصمت و طهارت برخوردار بودند گذاشتند.

به گونه‌ای که روی امویان را در اعمال ظلم و استبداد نسبت به آل رسول(ص) و شیعیانشان سفید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان آنچنان کینه اهل بیت را به دل گرفتند که گویی میان آنان و آل‌ الله خونی تقاص نگرفته بر زمین مانده است. از این‌ رو با ربودن گوی سبقت از بنی‌امیه در زشتکاری نسبت به خاندان رسول گرامی اسلام و علویان در تاریخ بنام شدند. آنان در دوران خلافت هارون‌الرشید در سال 183 یعنی 50 سال پس از تأسیس سلسله عباسی دست به خون عبد صالح خدا امام موسی کاظم(ع) آلودند و حضرتش را پس از زندان‌های مکرر و آزار و اذیت بسیار به شهادت رساندند. عباسیان که تجربه خلافت بنى‌امیه و رفتار آنان با مردم و نتیجه کارشان همچون آیینه عبرت مقابلشان بود، با سالوس و ریا، افکار و اهداف خود را در هزارتوى سیاسى‌کارى پنهان کرده و عوامفریبى را سرلوحه روش حکومتى خود ساخته بودند. اما ریاکاری‌هایشان در مقابل سیره و سلوک ذریه پیامبر(ص) از پرده بیرون افتاده و اهل بیت رسول خدا و ائمه معصومین(ع) همچون پایگاه روشنگرى خطرى براى آنان محسوب مى شدند و معیارهاى قیاس رفتار اسلامى حکومتگران با سیره و سنت رسول(ص) خدا بودند.
امروز (25 ماه رجب) مصادف با شهادت مظلومانه هفتمین خورشید فروزان هدایت، امام موسی کاظم(ع) است. امام همامی که پس از تحمل سال‌ها سختی و رنج در سیاهچال‌های بصره و بغداد سرانجام به امر هارون‌الرشید خلیفه ستمگر عباسی، مسموم شد و مظلومانه به شهادت رسید. در دوران حیات امام موسی کاظم(ع) با دخالت حاکمان عباسی، ارزش‌های دینی وارونه و در خدمت حاکمیت جور بود، در نتیجه امت اسلامی از نظر اخلاقی و اعتقادی در معرض سقوط قرار داشت. آن حضرت(ع) برای مقابله با آسیب‌هایی که هویت امت اسلامی را تهدید می‌کرد، به چاره‌اندیشی برخاست و با شیوه‌های مؤثر به ترویج و تحکیم ارزش‌های معنوی و معرفتی اقدام نمود. امام موسی کاظم(ع) با درک و شناخت دقیق از ریشه‌های بحران به احیای مکارم اخلاقی و آموزه‌های دینی پرداخت و نسبت به شناساندن جلوه‌های مسلمانی در میان امت از طریق نشر معارف همت گمارد. آن حضرت با تربیت «گروه صالحان» پلی میان خود و امت ایجاد کرد و جهت مقابله با انحرافات اخلاقی و اعتقادی، بر جایگاه رفیع عقل به عنوان ابزاری کارآمد در حوزه شناخت، تأکید فرمود. امام موسی کاظم(ع) ضمن حدیثی مفصل و طولانی خطاب به هشام بن حکم پیرامون اهمیت و جایگاه ویژه عقل در مجموعه تعالیم اسلامی فرمود: ای هشام! خداوند به وسیله خرد، حجت را بر انسان‌ها تمام کرده است. آن حضرت(ع) همچنین آنانی را که خرد نمی‌ورزند با عنوان بدترین جنبندگان نکوهش فرموده و در همین راستا درونمایه خردورزی را فروتنی در برابر حق برشمرده که به صورت تقوا جلوه‌گر می‌شود. براساس تعالیم امام موسی کاظم(ع) هر چیزی را راهنمایی است و راهنمای خردمند، عقل اوست و خردمندان در دنیا و آخرت نزد خداوند مقامی رفیع دارند و اعمال آنان ارجمندتر برشمرده می‌شود. در این آموزه آن حضرت(ع) صبر را نشانه عقل و مردم‌داری و مردم‌دوستی را به عنوان نیمی از عقل مورد ستایش قرار می‌دهد. امام موسی کاظم(ع) همچنین با دامن زدن به جریان اصیل اسلامی، جان جویندگان حقیقت را از معارف اسلامی سرشار و آینده امت را با بیداری و دینداری حقیقی همراه می‌کند تا از خطر انحرافات در عصر و زمانه خود مصون و برکنار بمانند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: امام موسی کاظم ع آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۷۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرار نیست مسئولیت استانداری کرمان را بپذیرم/ حضور در شورای هماهنگی را ترجیح می‌دهم

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور در پاسخ به سوالی در مورد داغ شدن موضوع پذیرش مسئولیت استانداری کرمان توسط وی در برخی محافل سیاسی استان کرمان گفت: قرار نیست استاندار کرمان شوم و این مسئولیت را بپذیرم.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محمد حسین موسی پور رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور در پاسخ به سوالی در مورد داغ شدن موضوع پذیرش مسئولیت استانداری کرمان توسط وی در برخی محافل سیاسی استان کرمان گفت: قرار نیست استاندار کرمان شوم و این مسئولیت را بپذیرم.

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور در پاسخ به سوالی در مورد داغ شدن موضوع پذیرش مسئولیت استانداری کرمان توسط وی در برخی محافل سیاسی استان کرمان گفت: قرار نیست استاندار کرمان شوم و این مسئولیت را بپذیرم؛ حضور در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به منظور خدمت به کشور را با توجه به حکم مقام معظم رهبری؛ نمایندگی ولی فقیه در این شورا را ترجیح می‌دهم.

وی که اصالتا اهل استان کرمان است و به عنوان اولین استاندار روحانی کشور در دولت احمدی نژاد نیز در استانداری قم خدمت کرده است در تکمیل پاسخ خود افزود: با توجه به مسئولیتم در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور، قرار نیست مسئولیتی را در دولت بر عهده بگیرم.

وی همچنین در مورد پیشنهاد خبرنگاری در مورد اعزام خبرنگاران فعال در حوزه مرتبط با این شورا در استان‌های کشور به کشور سوریه به منظور آشنایی از نزدیک و نیز انتقال عمق جنایت‌های صورت گرفته علیه مردم مظلوم این کشور، اظهار داشت: این موضوع باید از طریق وزارت ارشاد پیگیری شود.

او در ادامه در پاسخ به سوالی پیرامون تاخیر و تعلل چند ساله مسئولان استان کرمان و شهرداری در مورد ساخت سردیس امام خمینی (ره) جهت نصب در محل مسجد امام شهر کرمان و نیز ساخت و نصب المان قدس در شهر کرمان با توجه به کرمانی بودن سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی که در راه آرمان قدس تلاش‌های زیادی کرد و به شهیدالقدس نیز معروف است، گفت: باید همکاری و پیگیری‌های لازم در این موارد صورت گیرد.

*سیاست گذاری و راهبری مراسم ملی و مذهبی

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور سپس وظیفه این شورا را سیاست گذاری و راهبری مراسم ملی و مذهبی برشمرد و گفت: شورای هماهنگی ماموریت پاسداشت و گرامیداشت روز‌های مهم در تاریخ انقلاب دارد.


موسی پور تاکید کرد: هویت انقلاب اسلامی را ایام الله تشکیل می‌دهد و گرامیداشت آن‌ها یعنی جلوگیری از فراموشی و خط سیر انقلاب است.

وی با اشاره به اینکه در طول سال حدود ١٥ مناسبت ملی در سطح کشور برگزار می‌شود اعلام کرد: سالجاری در
٢ هزار و ٧٧٦ نقطه کشور راهپیمایی روز قدس برگزار شد؛ در قالب این مراسم هزاران کار تبیینی، تبلیغی و فرهنگی برگزار گردید.

موسی پور در ادامه بخش دوم وظایف شورای هماهنگی را ساماندهی مناسبت‌های مهم مذهبی مثل دهه کرامت، دهه ولایت، اعیاد شعبانیه، راهپیمایی غدیر که با مشارکت مردمی برگزار می‌شود، برشمرد.

*لزوم جریان سازی فرهنگی

وی سپس ماموریت دیگر این نهاد را به صحنه آوردن مردم و ایجاد زمینه برای ابراز احساسات درباره مسائل بین المللی و مظلومان عالم مثل قضیه یمن و موضوع فلسطین و دفاع از مردم غزه و ابراز از انزجار توهین به مقدسات و قرآن اعلام نمود.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور همچنین ماموریت‌های استانی و مناسبت‌های استانی مثل حادثه آتش سوزی مسجد جامع کرمان در زمان طاغوت را از دیگر برنامه‌های این نهاد برشمرد و اظهار کرد: این کار‌ها یک جریان سازی فرهنگی است.

او افزود: شورای هماهنگی مجموعه‌ای چابک است و در کشور ٢٥٠ نفر نیرو دارد و اعتبارات آن هم اندک است.

وی هنر استفاده از ظرفیت‌های مردمی و حاکمیتی را در اجرای برنامه‌ها مهم خواند و تصریح کرد: هدف تبیین دستاورد‌های نظام اسلامی است.

موسی پور خبرنگاران و اصحاب رسانه را یاران شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خواند و گفت: رسانه‌های کرمان در پوشش خبری برنامه‌های شورا خوب عمل کرده اند.

وی با اشاره به فعالیت رسانه‌های معاند گفت: دشمن با امپراطوری رسانه‌ای فریب و دروغ در سطح جهان با استفاده از علوم و ترفند‌ها، سعی در تحریف واقعیت دارد.

دیگر خبرها

  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره)
  • دستور وزیر کشوربه استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • مردم پاکستان شجاعت ملت ایران را ستایش می‌کنند
  • قرار نیست مسئولیت استانداری کرمان را بپذیرم/ حضور در شورای هماهنگی را ترجیح می‌دهم
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • اینفوگرافیک/ تو را است معجزه در کف / مواردی که در قرآن معجزه عصای حضرت موسی