Web Analytics Made Easy - Statcounter

مخترعان و پژوهشگران دانشگاه صنعتی سهند تبریز موفق به اختراع نسل جدیدی از ماسک‌های تنفسی هوشمند جهت فیلتر ویروس کرونا شدند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مخترعین و پژوهشگران دانشگاه صنعتی سهند تبریز در آزمایشگاه سیستم‌های صنعتی بلادرنگ، موفق به اختراع نسل جدیدی از ماسک‌های تنفسی هوشمند با قابلیت ضدعفونی سازی بی درنگ (Real-time) و افزایش میزان اکسیژن تنفسی با تکنولوژی ESP و اشعه UV و مناسب جهت فیلتر ویروس کرونا (کویید ۱۹) شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سید سعید آل هاشمی، مخترع و پژوهشگر حوزه سلامت دیجیتال و دانشجوی مهندسی برق - گرایش کنترل و سید احمد رضا احمدی، مخترع حوزه مهندسی پزشکی و دانشجوی مهندسی پزشکی - گرایش بیومکانیک دانشگاه سهند، موفق به اختراع نسل جدیدی از ماسک‌های تنفسی هوشمند گردیدند که می‌تواند بصورت خودکار و بی درنگ (Real-time)، فیلتر مخصوص ماسک را ضدعفونی نماید و همزمان میزان اکسیژن تنفسی را افزایش دهد.


این ماسک هوشمند همزمان با شیوع پاندمی ویروس کرونا (کویید-۱۹) با قابلیت فیلترینگ و ضدعفونی سازی بی درنگ این ویروس و انواع ذرات و یاخته‌های زیستی طراحی و اختراع شده است و در مقایسه با بیش از ۳۰ نوع ماسک هوشمند ثبت گردیده در US Patent و WIPO دارای ابتکار و نوآوری پایه‌ای در سطح جهانی تشخیص داده شده و توسط دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پس از داوری با کد‌های طبقه بندی بین المللی A۴۱D ۱۳/۱۱;A۶۱L ۹/۲۰;A۶۲B ۹/۰۰;A۶۲B ۷/۰۰ و کد ثبت ۱۰۳۸۳۰، تایید و ثبت شد.

شایان ذکر است، همچنین فیلتر مخصوص این ماسک با تکنولوژی ESP طراحی شده است که می‌تواند تا ۹۹٫۹ درصد ذرات میکرو و نانو را فیلتر نموده و اشعه UV بکار رفته همزمان تا ۹۹٫۹۸ درصد باعث ضدعفونی و نابودی ویروس ها، باکتری ها، انواع میکروب‌ها و یاخته‌های زیستی می‌شود و مکانیزم تابش این اشعه بصورت کاملا ایمن برای اجزای صورت انسان پیاده سازی شده است.

لازم به ذکر است مکانیزم تنفس آزاد و جذب مولکولی اکسیژن که در این ماسک با ساختار فیلترینگ خاص ایجاد شده، باعث جذب بیشتر مولکول‌های اکسیژن (افزایش چگالی مولکولی از ۲۱ درصد تا ۵۰ درصد) می‌شود و هوای آزاد بیرون ماسک، به راحتی با محیط داخل ماسک رد و بدل گردیده و باعث راحتی تنفس (عمل دم و بازدم) می‌شود.

بخش‌های پژوهشی این اختراع توسط سید سعید آل هاشمی، سید احمد رضا احمدی و سعید امجد پناه در آزمایشگاه سیستم‌های صنعتی بلادرنگ، انجام شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی سهند تبریز ویروس کرونا فناوری نانو ماسک های تنفسی هوشمند موفق به اختراع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۶۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای عضو بیمار پس از ایست کامل قلبی

به گزارش خبرگزاری مهر، امیرحسام علیرضایی افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران برای نخستین بار در کشور موفق به اهدای اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی شد.

وی خاطرنشان کرد: واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه مذکور به عنوان واحد پیشرو در امر اهدا پس از مرگ قلبی در کشور طی سه سال اخیر موفق به اهدای اعضای بیماران پس از مرگ قلبی به نیازمندان عضو شده است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت افزود: به تازگی تیم فراهم آوری اعضا این دانشگاه به سرپرستی سام زراعتیان نژاد جراح قلب و عروق و عضو هیأت علمی دانشگاه موفق به فراهم آوری اعضای پیوندی از اهداکننده مبتلا به آمبولی ریه و ایست کامل قلبی شد که گیرندگان اعضا پس از دریافت عضو با شرایط عمومی خوب از بیمارستان ترخیص شدند.

وی عنوان کرد: این نوع اهدا در کشور و حتی در جهان بر اساس طبقه بندی ماستریخت بی نظیر و در صورت وجود کم نظیر است. در حال حاضر از افراد پس از مرگ مغزی (DBD) و در شرایط خاص از افراد پس از مرگ قلبی (DCD) با استفاده از فناوری‌های خاص که به آن فناوری برتر گفته می‌شود، اعضا با موفقیت به اهدا می‌رسد.

علیرضایی افزود: این روش جدید اهدا در کشور به عنوان منبع جدید تأمین اعضا می‌تواند میزان لیست بیماران در انتظار دریافت اعضا را کاهش دهد.

وی از زحمات تیم واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی ایران و همکاران پرتلاش اداره پیوند و فراهم آوری اعضا و نسوج وزارت بهداشت قدردانی کرد.

کد خبر 6087627 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی
  • ساخت بلوک بتنی سبک ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎده ﺍﺯ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺎﻧبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻼﻣﯿﻦ
  • نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز
  • همکاری دانش‌بنیان دانشگاه مراغه و شرکت فولاد تبریز
  • تجهیز ۵۳ درصد چاه های صنعتی خراسان رضوی به کنتور هوشمند
  • تجهیز ۵۳ درصد چاههای صنعتی خراسان رضوی به کنتور هوشمند
  • امروز نیروی هوایی ارتش، نیرویی آماده و با اقتدار برای حفاظت از کیان کشور است
  • اهدای عضو بیمار پس از ایست کامل قلبی
  • چرا خلبانان و مهمانداران نمی‌توانند به خودشان عطر بزنند؟