Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-19@20:49:11 GMT

پاسخ قاطعانه روحانی به جانسون درباره مذاکره با آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۸۱۷۳۰

پاسخ قاطعانه روحانی به جانسون درباره مذاکره با آمریکا

خبرگزاری ایسنا: حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر چهارشنبه در تماس تلفنی آقای "بوریس جانسون" نخست وزیر انگلستان گفت: همکاری‌های بین‌المللی در نتیجه سیاست‌های ترامپ، آسیب دیده و متأسفانه سازمان ملل و شورای امنیت نیز در این مدت عملکرد شایسته و بی‌طرفانه‌ای نداشتند و اکنون زمان آن فرا رسیده که با کمک هم این نقیصه را رفع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس جمهور سیاست قطعی ایران در برجام را عمل در برابر عمل برشمرد و اظهارداشت: عمل نکردن طرف‌های اروپایی به تعهدات برجامی، تنها موجب سلب اعتماد مردم به اروپا و تنگ‌تر شدن فضای دیپلماسی شد.

روحانی تاکید کرد: دولت آمریکا در حالی مدعی علاقمندی به بازگشت و اجرای برجام است که تاکنون هیچ اقدام عملی در این عرصه نداشته و این درحالی است که  آنها با مذاکره خارج نشدند که برگشت‌شان مستلزم مذاکره باشد.

رئیس جمهور اقدام انگلستان و دو کشور دیگر اروپایی در پس گرفتن قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را تصمیم درستی دانست و گفت: چنین اقداماتی تنها مسیر را دشوار و شرایط را پیچیده‌تر می‌کند.

روحانی با بیان اینکه "ایران نمی‌تواند و نباید تنها طرف پرداخت‌کننده هزینه برای حفظ برجام باشد"، اظهارداشت: تمامی اقداماتی که ایران تاکنون انجام داده است در چارچوب برجام و برای اعاده توازن به آن و با هدف حفظ توافق بوده است.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه "تحریم‌ها و سنگ‌اندازی‌های آمریکا و متحدانش در دسترسی ایران به منابع مالی خود در خارج، مشکلات کرونایی و درمانی مردم را دو چندان کرد"، گفت: جامعه بین‌المللی نشان داد آماده رویارویی متمدنانه با بحران نیست و تمایلات حمایت‌گرایانه و تبعیض‌آمیز را دنبال می‌کند و بی تردید این یک شکست اخلاقی برای جامعه بین‌المللی است.

روحانی همچنین به موضوع بدهی های چندین ساله ایران از انگلستان در ارتباط با خریدهای دفاعی اشاره کرد و گفت:  در حالی که شاهدیم عمده کشورهای بدهکار به ایران در حال رهاسازی منابع مالی بلوکه شده یا بازپرداخت بدهی های خود هستند، بسیار عجیب است که در روند بازگرداندن طلب دفاعی چهل و چند ساله ایران هنوز پیشرفت عملی حاصل نشده است.

روحانی اظهارداشت: بی تردید تسریع در بازپرداخت طلب های ایران، در رفع مشکلات دیگر روابط نیز موثر است.

رئیس جمهور در ادامه به موضوع تحولات منطقه اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار برقراری صلح و آرامش در منطقه بوده و برخلاف برخی سیاه‌نمایی‌ها، آغاز کننده هیچ حمله‌ای به دیگران نبوده و در همه بحران‌های منطقه، بخشی از راه حل بوده است.

روحانی با بیان اینکه "بحران‌ها در خاورمیانه متعددند و نقش و نفوذ منطقه‌ای ایران غیرقابل انکار است"، اعلام کرد که ایران برای حل و فصل این بحرانها در قالب همکاری‌های منطقه‌ای و با تقویت نقش سازمان ملل آماده‌است.

رئیس جمهور گفت: ما با مداخله خارجی در امور داخلی عراق مخالفیم و آن را به ضرر عراق و کل منطقه می‌دانیم و اتهام‌زنی به ایران در حوادث اخیر عراق، رویکرد سازنده‌ای نیست و دولت آمریکا باید مسئولیت اشتباهات خود در منطقه را بپذیرد و آن را اصلاح کند.

روحانی با بیان اینکه "از نظر ما طرف‌های مشخصی در منطقه، نمی‌خواهند آرامش و ثبات حاکم شود و آمریکایی‌ها نباید در دام چنین دسیسه‌هایی گرفتار شوند"، تاکید کرد: دولت ایران به حملات انجام شده اخیر به پایگاه‌های نیروهای ائتلاف در عراق مشکوک است و از دولت عراق خواسته‌است موضوع را بررسی کند.

رئیس جمهور در ادامه به موضوع تداوم فاجعه انسانی در یمن اشاره کرد وگفت: ایران از ابتدای جنگ یمن همواره تأکید کرده که این بحران راه‌حل نظامی ندارد و ضمن ارائه پیشنهاد طرح چهار ماده‌ای، از تمام ظرفیت خود برای پیشبرد تلاش‌های سازمان ملل در یمن استفاده کرده و از هر تلاشی برای پایان تعرض به ملت یمن، حمایت می‌کند.

روحانی تداوم فاجعه انسانی و عدم اقدام جدی و مؤثر جامعه بین‌المللی برای جلوگیری از نقض صریح حقوق بشر و تداوم نسل‌کشی در یمن را به عنوان فاجعه قرن، تاسف انگیز خواند.

آقای "بوریس جانسون " نخست وزیر انگلستان نیز در این گفت وگوی تلفنی گزارشی را از اقدامات کشورش برای عمل کردن همه طرفهای برجام به انجام تعهداتشان ارائه کرد.

نخست وزیر انگلستان گفت که ما و همه طرفین برجام خواهان حفظ این توافق هستیم و همگی برای یافتن راه حل هایی برای بازگشت اعضای برجام به تعهداتشان باید تلاش کنیم و در این خصوص حسن نیت نشان دهیم.

آقای جانسون افزود: ما همگی علاقه مندیم و آمادگی داریم از این روند حمایت کنیم.

در این گفت و گوی تلفنی همچنین نخست وزیر انگلستان برای بازپرداخت بدهی های این کشور به ایران تاکید کرد.

نخست وزیر انگلستان همچنین در این گفت و گو بر نقش ایران در ایجاد صلح و ثبات در منطقه تاکید کرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: مذاکره با آمریکا روحانی نخست وزیر انگلیس نخست وزیر انگلستان بین المللی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۱۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلافات جمهوریخواهان بر سر کمک‌های خارجی برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان

«مایک جانسون»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه از برنامه خود برای پیشبرد و به رای‌ گذاشتن لوایح مربوط به کمک‌های خارجی درخواستی «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان به همراه یک لایحه چهارم با موضوع تحریم علیه ایران و روسیه و تصرف دارایی‌های روسیه در هفته آینده خبر داد.

جانسون گفت که او برنامه دارد تا به جای بسته امنیت ملی ۹۵.۳ میلیارد دلاری که توسط مجلس سنا در ماه فوریه تصویب شد این کمک‌ها را در مجلس نمایندگان در قالب چهار لایحه مجزا به رای گذاشته و تصویب کند.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، «ایندرجیت پارمار»، استاد سیاست بین‌الملل دانشگاه لندن ارزیابی کرد: «برگزاری این رای‌گیری‌ها به صورت جداگانه نشان می‌دهد اختلافات در داخل اعضای حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان چقدر عمیق هستند. فراکسیون راست افراطی آزادی همچون دونالد ترامپ و گروه لابی‌گر سیاسی بنیاد هریتیج موسوم به هریتیج اکشن مخالف کمک‌های بیشتر به اوکراین بوده و جانسون را همچون کوین مک‌کارتی، رئیس سابق مجلس نمایندگان، به سرنگونی تهدید کرده‌اند.»

این کارشناس اضافه کرد: اختلافات سیاسی فزاینده در حوزه سیاست خارجی امری تنها محدود به جمهوریخواهان نیست و دموکرات‌ها هم اختلافات مشابهی در داخل خود دارند.

پارمار خاطرنشان کرد: «در داخل اعضای حزب دموکرات در کنگره نیز اختلافات به ویژه بر سر غزه و اسرائیل وجود دارند. اختلافات عمیق همچنین بین دولت جو بایدن و پایگاه رای‌دهندگان حامی حزب دموکرات (به ویژه رای‌دهندگان جوان و مسلمان) نیز وجود دارد.»

طبق تحلیل این کارشناس با وجود آنکه مساله کمک‌های خارجی درخواستی دولت جو بایدن چند ماه است که مورد مناقشه بوده اما وضعیت اخیر اوکراین و حمله تنبیهی اخیر ایران به سرزمین‌های اشغالی باعث شد که تبدیل به مساله نخست شود.

پارمار بیان کرد: «فشار فزاینده‌ای بر دولت جو بایدن وجود دارد تا کمک‌های جدید هنگفتی به سه متحد آمریکا (اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان)‌ بدهد و این فشار در داخل فراکسیون جمهوریخواهان مجلس نمایندگان نیز که به نوبه خود دچار اختلافات هستند احساس می‌شود.»

بن‌بست در کنگره آمریکا بر سر لایحه بودجه مکمل درخواستی جو بایدن در اواخر سال ۲۰۲۳ برای این کمک‌های خارجی جدید چند ماه است که ادامه پیدا کرده است. مجلس سنای آمریکا یک نسخه ۹۵ میلیارد دلاری از این لایحه را در ماه مارس تصویب کرد اما جانسون تا کنون از به رای گذاشتن این کمک‌ها در مجلس نمایندگان امتناع کرده است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اختلافات جمهوریخواهان بر سر کمک‌های خارجی برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان
  • ریشه بحران منطقه، نسل‌کشی و جنایات ترکیبی رژیم اسرائیل است
  • مخالفت قاطعانه رهبر حزب شاس و عضو ناظر کابینه جنگ رژیم صهیونیستی با هرگونه حمله به ایران/ حماس: پاسخ ایران ثابت کرد که دوران بزن در رو دیگر به سر آمده است/ ۱۶ نفر از اسرای غزه در زندان‌های رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند/ سایت وزارت راه رژیم صهیونیستی هک ش
  • ما پیش از عملیات، به آمریکا اعلام کردیم که حمله ایران قطعی است
  • پاسخ قاطعانه ایران اسلامی به حماقت دشمن صهیونیستی
  • حمایت دموکرات‌ها برای تصویب کمک‌های آمریکا به اوکراین و اسرائیل
  • پاسخ سفیر سابق انگلستان به ایران‌ستیزان + عکس
  • زیباکلام: تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • اگر به ایران حمله کنید... ؛ هشدار جدید آمریکایی‌ها به اسرائیل
  • اسرائیل در صورت تداوم ماجراجویی‌ها پاسخ قاطعانه‌تری دریافت می‌کند